Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 21 iulie 2015

Agerpres.ro : Lazăr Comănescu: Autoritățile trebuie să sprijine mai mult comunitatea de afaceri din România

Autoritățile trebuie să dea dovadă de mai multă disponibilitate în procesul de sprijinire a comunității de afaceri din România, însă relația dintre cele două entități trebuie să aibă dublu sens, fiind nevoie și de un suport din partea oamenilor de afaceri față de autorități, dacă într-adevăr doresc să fie sprijiniți de acestea, a declarat, marți, ambasadorul Lazăr Comănescu.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gorghiu: PNL face apel la responsabilitate în privința Codului fiscal; Guvernul să demonstreze că relaxarea fiscală e sustenabilă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, că în privința Codului fiscal PNL face un apel la responsabilitate și la calm și deși dorește și sprijină relaxarea fiscală, așteaptă ca Guvernul să vină cu cifre care să demonstreze că aceste măsuri sunt sustenabile.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Alina Gorghiu: Asumarea răspunderii Guvernului pe Codul fiscal nu poate fi o variantă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că angajarea răspunderii Executivului pe proiectul Codului fiscal nu este o variantă reală de lucru, proiectul fiind retrimis Parlamentului spre reexaminare de președintele Klaus Iohannis.

           Citeste mai mult…

Rfi.ro: Dan Suciu (BNR): Există riscul ca stabilitatea financiară să fie afectată de unele măsuri din Codul Fiscal

BNR găzduieşte miercuri o conferinţă a Consiliului Fiscal pe tema Codului Fiscal, pentru că poziţia Consiliului a fost “ignorată complet” în timpul dezbaterilor. O spune la RFI purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale, Dan Suciu. El atrage atenţia că “o îndatorare a României nu ar fi un eveniment fericit”.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro : Economişti: Oportunitatea scăderii poverii fiscale prin Codul Fiscal, o şansă ce nu trebuie ratată

“Suntem un grup de cadre didactice, economişti, antreprenori şi manageri preocupaţi de politicile publice care afectează climatul de afaceri şi bunăstarea populaţiei. Urmărind anumite luări de poziţie din ultima perioadă cu privire la Codul fiscal, dorim să atragem atenţia asupra faptului că, în opinia noastră, oportunitatea politică a scăderii poverii fiscale generată odată cu elaborarea legii referitoare la Codul fiscal se constituie într-o şansă ce nu trebuie ratată”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, premieruluiVictor Ponta, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi tuturor liderilor partidelor politice.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Surpriza investitorilor străini: Consiliul Investitorilor Străini susţine adoptarea noului Cod Fiscal în varianta aprobată de Parlament

Consiliul Investitorilor Străini (CIS) susţine adoptarea noului Cod Fiscal în varianta aprobată de Parlament, se arată într-un comunicat transmis de organizaţie.

“Multe din prevederile noului Cod Fiscal reprezintă un important pas înainte în zona de modernizare şi clarificare a cadrului fiscal românesc. Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort susţinut al mediului de afaceri din România derulat pe parcursul ultimilor 2 ani împreuna cu autorităţile. Considerăm că textul adoptat de Parlament în urmă cu o lună reprezintă o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei fiscale din România, care aduce mai multă claritate şi predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu şi lung”, transmit reprezentanţii CIS.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România: Dezbaterile pe marginea noului Cod fiscal ar trebui depolitizate

Rescrierea şi republicarea Codului fiscal este cel mai important şi aşteptat eveniment economic de către mediul de afaceri din România. Luni de zile asociaţiile de afaceri şi consultanţii fiscali au purtat discuţii şi negocieri cu autorităţile fiscale pentru a se ajunge la o formă finală a proiectului substanţial mai bună decât actuala legislaţie fiscală.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ‘Elefantul arab’, cel mai performant utilaj petrolier românesc dezvoltat de Uzina Vulcan, cu destinație Golful Persic

Uzina Vulcan din București a dezvoltat cea mai performantă unitate de pompare pentru extracția țițeiului fabricată vreodată în România, noul utilaj petrolier românesc urmând să fie vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială “Elefantul arab”, a anunțat societatea într-un comunicat remis AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: China Peace Petroleum Group vrea să cumpere rafinăria Petrotel

Compania chineză China Peace Petroleum Group a contactat grupul rus Lukoil pentru a demara negocierile în vederea cumpărării rafinăriei Petrotel, după ce divizia din România a Lukoil a fost acuzată de evaziune fiscală, informează Reuters, care a consultat o scrisoare de intenție adresată în luna martie companiei Lukoil.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grecia și-a achitat datoria către BCE și poate beneficia în continuare de finanțare pentru bănci

Grecia a achitat luni Băncii Centrale Europene aproximativ 4,2 miliarde de euro, o plată extrem de importantă, în absența căreia nu ar mai fi beneficiat de finanțarea de urgență pentru băncile elene, transmite Reuters.

Grecia a plătit luni obligațiuni de 3,5 miliarde de euro și dobânzi de 700 milioane de euro. De asemenea, a rambursat un credit de 500 milioane de euro către Banca Centrală a Greciei.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FMI: Grecia nu se mai află în incapacitate de plată

Grecia a achitat luni Fondului Monetar Internațional o serie de arierate în valoare totală de aproximativ două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) și nu se mai află în incapacitate de plată, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, transmit Deutsche Welle și Reuters.

‘Prin urmare, Grecia nu mai are datorii restante către FMI’, a explicat Gerry Rice. Acesta a adăugat: ‘Așa cum s-a anunțat, FMI este gata să continue să asiste Grecia în eforturile de redresare a economie și de revenire a stabilității financiare’.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: În plină vară, ofertele pentru Revelion se vând cu reduceri de până la 20%

Numărul turiștilor care își plănuiesc încă din vară sărbătorile de iarnă crește în fiecare an, iar printre cele mai căutate destinații se află Madrid, Roma și Atena, afirmă Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Oferta include atât destinații cu prețuri accesibile, cât și vacante exotice. În plus, ofertele de Revelion cumpărate în această perioadă pot avea reduceri de până la 15-20%. Majoritatea persoanelor ce accesează ofertele de tip early booking sunt angajați ai marilor companii, care obișnuiesc să își planifice din timp vacanțele, se precizează într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Lukoil nu a primit răspunsul UE privind activele puse sub sechestru în România

Lukoil nu a primit încă un răspuns de la Comisia Europeană (CE) în privința activelor puse sub sechestru în România, a afirmat luni președintele grupului rus, Vagit Alekperov, transmite TASS.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: TASS: Grecia vrea să participe la gazoductul Turkish Stream, între Rusia-Turcia-Occident, via Marea Neagră

Guvernul de la Atena susţine participarea Greciei la gazoductul Turkish Stream, care va face legătura între Rusia şi Turcia prin Marea Neagră, anunţă Panos Skourletis, noul ministru grec al Energiei, informează site-ul agenţiei TASS.

“Grecia susţine planul de construire a unei conducte de gaz natural care să fie o prelungire a gazoductului Turkish Stream”, a declarat Panos Skourletis la ceremonia de preluare a portofoliului de ministru elen al Energiei.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre a aprobat României proiecte de peste 375 milioane euro

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN) a aprobat României, până în prezent, 31 de proiecte, a căror valoare totală depășește 375 de milioane de euro, potrivit datelor oferite de Ministerul Finanțelor, la solicitarea AGERPRES.

În 2014, au fost aprobate cinci proiecte, respectiv EDPR — 10 milioane de euro, TeamNet International — 7,5 milioane de euro, TeamNet International — 5 milioane de euro (investiție în capitalul companiei), Kastamonu — 23,94 milioane de euro, și Olympus — 10 milioane de euro.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Interviu cu ministrul finanţelor Eugen Teodorovici: „De ce să fim noi campioni la austeritate când alţii cheltuiesc şi astfel se dezvoltă?“

Reducerile de taxe trebuie să provoace un şoc economiei. Este o filosofie şi este o abordare îndrăzneaţă, ce nu are de-a face cu calculele strict contabile, susţine ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, în replică la retrimiterea de către preşedintele Klaus Iohannis a codului fiscal în Parlament pentru reexaminare.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Varianta „draft“ a legii salarizării bugetarilor: un şef serviciu câştigă mai mult decât cel mai bine plătiţi medici specialişti sau profesori de liceu

Un şef serviciu din administraţia publică, un şef al administraţiei financiare dintr-un oraş sau un şef adjunct al unui birou vamal va primi un salariu de bază lunar de circa 5.600 de lei. Cu un astfel de nivel salarial, cel care ocupă o astfel de poziţie câştigă mai mult decât cel mai bine plătit medic specialist (cu gradaţia 5, care va ajunge la un salariu lunar de 4.563 de lei brut pe lună) sau decât un pro­fesor de liceu de gradul I, cu studii supe­rioare, care are peste 40 de ani vechime în învăţământ şi care va avea un salariu brut de maximum 4.563 de lei brut pe lună, arată infor­maţiile din varianta draft a legii sala­rizării aflată în lucru la Ministerul Muncii.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: România pierde zilnic 500.000 de euro pentru că nu are o autostradă între Bucureşti şi Braşov

România a pierdut peste 1,5 mld euro în perioada 2008-2015 pentru că nu a reuşit să construiască o autostradă între Capitală şi Braşov. Lipsa acestei autostrăzi nu a însemnat numai pierderea oportunităţii de a atrage investitori, ci şi pierderi directe, bani pierduţi de către companii sau de bugetele locale.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Anchor: România este pe un trend ascendent. Imobiliarele şi retailul vor evolua pozitiv

Affan Yildirim, noul director general al companiei turceşti Anchor Grup, dezvoltatorul primelor două malluri din Capitală, Bucureşti Mall şi Plaza România, vede o evoluţie pozitivă a sectorului imobiliar, respectiv de retail de pe plan local, motiv pentru care compania a început în ultima perioadă mai multe investiţii în Bucureşti, estimate la circa 50 de milioane de euro.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: CE Oltenia dă afară 2.000 de oameni. De vină sunt energia verde şi capacitatea de producţie prea mare

Complexul Energetic Oltenia a disponibilizat în acest an aproape 2.000 de angajaţi, care au primit până la şase salarii medii brute drept compensaţii, iar alte 1.070 de persoane au fost externalizate, astfel că numărul salariaţilor producătorului de energie a ajuns la 15.400.

“Salariaţii disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare beneficiază de plăţi compensatorii, reprezentând două până la şase salarii medii brute realizate la nivel de companie”, a transmis CE Oltenia, la solicitare MEDIAFAX.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania a crescut prognoza PIB pentru acest an de la 4,1% la 4,6%

Banca Transilvania a crescut estimarea privind creşterea economiei în acest an de la 4,1%, cât anticipa anterior, la 4,6%, fără ca scenariul privind evoluţia PIB să ia în calcul prevederile noului Cod Fiscal, în timp ce în privinţa şomajului se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei abia din 2016.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Patru luni pe an, Magazinele Mega Image vor avea roşii, castraveţi şi vinete „made in Romania“

Retailerul belgian Mega Image, cel mai extins jucător din comerţul local cu peste 420 de magazine sub mai multe branduri, a ajuns să lucreze cu 55 de producători de legume din apropierea Bucureştiului. Iniţiativa belgienilor face parte dintr-un program mai amplu lansat de retailerii străini care afirmă că încearcă să lucreze tot mai mult cu fermieri locali. Astfel, atât Metro Cash & Carry cât şi Carrefour sau Billa au anunţat deja colaborări cu producători români de castraveţi, roşii sau mere, într-o perioadă în care consumatorii locali caută tot mai multe produse „made in Romania“.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Hidroelectrica îşi încearcă din nou norocul cu vânzarea de mici hidrocentrale

Producătorul de electricitate con­trolat de stat Hidroelectrica va în­cerca peste o săptămână să vândă 34 de microhidrocentrale, compania spe­rând să obţină peste 90 mil. lei (20,4 mil. euro) din această afacere. Odată cu vânzarea uni­tăţilor, şi numă­rul de anga­jaţi ai Hidroe­lectrica s-ar reduce cu aproape 100 de oameni, a­vând în vedere că u­na dintre condi­ţi­ile impuse even­tu­a­­li­lor cum­pă­rători este pre­lua­rea per­so­nalului ca­re deserveşte fie­ca­re unitate de producţie a electricităţii.

            Citeste mai mult…

Zf.ro : „Abia acum a venit vacanţa“.Cel mai aglomerat weekend de pe litoral a generat încasări de 12 mil.€

Cei peste 130.000 de turişti prezenţi în cel mai aglomerat week-end din acest an de pe litoral, cu 15% mai mulţi decât în aceeşi perioadă din anul trecut, au cheltuit pe cazare, mâncare şi distracţie aproape 12 milioane de euro, potrivit unui studiu al FPTR.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Doar 10% din brokerii de asigurări s-au aliniat la noile cerinţe de capital ale ASF

Un număr de 50 de societăţi de brokeraj în asigurări respectau la jumătatea anului noile cerinţele de capital impuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care prevăd o valoare minimă a capitalului social de 150.000 de lei. Societăţile de brokeraj în asigurări au efectuat majorări de capital în valoare de 3,2 mil. lei (713.000 euro) în primele şase luni ale acestui an, potrivit datelor ASF.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: ROMÂNIA, TRECUTĂ PE LISTA ŢĂRILOR CARE AR PUTEA ÎNFIINŢA “BAD BANKS”

Creditele neperformante din sectorul nostru bancar vor fi administrate, probabil, de unele entităţi numite “bad banks” (“bănci rele”), estimează specialiştii de la Cushman&Wakefield (C&W), care arată, în cadrul unui raport: “Având în vedere succesul înregistrat de agenţiile de administrare de active existente, noi astfel de entităţi vor fi probabil înfiinţate în viitorul apropiat în ţări precum Italia, România şi Polonia”.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,17%, la 1.119,18 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se micşorează, însă, cu 0,09%, atingând valoarea de 31.761,76 puncte.

           Citeste mai mult…

economica.net: Centrala de la Cernavodă este aproape de punctul critic. Debitul Dunării, la jumătate faţă de normal

Debitul Dunării la intrarea în ţară se situa ieri la puţin sub 2.900 de metri cubi pe secundă, mult sub media multianuală pentru luna iulie, de 5.350 de metri cubi pe secundă, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie. În această săptămână debitul va coborî şi mai mult, până la 2.700 de metri cubi pe secundă. Iar prognozele pentru următoarea lună nu sunt deloc încurajatoare, debitele urmând să scadă şi mai mult, pentru că temperaturile se vor păstra ridicate, precipitaţiile se vor păstra la niveluri extrem de reduse şi, cel mai important, ţările din amonte, precum Serbia sau Ungaria, vor înregistra temperaturi extreme şi ploi extrem de reduse, potrivit prognozelor.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Cine scapă de datorii datorită „amnistiei fiscale”?

Legea privind amnistia fiscală vizează: persoanele cu activităţi independente (PFA, PFI, cu drepturi de autor) cărora le-au fost reconsiderate veniturile ca salariate, în urma unui control, persoanele cărora le-au fost reconsiderate diurnele ca venituri salariale, tot în urma unui control, şi persoanele obligate la plata contribuţiei de sănătate în funcţie de salariul minim, de regulă din oficiu, deşi veniturile lor au fost inferioare acestui nivel.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Petrolul scade sub 50 de dolari barilul

Obligațiunile spaniole și italiene au avansat alături de piaţa acţiunilor din Asia în timp ce indicele bursier European a flirtat cu cea mai lunga perioada câștigătoare din 2006 până acum. În SUA, petrolul a scăzut sub 50 de dolari pe baril, iar aurul a ajuns la minimul ultimilor 5 ani. Dolarul şi-a menţinut câștigurile față de euro, scrie Bloomberg.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: A GREŞIT Klaus Iohannis pentru că a promulgat Codul de Procedură Fiscală ÎNAINTEA Codului Fiscal?

„Codul Fiscal stabileşte cât este impozitul şi cum se calculează el, iar Codul de Procedură stabileşte cum se fac controalele. Primul reprezintă litera legii, al doilea stabileşte cum se aplică aceasta. Între noul Cod de Procedură şi vechiul Cod Fiscal este o compatibilitate perfectă, nu sunt probleme în acest sens. Echipele care au lucrate la cele două sunt diferite. Chiar dacă va fi promulgat noul Cod Fiscal, nu vor trebui operate modificări la actualul Cod de Procedură, există şi aici un grad mare de compatibilitate”, a explicat, pentru EVZ, Gabriel Biriş, partener al casei de avocatură Biris Goran.

           Citeste mai mult…

Evz.ro : Optimism guvernamental: creșterea economică va ajunge la 5%

Potrivit unor surse din Executiv, ținta ar fi să nu depășim un deficit bugetar de 3%. Oficialii guvernamentali arată că există țări europene care au un deficit care depășește 3%, iar România ar fi trebuit să negocieze un nivel mai mare, la nivelul acestor state.

Toate amendamentale Codului au fost discutate în comisiile parlamentare și au fost identificate sursele de finanțare.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Legea amnistiei fiscale a fost publicata in Monitorul Oficial. 

 Mult asteptata lege a aministiei fiscale a aparut in Monitorul Oficial. In multe dintre situatiile prezente, beneficiarul aministiei este chiar organul fiscal ce a tratat atipic spetele fiscale. Legea se refera si la anularea unor obligatii fiscale, cum ar fi cele pentru salariatii care au primit diurne – considerate de Fisc ca fiind asimilate salariilor. Legea promulgata de presedinte se mai refera la persoanele care au obtinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie si au fost obligate sa plateasca contributii de sanatate la nivelul salariului minim pe economie..

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Intalnire online Noul Program Operational Regional, la linia de start.

 ​POR 2014-2020 are o alocare totala aproape dubla fata Regio 2007-2013. In total, peste 8 miliarde euro vor sunt disponibile pentru mediul de afaceri si autoritati publice din cele 8 regiuni ale tarii. Ghidul general al  solicitantului a fost publicat spre consultare. Raspunsuri la intrebarile celor interesati de finantare va oferi Gabriel Friptu, seful Directiei Generale Programe Europene din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice intr-o intalnire online miercuri, 22 iulie, incepand cu ora 11.00.

             Citeste mai mult…

hotnews.ro:  Cele 6 motive pentru care FMI si-a corectat in scadere estimarile privind evolutia economiei globale

 Fondul Monetar International (FMI) a publicat Update- ul la Raportul Macroeconomic Mondial (WEO), intitulat “Decelerare pe pietele emergente, accelerare graduala in economiile dezvoltate”. FMI mentioneaza evenimentele globale recente si prezinta scenariul macroeconomic central actualizat pentru economia mondiala.

            Citeste mai mult…

B1.ro: Eugen Teodorovici: Reducerea TVA-ului de la 1 ianuarie, un lucru sigur. Posibil ca această măsură să fie aplicată chiar mai devreme.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că reducerea TVA-ului de la 24% la 19% este un lucru sigur și că va fi aplicată cel târziu la 1 ianuarie.

Acesta a mai explicat că nu s-a stabilit care din cele 3 variante, ordonanța adoptată de Guvern, asumare de răspundere și sesiune parlamentară extraordinară, va fi folosită de coaliția guvernamentală pentru Codul Fiscal.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Taxele vamale pentru sute de electronice, eliminate

Electronicele ar putea fi ieftinite de o decizie a Organizației Mondiale a Comerțului.

80 de țări au semnat un acord prin care taxele vamale vor fi eliminate pentru 250 de produse, de la semiconductori, până la console de jocuri video și cartușe de imprimantă.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Fondurile private de pensii din România au format ilegal un cartel

Paisprezece companii româneşti care gestionează fonduri private de pensii au format un cartel, a stabilit Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Mai exact, firmele s-au înţeles între ele ca să-şi împartă unii dintre clienţii înscrişi în aşa numitul Pilon II al sistemului public de pensii.

Decizia instanţei europene vine la cinci ani după ce Consiliul Concurenţei din România a amendat cele 14 companii pentru înţelegerea făcută.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: De ce a respins Iohannis Codul Fiscal, dar l-a promulgat pe cel de Procedura Fiscala – explicatii si implicatii

Codul de Procedura Fiscala a fost promulgat, luni, de presedintele Klaus Iohannis, in timp ce Codul Fiscal a fost retrimis in Parlament, pentru reexaminare. Insa exista o legatura stransa intre cele doua? Si ce a vrut sa transmita seful statului prin aceste decizii?

             Citeste mai mult…

Zf.ro: 2,3 milioane de pensionari au pensii mai mici de 800 de lei

Jumătate dintre pensionarii de asigurări sociale de stat, adică aproximativ 2,3 milioane de persoane, au pensii mai mici de 800 de lei, la sfârşitul primului trimestru fiind înregistraţi 1,14 pensionari la un salariat, potrivit datele de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

             Citeste mai mult…

Economica.net: 40 de miliarde de euro retrase din băncile greceşti în ultimele şase luni

Preşedintele Asociaţiei Băncilor Greceşti, Louka Katseli, a declarat, marţi, că aproximativ 40 de miliarde de euro au fost retrase din băncile greceşti începând din luna decembrie 2014 de către deponenţii îngrijoraţi de siguranţa depozitelor lor, ceea ce afectează capacitatea băncilor de a funcţiona normal, transmit AFP şi AP.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Investiţiile greceşti în România ar putea depăşi ca cifră de afaceri pragul de 400 milioane euro, în 2015 – analiză

Analiştii estimează că 2015 ar putea fi anul cu cele mai mari investiţii elene în România, acestea putând să depăşească pragul de 400 milioane de euro, ca cifră de afaceri, în contextul constrângerilor impuse de noul acord de finanţare.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: În Guvern se analizează cea mai bună variantă privind Codul fiscal; nu luăm miercuri o decizie

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că în Guvern se analizează cea mai bună variantă prin care noul Cod fiscal să fie adoptat, dar a adăugat că proiectul de act normativ va rămâne la fel.

El a precizat că o decizie finală în privința noului Cod fiscal nu va fi luată în ședința de Guvern de miercuri.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Producătorii de băuturi spirtoase afirmă că noul Cod Fiscal poate diminua evaziunea din domeniu

Noul Cod Fiscal are potenţialul de a diminua evaziunea fiscală de peste 75% din industria băuturilor spirtoase, fără ca veniturile colectate de stat să scadă, potrivit Asociaţiei Spirits Romania, care include producătorii şi importatorii de băuturi spirtoase.

Asociaţia susţine adoptarea măsurilor de reducere a poverii fiscale din sectorul băuturilor spirtoase prevăzute în noul Cod Fiscal, susţinut de alfel de majoritatea reprezentanţilor mediului de afaceri.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Studiu: Românii au cheltuit cel mai mult pentru haine, cărți și produse IT&C, în primul semestru

Segmentul fashion, cel destinat cărților și materialelor didactice, alături de produsele IT&C au fost, în primele șase luni ale anului, cele mai industriile în care românii au cheltuit cei mai mulți bani prin e-Commerce, valoarea medie a coșului de cumpărături online fiind de 160 lei, relevă o analiză de specialitate, dată publicității marți.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Teodorovici: Voi prezenta scenarii pentru Codul Fiscal: în Parlament, în Guvern, la pachet sau pe măsuri

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că este posibil ca TVA să fie redusă la 19% mai devreme de 1 ianuarie 2016, adăugând că va prezenta în Guvern variantele de adoptare a Codului Fiscal, respectiv în Parlament, în sesiune extraordinară sau în Guvern, pachet sau măsură cu măsură.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Finanţări nerambursabile de câte 10.000 de euro pentru fiecare tânăr care vrea să-şi deschidă propria afacere

Tinerii care vor să ceară finanţare în cadrul programului dedicat SRL-urilor debutante mai au o lună de zile pentru a-şi finaliza documentele de înscriere. Prin programul SRL-D 2015, statul român oferă o finanţare nerambursabilă de câte 10.000 de euro cel mult, fiecărui tânăr român care îşi deschide pentru prima dată o afacere, conform calendarului anunţat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Magazinul Progresiv: Noul TVA a redus cu 3% vanzarile Carrefour Romania la trimestru

 Vanzarile Carrefour Romania au fost afectate de reducerea TVA la alimente si bauturi non-alcoolice de la 24% la 9%, impactul negativ fiind de 3 puncte procentuale. Compania a raportat insa o crestere organica a vanzarilor in Q2, comparativ cu aceeasi perioada din 2014, scrie revista Magazinul Progresiv. “Vanzarile like for like in Romania au continuat sa creasca in al doilea trimestru al lui 2015, cu toate ca reducerea TVA-ului a avut un impact negativ de trei puncte procentuale”, se arata in raportul financiar al grupului francez.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Remi Vrignaud, seful Allianz-Tiriac Asigurari: Avem suficienta capacitate pentru a acoperi daune in valoare de peste sapte sute de milioane de euro, in caz de cutremur major

 “Allianz-Tiriac are suficienta capacitate pentru a acoperi daune in valoare de peste sapte sute de milioane de euro, in caz de cutremur major, cifra care ia in calcul un scenariu de cutremur cu severitate chiar mai mare decat cea proiectata in cadrul exercitiului derulat de ASF. Toti clientii nostri, fara exceptie – fie ei proprietari de locuinte sau companii – ar fi despagubiti pana la ultimul leu care li s-ar cuveni, conform conditiilor de asigurare”, a declarat marti Remi Vrignaud, seful Allianz-Tiriac Asigurari, in replica la scenariul negru prezentat de ASF potrivit caruia nici un mare asigurator nu ar face fata daunelor pe care le-ar avea de platit in caz de cutremur major. Mai mult, sustine Remi Vrignaud, “dupa achitarea / provizionarea obligatiilor de despagubire, Allianz-Tiriac ar ramane cu o solvabilitate de peste 100%, conform noilor cerinte de solvabilitate impuse de regimul Solvency II.”

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Suntem preocupați de situația zonelor afectate de secetă

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marți, într-o conferință de presă la Baia Mare, că guvernul este preocupat de situația zonelor agricole afectate de secetă, analizând posibilitatea unor intervenții financiare în funcție de dimensiunile pagubelor.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: To Vima: Grecia a cerut Rusiei 10 miliarde de dolari pentru a ieşi din zona euro, în discuţii privind un gazoduct

Premierul grec, Alexis Tsipras, i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, un credit rapid de zece miliarde de euro pentru a demara procedurile de ieşire a Greciei din zona euro, Rusia condiţionând o parte a împrumutului de participarea Greciei la un gazoduct, afirmă surse citate de presa elenă.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grecia: Veniturile din turism au crescut în mai cu 17%, la 1,21 miliarde de euro

Veniturile mai ridicate din turism au ajutat Grecia să înregistreze în mai excedent de cont curent, după ce în perioada similară din 2014 a raportat deficit, arată datele publicate marți de Banca Centrală a Greciei (BoG), transmite Reuters.

Excedentul s-a situat în mai la 4072 milioane de euro, față de un 299 milioane de euro în mai 2014. Veniturile din turism au crescut cu 17%, la 1,21 miliarde de euro, în mai.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 6 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 6 milioane lei (1,35 milioane euro).

 La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,58%, ajungând la valoarea de 7.563,52 puncte, iar indicele BET Total Return se micşorează cu 0,58%, la 8.617,94 puncte. BET-FI se depreciază cu 0,89%, până la 31.506,21 5 puncte.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce comisioane mai practică băncile: afişarea soldului la ATM costă 0,5 lei, iar încasările în cont ajung chiar şi la 18 lei

Cele mai mari zece bănci locale percep în continuare comisioane mari care ajung chiar şi până la 18 lei pentru sumele încasate de clienţi de la alte bănci, în timp ce pentru simpla afişare pe ecranul bancomatului a soldului curent clienţii plătesc până la 0,5 lei, potrivit informaţiilor disponibile pe site-urile băncilor.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 57% dintre IMM-uri estimează că trendul economic din 2015 va fi similar celui din 2014

Peste 57% dintre întreprinderile mici și mijlocii din România estimează că trendul economic din 2015 va fi similar celui din 2014, un trend descendent fiind anticipat de 28,37% dintre întreprinzători, iar unul pozitiv de numai 14,52% dintre patronii de firme.

Potrivit datelor din ultima ediție a ‘Cartei Albe a IMM-urilor — ediția 2015’, factorii de decizie din întreprinderile mici și mijlocii nu împărtășesc estimările specialiștilor, care au prognozat că anul 2015 va fi unul de creștere economică pentru România.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: SURSE Una din masurile prin care Guvernul vrea sa acopere gaurile bugetare lasate de reducerile de taxe: Compania de Drumuri si Autostrazi va achizitiona utilaje de reciclare a asfaltului si se va ocupa singura de asfaltarile si intretinerile periodice

 Compania de Drumuri si Autostrazi ar urma sa achizitioneze cate un set de utilaje pentru reciclarea asfaltului pentru fiecare regionala de drumuri si poduri din tara si ar urma sa se ocupe pe viitor in regie proprie de asfaltarile si intretinerile periodice pe drumuri, au declarat surse guvernamentale pentru HotNews.ro. Masura ar urma sa duca la o economie de circa 500 de milioane de euro, potrivit surselor, si este luata in calcul de catre autoritati pentru a mai acoperi din gaurile bugetare ce vor aparea in urma reducerilor de taxe si maririlor de salarii.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: INTERVIU Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial pe probleme economice: Acest Cod Fiscal îşi anihilează încă de la început propriile şanse de reuşită

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu atrage atenţia că noul Cod Fiscal, trimis de preşedintele Klaus Iohannis spre reexaminare în Parlament, reuneşte mult prea multe măsuri pentru a fi realizate dintr-o dată, ceea ce anulează şansele de reuşită ale acestuia. România are nevoie de relaxare fiscală, însă aceasta nu trebuie făcută printr-o abordare de tipul «totul dintr-o dată», sustenabilitatea măsurilor incluse în noul Cod Fiscal fiind foarte importantă, arată Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial pe probleme economice.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Nori negri deasupra Greciei: Vine “apocalipsa” in 2016? Ce spun economistii

70% dintre cei 34 de specialisti consultati considera ca a trecut pericolul ca statul elen sa fie expulzat din uniunea monetara in acest an, dar problemele de baza raman, asa ca scenariul s-ar putea materializa in 2016.

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor