Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 21 octombrie 2015

Enational.ro, preluat de diacaf.com: Ambasada SUA, interesata de independenta energetica a tarii noastre

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a intalnit ieri cu ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, oficialul american aratandu-se interesat de potentialul energetic si de business din Romania.

              Citeste mai mult…

Realitatea.net: Conflictele din spaţiul est-european, subiect de dezbatere azi la Camera de Comerţ din Bucureşti

Ministrul de stat pentru integrare europeană şi eurotlantică al Georgiei, David Bakradze, este aşteptat la București unde va susţine, astăzi, o conferinţă de presă, la Camera de Comerţ. David Bakradze va vorbi despre provocările şi oportunităţile extinderii Uniunii Europene şi NATO, actualul conflict regional şi securitatea din spaţiul est-european. La discuţie sunt invitaţi şi liderii instituţiilor de apărare şi securitate din ţara noastră.

              Citeste mai mult…

Mesageruldecovasna.ro: TOPUL FIRMELOR – ÎNTÂLNIREA VALORILOR

Camera de Comerț și Industrie Covasna, conform tradiției, organizează cel mai important eveniment de afaceri la nivelul județului Covasna, cea de a XXII-a ediție a Topului Firmelor.

Ceremonia de decernare a premiilor Topului Firmelor 2014 va fi organizată mâine, 22 octombrie la Restaurantul Șugaș din Sfântu Gheorghe de la ora 18.00. Au rămas doar 15 locuri libere, astfel încât cei care nu s-au înregistrat încă mai pot înregistra azi. Mai multe informații și înregistrare: www.ccicov.com sau la nr. de tel: +40-755 085 842.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: România, fără acord cu FMI. Presiune pe dobânzi și pe leu

Președintele României s-a întâlnit ieri cu delegația FMI, iar din discuții a reieșit că există șanse mici pentru un nou acord, scriu analiștii ING în raportul zilnic asupra piețelor financiare.

În comunicatul Președinției post-eveniment se menționa că există „serioase rezerve că România îndeplinește condițiile pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line” și se menționa că  precedentul acord s-a încheiat în septembrie fără o evaluare finală favorabilă.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: AUTOSTRADA SUSPENDATĂ: Lugoj – Deva nu avea autorizație de construcție. Au fost oprite lucrările!

În urma unui control efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcţii pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, lucrările de excuţie ale secţiunilor C şi D, respectiv: de la km 88+016 – km 99+500 au fost suspendate temporar, din cauza lipsei Autorizaţiei de Construire pentru secţiunile respective, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).

               Citeste mai mult…

Evz.ro: Proces câștigat împotriva băncii, pe clauze abuzive: peste 200 de clienți vor plăti rate mai mici

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis marţi, irevocabil, că dobânda de referinţă variabilă, modificată unilateral de bancă, este abuzivă, într-un proces colectiv intentat Băncii Comerciale Române de peste 200 de clienţi.

„Constată nulitatea absolută parţială a clauzei privind dobânda, în partea privind dobânda de referinţă variabilă, precum şi orice altă clauză care permite B.C.R. S.A. modificarea unilaterală a cuantumului dobânzii”, se arată în minuta deciziei instanței, citată de Mediafax.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ING: Credem ca BNR va prelua, intr-o anumita masura, rolul FMI prin semnalarea problemelor/ Totusi, influenta BNR va fi limitata

 “Presedintele Romaniei s-a vazut marti cu delegatia FMI, iar discutiile au confirmat opinia noastra potrivit careia exista sanse mici pentru un nou acord”, se arata intr-o nota transmisa investitorilor miercuri dimineata de catre economistii ING. “Comunicatul Presedintiei a exprimat „serioase rezerve ca Romania indeplineste conditiile pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line”. Mai mult, se mentioneaza ca precedentul acord s-a incheiat fara o evaluare finala favorabila, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la angajamentul Guvernului pentru adoptarea de reforme structurale. Cum executivul se afla pe un drum al relaxarii fiscale inaintea alegerilor din 2016, lipsa unui acord cu FMI va avea un efect negativ asupra activelor locale. Credem ca banca centrala va incerca sa indeplineasca rolul FMI, intr-o anumita masura, prin semnalarea problemelor. Totusi, influenta BNR va fi limitata de contextul economic favorabil care va oferi Guvernului spatiu pentru stimulare fiscala”, se mai arata in nota citata.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Analiză Moody’s: Ratingul României este susținut de creșterea economică, consolidarea fiscală și datoria guvernamentală redusă

Perspectivele promițătoare de creștere pe termen mediu, nivelul redus al datoriei guvernamentale și reducerea deficitului fiscal susțin ratingul ‘Baa3′, cu perspectivă stabilă, atribuit României și contracarează provocările precum calitatea slabă a activelor din sistemul bancar, nivelul ridicat al datoriei externe, performanțele slabe în domeniul investițiilor publice și performanțele companiilor de stat, se arată într-o analiză realizată de agenția de evaluare financiară Moody’s.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Nicu Grigoraş, Intercapital:”Tendinţa generală a pieţei interne,una descendentă”

Scădere de 3,12% a acţiunilor Romgaz, după anunţul FP privind intenţia de vânzare a unui pachet de 3,8%Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 28,3 milioane de lei (6,4 milioane de euro).

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

O nouă zi fără istoric la Bursa din Sibiu

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii nu a adus nimic spectaculos, participanţii continuând să stea în afara “ringului” de tranzacţionare a derivatelor. Nici ATS-ul operatorului nu se afla într-o situaţie mai bună, fiind complet ignorat de investitori. Conform datelor de la ora 16.15, pe piaţa la termen se înregistrau doar 14 contracte futures, cu o valoare de 233.281 de lei, totaluri în nota obişnuită. Aceleaşi date indicau tranzacţionarea a două produse, anume derivatul pe indicele Dow Jones pe scadenţa decembrie 2015 şi derivatul pe cursul de schimb euro/dolar, pe acelaşi termen.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Investitorii europeni îşi reduc aşteptările privind unele stimulente monetare noi

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs descendent ieri, după ce publicarea unui raport privind îmbunătăţirea condiţiilor de creditare în regiune a redus perspectivele unor stimulente monetare adiţionale.

Titlurile grupului bancar francez “Credit Agricole” SA au coborât cu 1,2%, la 11,03 euro. Instituţia de credit a acceptat să plătească autorităţilor SUA 787 milioane de dolari pentru închiderea investigaţiilor privind încălcarea unor sancţiuni aplicate Iranului, Sudanului şi altor state, spun surse citate de Reuters.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: CNADNR

Lucările de pe autostrada Lugoj-Deva, oprite din cauza lipsei autorizaţiei

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania a suspendat lucrările de construcţie la doua secţiuni ale lotului 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, din cauza lipsei autorizaţiei de construcţie, informează surse din presă.Lucrările au fost suspendate pe secţiunile C şi D, de la km 88 la km 99+500.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ CINCI ANI DE LUPTĂ

“Robin Hood” a învins BCR, în procesul colectiv pe clauze abuzive

După cinci ani de luptă cu “Robin Hood-ul modern” al debitorilor (aşa cum i se spune avocatului Gheorghe Piperea), Banca Comercială Română (BCR) a pierdut, definitiv şi irevocabil, lupta pe care o ducea cu peste 200 de clienţi ai săi.

Reuniţi într-un proces colectiv, aceşti oameni împrumutaţi la BCR, care au dat în judecată banca în urmă cu cinci ani, au câştigat, ieri, eliminarea mai multor clauze abuzive din contractele de credit, printre care se numără cele privitoare la comisioane şi dobândă.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Surse: “UniCredit” analizează vânzarea unor active “Bank Austria”, pe 800 milioane euro

“UniCredit” SpA, cea mai mare bancă italiană, analizează vânzarea operaţiunilor de retail şi de finanţare a companiilor mici şi mijlocii ale diviziei “Bank Austria”, pentru circa 800 de milioane de euro, potrivit unor surse apropiate situaţiei, relatează Reuters, conform Mediafax..Surse citate de publicaţia austriacă Der Standard au declarat că banca italiană poartă discuţii la nivel înalt cu fondul american de investiţii “Cerberus Capital Management”, proprietarul băncii austriece “Bawag” PSK.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / CRISTIAN DUŢESCU, OPPC:

“Piaţa de capital are nevoie de un fenomen rar, cu un impact major”

Piaţa de capital are nevoie de stimulente fiscale pentru dezvoltare şi pentru dobândirea încrederii investitorilor, consideră avocatul Cristian Duţescu, preşedintele Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC), care afirmă că entitatea pe care o reprezintă a propus, în acest sens, revenirea la impozitarea redusă pentru deţinerile mai mari de un an de zile şi, eventual, acordarea de stimulente pentru profitul reinvestit pe bursă.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / AURELIA CRISTEA, DEPUTAT PSD:

“Pragul la SIF-uri va fi luat în discuţie anul viitor”

Problema pragului la SIF-uri va fi tranşată anul viitor, în Legea privind fondurile alternative, a spus deputatul PSD Aurelia Cristea, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Domnia sa a precizat că trebuie eliminate cât mai multe obstacole care împiedică funcţionarea pieţei de capital, în contextul în care “avem destule bariere” în acest sector. În opinia doamnei Cristea, noile reglementări din piaţa de capital, care simplifică procedurile şi cresc transparenţa, conferă încredere că domeniul se va dezvolta.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / ALIN DUHNEA, CITIBANK ROMÂNIA:

“Lichiditatea scăzută a BVB derivă şi din comisioanele mari de tranzacţionare”

Piaţa locală de capital este într-o competiţie directă cu pieţele din Europa Centrală şi de Est, iar când vorbim despre lichiditatea scăzută de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ar trebui să ne uităm şi la comisioanele mari de tranzacţionare, consideră Alin Duhnea, senior manager de clienţi şi produse custodie în cadrul Citibank România.

Domnia sa a declarat că piaţa de capital din România este relativ scumpă în comparaţie cu alte pieţe din regiune, în special pentru investitorii instituţionali care tranzacţionează, în general, volume mari de acţiuni.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA:

“BVB este într-o stare de leşin”

Uniunea Europeană doreşte să creeze o piaţă unică de capital, ceea ce este o veste bună pentru România, dar proastă pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB), întrucât va avea o problemă în a convinge emitenţi precum SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP) să rămână la Bucureşti şi să nu se ducă la Londra, Varşovia sau alte burse europene mult mai dezvoltate, a declarat Gheorghe Piperea, profesor universitar doctor, avocat în cadrul “Piperea şi Asociaţii”.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / ADRIAN VASCU, ANEVAR:

“ONRC, ASF şi ANEVAR nu s-au corelat în evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq”

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Autoritatea Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) nu şi-au corelat atribuţiile pe care le-au avut în procesul de evaluare a companiilor care se delistează de pe Rasdaq, potrivit lui Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / REMUS VULPESCU, DIRECTOR VULCAN SA ŞI MEMBRU OPPC:

“Nu există o viziune unitară privind dezvoltarea pieţei noastre de capital”

“Actorii pieţei noastre de capital nu prezintă o viziune comună asupra dezvoltării”, a declarat Remus Vulpescu, directorul general al Vulcan SA şi membru al Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC). Domnia sa a subliniat: “Dezbaterile publice asupra pieţei de capital se opresc, de multe ori, la nivelul unor chestiuni tehnice şi operaţionale, care sunt importante. Dar nu am auzit încă dacă suntem la distanţa de un kilometru sau de un an-lumină de ţinta de a avea o piaţă de capital dezvoltată”.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA, DESPRE LEGEA 151/2014:

La încheierea aplicării Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Rasdaq sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate, nu ar fi lipsit de interes să se centralizeze toate disfuncţionalităţile şi problemele înregistrate privind nerespectarea unor prevederi ale acesteia, privind procedurile de transfer al emitenţilor de pe Rasdaq pe un alt sistem de tranzacţionare şi cele privind nefinalizarea unor procese de retragere a acţionarilor până la încetarea de drept a activităţii pieţei Rasdaq, este de părere domnul Iulian Stan, vicepreşedinte executiv – director general adjunct al SIF Transilvania.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / MIRCEA URSACHE, ASF:

“Viitorul bursei noastre de valori este în piaţa unică europeană de capital”

Despre viitorul pieţei noastre de capital este cel mai uşor de vorbit, consideră Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). “Este clar că viitorul bursei de valori este în cadrul uniunii pieţelor de capital europene, proiect care trebuie implementat din 2019 la nivelul întregii Uniuni Europene”.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:

“Dezvoltarea pieţei de capital, împiedicată de abuzul de putere al directorului general BVB”

Una dintre piedicile în dezvoltarea pieţei de capital româneşti este abuzul de putere al directorului general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat, ieri, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, cu referire la modul în care Ludwik Sobolewski tratează listările companiilor pe ATS-ul BVB, respectiv pe piaţa AeRO.

Domnul Paul a declarat: “Regulile de listare la Bursă pe piaţa reglementată arată că, după ce compania trece prin comisia de admitere la tranzacţionare, trebuie să aibă şi votul Consiliului Bursei pentru a fi listată pe piaţă. Directorul general, în a cărui experienţă am crezut, a spus că facem o modificare şi înfiinţăm AeRO, această minunată piaţă, cu patru companii noi, în locul Rasdaq. Însă companiile care se listează pe AeRO nu au nevoie de votul boardului BVB, ci stă la mâna lui Zeus (n.r. cu referire la Ludwik Sobolewski).

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA “VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI – EDIŢIA A IV-A / SEBASTIAN VLĂDESCU, ROMCAB:

“Bursa de Valori este tinerică şi subţirică, dar şi arogantă şi vanitoasă”

Bursa de Valori Bucureşti este “foarte feminină” – “tinerică şi subţirică”, dar şi “arogantă şi vanitoasă”, este de părere Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la Romcab.Printre altele, domnia sa a precizat, ieri, în cadrul Conferinţei “Viitorul Pieţei de Capital româneşti”, organizată de ziarul BURSA, că piaţa de capital este văzută de unii investitori ca o “şerpărie veninoasă”.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Anomaliile din statistici: Din 12,6 milioane de locuitori apţi de muncă, mai puţin de 5 milioane lucrează

Aproape 3,7 milioane de români apar în statisticile resurselor de muncă la rubrica „alte categorii“. Ei nu sunt nici salariaţi, nici şomeri şi nici elevi sau studenţi.

„Aceasta este una dintre marile probleme legate de statistica forţei de muncă, pentru că sunt incluşi în categoria persoanelor ocupate cei care lucrează în agricultură, adică cei care au un pogon de pământ în familie. Este o minciună sfruntată, pentru că mulţi sunt, de fapt, şomeri pe termen lung“, a spus profesorul Marian Preda, de­canul Facultăţii de So­cio­logie şi Asistenţă So­cială din cadrul Uni­versităţii din Bucureşti.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: BILANŢ AL SISTEMULUI BANCAR

Profitul sistemului bancar a depăşit 2 miliarde de lei la opt luni

Sistemul bancar românesc a înre­gis­trat în primele opt luni un profit de cir­ca 2,3 mld. lei, rata credite­lor ne­per­­formante a coborât la 12,6%, rata li­chidităţii a fost de 1,7, iar raportul cre­dite/depozite a ajuns la 92,5%,  po­­trivit datelor prezentate de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la o în­tâlnire cu ambasadorii statelor UE.

„Sistemul bancar este bine capi­ta­li­zat şi are o capacitate ridicată de a ab­sorbi potenţiale şocuri. Rata cre­dite/de­pozite s-a îmbunătăţit consi­de­rabil în ultimii ani, atingând 92,5% în august 2015. Eforturile băncilor de a îm­bunătăţi calitatea portofoliilor de cre­dite s-au amplificat începând cu anul 2014, ca urmare a recoman­dă­ri­lor BNR bazate pe un plan în patru paşi“, a spus Isărescu.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Creditele: imagini publice şi adevăr

Tot mai multe voci vorbesc despre blocarea creditării. Să le fi întors băncile atât de brutal spatele solicitanţilor de credite? Cifrele contrazic această imagine. Dacă, într-adevăr, stocul creditelor în valută scade, creditele în lei au luat viteză.

Aşadar, un blocaj, în adevăratul sens al cuvântului, nu există. Creditul se mişcă. Se mişcă în sus. Am remarcat însă un blocaj psihologic. Criza economică globală, care nu ne-a ocolit, a condus şi la noi la restrângerea drastică a fluxurilor valutare externe, ce a făcut ca băncile româneşti cu capital străin să nu se mai bazeze atât de mult pe finanţarea de la băncile-mamă în politica lor de creditare. Ele s-au văzut nevoite să-şi întoarcă faţa către economisirea internă.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Dan Bădin, Deloitte: Odată cu noul Cod fiscal putem vedea o migrare de la PFA către companie comercială

Principalul lucru pe care trebuie să îl luaţi în calcul când alegeţi între PFA şi înfiinţarea unei întreprinderi este pro­­fitabilitatea businessului. Dacă profitabilitatea este ma­re, atunci trebuie să mergeţi spre microîntreprindere. Dacă pro­fitabilitatea este mică, atunci este favorabilă PFA, a de­cla­rat la ZF Live Dan Bădin, partener Deloitte Tax.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF caută specialişti pentru departamentul de IT

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos la concurs cinci posturi de execuţie în cadrul direcţiei de operaţiuni şi IT, pentru care primeşte candidaturi până la 1 noiembrie, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei. Specialiştii căutaţi de ASF trebuie să dovedească experienţă în domeniu, să cunoască limba engleză la un nivel mediu şi să stie să-şi stabilească priorităţile şi să-şi planifice sarcinile de lucru. Autoritatea de Supraveghere a celor trei pieţe financiare nonbancare (asigurări, piaţa de capital şi pensii) are în prezent circa 500 de angajaţi. Circa 14% din numărul total al salariaţilor ASF au funcţii de conducere.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Întrebare-cheie: Cum va împărţi guvernul 20 mld. lei la rectificare

Guvernul urmează să aprobe vineri a doua rectificare bugetară din an, iar premierul Victor Ponta susţine că bugetul consolidat se va menţine în ţinta de deficit de 1,8% din PIB, chiar dacă acum înregistrează un excedent de 1% din PIB – ceea ce înseamnă că Executivul are la dispoziţie, teoretic, 19,5 mld. lei (4,4 mld. euro) de „reîmpărţit“.

Cu autostrăzi care abia construite se prăbuşesc cum se întâmplă cu Orăştie – Sibiu, cu investiţii care sunt realizate abia pe sfert faţă de program, guvernul va stabili la rectificare, în primul rând, sumele destinate majorărilor de salarii – aşa a anunţat premierul.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Bucur Obor scade iar sub valoarea de 100 mil. lei după ziua dividendelor

Acţiunile Bucur Obor (simbol bursier BUCU), compania care deţine centrul comercial omonim din estul Bucureştiului, s-au corectat ieri cu 25%, după atingerea datei ex-dividend din care investitorii care achiziţionează titluri nu mai beneficiază de dividende.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: Transgaz a bătut palma pentru un contract de 248 milioane lei

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG) a încheiat un contract pe un an cu Transgaz (TGN), în valoare de 248 milioane lei (56,1 mil. euro), pentru servicii de transport.

Contractul este valabil pentru perioada 1 octombrie 2015 – 1 octombrie 2016, potrivit unui comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Pentru intervalul august 2014 – septembrie 2015, contractul a avut o valoare de 190,68 milioane de lei.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile Oltchim se corectează după ce au gonit cu 75% în cinci zile

Investitorii au început să mar­cheze din profitul obţinut pe acţiunile Olt­chim Râmnicu Vâlcea (simbol bur­sier OLT), acţiunile combinatului chi­mic intrând pe o pantă descendentă după ce la începutul lunii au crescut acce­lerat.

Titlurile OLT au scăzut cu circa 7% două zile la rând, pe rulaje în creştere, semn că investitorii care au speculat „dez­gheţul“ acţiunilor încep să îşi închi­dă poziţiile. Oltchim a revenit la tran­zac­ţio­nare pe 30 septembrie după doi ani şi opt luni în care a fost suspendată din cauza insolvenţei.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Foşti şefi ai E.ON şi Hidroelectrica, propuşi de stat pentru boardul Transelectrica

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Transelectrica (simbol bursier TEL), a propus şase candidaţi pentru cele două poziţii libere din Consiliul de Supraveghere al transportatorului de energie.

Pe lista trimisă de Minister companiei se regăsesc Günther Schubert, Costin Mihalache, Ovidiu Demetrescu, Remus Vulpescu, Dragoş Zachia-Zlatea şi George Cristodorescu. Toţi sunt foşti şefi ai companiilor din energie, atât de stat, cât şi private.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: CODUL FISCAL SE MODIFICĂ DIN NOU

Reducerea impozitului pe dividende şi plafonarea contribuţiilor la sănătate la 5 salarii medii, aplicabile din 2016

La o lună şi jumătate de la promulgarea Codului fiscal care a ţinut în fierbere mediul economic o vară întreagă, premierul Victor Ponta anunţă modificarea lui, în sensul plafonării contribuţiilor de sănătate la cinci salarii medii brute pe economie şi al reducerii impozitului pe dividende de la 16% la 5% de la 1 ianuarie 2016 şi nu din 2017, dar şi al impozitării micilor afaceri din turism în funcţie de cifra de afaceri şi nu de profit.

               Citeste mai mult…

B1.ro: “Iohannis merge nepregătit la întâlniri cu FMI”. Ponta: Critica bugetul pe 2016, dar el nu este făcut. Așa i-o fi scris Dan Mihalache notele!

Victor Ponta i-a răspuns ironic lui Klaus Iohannis, după ce președintele, în urma întrevederii cu delegația FMI, s-a declarat îngrijorat în legătură cu vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor.

”Domnul Iohannis nu cunoaște bugetul pe 2016 pentru că nu e făcut. Nu poți să critici ceva ce nu există! Nici eu nu cunosc bugetul. Așa i-o fi scris Dan Mihalache notele”, a spus Victor Ponta

.                Citeste mai mult…

economica.net: Motorina din România a ajuns mai scumpă decât cea din ţările Eurozonă. Cum stăm la benzină

Cele 19 ţări din Eurozonă au, pe medie, motorină mai ieftină decât cea din România. Diesel-ul vândut în ţara noastră este printre cei mai scumpi din UE. Până la 60% din litrul de carburant vândut în România reprezintă accize şi taxe plătite statului. Restul reprezintă partea distribuitorului şi producătorului. Cu cât sunt mai scumpi sunt carburanţii, cu atât statul bagă mai adânc mâna în buzunarul şoferilor.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Cum arată noua factură unică la energie electrică pe care o vom primi cu toţii acasă din martie 2016. DOCUMENT

Factura elaborată de către ANRE are o primă pagină mai simplă, care conţine elementele esenţiale pe care trebuie să le cunoaşteţi: consum, preţ kWh, furnizorul, totalul de plată la zi, telefonul de la deranjamente, telefonul de la relatii cu clienţii.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România a împrumutat 56 de milioane de euro de la BCR

Dezvoltatorul olandez, CTP, cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România, s-a împrumutat de la BCR pentru a refinanţa ultimele achiziţii.

CTP a semnat în vara acestui an un contract de credit cu Banca Comercială Română pentru un împrumut la termen în suma maximă principală de 56,1 milioane de euro şi un împrumut de TVA de aproximativ un milion de euro, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

                Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Băncile refuză plăți pe bandă rulantă

Plăţile cu instrumente de debit refuzate de bănci au crescut, în septembrie, cu 14% faţă de august, de la 555 de milioane de lei la aproape 634 de milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăţi din Banca Naţională a României.

Cecuri și bilete la ordin cu valori cumulate de sute de milioane de euro sunt respinse în fiecare lună la plată. Legislația, în schimb, a devenit mai permisivă cu acest tip de infracțiuni care, oricum, erau tratate cu foarte multă ușurință de judecători și organele de anchetă.

               Citeste mai mult…

realitatea.net: Ce efecte va avea procesul câștigat de 207 români cu credite împotriva BCR

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis marţi, irevocabil, că dobânda de referinţă variabilă, modificată unilateral de BCR, este abuzivă, într-un proces colectiv intentat băncii de peste 200 de clienţi. Procesul a fost câștigat după 5 ani de judecată.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: 3 tendinte in fiscalitatea din Romania

 Daca ar fi sa rezum la trei tendinte care au loc in prezent in fiscalitatea din Romania, acestea ar fi: o crestere a severitatii autoritatilor fiscale, insotita insa si de un mediu mai prietenos in relatia cu contribuabilul, urmata de o relaxare fiscala care, dincolo de intrebarile legata de sustenabilitate, e favorabila companiilor. A treia tendinta este o simplificare a legislatiei, cu toate ca inca mai exista mici scapari”, a explicat miercuri Dan Badin, Partener Deloitte, in cadrul unei conferinte de specialitate. Badin a mai vorbit despre ceea ce se va intampla in viitorul apropiat in materie de fiscalitate in Uniunea Europeana,

               Citeste mai mult…

capital.ro: Bursa de la Bucureşti a închis marţi în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar rulajul s-a situat la 28,29 milioane de lei (6,39 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 27,509 milioane de lei (6,21 milioane de euro), iar cele mai semnificative au fost tranzacţiile cu acţiunile Romgaz (15,44 milioane lei), Fondul Proprietatea (2,4 milioane lei) şi Banca Transilvania (1,98 milioane de lei).

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Miercuri: Cotatia petrolului isi continua scaderea

 Cotatia “aurului negru” este in scadere miercuri dimineata pe bursele asiatice unde investitorii se asteapta la o crestere a rezervelor americane de petrol, scrie AFP. 

Pretul unui baril de titei “light sweet crude” cu livrare in decembrie a pierdut 32 de centi, pana la 45,97 dolari, in primele tranzactii ale zilei.

               Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de stiri.discard.ro, ziareonline.com, stirisociale.ro: Topul Național al Firmelor, CCIR: Cine sunt câștigătorii și cum au fost aleși

Câștigătorii din economia românească vor fi premiați de către Camera de Comerț și Industrie a României, în cadrul unei gale, care va fi organizată la Romexpo, în data de 5 noiembrie. Clasamentul relaizat de CCIR, Topul Național al Firmelor pentru anul în curs, include, pe primele trei poziții, companii care înregistrează o cifră de afaceri cumulată de 87 de miliarde de euro.

               Citeste mai mult…

Gorj-domino.ro: Minprest Rovinari, PRIMUL LOC în România .Vezi la ce categorie!

Societatea prestatoare de servicii în minerit și energie se află în topul firmelor din țară datorită rezultatelor financiare pe anul 2014, conform unui clasament al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Conducerea Minprest Rovinari a primit, în data de 12 octombrie, o notificare din partea reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a României. Șefii societății prestatoare au fost felicitați pentru rezultatele economice înregistrate, anul trecut, și informați că se află pe primul loc în țară în domeniul de activitate pe care-l desfășoară.

              Citeste mai mult…

Infomuntenia.ro: Topul firmelor din judeţul Călăraşi – ediţia 2015

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Călăraşi organizează joi, 29 octombrie 2015, Topul firmelor din judeţul Călăraşi – ediţia 2015, începând cu ora 13,00, la restaurantul “La Sălcii”.

             Citeste mai mult…

Bistriteanul.ro: Târgul Toamna Aurie și-a deschis porțile: 42 de producători vă așteaptă cu produse unicat, inedite și deosebite

Ajuns la a 25-a ediție, târgul de toamnă organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Bistrița-Năsăud a adus pe Pietonal 42 de producători din țară cu produse variate. Puteți găsi de la lumânări confecționate manual până la paltoane și mașini de ultimă generație, abia lansate pe piață.

Timp de cinci zile pe Pietonal și în cortul amenajat în zonă puteți găsi 42 de producători care oferă o gamă variată de produse.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Lituania și România, cel mai scăzut deficit bugetar ca procentaj din PIB în 2014 (Eurostat)

Deficitul bugetar al României a scăzut în 2014 la 1,4% din PIB (9,218 miliarde lei), față de 2,2% din PIB în 2013 (13,847 miliarde lei) și 3,2% din PIB în 2012 (18,802 miliarde lei), conform celei de-a doua estimări publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

România a înregistrat și în 2014 un deficit sub limita oficială de 3% din Produsul Intern Brut prevăzută în Tratatul de la Maastricht.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Dănescu (ARB): Activele bancare din România reprezintă 60% din PIB; cifra europeană este de 360%

Activele bancare din România reprezintă 60% din PIB, iar cifra europeană este de 360%, a declarat, miercuri, Florin Dănescu, președinte executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), într-o conferință de specialitate.

“Cu toții suntem interesați în a prelua experiența europeană, în a ajunge din urmă Europa. În România, băncile reprezintă din PIB aproximativ 60%. Foarte multă lume consideră, chiar propria mea mamă consideră că este enorm, nefiind un specialist în domeniu, dar cifra europeană este 360%. Asta înseamnă dezvoltarea pe care Europa a înregistrat-o. În momentul în care din punct de vedere legislativ și de percepție penalizăm niște bănci în România care niciodată nu au consumat un leu public, față de Europa care aproape în integralitatea ei a consumat bani publici pentru bănci, sunt două riscuri suprapuse”, a spus Dănescu.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Georgescu (BNR): Băncile trebuie să asimileze modificări importante ale regimului de reglementare

Băncile trebuie să asimileze modificări importante ale regimului de reglementare, care a evoluat de la simplu la complex, a declarat, miercuri, Florin Georgescu, prim-viceguvernator la Banca Națională a României, într-o conferință de specialitate.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ALERTĂ Ponta despre rectificare: Acord Guvern-Coaliție pentru agricultură, sănătate, autorități locale

Premierul Victor Ponta anunță că reprezentanții Guvernului și cei ai Coaliției au ajuns la “un acord și sprijin politic” pentru agricultură, sănătate și autorități locale la o întâlnire pe tema rectificării bugetare.

Rectificarea bugetară care se va discuta vineri într-o ședință specială de Guvern se înscrie în țintele asumate și în cele convenite cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv în ceea ce privește deficitul, al cărui nivel ar urma să se situeze la 1,86 la finele anului, a declarat, marți, premierul Victor Ponta.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Enel România are un nou director financiar

Enel România l-a numit pe Alessandro Sverzut în funcția de Chief Financial Officer (CFO), a anunțat compania. Acesta va răspunde de activitățile financiare, contabile, fiscale, de control al riscurilor și de planificare și control, ale grupului Enel în România.

Sverzut o înlocuiește pe Monica Hodor, care a fost recent promovată director de Planificare și Control în cadrul liniei de business Infrastructură Globală și Rețea a grupului Enel.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Schimburile comerciale dintre România şi China au ajuns la 2,1 miliarde de dolari în primele 7 luni

Valoarea schimburilor comerciale româno-chineze a ajuns, în primele şapte luni din 2015, la 2,1 miliarde de dolari. China se clasează astfel pe locul 18 în clasamentul investitorilor străini în România, potrivit datelor anunţate, miercuri, într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului – MECT, preluat de Agerpres.

În acest context, ministerul de resort precizează că ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, conduce în China, în perioada 19-24 octombrie a.c., o delegaţie ce efectuează o vizită de lucru cu scopul promovării investiţiilor şi care participă la reuniunea organizată de Ambasada României din Beijing, în data de 21 octombrie, dar şi la seminarul de afaceri dedicat României, organizat în data de 23 octombrie în cadrul China Overseas Investment Fair-COIFAIR.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum să ne tratăm turismul: Staţiunile balneare din România, un tezaur ruginit cu potenţial uriaş

După o lungă perioadă în care turismul balnear a fost văzut doar ca o componentă socială, operatorii în turism au deschis ochii şi buzunarele, şi au început investiţiile într-o piaţă care în străinătate generează miliarde de euro, scrie Adevărul Financiar. Staţiunile balneare ar putea fi salvarea turismului autohton. Pe fondul investiţiilor constante, segmentul a fost în cotinuă creştere în ultimii ani, iar din ofertele agenţiilor au început să facă parte şi pachete din turismul de sănătate, potrivit sursei citate.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: Comisioane mai mari la ghișeul băncii

Scad comisioanele la bancomate, dar cresc cele de la ghişeu. Aşa vor bancherii să-i obişnuiască pe români să-şi achite facturile sau cumpărăturile cu cardul. Toate marile bănci comerciale vin cu astfel de oferte, aşa că, înainte de a alege, este bine să le citiţi cu atenţie, pentru că multe ascund şi clauze mai puţin favorabile.

Clienții unei bănci au primit o veste bună în această toamnă: la retragerI de bani de la bancomate nu vor mai plăti comisioane. Câteva rânduri mai jos, însă, era și vestea proastă: aproape toate tranzacțiile făcute la ghișeu se scumpeau, iar în cele mai multe cazuri se dublau. De exemplu, la retragerea de numerar direct de la funcționarul băncii, comisionul a crescut de la 0,5% şi minim opt lei pe operațiune, la 1% sau minim 15 lei!

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în scădere

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, coborau cu 0,01% la 7.024,22 puncte, iar indicele BETPlus scădea cu 0,03% la 1.034,84 puncte.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: TRANSAVIA:

Interesul pentru carnea proaspătă de pui din România a crescut pe piața de export

Prezenți la târgul Anuga din Germania, reprezentanții Transavia au transmis, printr-un comunicat de presă, că interesul pentru carnea proaspătă de pui din România a crescut “considerabil” față de edițiile precedente ale târgului, dovadă a faptului că produsele românești încep să câștige din ce în ce mai mult teren și încredere pe piața de export.

Conform acestora, s-au identificat o serie de oportunități de business în zona produselor de tip ready-meal, categorie pe care compania Transavia intenționează să o exploateze intens în următoarea perioadă.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: tIMOn: 2000 de unităţi locative noi vor fi lansate joi

tIMOn, Târgul Imobiliar Naţional, îşi deschide porţile joi, 22 octombrie 2015, în Piaţă Constituţiei din Capitală cu peste 20.000 de apartamente şi vile noi amplasate în toate zonele Bucureştiului, dar şi în ţară, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, cea mai ieftină locuinţa care poate fi cumpărată la ediţia din această toamna a tIMOn este o locuinţa socială în containere maritime ce costă 9000 euro, dar există şi o serie de oferte imobiliare exclusiviste care pot ajunge la câteva sute de mii de euro. De exemplu, un apartament de 3 camere exclusivist cu o terasă de peste 100 mp este oferit spre vânzare la preţul de 298.000 euro tva inclus, în timp ce proprietatea cea mai scumpă este reprezentată de un apartament terasat vândut la 468.500 euro + tva.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Managementul privat la companiile de stat și deficitul bugetar, temele de discuție dintre FMI și deputații Comisiei de Buget

Extinderea legislației privind managementul profesionist la toate companiile de stat și proiecțiile privind deficitul bugetar pentru 2016 și 2017 sunt principalele observații prezentate miercuri de reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) în fața membrilor Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților, în cadrul discuțiilor cu privire la stadiul relațiilor dintre România și instituția financiară internațională.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Albalact intră cu brandul de lapte Bardezzi în cafenele şi restaurante

Albalact, cel mai mare producător local de lactate, a lansat brandul de lapte proaspăt pentru cafea Bardezzi, care se adresează exclusiv pieţei HoReCa.

Bardezzi este deja prezent în câteva zeci de cafenele şi bistrouri din Bucureşti precum Golden Coffee, Espresso House, Speciality Coffee, Boutique du Pain, Delicatese Florescu, Teatrul Berarilor, Restaurant Castel Cantacuzino, Bianco Latte, Gloria Jeans, Coffee Art, Trattoria Cotroceni, Gallo Nero, Ana Pan sau Caffe Tabiet. În plus, brandul este disponibil şi în locaţii din judeţele Cluj, Braşov, Prahova, Constanţa, Maramureş, Arad sau Alba. Intrarea producătorului român pe această piaţă vine în contextul în care jucătorii mari de pe piaţa cafelei premium pentru HoReCa din România precum Julius Meinl, Lavazza sau illy au venit cu propriile produse pentru cafea, inclusiv lapte.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Moneda naţională s-a depreciat în faţa principalelor valute

Leul a continuat să se deprecieze, miercuri, în raport cu moneda unică europeană, iar Banca Naţională a României a anunţat un curs de 4,4295 lei, în creştere cu 0,45 bani (0,10%) faţă de cotaţia anterioară, de 4,4250 lei pentru un euro.

Moneda naţională s-a depreciat şi în faţa dolarului american, până la un curs de 3,9009 lei, mai mare cu 0,82 bani (0,21%) faţă de cotaţia anunţată marţi, respectiv 3,8927 lei pentru un dolar american.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Hotarare irevocabila: O instanta s-a pronuntat impotriva ANAF pentru ca nu a recunoscut CAS platite in alt stat

Curtea de Apel Timisoara a emis o hotarare irevocabila impotriva ANAF, dupa ce Fiscul nu a recunoscut contributiile sociale platite de o persoana fizica angajata intr-un stat al Uniunii Europene si care a fost detasata intr-o multinationala din Romania, refuzand sa le deduca la calculul impozitului, potrivit Mediafax.

             Citeste mai mult…

B1.ro: România încă are de încasat aproximativ un miliard de dolari din timpul regimului Ceaușescu: Raportul Ministerului Finanțelor

România are și de primit bani, nu numai de dat. După aproape 26 de ani de la căderea regimului Ceaușescu, Ministerul de Finanțe a întoocmit un raport privind creanțele la 30 iunie 2015, în care se arată că țara noastră are de recuperat aproximativ 1 milion de dolari de la mai multe țări și circa 1,4 miliarde de ruble de la Cuba.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: REAL-ESTATE

Agenţie imobiliară din sudul Capitalei: „Multe apartamente se vând din stadiul de proiect. Dacă cereţi un apartament deja finalizat, opţiunile sunt limitate“

Florin Stancu, administratorul agenţiei imobiliare Berceni Rezidenţial, care intermediază tranzacţii de vânzare a locuinţelor noi din partea de sud a Capitalei, spune că preţurile apartamentelor din proiectele rezidenţiale care urmează să se construiască în această zonă vor fi mai mari cu 10-15% faţă de nivelul mediu actual.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea şi-a majorat participaţia la aproape 20%

Fondul american Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondul Proprietatea (FP),şi-a majorat deţinerea la 19,87%, participaţie care reprezintă 21,06% din drepturile totale de vot, în contextul în care acţionarii vor decide săptămâna următoare dacă acordă un nou mandat actualului administrator

Anterior, cea mai recentă raportare a participaţiei Elliott a avut loc pe 6 mai, când investitorul american controla prin cele două firme 16,52% din numărul total de titluri FP, reprezentând 18,76% din drepturile de vot la FP.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dănescu (ARB): În România, legislația merge în direcția slăbirii disciplinei financiare

În România, legislația merge în direcția slăbirii disciplinei financiare, dar fără aceasta, industria bancară este pusă sub semnul întrebării, a declarat, miercuri, Florin Dănescu, președinte executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), într-o conferință de specialitate.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Ciurel, CEO: Compania nu înregistrează în prezent datorii la bugetul la stat

Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu înregistrează în prezent datorii către bugetul de stat şi nu a fost niciodată în situaţia de a fi executată silit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul societăţii, Laurenţiu Ciurel.

Aceste precizări vin după ce în presă au fost publicate date de la ANAF conform cărora compania energetică se află în procedura de executare silită pentru suma de aproximativ 24 de milioane lei.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Mâine se lansează proiecte rezidenţiale de 100 mil. euro

Dezvoltatorii a 31 de proiecte rezidenţiale noi îşi vor prezenta începând de mâine planurile de construcţie a peste 2.000 de apartamente şi vile care necesită investiţii de peste 100 mil. euro, spun organizatorii târgului imobiliar tIMOn, eveniment în cadrul căruia va avea loc lansarea.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ASF a aprobat numirea unor noi membri in echipele de conducere ale Grawe, Asirom si Allianz-Tiriac Asigurari

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat miercuri numirea lui Othmar Ederer in functia de Presedinte al Consiliului de Supraveghere al Grawe Romania, a lui Juraj Lelkes in calitate de membru si Presedinte al Directoratului la Asirom VIG, precum si a lui Petros Papanikolaou ca membru si Presedinte al Consiliului de Administratie la Allianz-Tiriac Asigurari, potrivit unui comunicat al autoritatii remis HotNews.ro.

                 Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Ce caută delegaţia Fondului Monetar în România

Acordul cu FMI a expirat în septembrie, dar o delegaţie a instituţiei de la Washington, condusă de Andrea Schaechter, şeful misiunii în România, este în aceste zile la Bucureşti. De ce? Blocarea majorărilor de salarii în 2016 pare a fi scopul vizitei.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: Sub 8% din populaţia României foloseşte serviciile bancare online

Mai puţin de 8% din populaţia României foloseşte serviciile bancare online de internet banking sau mobile banking, iar aceasta este, în primul rând, o problemă a băncilor, a declarat miercuri Marian Ignat, director executiv BCR, într-o conferinţă de specialitate.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Diculescu Sova, NNDKP, avocatul BCR in procesele cu clientii: Victoria invocata de unii e de fapt o victorie a la Pyrrhus. Cererea lor principala a fost respinsa. Sentinta trimite la negocieri client-banca

Clientii BCR ar putea avea o surpriza, iar anunturile facute de avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook ar putea fi inselatoare, crede Ana Diculescu Sova,, partener al casei de avocatura NNDKP, care apara in instanta BCE. “​Nu comentez declaratiile domnului Piperea. Este dreptul si este riscul fiecaruia sa declare ceea ce considera de cuviinta. Cu privire la hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie insa, lucrurile nu stau chiar asa cum sugereaza aparentele. E de fapt o victorie a la Pyrrhus. Cererea lor principala a fost respinsa”, a declarat pentru HotNews.ro Diculescu Sova. Ea a mai spus reporterului HotNews.ro ca inlaturarea sintagmei “dobanda variabila” trimite la negocieri intre clienti si banca. “Asta pentru ca dobanda- care este  de fapt pretul banilor- trebuie negociata. Acest lucru este deja statutat intr-o hotarare a Curtii Supreme de catre un judecator care a facut parte si din completul de luni”, mai spune ea.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: MIHAI LUPU (PNL):

“Autostrada Sibiu-Orăştie, un calcul electoral care a dat din nou cu virgulă pentru buzunarul românilor”

Deputatul PNL Constanţa Mihai Lupu susţine, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că “interesul electoral de moment şi socotelile făcute pe hârtie” au dus la închiderea autostrazii Orăştie-Sibiu “la niciun an de la inaugurarea electorală”.

               Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor