Agerpres.ro: Daraban (CCIR): Legislația instabilă, o problemă pentru 80% dintre agenții economici din România
Legislația instabilă reprezintă o problemă pentru 80% dintre agenții economici din România, iar peste 85% doresc să interacționeze cu o singură instituție de control, după modelul german, a declarat, marți, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei conferințe de specialitate.
Adevarul.ro, preluat de ziar.com, gazetarul.ro, e-stireazilei.ro, iaruldeiasi.ro, libnet.ro: Daraban, CCIR: Mediul de afaceri nu a cerut TVA de 20%, ci eliminarea taxei pe stâlp şi a accizei suplimentare de 7 eurocenţi
Mihai Daraban spune că mediul de afaceri se teme că statul nu va elimina taxa pe stâlp şi acciza de 7 eurocenţi în 2017, aşa cum prevede noul Cod Fiscal Mediul de afaceri nu a cerut în mod expres scăderea TVA de la 24% la 20%, ci a dorit eliminarea taxei pe construcţii speciale, a accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe carburanţi şi scăderea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), care a completat că mediul de afaceri se teme că măsurile din noul Cod Fiscal nu vor fi aplicate din 2017. ”Intitutul de Comerţ Exterior este înfiinţat de 9 luni si nu este funcţional.
Mytex.ro: Legislația instabilă, principala problemă a mediului de afaceri din România
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de specialitate, că principala problemă a oamenilor de afaceri din țara noastră o constituie legislația instabilă, informează Agenția Agerpres. Pentru 80% dintre agenții economici din România aceasta este cea mai importantă chestiune care îi preocupă.
Agerpres.ro, preluat de Capital.ro: Povara taxelor şi a impozitelor a dus la o economie “ascunsă” de 28% din PIB-ul României
Povara taxelor şi a impozitelor a dus la o economie ascunsă de 28% din PIB-ul României, cu 10% mai mare decât media Uniunii Europene, a declarat marţi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, în cadrul unei conferinţe de specialitate.
Agerpres.ro: Comunicat de presă – Asociația pentru Implementarea Democrației
Întâlnire oficială de lucru între Președintele Tribunalului București, doamna judecător Laura Andrei și reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României
Zf.ro: Marii angajatori din sudul ţării vin joi la dezbaterea ZF HR Insider organizată la Piteşti
Ziarul Financiar organizează joi la Piteşti cea de-a XIX-a ediţie a ZF HR Insider, dezbatera lunară destinată profesioniştilor din domeniul resurselor umane.
Printre invitaţii care vor participa la discuţiile despre piaţa muncii din regiune se află Aurelian Dumitru, directorul de resurse umane al producătorului de componente auto Johnson Controls România & Slovenia, Oana Enache, HR manager al producătorului de componente auto Faurecia, Nicu Durău, Human Resources & General Affairs Director al Vimetco Alro (producţie de aluminiu), Floriana Popescu, HR Manager al Vimetco Extrusion (subsidiară a Vimetco-Alro), Ioana Sileam, director de resurse umane al centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie, Camelia Văduva, Staffing and Talent Management Senior Manager în cadrul grupului auto Renault şi un reprezentat al Camerei de Comerţ şi Industrie din Argeş.
Agerpes.ro: ANM: Lucrările agricole se vor derula în condiții optime; regimul termic va fi mai ridicat în majoritatea zonelor de cultură
Lucrările agricole din câmp se vor efectua în condiții optime doar în zilele fără precipitații, însă regimul termic al aerului va fi mai ridicat decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a zonelor de cultură, arată prognoza agrometeorologică valabilă pentru perioada 22 – 28 septembrie, întocmită de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/.
Capital.ro: Codul fiscal dă drumul la consum şi penalizează investiţiile
Unele dintre modificările din noul Cod fiscal, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, dezavantajează investitorii şi antreprenorii. În timp ce TVA scade de la 24% la 20%, încurajând consumul, taxele pe muncă şi pe capital pun frână creşterii sănătoase a economiei.
Capital.ro: Investitorul chinez va deţine 51% din compania mixtă care va construi Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă
Nuclearelectrica (SNN) va contribui cu 2 milioane de euro la înfiinţarea societăţii mixte (JVCo) care va construi Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi va deţine 49% din acţiunile companiei, urmând ca investitorul chinez, China General Nuclear Power Corporation (CGN) să deţină restul de 51% din capital.
Evz.ro: Fiscul cheamă evazioniștii la discuții
Direcția Antifraudă a derulat din nou controale în Centrul Vechi și alte zone ale Capitalei, sâmbăta trecută, descoperind mai mulți agenți economici care țineau contabilitate dublă.
După aplicarea penalităților, Fiscul a decis să cheme agenții eco nomici la discuții, pentru a găsi împreună soluții.
Bursa.ro: S-A RĂZGÂNDIT GREG KONIECZNY?
Remus Borza: “Suntem în discuţii cu FP pentru vânzarea a 25% din Polisano”
Reprezentanţii Fondului Proprietatea au repetat obsesiv că nu vor face achiziţii până când nu vor reduce discountul dintre preţ şi active
Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, şi echipa sa au repetat aproape obsesiv, că nu vor face investiţii, altele decât în propriile acţiuni, până când discountul dintre preţul FP şi active nu va scădea considerabil.
Bursa.ro: BCE, supărată de conversia creditelor în CHF, în Croaţia
Mario Draghi: Legea ar putea să aibă “consecinţe nedorite” asupra stabilităţii macroeconomice a Croaţiei permite conversia în euro a creditelor denominate în franci elveţieni.
În ciuda ameninţărilor venite din partea băncilor, Parlamentul croat a aprobat actul normativ propus de Guvern, astfel încât cetăţenii pot converti în euro credite în valoare de 3,4 miliarde de dolari.
Bursa.ro: Nici marile bănci internaţionale nu mai cred în miracole
Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, ţară considerată locomotiva economică a Europei, dar care a lăsat în urmă “vagoanele”, a anunţat recent disponibilizări masive. Decizia noii conduceri a DB vine pe fondul scăderii veniturilor din tranzacţionare, determinate, mai ales, de nivelul scăzut al dobânzilor în economiile dezvoltate.
Bursa.ro: BVB/ OVIDIU DUMITRESCU, TRADEVILLE:
Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, “pe fondul unei evoluţii pozitive a pieţelor din Europa de Vest şi din prima parte a şedinţei Nord-Americane”, ne-a declarat Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul agenţiei de brokeraj Tradeville.
Acesta ne-a mai spus: “Indicele BET a câştigat 1,4% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +1,08% (BET-BK) şi +1,35% (BET-XT). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 4,83 milioane de euro, semnificativ sub media de 7,35 milioane euro înregistrată de la începutul anului”.
Bursa.ro: SIBEX
Investitorii, în căutarea de noi indicii
Pe piaţa Sibex, la jumătatea primei şedinţe a săptămânii, se înregistrau 23 de contracte futures cu o valoare de 350.858 de lei, volum rezultat în urma tranzacţionării a doar două produse: derivatele pe Dow Jones şi pe cursul euro/dolar, fiecare pe două scadenţe. Lichiditatea se menţinea aşadar în nota slabă deja devenită obişnuinţă, iar variaţiile nu impresionau.
Zf.ro: Îngustarea spread-ului de curs dă mai puţin de lucru dealerilor
Volatilitatea redusă pe piaţa valutară, respectiv stabilitatea cursului de schimb leu/euro, şi volumele mici de tranzacţionare au devenit în ultimii ani noua normalitate, iar din cauza îngustării spread-ului dealerii din bănci au o activitate mai puţin intensă.
Dacă în anii 2007 şi 2008 spread-ul, adică ecartul dintre cotaţia minimă şi cea maximă leu/euro din fiecare an, era de două cifre, respectiv 13-14%, în ultimii ani spread-ul a coborât, încadrându-se în intervalul 3-7%.
Zf.ro: FINANŢE PERSONALE
Un miliard de lei destinat pensiei private a fost distribuit de „soartă“
Peste 1,1 milioane de persoane au devenit participanţi la un fond de pensii private obligatorii (pilon II) prin distribuţie aleatorie în ultimii cinci ani, numărul celor care şi-au ales în cunoştinţă de cauză fondul fiind de doar 15% din total. Astfel, contribuţii de 960 milioane de lei au fost împărţite aleatoriu în mod egal între fondurile de pensii, potrivit calculelor ZF.
Zf.ro: UN AVERTISMENT PENTRU ECONOMIE
Creşterea economică slabă în T2 şi cererea insuficientă ţin industria în stare de amorţeală
Industria nu dă semne de revigorare nici în august, fapt îngrijorător pentru o ramură care face un sfert din PIB.
În august, comparativ cu luna precedentă, activitatea din industrie a rămas „în teritoriul pozitiv“. Dar dacă nu se văd semne de contracţie, nu sunt nici semne de expansiune.
Zf.ro: Indexul alimentar al ZF. Cafeaua şi zahărul, creşteri de două cifre în ultima lună
Costul unui coş cu 23 de produse alimentare s-a păstrat la aproximativ acelaşi nivel în ultima lună în cele mai importante magazine online, însă au fost alimente precum zahărul Mărgăritar sau cafeaua Jacobs care pe unele „rafturi virtuale“ au avut creşteri chiar şi de două cifre în perioada 4 august-21 septembrie, arată indexul alimentar ZF, care a întocmit un istoric al preţurilor în magazine înainte şi după reducerea TVA la alimente la 9%.
Zf.ro: Carabulea a adus 2,5 mil. lei la capitalul Carpatica Asig
Carpatica Asig, companie controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, şi-a majorat capitalul cu 2,5 mil. lei în luna august, aceasta reprezentând prima etapă a procesului de majorare a capitalului cerut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Acţionarii trebuie să aducă 12,5 mil. lei la capitalul social al Carpatica Asig până la finalul lunii noiembrie a acestui an, potrivit raportului anual. Totodată, Carpatica are termen limită data de 15 decembrie pentru a atragerea în acţionariat un investitor strategic.
Zf.ro: Refuzurile la plată au crescut în august cu 25%, la 555 milioane de lei
Băncile au refuzat în luna august decontarea de cecuri şi bilete la ordin în valoare de 555 milioane de lei (echivalentul a 125 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de luna precedentă, pentru că nu au găsit suficiente lichidităţi în conturile companiilor care au iniţiat plăţile, potrivit datelor BNR. Creşterea în termeni nominali este de circa 100 mil. lei. Comparativ cu luna august de anul trecut, sumele refuzate la plată au scăzut cu 2%.
Zf.ro: Integratorul Hex IT preia compania Enterprise Concept
Integratorul de aplicaţii Hex IT, cu afaceri de 557.470 lei (125.426 euro) anul trecut, a preluat intregral acţiunile furnizorului de servicii de management al proceselor de business (BPM) Enterprise Concept (EC), cu afaceri de 2,8 mil. lei (635.352 euro) în 2014, conform unui anunţ al firmelor implicate care nu oferă detalii despre valoarea tranzacţiei. Enterprise Concept avea birouri în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, în Republica Moldova, dar şi în Germania. „Reunite, echipele Hex IT şi Enterprise Concept numără acum peste 50 de consultanţi, programatori şi ingineri IT certificaţi în consultanţa de business (de ex. Six Sigma, Lean etc.) şi diverse tehnologii, constituind astfel un pol important de consultanţă BPM şi IT pentru mediul enterprise şi cel al companiilor medii private.
Zf.ro: Teraplast Bistriţa: Nu avem datorii la bugetul de stat. Suma publicată de ANAF nu este o datorie reală, ci o compensare de TVA
Conducerea producătorului de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) a anunţat ieri pe bursă că suma de 2,17 milioane de lei apărută ca datorie la bugetul de stat, în anunţul publicat de către ANAF în data de 18 septembrie, nu este o datorie reală, ci o compensare de TVA, care a fost aprobată de către ANAF. Compania Teraplast a primit pe 16 septembrie de la ANAF înştiinţarea cu privire la stingerea creanţelor fiscale, menţionate ca datorie în documentul publicat pe 18 septembrie. Reprezentanţii companiei spun că compensarea de TVA s-a făcut cu unul dintre clienţii Teraplast, a fost iniţiată în data de 16 iulie şi operată pe 3 august. De asemenea, Teraplast a primit pe 25 august un certificat de atestare fiscală în care nu sunt menţionate niciun fel de datorii către instituţiile statului.
Zf.ro: Proiecte de petrol şi gaze de 1.500 mld. dolari, în pericol din cauza preţurilor mici ale ţiţeiului
Proiecte din sectorul petrolului şi gazelor în valoare de 1.500 miliarde dolari sunt în pericol să fie blocate, din cauza preţurilor scăzute ale ţiţeiului, de sub 50 dolari/baril, care determină cele mai mari companii din lume să restrângă costurile, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă Wood Mackenzie.
Zf.ro: Uzina ArcelorMittal din Roman s-a retras oficial de pe bursă, iar acţiunile au fost radiate din evidenţele ASF
Producătorul de ţevi ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO), una dintre cele mai mari companii listate pe piaţa RASDAQ, s-a retras de la tranzacţionare, iar acţiunile sale au fost scoase din evidenţele Autorităţii de Supraveghere Financiară, în contextul desfiinţării pieţei RASDAQ. Uzina din Roman a plătit un preţ de retragere 1,565 lei/acţiune pentru acţionarii minoritari, ofertă cu 11% mai mare decât cea din piaţă, pentru a cumpăra aproape 3,5 milioane de titluri.
Zf.ro: Piraeus şi nemţii de la Ergo aduc pe piaţă un produs de asigurare de sănătate
Piraeus Bank, un jucător de talie medie din sistemul bancar, va oferi de la 1 octombrie timp de trei luni un produs de asigurare dedicat tratării cancerului, în urma parteneriatului cu Ergo Asigurări, subsidiara locală a grupului german cu acelaşi nume. Astfel, produsul va acoperi costurile de tratament în clinici specializate din străinătate pentru cei care se îmbolnăvesc de cancer sau descoperă orice tip de tumori maligne în perioada asigurată, în limita a 500.000 de euro pe an, cu o limită de un milion de euro.
Zf.ro: Românii vor putea accesa o platformă online pentru oferte de credit
Lendia, platformă online de intermediere de credite, a fost introdusă ieri pe piaţa locală de patru antreprenori, doi români şi doi suedezi, şi îşi propune să faciliteze felul în care persoanele fizice aplică pentru a primi oferte de creditare. Două bănci din sistem, Alpha Bank şi Crédit Agricole, sunt deja conectate la platformă, iar fondatorii susţin că sunt în discuţii avansate şi cu alte bănci.
Zf.ro: Fondul de frontieră al Templeton a pierdut 900 mil. $ din active. Acţiunile Petrom au ajuns cea mai mare investiţie
Fondul de investiţii Templeton Frontier Markets, administrat de divizia specializată în plasamente pe pieţele emergente Templeton Asset Management, a ajuns la active de 605 mil. dolari (2,4 mld. lei), cu 900 milioane de dolari mai puţin decât la 30 septembrie 2014, potrivit datelor publicate de administrator.
Zf.ro: Montarea repartitoarelor de căldură devine obligatorie din 2016
Piaţa ar putea creşte cu 60% în următorii cinci ani, la 650 de milioane de lei.
Locatarii clădirilor rezidenţiale alimentate de la sistemul centralizat de încălzire sunt obligaţi să îşi monteze până la 31 decembrie 2016 repartitoare pentru repartizarea costurilor energiei termice.
Din cele 1,3 milioane de apartamente conectate la sistemul centralizat de încălzire, mai puţin de jumătate sunt dotate cu astfel de repartitoare, potrivit informaţiilor furnizate de ista România, subsidiară a grupului german ista, cu afaceri de peste 780 mil. euro anul trecut la nivel mondial.
Economica.net: Europenii au plătit prime de asigurare de 170 milioane lei companiilor din România
Clienţii din alte state membre ale Uniunii Europene /UE/ au plătit prime de asigurare de 170,59 de milioane de lei unor societăţi de asigurare din România în primul semestru din 2015, în creştere cu 12,73% faţă de primele şase luni din 2014 (151,33 milioane lei) şi cu 38,15% faţă de a doua jumătate a anului trecut, potrivit Raportului integrat al Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/ privind evoluţia celor trei pieţe supravegheate în primul semestru al anului 2015.
Economica.net: Bursa de Valori Bucureşti lansează marţi Codul de Guvernanţă Corporativă
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) lansează oficial, marţi, Codul de Guvernanţă Corporativă al BVB, iar la deschiderea şedinţei de tranzacţionare vor participa reprezentanţi ai instituţiilor care au contribuit la realizarea documentului.
Digi24.ro: BNR vrea restricţii pentru credite. Cum ar fi afectat programul Prima Casă
De teama unei noi explozii a creditelor imobiliare, Banca Naţională ia în calcul să pună frână împrumuturilor pentru populaţie. Potrivit unui oficial al băncii centrale, dacă bancherii vor deveni prea generoşi cu creditele pentru persoanele fizice, atunci ar putea impune noi reguli de acordare a împrumuturilor. În acest caz, cei care vor credite bancare ar putea fi obligaţi să vină cu mai multe garanţii.
romanialibera.ro: Se reiau angajările la stat. Care este oferta
Se reiau angajările de bugetari, după ce în ultimii şase ani au fost oprite sau au fost făcute numeroase disponibilizări. Câteva mii de salariați ar putea intra în sistemul public, în următorul an, la cei aproape 1,185 de milioane. Numprul lor este mai mic cu aproximativ 215.000 de persoane decât în urmă cu șapte ani, în plin boom economic.
Romanialibera.ro: Cât de reală este creșterea sectorului de construcţii
Slovacia și România au înregistrat cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE, în iulie, potrivit Eurostat. Cifrele Statisticii, „principalul duşman al propagandei“, ar demonstra că politicile Guvernului dau rezultate pozitive, spune premierul.
Realitatea.net: Redevențele ar putea fi, din nou, amânate. Ce promitea în primăvară Ministerul Finanţelor Publice
Codul Fiscal, taxele parafiscale şi impozitarea redevenţelor reprezintă cele trei mari componente ale tabloului fiscal, din ţara noastră. Dintre acestea, impozitarea redevenţelor ar trebui să fie prioritatea Guvernului în prezent. Ne apropiem de sfârşitul lui septembrie, iar proiectul de lege privind redevenţele în sectorul petrolului şi gazelor nu a ajuns în Parlament. În plus, potrivit unor surse guvernamentale, nici nu va ajunge în viitorul apropiat. Asta deşi, în primăvară, reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice garantau că proiectul va fi pe masa aleşilor în această toamnă, potrivit Realitatea TV.
Realitatea.net: Guvernul face hei-rup cu creșterea salariilor. Pomenile încep din decembrie 2015
Legea salarizării bugetarilor ar putea fi aplicată de la 1 decembrie 2015, nu din 2016, majorările salariale fiind interzise în an electoral.
Câteva sporuri eliminate de Guvernul Boc ar putea fi reintroduse, iar primăriile și consiliile județene vor putea crește salariile cu 12% anul acesta, chiar dacă nu se încadrează în buget. Cu aceste promisiuni ferme, făcute de ministrul Muncii, au ieșit de la negocierile de vineri sindicaliștii din administrație.
Realitatea.net: Câți bani au înghițit autostrăzile din România în ultimii ani
Drumurile din România “au înghițit” 10,9 miliarde de euro în ultimii șapte ani. În pixul directorilor care au ocupat fotoliul de general al CNADNR, în ultimii opt ani, a stat aproape 10,9 miliarde euro pentru autostrăzi, reabilitarea drumurilor naționale și construcția variantelor ocolitoare.
Mai mult de jumătate din visteria Companiei Naționale de Autostrăzi, din perioada 2008-2015, a fost alocată construcției de autostrăzi, respectiv 5,75 miliarde euro, potrivit unei analize Capital
Realitatea.net: Când încep lucrările la cea mai așteptată autostradă din România
Cea mai așteptată autostradă din România, autostrada Sibiu-Piteşti, vitală pentru industria auto locală, ar putea intra în linie dreaptă anul viitor.
Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, promite că lucrările la Autostrada Sibiu-Piteşti vor începe la mijlocul anului viitor.
Realitatea.net: Zi importantă pentru Lukoil. Compania cere ridicarea sechestrului instituit pe conturi
Compania Lukoil va solicita, astăzi, judecătorilor de la Tribunalul Prahova să ridice sechestrul instituit pe conturi. Decizia instanței nu va fi, însă, una definitivă. Reprezentanţii Petrotel Lukoil sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au dispus un sechestru ce se ridică la peste două miliarde de euro, bani aflaţi atât în România, cât şi la bănci din străinătate sau sub formă de acţiuni.
Agerpres.ro: Lazea: Potențialul economiei românești poate crește la 5% pe an, însă cu reforme neplăcute și costisitoare pe termen scurt
Creșterea potențială în România este de 3% pe an, dar ar putea fi mai mare, de 4 – 5% pe an, însă nu prin politici fiscale și monetare, ci prin reforme neplăcute și costisitoare pe termen scurt, dar cu efecte pe termen lung, susține economistul-șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea.
Agerpres.ro: Rata șomajului a scăzut la 6,8% în trimestrul II 2015; somajul în rândul tinerilor a atins cel mai ridicat nivel – 20,4%
Rata șomajului în trimestrul II 2015 a fost de 6,8%, în scădere de la 7,4% în trimestrul anterior, iar șomajul în rândul tinerilor (15 – 24 de ani) a atins cel mai ridicat nivel, 20,4%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică.
Cea mai mică rată a șomajului este înregistrată în rândul persoanelor peste 55 de ani (4% în cazul bărbaților, 1,4% în cel al femeilor).
Capital.ro: Cea mai mare investiție în real estate din vestul țării demarează astăzi. Cel mai nou pariu al lui Iulian Dascălu
Omul de afaceri Iulian Dascălu inaugurează astăzi lucrările de construcție a proiectului Openville, un ansamblu urbanistic multifuncțional care va include și Iulius Mall Timișoara, dezvoltat de antreprenorul român.
Mediafax.ro: Investiţii de 10 mil. euro în fabrica austriacă unde sunt produşi cartofii pentru McDonald’s România
Procesatorul de cartofi Lamb Weston, furnizor McDonald’s, derulează în perioada 2012-2016 un program de investiţii de 10,4 milioane euro pentru modernizarea fabricii din Hollabrunn, Austria, care produce cartofii consumaţi în restaurantele grupului american în România.
Pentru acest an, McDonald’s estimează că românii vor consuma circa 5.500 de tone de cartofi prăjiţi în restaurantele lanţului, în creştere cu 14% faţă de anul trecut.
Zf.ro: ZF PHARMA SUMMIT 15
Murzi, Janssen: investiţiile în România că implică un risc comercial şi unul legat de preţurile foarte mici
Conducerile jucătorilor străini din pharma spun despre investiţiile în România că implică un risc comercial, un risc legat de accesul la inovare şi cel al preţurilor foarte mici, a spus Jacopo Murzi, Managing Director la Janssen, pharmaceutical company of Johnson & Johnson, la ZF Pharma Summit 15.
Zf.ro: ZF PHARMA SUMMIT ’15
Savu, ANM: Pentru 2016 nu se mai pune problema de economii pentru a majora banii de medicamente
Nu se pune problema de economii pentru 2016 pentru a majora fondurile pentru medicamente, creşterea economică urmând să se reflecte în buget, a spus Marius Savu, preşedinte Agenţia Naţională a Medicamentului la ZF Pharma Summit ’15.
Bursa.ro: Opt dintre indicii BVB au deschis în creştere
Opt dintre principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.
Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat uşor cu 0,01%, fiind cotat la 7.213,86 puncte.