Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 24 septembrie 2015

Rador.ro: Bursa de Valori Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează conferinţa „Zilele investitorilor din România”

Bursa de Valori Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează astăzi conferinţa „Zilele investitorilor din România”, eveniment care îşi propune să faciliteze întâlniri între investitori şi principalele companii listate la bursă. La eveniment vor participa importanţi factori de decizie din cadrul Bursei, Băncii Naţionale şi Autorităţii de Supraveghere Financiară. Organizatorii menţionează că temele de discuţie vor fi: economia României şi trendinţele macroeconomice, următorii paşi pentru dezvoltarea pieţei de capital din ţara noastră şi perspectivele de creştere şi investiţii de succes – ne-a informat redactorul RRA, Iulian Olescu.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro, preluat de realitatea.net, stiriflux.ro, ultimelestiri.com, infoziare.ro, ziarelive.ro, news.portal-start.com: Bogdan Olteanu: Refugiaţii ar trebui să fie bineveniţi, pot contribui pe viitor la forţa de muncă

Refugiaţii care ajung în Europa ar trebui să fie bineveniţi, deşi pe termen scurt presupun o cheltuială pentru statele membre, întrucât pe termen lung s-ar putea dovedi utili pentru forţa de muncă, prin competenţele şi abilităţile lor, apreciază viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.

               Citeste mai mult…

Profit.ro: Bogdan Olteanu (BNR): Inflația va rămâne sub 2% până la sfârșitul anului 2017

Rata de majorare a prețurilor este stabilă ușor deasupra nivelului zero și abia în doi ani ar urma să se îndrepte către ținta Băncii Naționale a României, spune viceguvernatorul instituției, Bogdan Olteanu. Așteptările inflaționiste rămân ancorate în relitățile inflației foarte mici din anul 2014, a declarat acesta. în cadrul evenimentului Romania Investors’ Day, organizat de Bursa de Valori București și având ca partener Camera de Comerț și Industrie a României.

                Citeste mai mult…

Euractiv.ro: Viceguvernator BNR: Cei îndreptățiți la statutul de refugiat ar trebui să fie bine primiți în UE

Refugiații îndreptățiți la acest statut ar trebui să fie bine primiți în UE, iar Europa își poate asuma costurile legate de acest fenomen, a declarat, joi, Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR).

                 Citeste mai mult…

Postare pe blog, Tatiana Tănase: Problemele agenților economici legate de legislația instabilă

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a declarat, în cadrul conferinței “România clandestină: De la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor”, că agenții economici se confruntă cu probleme.

                 Citeste mai mult…

Postare pe blog: Romania clandestina: de la problemele de piata ale producatorului, la problemele consumatorului

În data de 22 septembrie 2015, a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), conferinţa „România clandestină: de la problemele de piata ale producatorului, la problemele consumatorului” organizată de publicaţia cursdeguvernare.ro în parteneriat cu CCIR, conferinţă la care au participat membri ai mediului de afaceri. Din partea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a participat Alina Truică – analist economico-financiar.

                Citeste mai mult…

Oranoua.ro: Ionuț Dumitru: Povara taxelor și a impozitelor a dus la o economie ‘ascunsă’ de 28% din PIB-ul României

Povara taxelor și a impozitelor a dus la o economie ascunsă de 28% din PIB-ul României, cu 10% mai mare decât media Uniunii Europene, a declarat marți președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, în cadrul unei conferințe de specialitate.

                 Citeste mai mult…

agerpes.ro: Comunicat de presă – Evenimente regionale ‘Asociați în afaceri’

Seria de evenimente regionale ‘ Asociați în afaceri’ dedicată antreprenorilor a continuat cu orașul Râmnicu Vâlcea

Modificările aduse de noul Cod Civil în materia garanțiilor reale oferite băncilor

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Coaliția Națională pentru Modernizarea României

Noua Ordonanță de Urgență aprobată de Guvern privind gestionarea fondurilor europene, o victorie a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României

În decursul ultimelor luni, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a propus și susținut în multiplele întâlniri cu domnul Marius Nica, Ministrul Fondurilor Europene și cu ceilalți decidenți de la nivelul Guvernului și Parlamentului României mai multe măsuri în vederea simplificării și accesării fondurilor structurale în perioada de programare 2014-2020, acestea fiind acceptate și preluate de către Guvern în Ordonanța de Urgență de astăzi.

                 Citeste mai mult…

Inforprut.ro: Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Rep. Moldova, prezentate companiilor din Brașov

Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Republica Moldova au fost prezentate companiilor din zona județului Brașov, în cadrul unui eveniment de promovare organizat miercuri de Ministerul Economiei, Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Brașov și Banca Comercială Română (BCR).

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Românii au la dispoziție 1.368 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European

Angajatorii din Spațiul Economic European /SEE/ oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 1.368 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind disponibile în Spania și Germania, informează Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă /ANOFM/.

Românii interesați pot opta pentru Spania, unde angajatorii oferă 801 locuri de muncă, dintre care 800 pentru muncitori necalificați în agricultură și un loc pentru un maseur, în timp ce pentru Germania sunt disponibile 236 locuri de muncă: 50 de asistenți medicali generaliști, 15 șoferi de TIR, 15 comisionari, 15 operatori stivuitori, etc.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 24.000 de posturi vacante, la ‘Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți’ din 25 septembrie 2015

Oferta angajatorilor la ediția de toamnă a ‘Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți’ din 25 septembrie se ridică la peste 24.000 de posturi vacante, aproape 92% dintre acestea fiind dedicate absolvenților fără studii superioare, potrivit datelor preliminare furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Reprezentanții ANOFM au contactat până în prezent 27.077 de agenți economici, 2.173 anunțându-și deja participarea la evenimentul din 25 septembrie.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grigoraș (Intercapital): Listarea OMV Petrom la Bursa de la Londra, impact pozitiv pentru toată piața de capital din România

Listarea OMV Petrom la Bursa de la Londra va avea un impact pozitiv pentru toată piața de capital din România, în condițiile în care, odată cu această listare, investitorii care vor cumpăra acțiuni OMV Petrom ar putea fi interesați și de alte companii listate la Bursa de Valori București (BVB), a declarat pentru AGERPRES Nicu Grigoraș, directorul de tranzacționare al firmei de brokeraj Intercapital Invest.

                Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Peste 1.000 de magistraţi, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării şi de indemnizaţiile propuse

Peste 1.000 de magistraţi, nemulţimiţi de proiectul Legii salarizării, reclamă, într-un memoriu transmis Guvernului, ministerelor Justiţiei şi Muncii, CSM şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, probleme recurente în ce priveşte stabilirea remuneraţiei şi cer trecerea bugetului instanţelor la ICCJ.

Cei peste 1.000 de magistraţi, judecători şi procurori de la instanţele şi parchetele din toată ţara, au arătat în memoriu că protestrează în acest fel faţă de problemele recurente în ceea ce priveşte stabilirea şi plata remuneraţiei, dar şi faţă de lipsa de consultare a corpului magistraţilor cu privire la proiectul Legii de salarizare a personalului plătit din fonduri public.

                 Citeste mai mult…

Bursa.ro: ERIC STAB, FIC:

“Un grad scăzut de corupţie înseamnă o economie competitivă”

“Menţinerea în actuala formă a impozitului pe construcţii speciale, a supra-accizei la combustibili, dar şi amânarea plafonării contribuţiilor sociale vor genera o povară fiscală suplimentară pentru mediul de afaceri românesc”

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: Codul de Guvernanţă Corporativă – ocazie pentru Sobolewski să-şi dezvăluie contractul

Lucian Anghel, preşedintele BVB, şi-a luat măsurile de precauţie, anunţând că multe companii nu vor reuşi să respecte integral Codul. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ar trebui să fie prima companie listată care îmbrăţişează Codul de Guvernanţă Corporativă, lansat marţi, iar Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, ar trebui să conducă prin puterea exemplului, dacă are pretenţia ca emitenţii să se conformeze recomandărilor.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: DACĂ ANPC VA CÂŞTIGA PROCESUL COLECTIV ÎMPOTRIVA VOLKSBANK

Piperea: “Clienţii cărora le-au fost executate casele şi-ar putea recupera banii”

Clienţii împrumutaţi la Volksbank cărora le-au fost executate locuinţele şi-ar putea recupera banii pe case dacă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va câştiga procesul colectiv pe clauze abuzive înaintat împotriva băncii, după cum ne-a spus avocatul Gheorghe Piperea.

Procesul, care vizează în principal comisioanele de risc din contractele de credit de retail, se apropie de decizia pe fond, ieri, la termenul la care instanţa ar fi urmat să se pronunţe, reprezentanţii băncii solicitând schimbarea judecătorului, potrivit avocatului Piperea – preşedintele Asociaţiei Parakletos, intervenient în proces.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Evoluţie plată, atât din perspectiva lichidităţii, cât şi a cotaţiilor

Un total de numai 14 contracte futures cu o valoare de puţin peste 200.000 de lei, era rezultatul pe piaţa Sibex după mai bine de jumătate din şedinţa de miercuri, care se anunţa una la fel de secetoasă ca şi primele două zile ale săptămânii. Cotaţiile consemnate indicau o evoluţie descendentă faţă de preţurile de referinţă pentru deschiderea şedinţei, dar nivelul calculat de ATHEXClear pentru acestea a fost unul ridicat, astfel că, în comparaţie cu închiderea de marţi, estimările erau pozitive. Spre exemplu, cotaţia simbolului DEDJIA 15L era estimată la 16.324 de puncte, în coborâre cu 85 de puncte faţă de “start of day price” (1), stabilit de ATHEXClear la 16.409 de puncte, dar comparativ cu cotaţia de la închiderea de marţi, DEDJIA 15L se aprecia cu 149 de de puncte. Numărul contractelor pe scadenţa decembrie era de 8. Pentru martie 2016 nu se consemnau speculaţii cu derivatul pe Dow Jones, conform datelor de la ora 17.30.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / PRIME TRANSACTION:

“Acţiunile şi-au mai revenit”

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, “după evoluţia slabă de ieri (marţi, n.r.)”, BET-FI având cea mai mare creştere, de 0,72%, “ajutat de evoluţia bună a titlurilor Fondului Proprietatea (FP), de +1,15%”, arată raportul zilnic de tranzacţionare a firmei de brokeraj Prime Transaction.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Preţul gazului pentru români s-ar putea liberaliza încă din 2016. Miliardarul Niculae, barilul şi ruşii lucrează pentru noi

De la anul, există premise rezonabile ca nivelul mediu de preţ al tranzacţiilor cu gaz de pe bursă să ajungă la preţul reglementat pentru populaţie.

Preţul gazelor livrate populaţiei ar putea ajunge la convergenţă cu cel de pe bursă chiar de la anul, ceea ce înseamnă că liberalizarea convenită cu FMI ar putea să se încheie cu doi ani mai devreme. Aceasta ar avea efecte benefice pentru populaţie, care ar mai avea de suportat doar un singur prag de scumpire, cel de la 1 iulie 2016, cu circa 5%, în loc de trei majorări succesive care ar urca preţul cu circa 30%, până în 2018. Câteva explicaţii.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Depozitele în lei ale populaţiei au scăzut cu 0,6%, în august

Depozitele în lei ale populaţiei au scăzut cu 0,6%, până la 87,7 miliarde de lei în luna august, faţă de luna precedentă, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, economiile în valută ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 0,4% la 53,2 miliarde lei.

               Citeste mai mult…

Economica.net: O mare companie bulgară de outsourcing intră pe piaţa românească şi face angajări. Salariu de 4.500 de lei pe lună

Compania bulgară ICNKM, specializată în telemarketing şi prezentă în cinci state europene, va deschide un call center şi în România. Pentru filiala din ţară, ICNKM caută doi manageri.

Compania bulgară ICNKM recrutează un manager regional din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Timişoara.

               Citeste mai mult…

Economica.net: România, pe locul 15 în lume în privinţa costurilor mici cu forţa de muncă temporară, sezonieră, sau pe perioade determinate

Forţa de muncă temporară, sezonieră, sau pe perioade determinate din România e printre cele mai ieftine din lume (ocupăm locul 15 din 75). Suntem pe locul 25 în lume în privinţa productivităţii crescute a lucrătorilor temporari, sezonieri sau pe perioade determinate, dar ne numărăm printre ultimele cinci state din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în privinţa disponibilităţii lucrătorilor cu studii superioare şi vorbitori de engleză să se angajeze în posturi sezoniere, temporare, sau pe perioade determinate, potrivit celei de-a treia ediţii a Indicele Forţei de Muncă de Contingenţă, o analiză comparativă a 75 de pieţe de forţă de muncă, realizată de ManpowerGroup Solutions.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Tradeville: Listarea OMV Petrom la Bursa de la Londra ajută Fondul Proprietatea să-şi vândă acţiunile deţiute la companie

Listarea OMV Petrom la Bursa de la Londra poate favoriza, chiar grăbi, procesul de reducere a participaţiei deţinute de Fondul Proprietatea (FP) la Petrom, având în vedere faptul că propunerea a venit din partea Fondului, a declarat pentru Agerpres Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al firmei de brokeraj Tradeville.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Din 2016, scad amenzile pentru firmele mici

Amenzile pentru firmele mici vor scădea, de anul viitor, potrivit noului Cod de procedură fiscală. Astfel, sancţiunile vor fi aceleaşi cu cele aplicate persoanelor fizice. De exemplu, pentru nedepunerea sau depunerea cu întârziere a declaraţiilor fiscale, amenzile pentru societăţile mici vor fi între 500 şi 1.000 lei, în 2016, faţă de 1.000 până la 5.000 lei în prezent.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro : Aeroportul din Constanţa a cheluit 2,4 milioane lei pentru gaze şi o autospecială de incendii

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a atribuit, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), două contracte în valoare totală de 2,4 milioane lei, fără TVA, pentru aprovizionarea cu gaze naturale şi pentru furnizarea unei autospeciale de stins incendii, a anunţat, miercuri, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa.

                  Citeste mai mult…

Capital.ro: Bursa de la Bucureşti a încheiat în creştere şedinţa de miercuri

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea tranzacţiilor a fost de aproximativ 23,71 de milioane de lei (5,3 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 22,4 milioane de lei (5,06 milioane de euro), iar cele mai semnificative au fost tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania (4,89 milioane de lei), Fondul Proprietatea (4,89 milioane lei) şi Electrica (3,03 milioane lei).

                  Citeste mai mult…

Capital.ro: Fondul Proprietatea ar putea să iasă din acţionariatul OMV Petrom

Fondul Proprietatea ar putea să iasă din acţionariatul OMV Petrom după listarea pe bursa londoneză, consideră Roxana Nica, director al companiei de informaţii financiare KeysFin, în condiţiile în care acţionarii OMV Petrom au aprobat marţi listarea secundară a companiei pe Bursa de Valori din Londra până la 31 decembrie 2016.

                  Citeste mai mult…

Evz.ro: Andrea Rossini, Vodafone: Rețeaua reprezintă fundația strategiei noastre

Gigantul telecom Vodafone pune accent, în România, pe zona de servicii mobile și face investiții importante în infrastructură, a declarat pentru EVZ Andrea Rossini, Director Consumer Business Unit, Vodafone România.

„Îmbunătățim continuu capacitatea și calitatea rețelei pentru a face față volumului mai mare de informații și creșterii numărului de clienți și pentru a ne menține poziția de lideri de piață în ceea ce privește nivelul superior al serviciilor pe care le oferim. Este un diferențiator esențial pe o piață foarte dinamică și cu un consumator din ce în ce mai exigent, care nu se mai uită la 1-2 euro când e vorba de calitate”, a declarat Rossini.

                  Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Construim mai puţin de 10 km de cale ferată pe an. Şi aproape 17 de autostradă

Mai puţin de 40% din calea ferată a României este electrificată, iar achiziţiile de locomotive şi automotoare electrice sunt inutile, în această situaţie. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România avea la sfârşitul anului trecut 10.777 de kilometri de linii de cale ferată dintre care numai 4.029 de kilometri electrificaţi.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: URMĂTORUL EVENIMENT ZF: 30 SEPTEMBRIE

Cum pot deveni pensiile private un atu pentru angajatori?

Cu un potenţial ridicat de dezvoltare în România, pensiile facultative sunt o opţiune tot mai interesantă de economisire pentru un trai mai bun la vârsta pensionării. Astfel, pensiile facultative le oferă românilor oportunitatea să contribuie cu până la 15% din salariul brut pentru a economisi pentru pensie, în plus faţă de pensia de stat şi de pensia privată obligatorie, care se acumulează într-un cont individual prin virarea, în prezent, a 5% din contribuţiile pentru asigurari sociale.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: DUPĂ 25 DE ANI ÎN CARE DOAR ŞI-A VÂNDUT ÎNTREPRINDERILE

Statul se întoarce în forţă: poate înfiinţa companii şi poate participa la majorări de capital. Ministrul energiei: Nu avem de gând deocamdată să cumpărăm acţiuni Petrom, dar, dacă am vrea, am putea

Guvernul a aprobat ieri o ordonanţă de urgenţă care autorizează statul să înfiinţeze companii de stat, să participe la capitalul social al unor societăţi existente sau nou înfiinţate sau la majorarea capitalului social al societăţilor la care este acţionar.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Conturile românilor bogaţi s-au subţiat cu 4 milioane de lei în august

Activele conturilor individuale de investiţii ges­tio­nate de societăţile de administrare au scăzut cu 4,2 mi­lioa­ne de lei în august, una dintre cele mai agitate perioade pe pieţele financiare din ultimii ani, până la 192 de milioane de lei.

                   Citeste mai mult…

Zf.ro: Şi dacă banii băncilor centrale ar intra în contul fiecărui om în loc să-i facă pe bogaţi şi mai bogaţi…

Toţi cei care lucrează în finanţe datorează ceva programelor de quantitative easing (QE), de achiziţii de active cu bani special emişi în acest sens, lansate de băncile centrale, scrie într-o opinie publicată de Financial Times Paul Marshall, preşedintele fondului de hedging londonez Marshall Wace.

                   Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul extinde domeniile pentru care se acordă bani în avans în proiectele europene

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 – 2020, act normativ prin care beneficiarii pot derula proiectele cu finanţare nerambursabilă fără „a mai avea povara de a dispune ei însuşi de resursele financiare“ pentru unele cheltuieli.

                   Citeste mai mult…

Zf.ro: ING anticipează o operaţiune repo „mare“ lunea viitoare

Analiştii ING se aşteaptă la o operaţiune repo de valori mari săptămâna viitoare, însă nu specifică în studiul de caz la ce valoare consideră aceştia că ar putea ajunge suma.

„În contextul plăţilor la buget de la sfârşitul săptămânii, randamentul implicit overnight s-ar putea îndrepta spre 2%, ceea ce înseamnă că am putea asista o operaţiune repo mare lunea viitoare“, scriu analiştii ING într-un raport. Cea mai recentă operaţiune repo organizată de BNR a avut loc pe 31 august, când instituţia a injectat lichiditate de 1,9 mld. lei, cel mai ridicat nivel al ultimelor cinci luni, unui număr de trei bănci participante.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: Depunerea de proiecte pentru finanţarea în sectorul vegetal s-a oprit

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) nu mai primeşte cereri de finanţare pentru sectorul vegetal din cadrul submăsurii “investiţii în exploataţii agricole”, întrucât a fost atins nivelul maxim, de 120%, din alocarea disponibilă, de 72,02 milioane euro.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Banat-Crişana l-a numit responsabil cu oportunităţile de investiţii pe Daniel Gavrilă, fost trader la SSIF Broker Cluj

Conducerea SIF Banat-Crişana (SIF1), cu active în gestiune de peste 1,7 miliarde de lei, l-a cooptat în echipă pe Daniel Gavrilă, fost senior trader la SSIF Broker şi cu o experienţă de peste zece ani în domeniul financiar şi al pieţelor de capital. Gavrilă este noul analist de investiţii din cadrul SIF1, fiind responsabil cu identificarea şi gestionarea oportunităţilor de investiţii.  „Acest pas este parte dintr-un amplu proces de revitalizare a societăţii pe care ni l-am asumat, mizând pe necesitatea unui suflu tânăr şi entuziast, care să schimbe reperele întregii activităţi. Tot acest proces se va reflecta în activitatea SIF 1, prin creşteri de performanţă, eficientizare şi transparenţă decizională“, a declarat Bogdan Drăgoi, preşedinte – director general al SIF Banat-Crişana. Cariera lui Daniel Gavrilă în piaţa financiară locală a început în 2004, după absolvirea Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Plata daunelor de 4,3 mil. lei pentru păgubiţii Harinvest, după verificarea listei de către oficiul împotriva spălării banilor

Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) va începe să achite plata compensaţiilor în valoare totală de 4,36 milioane de lei către cele 104 persoane păgubite de frauda de la fosta firmă de brokeraj Harinvest din Râmnicu Vâlcea, după ce autorităţile specializate în prevenirea spălării banilor vor verifica dacă persoanele aflate pe lista finală de compensat au fost implicate în activităţi de spălare a banilor.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: „Mâna dreaptă“ a şefului SIF Oltenia a cumpărat 13.000 de acţiuni la SIF

Anina Radu, vicepreşedinte şi director general adjunct la SIF Oltenia (SIF5), a cumpărat un pachet de 12.930 de acţiuni ale societăţii pe care a plătit circa 22.300 de lei în şedinţa de marţi, 22 septembrie. Potrivit celor mai recente informaţii, ea deţinea un pachet de 20.100 de acţiuni la SIF5 la data de 31 decembrie 2014. Anina Radu lucrează în cadrul SIF Oltenia începând din 2005. Iniţial a fost consilier juridic, apoi director juridic. Ea ocupă şi funcţia de preşedinte al Argus Constanţa, mandat început în perioada extrem de agitată în care SIF Oltenia şi Cătălin Chelu erau în conflict deschis pentru preluarea controlului asupra producătorului de uleiuri.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: CITR: Numărul insolvenţelor scade, dar creşte dimensiunea businessurilor afectate

Numărul companiilor intrate în insolvenţă în ultimul an este în scădere, însă impactul acestora asupra economiei este mai important prin efectul de domino creat, potrivit unei analize efectuată de compania CITR, specializată pe piaţa de insolvenţă.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: Carpatica Asig vrea mai mult business nonauto

Carpatica Asig, companie aflată în procedură de redresare financiară pe bază de plan, intenţionează să-şi diversifice portofoliul, dominant în prezent de poliţe auto obligatorii (RCA), şi are în vedere subscrieri mai mari din asigurări de locuinţe, răspunderi, dar şi intrarea pe segmentul poliţelor de sănătate atât individuale, cât şi corporate.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: Necesarul de capital al băncilor elene va fi de până la 25 de miliarde de euro

Necesarul de capital al băncilor din Grecia va fi de până la 25 de miliarde de euro, potrivit estimărilor unor surse din sectorul financiar şi ale analiştilor, relatează Kathimerini.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: BCR: Un utilizator de IOS face plăţi medii de 3.100 lei de pe telefon, cel de Android – de 1.800 lei

Utilizatorii sistemului de operare IOS (Apple) pe dispozitive mobile efectuează plăţi de pe telefon cu o valoare medie de 3.100 de lei, faţă de 1.800 lei în cazul utilizatorilor de Android (Google), deşi aceştia din urmă au o pondere de 70% în numărul total de utilizatori mobile banking ai BCR.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile celui mai temut oponent al lui Templeton la Fondul Proprietatea sunt executate silit pe bursă

Un pachet de 2.101 de acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) aparţinând Ioanei Sfîrăială au fost scoase la vânzare specială pe bursă prin metoda “totul sau nimic”.

La cel mai recent preţ din piaţă, pachetul de acţiuni valorează circa 1.630 de lei, fiind executate silit în contul unei datorii de către biroul Somaldoc Paula-Daniela. Data efectuării tranzacţiei este joi, 24 septembrie.

                 Citeste mai mult…

Digi24.ro: Curăţenie generală printre creditele Bancpost

Băncile dau credite noi, dar trebuie să şi scape de gunoiul vechi. Bancpost ar putea vinde cel mai mare pachet de credite restante din istoria sectorului bancar românesc.

Eurobank, grupul grecesc care deţine banca, e la un pas să scoată la vânzare credite neperformante româneşti în valoare de jumătate de miliard de euro. Printre ele sunt si creditele de consum date aici de Eurobank, dar şi credite contractate în România, dar scoase din bilanţuri şi parcate în străinătate. Ziarul Financiar anunţă pe surse că grecii ar putea vinde totuşi un pachet chiar mai mare de atât, asta în condiţiile în care în portofoliul Bancpost, 16% dintre credite au restanţe mai mari de 90 de zile.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Calotă (ANRE): Prețul de producție al energiei termice nu va crește în această iarnă

Prețul de producție al energiei termice nu va crește în această iarnă, a anunțat, joi, Emil Calotă, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), într-o conferință de specialitate.

                  Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gerea: România are nevoie de un sistem performant în ceea ce privește energia termică; trebuie făcute investiții

România are nevoie de un sistem performant în ceea ce privește energia termică, iar pentru asta trebuie făcute investiții, a declarat, joi, Andrei Gerea, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, într-o conferință pe teme de energie.

                  Citeste mai mult…

Evz.ro: ANCOM: În majoritatea companiilor din România se utilizează atât internet fix, cât şi internet mobil

Rezultatele a două studii de piaţă comandate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru identificarea comportamentului de consum a internetului fix, respectiv a internetului mobil, în societăţile comerciale şi instituţiile publice din România arată că în 77% dintre companiile care utilizează internet fix se utilizează şi internet mobil, precum şi că în 91% dintre companiile care utilizează internet mobil se utilizează şi internet fix.

                  Citeste mai mult…

Hotnews.ro: VIDEO INTERVIU Ministrul Transporturilor, Iulian Matache: “Pana la finalul anului, cand se incheie exercitiul financiar european inceput in 2007, estimam ca vom avea o absorbtie de 73-75% din fondurile nerambursabile pentru transport”

Romania a avut la dispozitie circa 5,4 miliarde de euro fonduri europene nerambursabile pentru proiectele de infrastructura si transport in cadrul exercitiului financiar 2007 – 2013, exercitiu ce se incheie la finele acestui an. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, sustine intr-un interviu acordat HotNews.ro ca procentul final de absorbtie va fi undeva la 73-75%. Citeste in articol interviul integral si vezi ce spune ministrul Transporturilor despre autostrazile aflate in constructie, despre Master Planul de Transport, Centura feroviara a Capitalei, legatura Aeroportului Otopeni cu Bucurestiul si care este problema grava cu care se confrunta in acest moment metroul bucurestean.

                   Citeste mai mult…

Bvb.ro: In direct – Romania Investors Days in Bucuresti

In perioada 24 – 25 septembrie, Bursa de Valori Bucuresti va organiza “Romania Investor Days” la Bucuresti. Ajuns la a doua editie, evenimentul isi propune sa faciliteze intalniri 1-on-1 intre investitori si principalele companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. La deschiderea oficiala a evenimentului, programata pentru 24 septembrie, cei mai importanti factori decidenti vor discuta despre:

                   Citeste mai mult…

Mediafax.ro, preluat de wall-street.ro, b1.ro, voceatransilvaniei.ro: Bogdan Olteanu: Estimăm că 2022-2023 ar putea fi un termen potrivit pentru aderarea la zona euro

Evaluările BNR arată că România ar putea atinge un nivel “decent” de convergenţă reală pentru aderarea la zona euro în 2022-2023, păstrând totodată elementele de convergenţă nominală, însă decizia privind momentul aderării este una politică, afirmă viceguvernatorul Bogdan Olteanu.

                   Citeste mai mult…

Preluare mediafax.ro:

Hotnews.ro: Bogdan Olteanu (BNR): Refugiatii ar trebui sa fie bineveniti, pot contribui pe viitor la forta de munca

Refugiatii care ajung in Europa ar trebui sa fie bineveniti, desi pe termen scurt presupun o cheltuiala pentru statele membre, intrucat pe termen lung s-ar putea dovedi utili pentru forta de munca, prin competentele si abilitatile lor, apreciaza viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, citat de Mediafax.

                  Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Olteanu: BNR estimează că 2022-2023 ar putea fi un termen potrivit pentru aderarea la zona euro

Evaluările BNR arată că România ar putea atinge un nivel „decent“ de convergenţă reală pentru aderarea la zona euro în 2022-2023, păstrând totodată elementele de convergenţă nominală, însă decizia privind momentul aderării este una politică, afirmă viceguvernatorul Bogdan Olteanu. „Evaluările noastre arată că 2022-2023 ar putea fi un termen potrivit, din punct de vedere tehnic, pentru aderare, fie că vorbim de convergenţă nominală, fie de cea reală. Convergenţă nominală să rămână în zona ţintită, iar cea reală să atingă un nivel rezonabil. Bineînţeles însă că decizia privind momentul când vom adera va fi una politică, iar cea dacă vom adera a fost deja luată de către societatea românescă.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: Olteanu, BNR: România va atinge un „nivel decent” de convergenţă reală cu ţările din zona euro în 2022-2023

România va atinge un „nivel decent” de convergenţă reală cu ţările din zona euro în 2022-2023, în timp ce încă va îndeplini criteriile de convergenţă nominală, a spus Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR într-o conferinţă.

                 Citeste mai mult…

Mondonews.ro: BNR: ROMANIA AR PUTEA ADERA LA ZONA EURO IN PERIOADA 2022 – 2023

Viceguvernatorul BNR, BOGDAN OLTEANU, estimeaza ca 2022 – 2023 ar putea fi perioada potrivita pentru a adera la moneda euro.

BNR estimeaza ca Romania ar putea ajunge la un nivel ”decent” de convergenta reala pentru aderarea la moneda unica in perioada precizata. Romania trebuie sa pastreze, insa, elementele de convergenta nominala.

                Citeste mai mult…

Presalibera.net: Bogdan Olteanu: ”Refugiaţii ar trebui să fie bineveniţi, pot contribui pe viitor la forţa de muncă”

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu declară că refugiații s-ar putea dovedi utili pentru forţa de muncă, prin competenţele şi abilităţile lor, deşi pe termen scurt presupun o cheltuială pentru statele membre.

                Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: Taxa hotelieră dispare din anul 2016

Taxa hotelieră va fi eliminată de la 1 ianuarie 2016. Acest lucru poate fi unul bun pentru buzunarele turiştilor, spune Dănuţ Jugănaru, director general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

                Citeste mai mult…

Focus-enrgetic.ro: Coaliție pentru proiecte de mediu

Ministrul Mediului și reprezentanții societății civile au convenit asupra unor măsuri care să permită creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene. Aceste măsuri vor putea produce efecte pentru viitoarele proiecte ce se vor derula în cadrul exercițiului financiar comunitar 2014-2020, pentru POS Mediu 2007-2013 nemaifiind speranțe.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Neaga, CNADNR: “Este intolerabil modul în care această companie a tratat acest şantier de atâta vreme”

Directorul general al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat joi, la Oradea, că în urma vizitei efectuate miercuri pe şantierul DN76 Oradea-Deva a decis rezilierea contractului cu firma spaniolă Viales, ce efectua lucrări în zona Brad-Vârfuri.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: EXCLUSIV Fondul de Garantare a Asiguratilor va prelua 4500-5000 de dosare de dauna de la sucursalele Astra din Ungaria, Germania si Slovacia/Fondul a primit deja peste 800 de cereri de deschidere dosare de dauna, din care trei din strainatate

Oricine este implicat intr-un accident auto, in urma caruia, pentru constatarea daunei ar fi trebuit sa se adreseze Astra Asigurari, nu se mai poate adresa acum decat Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA). Problema este ca deschiderea procedurii de faliment impotriva Astra a prins Fondul cu doar 28 de angajati, prea putini pentru a face fata situatiilor din toata tara. Acesta este motivul pentru care FGA este in plin proces de angajare a 50 de noi salariati, dar si de selectare a unor firme de regularizare de dauna cu care va colabora. ‘Pana in prezent s-au primit peste 800 de cereri de deschidere dosare de dauna, din care 3 din strainatate’, a declarat pentru HotNews.ro Carmen Radu, presedintele Consiliului de Administratie al FGA.

               Citeste mai mult…

Economica.net: “Taxa pe stâlp” a scos un miliard de lei din vistieria companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea în 2014

Taxa pe construcţiile speciale (denumită argotic “taxa pe stâlp”) a redus cu aproape un miliard de lei profiturile din 2014 ale companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea (FP), potrivit raportului privind performanţa fondului. Mai mult de jumătate din total a fost plătit numai de OMV Petrom (SNP) şi Hidroelectrica. Din portofoliul FP lipsesc datele privind alţi mari plătitori, precum Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN).

                 Citeste mai mult…

Economica.net: Peste 7.000 de clienţi au accesat oferta BCR de reducere a ratelor în medie cu 20%

Peste 7.000 de clienti au accesat oferta Bancii Comerciale Române (BCR) de reducere a ratelor in medie cu 20% in cadrul campaniei Scade Rata. Clientii au accesat oferta de credit cu dobanda fixa 4.95%/an in primii 5 ani de zile.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Autoritățile iau în calcul varianta falimentului RADET și a creării unui RADET 2 sub directa administrare a Primăriei

Autoritățile analizează varianta preluării RADET de către Primăria Capitalei sau cea a falimentului regiei și creării unui RADET 2, a declarat, joi, Andrei Gerea, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, într-o conferință pe teme de energie.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: COMERŢUL ALIMENTAR ÎN EUROPA, O PIAŢĂ A MULTINAŢIONALELOR

Liderul pieţei de retail din România are cele mai mici afaceri din regiune, de „doar“ 1,8 mld. euro. În Polonia, nr. 1 vinde de cinci ori mai mult

Gradul de urbanizare, puterea de cumpărare şi gradul de acoperire a comerţului modern stau în spatele acestei situaţii.

Cei mai mari cinci jucători din comerţul alimentar din Po­­lonia au afaceri de peste 18 mld. euro anul tre­­cut, mai mult decât toată piaţa locală de pro­fil. În România, pri­mii cinci retaileri au afa­ceri de peste trei ori mai mici.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Sesiunea de proiecte pe PNDR 2020 va fi deschisă în mod continuu

Sesiunea de depunere de proiecte pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi deschisă în mod continuu, până la încheierea exercițiului bugetar, a anunțat joi, la Pitești, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondurile de pensii ale ING şi BERD cer Electrica să reia negocierile pentru scoaterea FP din subsidiare

Mai mulţi acţionari ai Electrica (EL), printre care Fondul de Pensii Administrat Privat ING, Fondul de Pensii Facultative ING Activ, Fondul de Pensii Facultative ING Optim şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, care controlează împreună 15% din acţiunile companiei de distribuţie a energiei, cer mandatarea CA-ului Electrica pentru a începe negocierile cu Fondul Proprietatea în vederea achiziţiei participaţiilor pe care FP le mai are în filialele Electrica.

                  Citeste mai mult…

Capital.ro: Bancpost devine membru al Consiliului Patronatelor Bancare

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizaţia patronală a sectorului bancar românesc, a aprobat extinderea sa la un numar de şapte bănci, prin primirea în calitate de membru a Bancpost SA.

                 Citeste mai mult…

Bursa.ro: Enel Green Power inaugurează o unitate de stocare a energiei regenerabile din Italia

Enel Green Power (EGP) a inaugurat miercuri, 23 septembrie, prima unitate de stocare a energiei pentru centralele de energie regenerabilă, în Italia, în Catania, Sicilia, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei. Potrivit companiei, unitatea va fi prima de acest fel din Italia care va stoca energia electrică generată de o centrală fotovoltaică.

                Citeste mai mult…

Antena3.ro: Acordul cu FMI expiră. Ce sume trebuie să mai plătească România creditorilor internaţionali

Expirarea acordului României cu Fondul Monetar Internaţional a intrat în linie dreaptă. Doar 3 zile ne mai despart de data de la care, în mod oficial, ţara noastră nu va mai avea o înţelegere cu această instituţie financiară. Cu toate acestea, statul român mai are de plătit sume importante creditorilor internaţionali până în 2023.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Întâlnire Ponta – conducerea BERD la Londra; au fost prezentate proiectele prioritare ale Guvernului în diferite domenii

Mai multe proiecte considerate prioritare de către Guvernul României în domeniul Transporturilor, Energiei și Lucrărilor Publice au fost prezentate joi, la Londra, de premierul Victor Ponta, la întâlnirea cu conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Șeful Guvernului a efectuat o vizită de lucru la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, fiind însoțit de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și de ministrul Transporturilor, Iulian Matache, ocazie cu care a purtat discuții cu președintele BERD, Sir Suma Chakrabarti, și cu primul vicepreședinte al instituției, Phil Bennett.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: Reîncep lucrările la o autostradă care trebuia terminată de trei ani

Lucrările la Autostrada Suplacu de Barcău-Borş ar putea începe în cursul anului 2015 sau cel târziu în 2016, în funcţie de proiectul tehnic, a declarat joi, la Oradea, Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR).

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Finanţele au împrumutat 500 de milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu scadenţa reziduală la trei ani şi jumătate, la un randament mediu de 2,23% pe an.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Mallul Coresi din Brasov, o investitie de 60 mil. euro, a avut 4 mil. vizitatori in primele sase luni de functionare

Centrul comercial Coresi de pe fosta platforma Tractorul din Brasov, deschis in martie de Immochan România, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, a ajuns in primele sase luni de functionare la 4 milioane de vizitatori.

               Citeste mai mult…

Realitatea.net: Patronii, îngroziți de schimbările la Codul Muncii. Angajații trec la putere

Proiectul de lege de modificare a Codului muncii, introdus de BNS prin inițiativă cetățenească, a trecut fără dezbatere de Senat, fiind adoptat tacit pe 2 septembrie.

Proiectul de modificare a Codului Muncii a ajuns la Camera Deputaților care este for decizional, însă deputații din Comisia pentru muncă așteaptă mai întâi punctul de vedere al Guvernului pentru a lua o decizie.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: OTP Bank România a lansat creditul pentru achiziţia de echipamente agricole

OTP Bank România anunţă lansarea unui credit pentru achiziţia de echipamente agricole ce se adresează persoanelor juridice şi clienţilor PFA/II/IF cu activităţi în domeniul agricol, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Conform instituţiei bancare, noul produs este destinat achiziționării de maşini şi utilaje agricole, precum și de orice alte bunuri care sunt utilizate de client pentru desfășurarea activității în fermă. Pot fi achiziționate atât bunuri noi, cât și bunuri second hand.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Restanțele la creditele în lei au crescut cu 1%, iar cele la valută au scăzut cu 0,76% în august față de iulie

Restanțele populației și firmelor la creditele în lei au crescut, în luna august, cu aproape un procent, până la 9,73 miliarde de lei, în timp ce restanțele la valută au scăzut cu 0,76%, până la 13,4 miliarde echivalent lei, reiese din datele publicate de Banca Națională a României.

În schimb, ponderea restanțelor în totalul creditelor acordate în lei a scăzut la 9,23% în august, de la 9,32% în iulie, pe fondul creșterii volumului împrumuturilor de la 103,4 miliarde de lei în iulie la 105,4 miliarde de lei o lună mai târziu.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Eximtur: ”Anul acesta am avut cerere mare pentru zonele care oferă posibilități de turism balnear”

Își revine turismul balnear? Ei bine, în afara stațiunilor unde nu s-au mai făcut deloc investiții, în ultimii ani, există unele care se mențin în linie dreaptă și oferă, încă, acele ”condiții bune” pentru turiști. Iar agențiile de turism continuă să le vândă bine și să obțină creșteri neașteptate.

            Citeste mai mult…

Economica.net: CEC Bank lansează noi produse de finanţare pentru agricultori

CEC Bank lansează noi produse de finanţare pentru agricultori, dobânzile practicate în prezent fiind cuprinse între 5,31% şi 5,56%, în funcţie de situaţia economico-financiară a clientului.

Conform unui comunicat al băncii remis, joi, AGERPRES, noile produse sunt dezvoltate în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi destinate beneficiarilor măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, anul II, sesiunea III si anul IV, sesiunea I.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: MIHAELA CIUCIUREANU:

“Oportunități de finanțare în România prezentate la Milano”

Mihaela Ciuciureanu, secretar de stat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), a participat, ieri, la seminarul despre oportunitățile de investiții în România prin intermediul fondurilor structurale și de coeziune, găzduit în cadrul Pavilionul României la Expo Milano, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BANI EUROPENI PENTRU REABILITARE TERMICĂ ÎN SECTORUL 6

Mănescu a discutat cu Corina Creţu despre derularea mai rapidă a procedurilor birocratice

Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6, s-a întâlnit miercuri, 23 septembrie, cu Corina Creţu, comisarul european pentru Politică Regională, ca să discute despre derularea mai rapidă a procedurilor birocratice aferente pregătirii, aprobării şi derulării proiectelor locale de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor publice, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

              Citeste mai mult…

Realitatea.net: Una dintre cele mai cunoscute mine de cărbune din ţară se închide definitiv

Activitatea de extracţie a cărbunelui la Mina Petrila se va opri definitiv pe 31 octombrie, după mai bine de 150 de ani de funcţionare a exploatării de huilă din Valea Jiului.

             Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor