Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 25 noiembrie 2015

Adevarul.ro : Mihai Daraban, şeful Camerei de Comerţ a României: „Transporturile maritime între România şi Turcia sunt vitale“

Turcia este cel mai mare partener economic al României din afara Uniunii Europene, iar conexiunile între cele două ţări, maritime şi aeriene, sunt vitale pentru economiile noastre, spune Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României. „Turkish Airlines doreşte intensificarea zborurilor pe România. Noi suntem în discuţii pentru ca, pe acele rute de transport neacoperite de TAROM sau de alt operator român, să intervină Turkish Airlines. Transporturile maritime între România şi Turcia sunt vitale. Transporturile pe apă, în general, sunt vitale. Aici putem discuta, desigur, de restricţiile provenite din tratatul de la Montreaux dar sperăm că atât noi cât şi turcii să găsim o soluţie bilaterală cu sprijin şi de la parteneriatul strategic cu SUA astfel încât Bosforul să fie mai relaxat pentru transportul şi de marfă şi în domeniul militar”, a precizat Mihai Daraban.

              Citeste mai mult…

Amosnews.ro: Asociația Oamenilor de Afaceri Turci și Camera de Comerț și Industrie a României au semnat un Protocol de Colaborare

Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) au semnat un Protocol de Colaborare pentru stimularea relațiilor comerciale turco-române și creșterea investițiilor private în cele două țări.

               Citeste mai mult…

Revistamiscarea.ro: Daraban (CCIR): Dorim să extindem colaborarea cu Turkish Airlines

Turcia este cel mai mare partener economic al României din afara Uniunii Europene, iar conexiunile între cele două țări, atât cele maritime cât și cele aeriene sunt vitale pentru economiile noastre, a declarat marți, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), la o întâlnire cu oameni de afaceri turci, informează Agerpres. foto

               Citeste mai mult…

Romaniajournal.ro: Romania – Turkey maritime transports are vital. CCIR: We want to expand the cooperation with Turkish Airlines

Turkey is the biggest economic partner of Romania outside the EU and the maritme and air connections between the two countries are vital to our economies, Mihai Daraban, President of the Chamber of Commerce and Industry of Romania (CCIR) said on Tuesday at a meeting with Turkish businessmen.

               Citeste mai mult…

Infolegal.ro: Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional: Dezvoltarea economică a unei țări are nevoie de rezolvarea eficientă a conflictelor

Dezvoltarea economică a unei țări are nevoie de rezolvarea eficientă, rapidă, a eventualelor conflicte care apar între oamenii de afaceri, a declarat, marți, Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, într-o conferință de specialitate.

              Citeste mai mult…

Replicaonline.ro, preluat de ultimelestiri.eu: Daraban, CCIR: Acum există o libertate totală în arbitrajul comercial

În trecut, fosta conducere a Camerei de Comerţ şi Industrie a României îi alegea pe cei care arbitrau neînţelegerile comerciale, potrivit preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, citat de capital.ro. “Printre primele lucruri pe care le-am făcut când am ajuns preşedintele CCIR a fost să desfiinţez această regulă care lovea în temelia arbitrajului comercial. Acum există o libertate totală în alegerea arbitrilor”, a afirmat Daraban, citat de capital.ro.

              Citeste mai mult…

Avocatura.com: Conferinţa Internaţională „Perspective ale Dreptului afacerilor în mileniul al treilea”

Departamentul de Drept al Academiei de Studii Economice din Bucureşti împreună cu Societatea de Științe Juridice și Administrative au organizat, vineri, cea de-a cincea ediție a Conferinței Internaționale „Perspective ale Dreptului afacerilor în mileniul al treilea”, care a punctat aspecte precum importanța Dreptului afacerilor în activitatea de cercetare economică, avantajele procedurii de arbitraj în litigiile comerciale sau avocatura din zona de business. La conferință s-au înscris 176 de persoane provenind din 15 țări.

            Citeste mai mult…

Cugetliber.ro: Cum ne informăm despre sursele de finanţare europeană

Finanţarea microîntreprinderilor şi IMM-urilor este o problemă de informare, susţine Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Ce folos că există fonduri europene, dacă agenţii economici habar n-au de ele.

             Citeste mai mult…

Cugetliber.ro: Se deschide Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX, ediţia de iarnă

În perioada 25 – 29 noiembrie 2015, la Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia, are loc cea de-a 65-a ediţie a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte – Încălţăminte TINIMTEX, cel mai mare eveniment de profil din ţară în domeniul industriei uşoare, cu tradiţie pentru zona Dobrogea.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ce afaceri merg cel mai bine pentru tinerii investitori din oraşele de provincie. Sfatul specialistului: domenii profitabile şi accesibile

Oportunităţile de a dezvolta afaceri pentru tinerii care locuiesc în oraşele de provincie sunt destul de reduse. Cu toate acestea, specialiştii spun că există domenii care pot fi totuşi o portiţă de a intra în lumea antreprenoriatului. Pentru zonele de câmpie, agricultura rămâne cea mai la îndemână oportunitate, în timp ce în restul zonelor serviciile sunt cele mai profitabile. Foarte mulţi tineri visează să-şi deschidă o afacere. Fie pentru că vor să fie proprii şefi, fie fiindcă îşi imaginează că îşi pot îmbunătăţi viaţa din punct de vedere financiar şi profesional. Specialiştii în afaceri spun însă că tinerii au din ce în ce mai puţine şanse să-şi deschidă o afacere cu forţe proprii. Şi asta în special în oraşele de provincie, unde mediul de afaceri pare îngheţat. Romeo Floareş, şeful Camerei de Comerţ Botoşani, un specialist în mediul de afaceri, spune că există totuşi modalităţi prin care tinerii investitori pot pune pe picioare, ”start-up-uri”.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Transporturilor: Traficul de suprafață în Drumul Taberei va fi reluat în mare parte până la sfârșitul lunii decembrie

Traficul de suprafață în cartierul Drumul Taberei va fi reluat în mare parte până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la sfârșitul vizitei sale pe șantierul magistralei de metrou M4 Parc Bazilescu – Depoul Străulești.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Transporturilor: Lucrările de extindere a Magistralei 4 de metrou vor fi finalizate la începutul lui 2017

Lucrările privind extinderea cu încă două stații a Magistralei 4 de metrou în zona de nord a Capitalei vor fi finalizate la începutul anului 2017, pe partea de structură fiind gata în proporție de 85-90%, poate chiar mai mult, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BCE cere crearea unei bănci de rebuturi în Italia

Creditele neperformante reprezintă încă o provocare serioasă pentru băncile italiene și trebuie luate în considerare toate instrumentele potențiale pentru a rezolva problema, inclusiv crearea unei bănci de rebuturi (bad bank), a declarat marți președintele noii agenții de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy, transmite ANSA.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ambasadorul SUA: Finalizarea cât mai rapidă a strategiei energetice ar avea impact pozitiv în atragerea investițiilor străine

Firmele americane care ar putea investi în România au nevoie de predictibilitate pentru proiectele din energie, iar finalizarea cât mai rapidă a strategiei energetice ar avea un impact pozitiv asupra atragerii investițiilor străine, în general, a precizat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Conform unui comunicat remis, marți AGERPRES, în cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre securitatea energetică în regiune, finalizarea strategiei energetice naționale și guvernanța corporativă în companiile din acest sector.

              Citeste mai mult…

Agepres.ro: Euroins: Planul de redresare cuprinde măsuri pentru restabilirea situației financiare și solvabilității,până la finele trimestrului III 2016

Planul de redresare financiară conceput și depus de Euroins România și aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară cuprinde măsuri de natură să conducă la restabilirea situației financiare și a solvabilității societății până la sfârșitul trimestrului al treilea din 2016, precizează reprezentanții companiei, într-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Secetă pedologică moderată și, izolat, puternică în zone din Dobrogea, Moldova, Muntenia și Transilvania (agrometeo)

Solul agricol va prezenta deficite de umiditate în zone din Dobrogea, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Munteniei, sud-vestul și, izolat, în sudul și centrul Transilvaniei, reiese din prognoza de specialitate a Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 25 noiembrie – 1 decembrie 2015.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UPDATE Cioloș: Reușim să ne menținem în ținta de deficit de sub 3%; în calcule am inclus creșterea de 10% a salariilor

România va reuși să se mențină în ținta de deficit de sub 3%, a declarat, marți seară, premierul Dacian Cioloș, care a precizat că în calculele Guvernului a fost inclusă și creșterea cu 10% a salariilor bugetarilor.

„Nu mă surprinde deloc (promulgarea legii de către președinte — n.r), am avut o discuție cu dânsul (Klaus Iohannis — n.r.) ieri și legat de acest subiect și i-am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus și această creștere de 10% și, după calculele noastre, putem rămâne în ținta de deficit de 3% cu această creștere. (…) N-o să tăiem, în schimb o să mergem pe partea de investiții unde am rezervat fonduri atât la Ministerul Dezvoltării, cât și la Ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbția fondurilor europene ca să avem și investiții așa cum ne-am propus”, a spus Cioloș, care participă la un eveniment dedicat tinerilor antreprenori.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Președintele Iohannis a promulgat legea prin care salariile bugetarilor se majorează cu 10%

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea prin care salariile celor care lucrează în sistemul sanitar se majorează cu 25%, iar ale celorlalți bugetari cu 10%.

Actul normativ prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepție de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015. De asemenea, salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ciamba (MAE): Turcia, un partener-cheie al României la nivel politic, strategic și economic

România sprijină Turcia în aderarea la Uniunea Europeană, acest stat fiind un partener-cheie al țării noastre la nivel politic, strategic și economic, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, aflat în vizită oficială la Ankara.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marți, AGERPRES, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Ciamba a avut, în cadrul vizitei, consultări politice cu Volkan Bozkir, ministru desemnat pentru afaceri europene, Ali Naci Koru, ministru adjunct al afacerilor externe al Republicii Turcia, cu Murat Salim Esenli, subsecretar de stat adjunct pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și cu Rauf Engin Soysal, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAREA IN PLATĂ – APROBATĂ DE JURIŞTII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR / PARLAMENTARII S-AU COMPORTAT „TEHNOCRATISTIC” 

Proiectul legislativ care prevede că persoanele cu datorii la bănci îşi vor putea ceda imobilele pe care le-au pus garanţie în momentul contractării creditelor fără să mai rămână îndatorate a fost aprobat, ieri, de deputaţii jurişti. Dezbaterea pe marginea iniţiativei a fost una îndelungată şi controversată, parlamentarii adresând cuvinte grele reprezentanţilor BNR, iar oficialii băncilor refuzând cu vehemenţă adoptarea legii. În timp ce aceştia din urmă au venit cu o serie de propuneri pentru completarea iniţiativei, niciun parlamentar nu şi-a însuşit vreun amendament care să conţină respectivele propuneri.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAREA IN PLATĂ – APROBATĂ DE JURIŞTII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR

Nicolae Cinteză: „Darea în plată – o lege cu dedicaţie”r”

Nicolae Cinteză: Nu sunt supărat, sunt uimit şi scârbit. Ideea că se distruge ceva care este construit şi care merge mă scârbeşte şi mai mult. Prin aprobarea acestei legi se distruge creditul ipotecar. Nicăieri în lume nu există situaţia ca statul să-şi anuleze garanţiile printr-o lege, pentru că, în cazul creditelor acordate prin Programul Prima Casă, exact asta se întâmplă şi este inadmisibil.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAREA IN PLATĂ – APROBATĂ DE JURIŞTII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR

Piperea: „Aştept să plece şefimea BNR şi actualii manageri ai băncilor delincvente”

Gheorghe Piperea: Dimpotrivă, această metodă de ştergere a datoriilor către bănci va aduce echilibru şi reponsabilitate în piaţă. În primul rînd, mecanismul dării în plată cu efect liberatoriu este un levier foarte puternic şi eficient pentru consumatorul supraîndatorat şi captiv într-un contract pe termen lung cu o banca. În cele 15 zile de la notificarea intenţiei de dare în plată, banca va trebui fie să accepte situaţia în care devine involuntar proprietar al casei, fie să reducă povara acestui credit, împărţind pierderile cu consumatorul. Dacă va accepta să devină proprietar al casei, banca va avea avantajul de a marca mai rapid pierderea, utilizând provizionul pentru finanţarea activităţii proprii. Dacă va accepta să reducă povara creditului pînă la o limita suportabilă de către creditor, banca va reînnoi parteneriatul cu consumatorul, evitând pierderea rezultată din executarea silită a casei, urmată de vânzarea cu discount-uri de 90-98% la colectorii de creanţă a restului creanţei rămasă neacoperită.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAREA IN PLATĂ – APROBATĂ DE JURIŞTII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR

Daniel Cătălin Zamfir: Legea a intrat în proces legislativ în primăvara acestui an. A parcurs absolut toate etapele legale, am organizat şi o dezbatere publică cu toţi factorii implicaţi, ulterior proiectul intrând în dezbatere la comisiile de specialitate din Senat. A obţinut votul în plen, iar acum ne aflăm pe ultima sută de metri la Camera Deputaţilor, după raportul favorabil dat de comisia juridică urmând votul final în plen.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LafargeHolcim raportează rezultate trimestriale sub aşteptări

Producătorul de ciment LafargeHolcim a raportat miercuri o scădere peste aşteptări a profitului operaţional în trimestrul al treilea, din cauza costurilor operaţiunilor de restructurare legate de fuziunea celor două companii care formează formează acum gigantul franco-elveţian precum şi de încetinirea activităţilor din China şi Brazilia, transmite Reuters.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: PENTRU ALEGERILE DE LA BVB

Claudiu Doroş: „Am susţinerea deplină a acţionarului SIF Moldova”

preşedintele SIF Moldova, Claudiu Doroş, participă la alegerile pentru Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, cu susţinerea deplină a acţionarului SIF Moldova, care deţine 5% din acţiunile BVB, conform unei scrisori adresate de domnul Doroş acţionarilor Bursei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a aprobat proiectul de regulament care ar fi permis celor din conducerea emitenţilor să facă parte şi din administrarea operatorilor de piaţă, astfel că unii apreciază că vicepreşedintele SIF2 Moldova este incompatibil. Acesta consideră, însă, că numai ASF se va pronunţa asupra acestui aspect.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,

Bursele asiatice era în scădere

Bursele asiatice era în scădere la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.     Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se deprecia cu 0,39%, la 19.846,76 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong scădea cu 0,05%, la 22.576,57 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALEGERILE DE LA BURSĂ, CU CERTURI, ÎN BUNA TRADIŢIE

Scandal cu „steluţe” la BVB

Spiritele s-au încins în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), luni seară, după afişarea listei candidaţilor pentru alegerile pentru noua conducere, pe care BVB a însemnat trei concurenţi cu o steluţă, scriind în dreptul lor că aceste „candidaturi sunt văzute drept riscante”.

Cei trei însemnaţi au fost Stere Farmache, fostul preşedinte BVB, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi vicepreşedinte BVB şi Octavian Molnar, şeful IFB Finwest.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Wall Street a închis în urcare

Wall Street din New York, a închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare.Dow Jones s-a apreciat cu 0,11%, ajungând la 17.812,19 puncte, în timp ce indicele S&P 500 a crescut cu 0,12%, la 2.089,14 puncte.Indicele compozit Nasdaq a sporit cu 0,01%, la 5.102,81 puncte.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Romgaz a încheiat contracte de 2,257 miliarde cu Electrocentrale Galaţi, E.ON Energie România şi GDF Energy România

Romgaz a încheiat contracte de vânzare-cumpărare gaze naturale în sumă totală de 2,257 miliarde lei cu Electrocentrale Galaţi, E.ON Energie România şi GDF Energy România, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.Cu Electrocentrale Galaţi, Romgaz a încheiat două contracte în sumă de 3,858 milioane lei pentru livrarea de gaze în perioada 19-30 noiembrie 2015. Contractul prevede plata în avans şi factura de regularizare scadentă în 30 de zile de la data emiterii. Penalităţile în caz de neplată vor fi de 0,1%/zi.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Derivatul pe cursul euro/dolar pare mai atractiv decât cel pe Dow Jones

Doar 12 contracte futures pe derivatul care are ca activ suport perechea euro/dolar şi 1 contract futures pe derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones era tot ceea se tranzacţionase la Sibex în prima jumătate din sesiunea de marţi. Volumul continua, aşadar, să graviteze în jurul minimelor, iar valoarea consemnată la ora 17.00 era de numai 175.767 lei. Conform evoluţiei de până acum din noiembrie nici perspectivele pentru partea a doua a zilei nu se arătau promiţătoare, perioada de tranzacţionare simultană cu bursa americană nemaifiind de mult una rodnică pentru lichiditatea bursei sibiene.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Indicii BVB, în scădere

Jumătate din lichiditatea Bursei, susţinută de tranzacţii cu titluri ElectricaPrincipalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 9,28 milioane de euro (41,32 milioane de lei).

           Citeste mai mult…

Economica.net: Cum devine România un nod important de producţie şi transport de gaze pentru Vest. HARTA drumului gazelor către Europa

În următorii trei ani, o adevărată magistrală a gazului va fi construită în România, punând ţara noastră într-o poziţie regională privilegiată de nod de producţie şi transport. Aproape un miliard de euro va fi investiţia în conducte şi staţii de comprimare pentru a pregăti momentul 2019, când din Marea Neagră se vor pompa miliarde de metri cubi anual de gaze către vestul Europei.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Scutiri la impozitul pe clădiri pentru persoanele fizice care au plătit reabilitarea termică a proprietăţii lor – proiect

Persoanele fizice care au plătit pentru lucrări de reabilitare termică a proprietăţii lor ar putea fi scutite de la plata impozitului pe clădiri pentru 10 ani, un proiect de hotărâre pe acest subiect regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

          Citeste mai mult…

Economica.net: ANALIZĂ: Câţi bani au investit SIF-urile pentru dezvoltarea companiilor pe care le controlează

Societăţile de investiţii financiare (SIF) au strategii generoase de susţinere a companiilor pe care le controlează, dar aplicarea acestor strategii suferă, din cauza presiunii acţionarilor de a li se da dividende cât mai mari. Infuziile de capital din 2014 şi 2015 ale celor cinci SIF-uri în companiile lor abia au ajuns la 150 de milioane de lei, adică de câteva ori mai puţin decât profiturile, potrivit rapoartelor celor cinci SIF-uri. Ceilalţi mari investitori financiari români nu au deloc vocaţie de dezvoltare prin finanţare directă.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Raiffeisen Bank suplimentează cu 35 de milioane euro plafonul dedicat creditării IMM-urilor

Raiffeisen Bank a obţinut o suplimentare a resurselor disponibile în cadrul iniţiativei JEREMIE, prin intermediul căreia banca va putea acorda credite în valoare de încă 35 de milioane de euro, anunţă Agerpres.

Conform unui comunicat remis marţi AGERPRES, aceasta este cea de-a doua suplimentare a plafonului, totalul creditelor destinate IMM-urilor (conform definiţiei europene), prin acest instrument financiar fiind de 125 milioane de euro.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Raiffeisen va relua în următoarele zile încercările de vânzare a subsidiarei din Polonia – Reuters

Raiffeisen Bank International (RBI) va relua în următoarele zile încercările de vânzare a subsidiarei sale poloneze – Raiffeisen Polbank – au declarat pentru Reuters surse bancare care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

În ianuarie, al doilea mare creditor din Europa emergentă anunţa vânzarea subsidiarelor din Polonia şi Slovenia şi reducerea operaţiunilor internaţionale. Aceste măsuri au ca obiectiv obţinerea unui indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% până în 2017, de la 10% la sfârşitul lui 2014.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Peste 60% dintre companiile internaţionale vor aloca bugete mai mari pentru IT, în 2016 – analiză

Aproape două treimi dintre companiile internaţionale intenţionează să aloce bugete mai mari pentru IT în 2016, faţă de acest an, iar 42% din totalul bugetat va fi direcţionat către zona de securitate cibernetică, a afirmat, marţi, în cadrul evenimentului Romanian Computer Show 2015 (RoCS), Eugen Schwab-Chesaru, vicepreşedintele companiei de consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC) pentru Europa Centrală şi de Est, care a citat o serie de date de piaţă.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Taxarea muncii la nivel european. România din nou în top

Liviu Chiric, Avocat SCA Chiric&Chiric

În prezent, România se află pe primele locuri în Europa în ceea ce priveşte nivelul real de taxare a salariilor care este în acest an de 47,6%, fiind comparabil cu cel din state precum Finlanda (47,37%), Olanda (46,24%) sau Slovacia (46,5%). Astfel spus un român care se angajează pe data de 01 ianuarie trebuie să muncească în program de lucru normal până la data de 23 iunie a aceluiași an, pentru a își acoperi toate taxele și impozitele directe sau indirecte legate de salariul pe care îl primește.

            Citeste mai mult…

Evz.ro Remus Borza: Hidroelectrica iese din insolvenţă în mai 2016

Statul ar putea vinde 15% din Hidroelectrica cu 500 milioane de euro în noiembrie 2016După ani de zile în care s-a luptat cu insolvenţa, Hidroelectrica pare să revină la gloria de odinioară

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Romania nu este afectata de sistarea livrarilor de gaze rusesti catre Ucraina​

Rusia a sistat miercuri livrarile de gaze naturale catre Ucraina, insa Romania nu este afectata de aceasta decizie, a spus Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), pentru HotNews.ro. Acesta a precizat ca ANRE a aprobat pentru luna decembrie o cota de import de doar 3%.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Leul a ramas linistit, in pofida tensiunilor regionale (raport)

Activitatea in piata valutara a continuat marti pe directia ultimei perioade, cu leul tranzactionandu-se lateral intr-un interval redus si pe volume mici. A inchis fara variatie langa 4,45/EUR. In tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite, a existat un interes de cumparare pentru EUR/RON, iar perechea s -a miscat la 4,4530, se arata intr-un raport transmis miercuri investitorilor de catre economistii ING Bank.  „In absenta unor ordine comerciale majore sau a unor stiri semnificative, moneda romaneasca ar putea ramane in intervalul din ultima perioada urmarind, insa, cu atentie orice indicii privind deciziile Federal Reserve si BCE din decembrie. Privind sedinta de astazi, credem ca leul se va tranzactiona in interiorul intervalului 4,44-4,455/EUR insa mai degraba sub presiuni de depreciere avand in vedere contextul regional tensionat dupa ce un avion de lupta rusesc a fost doborat de Turcia”, mai arata documentul.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Sfaturi pentru economisirea de energie termică. Cum să reduci factura la încălzire

Temperaturile exterioare au scăzut, iar în anumite părţi ale ţării ninsoarea deja şi-a făcut simţită prezenţa. În astfel de momente creşte consumul de resurse pentru încălzire. „Adevărul“ vă oferă câteva sfaturi pentru economisirea de energie termică. Sfaturi pentru economisirea de energie termică. Nu acoperiţi caloriferele cu perdele, draperii sau mobilier   Reducerea facturii la încălzire se mai poate face în primul rând prin eliminarea „obstacolelor“ de pe lângă calorifere.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: EXCLUSIV Cursul pentru accizele din 2016 va fi 4,7380 lei/euro. Ce prevede legea dacă preţurile de consum au

În 2016 vom plăti accize la acelaşi curs ca în 2015 Ministerul Finanţelor încă nu a anunţat oficial care va fi în 2016 cursul de schimb pentru calculul accizelor, dar legislaţia în vigoare arată că acest curs va fi egal cu cel aplicat în 2015, respectiv de 4,7380 lei/euro. În principiu, cursul pentru 2016 ar trebui să fie calculat prin adăugarea creşterii medii a preţurilor (inflaţia) la cursul din 2015. Dar inflaţia a fost negativă (-1,5%) în perioada de referinţă, astfel că – potrivit Codului Fiscal – cursul va rămâne neschimbat. „Noul Cod fiscal adoptat prin Legea nr. 227/2015 a stabilit deja nivelul accizei prin Anexa 1 la acesta, păstrând aceleaşi valori exprimate în lei.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Sfaturi pentru accesarea de fonduri europene în 2016. Cum să îndeplineşti condiţiile cerute de finanţatori

Sfaturi pentru accesarea de fonduri europene in 2016. Solicitantii trebuie să fie atenţi la întocmirea dosarelor de finanţere Solicitanţii de fonduri europene trebuie să ţină cont la elaborarea proiectelor de toţi paşii necesari pentru eligibiliatea şi apoi obţinerii fondurilor. Dacă eligibilitatea este recomandată de a fi făcută de către fiecare solicitant, scutind astfel eventuale pierderi financiare, în etapa a doua, care presupune studiu de fezabilitate şi realizarea bugetului, apelarea la un consultant facilitează aprobarea facilă a finanţatorilor. Sfaturi pentru accesarea de fonduri europene în 2016. Analiza condiţiilor de eligibilitate şi administrative Încă din prima etapă, cei care doresc să aplice pentru obţinerea de finanţări nerambursabile trebuie să fie atenţi pentru respectarea condiţiilor de eligilibilitate şi administrative cerute prin ghidul de finanţare.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Idei de afaceri pentru 2016. Cât costă înfiinţarea unei plantaţii de roşii

Cei care îşi fac liste cu idei de afaceri 2016, pot trece şi o plantaţie de roşii. Iată câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă o astfel de afacere în agricultură. Dacă intră şi plantaţia de roşii pe lista dumneavoastră de idei de afaceri pentru 2016 în agricultură, iată câteva detalii despre ce costuri presupune un astfel de proiect.    Roşiile se plantează din primăvară, cam pe la sfârşitul lunii aprilie, dacă e vorba de culturile de vară. De asemenea, plantaţiile care dau recolta toamna se pun până la sfârşitul lunii mai. La o suprafaţă de două hectare, pentru pregătirea terenului, adică arătura, discuitul şi îngrăşăminte ar trebui un buget de aproximativ 2.000 de lei.  Dacă plantaţia de roşii e pe lista dumneavoastră de idei de afaceri pentru 2016 în agricultură trebuie să ştiţi că irigarea este o altă operaţiune extrem de importantă. Se face cam la 10 zile.

              Citeste mai mult…

Zf.ro:  Top 100 cele mai valoroase companii din România. Energia a pus stăpânire pe podium. Două din primele trei companii sunt de stat

Podiumul este format pentru prima dată exclusiv din companii din sectorul ener­ge­tic: OMV Petrom, Hidroelec­trica şi Rom­gaz. Top zece este dominat de com­panii din energie, telecom şi sectorul bancar, iar Banca Transilvania este cel mai valoros busi­ness antreprenorial din România, arată datele din Top 100 cele mai valoroase companii din Ro­mâ­nia realizat de ZF în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut în T3 cu 9,5%, la 534 milioane euro

Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată au crescut în trimestrul al treilea cu 9,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 534 milioane euro, valoare mai mare şi faţă de cea înregistrată în fiecare din primele două trimestre, susţinută de rezultatele sectorului de telecomunicaţii.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: România scoate cu 20% mai puţin gaz, dar este mai independentă ca niciodată

În ultimii zece ani de zile industria a pierdut 40% din „pofta“ de energie, fenomen care nu a putut fi contrabalansat de uşoara creştere din segmentul populaţiei sau al serviciilor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Al doilea pariu al miliardarului de la IKEA în imobiliarele româneşti: birouri la Orhideea

Zona Orhideea de lângă Pasajul Basarab din Capitală se conturează din ce în ce mai vizibil ca viitor pol de birouri al oraşului, urmând să găzduiască mai multe proiecte de office ale unor investitori străini, dar şi români.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Încrederea analiştilor financiari în economie creşte pentru a treia lună consecutiv

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a crescut în octombrie pentru a treia lună consecutiv, în baza întăririi încrederii în viitorul economiei şi a stabilizării acestei încrederi în prezent.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Împrumuturile în lei au accelerat la un nou maxim istoric de aproape 109 miliarde de lei

Creditele în lei acordate popu­laţiei şi companiilor au ajuns la sfârşitul lunii octombrie la un vârf de aproa­pe 109 mld. lei, în creştere cu circa 17% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, ascensiunea fiind sus­ţinută în principal de avântul împru­muturilor pentru populaţie.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: TOTUL O IA ÎN JOS

O bancă elveţiană a spart gheaţa pedepsind cu dobânzi negative depozitele de retail

În experimentul european cu dobânzi sub zero, o mică bancă elveţiană a devenit prima din lume care impune dobânzi negative depozitelor de retail. Practic, banca le cere bani deponenţilor pentru… a le lua banii.

În afara Elveţiei, pe pieţele internaţionale preţurile cuprului, un metal intens folosit în industrie şi prin urmare un barometru al activităţii industriale, a ajuns la începutul săptămânii la cel mai redus nivel din 2009. Şi cotaţiile zincului şi cele ale nichelului, de asemenea metale industriale, au scăzut. Piaţa metalelor pur şi simplu s-a prăbuşit la începutul săptămânii din cauza perspectivelor dezamăgitoare de creştere ale economiei globale. Indicatorul Bloomberg al materiilor prime a atins luni minimul ultimilor 16 ani.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: România, sub media ţărilor din ECE în privinţa ratei totale de impozitare, dar peste această medie în privinţa numărului de plăţi de taxe

România se situează pe locul al 55-lea din 189 de state ana­lizate în clasamentul global Paying Taxes 2016, care mă­soară uşurinţa plăţii taxelor, realizat de compania de consultanţă şi audit PwC şi Banca Mondială.România este în coborâre cu trei poziţii faţă de anul trecut, dar încă în prima treime a clasamentului.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FRANCIZE

Producătorul de tâmplărie PVC Electric Plus a ajuns la 16 magazine deschise în sistem de franciză

Producătorul de tâm­plărie PVC, rulouri şi uşi de garaj Electric Plus, care deţine brandul Barrier, a lan­sat anul trecut sistemul de franciză şi a ajuns deja la 18 magazine, din care 16 deţinute de parteneri.

Compania vrea să se extindă în continuare în oraşe mari precum Bucureşti, Arad, Ti­mişoara, Târgu-Mureş, după ce a acoperit alte centre urbane de mari dimensiuni, respectiv Bacău, Baia Mare sau Cluj-Napoca.

            Citeste mai mult…

Zf.ro:  Uztel Ploieşti are oferte la export de 12 mil. dolari, cât vânzările pe un an

Producătorul de echipamente de sondă Uztel Ploieşti (simbol bursier UZT) negociază contracte de export de 12,6 milioane de dolari (52,6 mil. lei), echivalentul cifrei de afaceri pe un an întreg, livrarea fiind preconizată până la finalul anului 2016.

Afacerile companiei, care se află în reorganizare, au suferit din cauza crizei din industria petrolieră. Vânzările au scăzut cu 35% în primele nouă luni, la 34,6 milioane de lei, iar rezultatul final a devenit negativ.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Munca şi banii

România produce mai mult. PIB-ul ţării adună an de an atât cifre nominale mai mari, cât şi procente în plus ce exprimă ritmuri de înaintare peste media europeană. De ce, atunci, salariile cresc atât de încet? Şi de ce, pentru majoritatea populaţiei, bunăstarea e încă o Fata Morgana? Explicaţia este simplă. Creşterea economică plus nu aduce, în plus, şi venit naţional. Fiindcă PIB-ul, nerestructurat, are încă aşteptări neonorate la capitolul sustenabilitate.

Relansarea dorită nu va fi posibilă fără nicio zbatere a companiilor răsfăţate – care produc pierderi şi menţin un capital negativ, datoriile fiind mai mari decât întreaga lor avere – pentru a se schimba, pentru a produce mai bine, mai ieftin.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Economistul de la Oxford care pune în mişcare maşinăria de setat rate a Fed

Când banca centrală americană (Federal Reserve – Fed) va decide într-un final să ridice dobânzile de politică monetară de la nivelul actual apropiat de zero, Simon Potter va avea sarcina de a implementa mecanisme care să facă acest lucru posibil, scrie Wall Street Journal.

Directorul pe pieţe în vârstă de 55 de ani, de origine britanică, al Rezervelor Federale din New York nu lucrase niciodată la o firmă de tranzacţionare de titluri financiare înainte de a prelua actuala poziţie cu trei ani în urmă. Economistul administrează portofoliul de titluri financiare de 4.200 de miliarde de dolari al Fed şi conduce o echipă de aproape 500 de traderi şi analişti.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ministrul transporturilor: Autostrada Orăştie – Sibiu, închisă cât o vor cere procedurile de siguranţă

Lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, inaugurat în noiembrie 2014 şi închis în septembrie 2015 între localităţile Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt, va rămâne închis atâta timp cât o vor cere procedurile de siguranţă, a declarat ministrul transporturilor, Dan Marian Costescu.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Minoritarii Nuclearelectrica au spus „pas“ majorării de capital

Participaţiile acţionarilor mino­ritari ai Nuclearelectrica (SNN), inclusiv a Fondului Proprietatea (FP), vor fi diluate uşor după ce singurul acţionar care a participat la o majorare de capital de aproape 3 milioane de lei a fost Ministerul Energiei, care acum deţine 82,5% din capitalul companiei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum arată o bancă-punte – concept de instituţie financiară apărut în urma crizei financiare

Banca-punte este o componentă a mecanismului pe care autorităţile încearcă să-l construiască pentru a putea prelua practic peste noapte controlul asupra unei bănci care ajunge în dificultate şi nu mai poate fi susţinută de banca-mamă. Folosirea unei instituţii – punte presupune transferul tuturor sau al unor părţi din afacerile instituţiei financiare către o instituţie punte temporară deţinută de autorităţile publice, iar activele trebuie să fie egale cu pasivele transferate.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Depozitele au urcat la un record de 234 mld. lei

Depozitele populaţiei şi companiilor au urcat în octombrie cu un ritm anual de 7,2%, ajungând la un maxim istoric de 233,7 mld. lei.

Depozitele în lei, care au o pondere majoritară, de peste 65% din totalul depozitelor, au avansat cu 7%, la 153,3 mld. lei. La sfârşitul lunii octombrie, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 7,1% (8,8% în termeni reali) faţă de octombrie 2014, la 88 mld. lei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Georgescu, BNR: De şapte ani, productivitatea muncii a rămas la 50% din cea a UE

România înregistrază o productivitate a muncii „nu foarte favorabilă”, aceasta situându-se la jumătate din media europeană după anul 2008, o dovadă a încetinirii convergenţei către ţările dezvoltate, cu decalaje de recuperat mai mari decât restul statelor cu excepţia Bulgariei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Grupul german Allianz renunţă la investiţiile în cărbune

Allianz, grup german cu operaţiuni în sectorul asigurărilor şi al administrării de active, a anunţat că va renunţa în totalitate la investiţiile din domeniul cărbunelui, scrie Deutsche Welle. Anunţul vine cu puţin timp înaintea summitului privitor la schimbările climatice care va avea loc în Paris. „Ne vom retrage investiţiile din companiile miniere şi de utilităţi care generează mai mult de 30% din cifra de afaceri din sectorul cărbunelui“, a declarat Andreas Gruber, director de investiţii al Allianz. Potrivit acestuia, retragerea investiţiilor se va face treptat. Specialiştii estimează că exit-ul gigantului german din sectorul cărbunelui va determina în cele din urmă transferul a aproximativ 4 miliarde de euro către alte sectoare. Oficialii Allianz au afirmat că cred cu tărie că investiţiile în industriile sau tehnologiile care afectează mediul vor deveni neprofitabile în scurt timp.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca centrală a Ungariei devine proprietarul bursei locale de acţiuni

Banca centrală a Ungariei (MNB) a anunţat majorarea participaţiei deţinute la bursa de la Budapesta (BSE) la 75,8% prin achiziţionarea unui pachet de 68,8% de la grupurile austriece CEESEG şi Osterreichische Kontrollkank, potrivit Portfolio.hu. Preţul de achiziţie s-a ridicat la 3.550 forinţi pe acţiune, ceea ce înseamnă că MNB a plătit 13,2 miliarde de forinţi (42,3 milioane de euro) pentru întreg pachetul. Banca centrală a achiziţionat pachetul majoritar în cadrul BSE pentru că piaţa ungară de capital este fragilă, iar situaţia necesita intervenţia statului. Banca centrală ar putea lista BSE, însă nu a ajuns încă la o decizie finală în această privinţă. O decizie va fi inclusă în noua strategie pe care MNB o va prezenta până în luna ianuarie sau februarie a anului viitor. „Cu această tranzacţie, MNB obţine o participaţie majoritară la bursa locală, care redevine astfel proprietate naţională“, se arată într-o declaraţie a băncii centrale.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Biroul asigurătorilor RCA ar putea plăti 48 mil. euro pentru daunele din străinătate ale Astra

Biroul Asigurătorilor de Aurovehicule din România (BAAR), format din asigurătorii care vând poliţe auto obligatorii (RCA), ar putea să plătească circa 48 de milioane de euro pentru daunele produse în străinătate de şoferii asiguraţi la Astra Asigurări, aceasta fiind expunerea BAAR în cazul falimentului asigurătorului, arată un calcul al lui Remi Vrignaud, preşedintele asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: GALA ZF 2015

Mesajul lui Dean Thompson, Şeful Misiunii Diplomatice a SUA în România, pentru antreprenori, la Gala ZF 17 ani: Încurajez antreprenorii din România să îşi asume riscuri, să aibă curaj şi să creeze ceva nou

Mă bucur să fiu aici, mă bucur să pot lucra cu noul guvern şi că vom continua cooperarea excelentă pe care o avem cu România. Unul dintre ţelurile noastre este creşterea acestei cooperări în domeniul financiar.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Garanti Bank a finanţat cu 8,3 milioane euro proiectul Ramada Plaza din Craiova, fostul hotel Jiul

Garanti Bank a finanţat cu 8,3 milioane euro compania Jiul SA pentru fostul hotel Jiul din Craiova, care a fost redeschis marţi sub brandul Ramada Plaza, fiind singurul hotel din regiunea Oltenia afiliat unui lanţ internaţional, a anunţat miercuri instituţia de credit.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Câştigătorii extragerii Loteriei fiscale de pe 16 august au primit câte 56.096 lei

Finanţele au plătit pe 12 noiembrie premiile aferente extragerii Loteriei bonurilor fiscale din 16 august, suma totală de un milion de lei fiind împărţită între cele 15 persoane care au depus cereri şi aveau bonuri valide, astfel că fiecare a primit 56.096 lei, după ce au fost reţinute impozitele.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: S-A ECHILIBRAT BALANŢA ROMÂNI-STRĂINI

Românii „cuceresc“ încet, dar sigur poziţiile de top din Kaufland. Un român de 32 de ani ajunge în board

Bogdan Borcea (32 de ani), născut la Sibiu, este cel mai nou executiv român care şi-a făcut loc în consiliul de administraţie al Kaufland în România.

În ultima perioadă tot mai mulţi executivi ro­mâni ajung în boardul grupului german care domină comerţul românesc cu afaceri de 1,8 mld. euro anul trecut.

În toamna acestui an Bogdan Borcea a fost numit administrator al Kaufland România SRL pe o perioadă nelimitată şi el îşi face loc în consiliul de administraţie alături de alţi şapte executivi. Printre aceştia se găsesc patru expaţi – Marco  Hossl, Martin  Pralow, Nicolai Bingenheimer şi Sven  Reinhard ñ şi trei români – Gabriel  Pană, Lehel  Salat şi Gabriel-Ludovic Vinte. Odată cu numirea lui Bogdan Borcea în boardul companiei raportul expaţi – români s-a echilibrat.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: Românii s-au plâns la ANPC de reducerile fictive practicate de unele magazine de Black Friday

A mai venit un raport după Black Friday, de data aceasta unul care centralizează plângerile. Românii s-au plâns în special de promoţiile mincinoase, iar mulţi au şi dovezi în acest sens. Oamenii au urmărit din timp preţurile produselor pe care le doreau, au făcut poze şi apoi au comparat cu oferta din ziua de Black Friday. Au ataşat aceste dovezi unui mail şi le-au trimis către protecţia consumatorului.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: BUSINESS CLUB. România are taxe mai mici decât vecinii

România este pe locul 55 în lume în topul taxelor realizat de PriceWaterhouseCoopers. Cu cât o ţară este mai sus, cu atât povara fiscală şi birocraţia sunt mai mici.

România se află în prima treime a clasamentului, deasupra Poloniei, Bulgariei şi Ungariei. Ceea ce este bine, pentru că genul acesta de studiu este citit şi de investitorii străini care vor să investească în regiune..

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: BUSINESS CLUB. Companiile românești, ineficiente, dar pe profit

Companiile cu acţionari români sunt mai profitabile decât companiile străine care funcţionează în România, arată calculele economiştilor BNR. Poate fi o situaţie surprinzătoare. Multinaţionalele sunt văzute ca un model de eficienţă. Şi chiar sunt eficiente. Angajaţii lor sunt mult mai productivi decât cei din companiile româneşti. Însă, în mod paradoxal, firmele angajaţilor români reuşesc să facă profit mai mare raportat la dimensiunea pe care o au.

             Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Nici anul acesta nu vom plăti impozitele de acasă

Românii nu pot să achite cu cardul sau online taxe sau amenzi către stat şi sunt astfel obligaţi să piardă ore bune pe la casieriile unor instituţii publice. În plus, cei care au proprietăţi în mai multe localităţi sunt nevoiţi să meargă la fiecare primărie ca să-şi plătească impozitele şi taxele locale.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BCE introduce în circulație noua bancnotă de 20 de euro

Banca Centrală Europeană (BCE) va introduce miercuri în circulație noua bancnotă de 20 euro din seria ‘Europa’, cu elemente de siguranță sporite, informează AFP.

Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o ‘fereastră-portret’ poziționată în hologramă. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Similar noilor bancnote de 5 și 10 euro, noua bancnotă de 20 de euro include, de asemenea, un ‘număr verde-smarald’ și un portret al Europei în filigran.

                 Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALERT/ CONFERINŢA „STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR” – A II-A EDIŢIE

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare oferă finanțare pentru circa 60-70 de proiecte privind dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din țara noastră, în fiecare an, a declarat Daniela Marin, directorul BERD Small Business Support.

Domnia sa a precizat că, până acum, BERD a finanţat aproape 600 de proiecte pentru IMM-urile din țara noastră, finanțarea nerambursabilă fiind de circa șapte milioane de euro. Potrivit sursei citate, instituția bancară internațională oferă granturi de 25-75% din costul net al proiectelor de consultanță, cu o valoare maximă de 10.000 de euro.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: SAXO BANK:

Piețele au absorbit riscul geopolitic

În urma incidentului aviatic de ieri, piețele au înregistrat mișcări de prețuri, informează un comunicat de presă al Saxo Bank. Investitori și analiști deopotrivă s-au întrebat ce se va întâmpla în continuare, având în vedere preocuparea internațională pentru o zonă în care climatul este deja foarte fragil.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis şedinţa de azi în urcare

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urca cu 0,25% la 7.272,19 puncte, iar indicele BETPlus se aprecia cu 0,23% la 1.070,91 puncte.Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, creştea cu 0,25% la 8.283,10 puncte.BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, sporea cu 0,20%, fiind cotat la 30.479,51 puncte.

.            Citeste mai mult…

Economica.net: Compania Naţională a Uraniului alocă 3,5 milioane lei pentru servicii de transport feroviar de mărfuri

Compania Naţională a Uraniului alocă 3,5 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de transport feroviar de mărfuri, contractul urmând să fie încheiat pentru o perioadă de 24 de luni, potrivit anunţului de participare, postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

             Citeste mai mult…

Capital.ro: DOSAR CAPITAL Taxarea excesivă îngreunează crearea de noi locuri de muncă

Prin măsurile fiscale adoptate în ultima perioadă, guvernul social-democrat Ponta și-a câștigat renumele de cel mai liberal guvern post-decembrist. Cu toate acestea, chiar dacă apreciază actuala relaxare fiscală, majoritatea oamenilor de afaceri și a analiștilor consideră că prioritară ar trebui să fie reducerea taxelor pe muncă.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: POCU: Ministerul Fondurilor Europene amână primirea de propuneri pentru două proiecte

Ministerul Fondurilor Europene amână sesiunea de primire a unor propuneri de proiecte aferente Programului Operaţional Capital Uman (POCU) pentru îmbunătăţirea şi simplificarea sistemului informatic, a anunţat, miercuri, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), într-un comunicat de presă.

            Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor