Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE 27 august 2015

6277208708_7e6607d601_bAgerpres.ro: PMP: Vom vota Codul fiscal cu TVA de 21% din 2016 și 19% din 2017

PMP anunță că parlamentarii formațiunii vor vota Codul fiscal dacă TVA va fi redusă treptat la 21% din 2016 și la 19% din 2017 și fără să existe măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României.

“Parlamentarii PMP nu vor cauționa prin votul lor amatorismul, aventurismul și iresponsabilitatea guvernului Ponta manifestate în domeniul economic. Vom vota Codul fiscal doar în cazul reducerii treptate a TVA la 21% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017, dar fără alte măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României, atât de greu câștigată”, arată PMP într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Liderii partidelor parlamentare discută joi pe tema Codului Fiscal pentru a lua o decizie politică

Liderii PSD, UNPR, PNL, UDMR şi ALDE se vor întâlni, joi, pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal, după ce sesiunea parlamentară extraordinară prevăzută pentru discutarea cererii de reexaminare a Codului, formulată de preşedintele Klaus Iohannis, a fost anulată, la propunerea PSD.

Întâlnirea se va desfăşura la ora 10.00, la Palatul Parlamentului, şi are loc în contextul în care reprezentaţii partidelor politice au avut săptămână trecută o consultare tehnică, la care a participat şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovci şi în cadrul căreia cei mai mulţi au fost de acord cu un pact tehnic privind o cotă de TVA de 20%, în loc de 19% şi amânarea eliminării accizelor la alcool şi carburanţi.

Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF WHO’S WHO IN BUSINESS ROMÂNIA

Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business. Astăzi, Boris Billich, preşedinte şi CEO al Mercedes-Benz România

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF “Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business”, care va apărea pe piaţă în această toamnă.

Citeste mai mult…

Zf.ro: „Vine o furtună teribilă“: Marile bănci centrale ale lumii sunt presate să arunce tot armamentul din dotare în lupta pentru devalorizarea monedelor şi stimularea economiilor

„Defaulturile vor veni în două feluri: defaulturi pur şi simplu, cum sunt cele ale Greciei, Venezuelei, Ucrainei, statului Puerto Rico şi, poate, Malaieziei, sau sub forma devalorizării monedelor. Vine o furtună teribilă“.

Acestea sunt comentariile lui John Lekas, care gestionează fonduri de 1,4 miliarde de dolari la vehiculul american de investiţii Leader Capital. Acestea sunt şi temerile care-i bântuie pe investitori şi pe care marile bănci centrale ale lumii precum Rezerva Federală americană şi Banca Centrală Europeană trebuie să le calmeze în atmosfera actuală de volatilitate extremă de pe pieţe.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Nervii investitorilor pe burse sunt încordaţi la maximum

„Volatilitate” a fost ieri cuvântul de ordine pe bursele internaţionale. Pe de o parte, banca centrală a Chinei a reacţionat la criza de pe piaţa de acţiuni şi la neîncrederea în economie eliberând încă 22 miliarde de dolari pe piaţa financiară.

Pe de cealaltă, un oficial de top al Rezervei Federale americane – William Dudley, membru în comitetul de politică monetară al instituţiei şi fost economist la Goldman Sachs, a sugerat că sunt şanse slabe ca instituţia să majoreze dobânzile în septembrie.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Discuţii decisive astăzi pe Codul fiscal: primarii cer reintroducerea taxei hoteliere

Asociaţia Municipiilor din Româ­nia cere modificarea Codului fiscal, în sen­sul suprataxării clădirilor şi tere­nu­rilor abandonate, precum şi rein­tro­ducerii taxei hoteliere, în condiţiile în care astăzi partidele vor avea o ultimă întâlnire decisivă în care va fi stabilită forma finală a viitorului cod fiscal.

„Cerem partidelor parlamentare, dacă tot se discută Codul fiscal, încă o dată, să introducă posibilitatea de a supraimpozita imobilele şi terenurile ne­îngrijite, precum şi reintroducerea taxei hoteliere, pe care au anulat-o, taxă care exista de 20 de ani în România“, a declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Ilie Bolojan.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii la bursă şi-au luat un respiro de la montagne rousse-ul corecţiilor

După „lunea neagră“ şi „marţea verde“ a urmat o miercuri anostă pe bursa de la Bu­cureşti, cu rulaje reduse, de circa 2,5 milioane de euro, şi cu principalii indici în uşoară scădere.

Indicele BET, prin­cipala referinţă a bursei de la Bucureşti, s-a depreciat ieri cu 0,37% în şedinţa de miercuri, potrivit informaţiilor disponibile la ora 16.30. Rulajul cu acţiuni a fost de 2,5 milioane de euro, la jumătate faţă de o şedinţă obişnuită.

Marţi, 25 august, tranzacţiile cu acţiuni au depăşit 17 milioane de euro la aceeaşi oră. Iar luni, 24 august, când bursa s-a corectat puternic cu peste 6%, rulajele au urcat până la valoarea record de 28 de milioane de euro.

Citeste mai mult…

Zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI

Marian Şeitan iese de tot din afacerea Mediapost Hit Mail. „Am câteva milioane de euro pe care vreau să le investesc în firme mici“

Marian Şeitan, românul care a pus în urmă cu 18 ani bazele businessului din marketing direct Mediapost Hit Mail, a vândut 40% din acţiunile companiei către o filială a La Poste, serviciul poştal al Franţei, care a ajuns astfel să deţină integral grupul construit de antreprenorul român.

„Vânzarea face parte din contractul pe care l-am semnat în 2008. Acesta prevedea ca, după un anumit număr de ani, atunci când părţile cad de comun acord, grupul La Poste să ajungă să deţină controlul integral al businessului“, spune Marian Şeitan, 42 de ani, care a rămas însă să conducă compania din funcţia de director general.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Grecia şi Turcia au rămas cele mai căutate destinaţii pe turism extern, un segment care a crescut cu 15%

Numărul turiştilor români în străinatate a urcat în aceasta vară cu 15%, cele mai căutate destinaţii fiind Grecia şi Turcia, urmate de Spania, Italia şi Portugalia, estimează ANAT, care remarcă şi creşterea înregistrată de 2-3 ani de litoralul românesc.
Bulgaria iese astfel din Top 5 al celor mai vizitate ţări de către români, după ce timp de mai mulţi ani se afla în primele trei poziţii în acest clasament.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Monedele Europei emergente nu vor fi prinse în tăvălugul deprecierilor

Monedele economiilor emergente din Europa vor continua, probabil, să înregistreze performanţe mai bune decât monedele ţărilor emergente care produc materii prime şi în special decât cele din Asia, apreciază analiştii de la ING. Într-o evaluare a economiilor emergente, analiştii scriu că, în Europa emergentă, „cu cât este mai mare corelaţia cu miezul Europei şi cu cât sunt mai mici riscurile financiare, cu atât mai sigur va fi adăpostul oferit în spaţiul emergent.

Citeste mai mult…

Zf.ro: TRANZACŢIILE DIN IMOBILIARE “DUDUIE”

NEPI cumpără proiectul de retail Auchan Titan cu 86 de milioane de euro

Compania de dezvoltare imobiliară NEPI a cumpărat de la nemţii de la Aberdeen Asset Management proiectul comercial Iris Titan, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 86 de milioane de euro. Aceasta este prima achiziţie pe care NEPI o face în România anul acesta, după ce anii trecuţi a cumpărat mai multe proiecte, printre care şi Promenada Mall.

Proiectul comercial aflat în cartierul bucureştean Titan are o suprafaţă de aproape 45.000 de metri pătraţi şi are ca ancoră magazinul Auchan Titan, considerat a fi cel mai bun al reţelei franceze de pe piaţa locală.

Citeste mai mult…

Zf.ro : Pot avea etică recuperatorii de credite? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 27 august ora 12:00, o discuţie cu Dimana Vlaeva, director Debt Collection Agency

Pot avea etică recuperatorii de credite? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 27 august ora 12:00, o discuţie cu Dimana Vlaeva, director Debt Collection Agency.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum a ajuns Astra în faliment? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 27 august ora 12:30, o discuţie cu Valentin Ionescu, director strategie ASF

Cum a ajuns Astra în faliment? Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 27 august ora 12:30, o discuţie cuValentin Ionescu, director strategie ASF.

Citeste mai mult…

Zf.ro: VIDEO ZF Live. Boeru, Romair Consulting: În 4 ani, tot litoralul va avea plaje lărgite, cu intrare lină în apă şi fără pietre

Toată zona de plajă de pe litoralul Mării Negre va fi lăţită cu 50-180 metri până în 2019, iar prima etapă, de la Eforie Nord la Mamaia Sud, este aproape de finalizare, proiectul având o valoare de 180 milioane euro, a spus la ZF Live Gheorghe Boeru, preşedintele firmei de consultanţă Romair Consulting, proiectantul lucrărilor. “Prima etapă a vizat 7,3 km de plajă, lărgită cu 50 până la 180 metri, în funcţie de zonă. În total, circa 273.000 mp, respectiv 27 km2, vor fi redaţi României. Au fost şase etape ale operaţiunii şi acum suntem la ultima etapă”.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul a aprobat majorarea ecotichetelor pentru maşinile electrice la 20.000 de lei

Cumpărătorii de maşini electrice vor primi ecotichete de 20.000 de lei, iar cei de autoturisme hibride vor beneficia de o reducere de 5.000 de lei, potrivit unei ordonanţe aprobate miercuri de Guvern.

Ordonanţa adoptată miercuri de Guvern modifică OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu.

Potrivit actului normativ, se majorează de la 12.000 de lei la 20.000 de lei valoarea ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul pur electric.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Cel mai mare dezastru din asigurări. Falimentul Astra: 1.400 de salariaţi, 500 de milioane de lei active, 1,8 milioane de clienţi

Astra îşi face loc pe lista lungă a firmelor de asigurări intrate în faliment, majoritatea la începutul anilor 2000.

Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) a pus ieri capăt unei istorii de 25 de ani, prin decizia de dizolvare a companiei şi deschidere a procedurii de faliment în cazul Astra Asigurări, compania omului de afaceri Dan Adames­cu, care până acum doi ani era cel mai mare asigurător din piaţă.

„S-au explorat toate variantele, nici nouă nu ne convine situaţia, ne pare rău ca nu am putut salva Astra, cu toate că eram mai optimist în urmă cu ceva vreme. Opţiunile acţionarului au fost totul sau nimic, a fost prea lacom“, a declarat Mişu Negriţoiu, preşe­dintele ASF.

Citeste mai mult…

Zf.ro: PUNCTE DE VEDERE

Tomasz Telma: Puterea comerţului cu amănuntul: factor de dezvoltare pe pieţele emergente

Sectorul global al comerţului cu amănuntul a suferit o transformare dramatică în ultimele două decenii.

La mijlocul anilor 1990, giganţii comerţului cu amănuntul au început să se extindă pe plan internaţional, stabilind filiale în câteva pieţe emergente. În prezent, aceşti comercianţi cu amănuntul şi angrosişti reprezintă legături esenţiale într-o economie modernă, în care populaţia cumpără alimentele, îmbrăcămintea şi alte produse pe care le doreşte şi de care are nevoie la preţuri competitive.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Şantierul 2 Mai se aşteaptă la beneficii nule din parteneriatul cu Daewoo la Mangalia

Şantierul Naval 2 Mai (STNM), o firmă controlată de stat care este partenerul grupului coreean Daewoo în cadrul Şantierului Naval Mangalia, nu se aşteaptă să obţină curând vreun beneficiu financiar de pe urma companiei mixte, ale cărei pierderi s-au multiplicat anul trecut de şapte ori. Principala activitate a companiei de stat este administrarea participaţiei de 49% la şantierul naval Daewoo Mangalia, unde pachetul majoritar îl deţine grupul sud-coreean.

Şantierul Mangalia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 914 mil. lei, în scădere cu 23% faţă de 2013, şi pierderi record de 700 milioane de lei, de aproape şapte ori mai mari decât în 2013.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Indicii BVB au deschis în creştere

Opt din indicii de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în ceştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 1,08%, fiind cotat la 7.071,98 puncte.

Indicele BETPlus ceşte cu 1,04%, la 1.042,09 puncte.

Citeste mai mult…

Zf.ro: EXCLUSIVITATE Procesele clienţilor cu Volksbank, stinse amiabil la acceptarea conversiei

Interviu cu domnul Andrei Dudoiu, CEO – Preşedinte Directorat al Volksbank România

Mai mult de 83%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni, au acceptat oferta de conversie propusă de VBRO şi de Banca Transilvania (BT). Oferta de conversie, desfăşurată pe parcursul a trei luni, a constat în acordarea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau în euro. De asemenea, Volksbank România (VBRO) a anunţat şi că va diminua datoria totală aferentă creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, cu echivalentul sumelor achitate de aceştia drept comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie şi nerestituite anterior. Diminuarea datoriei totale aferente creditelor vizate se va realiza automat, până la 30 septembrie a.c.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: GRIGORE FILIP, AEROSTAR: “Finanţarea prin Bursă nu este de interes pentru noi”

Domnia sa consideră că adoptarea procedurii de bail-in este o greşeală care va duce la scăderea performanţelor instituţiilor bancare şi la scăderea apetitului de plată a creditelor angajate

     *  Profit net de peste patru ori mai mare în primul semestru

     * Interviu cu domnul Grigore Filip, preşedinte-director general al Aerostar Bacău

“Aerostar” Bacău fabrică produse de aviaţie, repară şi modernizează avioane, produce şi realizează integrări de sisteme aero şi terestre cu aplicaţii civile sau în domeniul apărării şi securităţii.

În luna iunie 2015, Aerostar s-a situat în top 15 companii listate pe piaţa bursieră, cu o creştere de 9,30% a preţului de referinţă (de la 2,15 la începutul lunii iunie 2015, la 2,35 la finele lunii iunie 2015, potrivit raportului companiei.

Din anul 2000, Aerostar este societate cu capital integral privat, având acţiunile tranzacţionate la Bursă de Valori Bucureşti încă din anul 1998.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: CFA:Indicatorul de încredere macroeconomică a crescut în iulie cu 5,5%

În luna iulie a anului curent, valoarea indicatorului de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 76,3 puncte, în creştere cu 5,5 puncte faţă de luna anterioară. Majorarea s-a datorat ambelor sale componente, informează un comunicat al CFA.

Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 69,5, în creştere cu 2,2 puncte faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior şi a înregistrat al cincilea maxim istoric consecutiv. Indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 7,1 puncte, la valoarea de 79,7.

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4.4500 pentru ambele orizonturi; valori similare cu cele înregistrate în exerciţiul anterior.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ CE ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF AU ANUNŢAT CĂ VOR RECLAMA STATUL LA UNIUNEA EUROPEANĂ

Ponta modifică legislaţia, în favoarea consumatorilor

Clienţii reclamă acum că o altă directivă, privind acţiunile în încetare, nu s-a aplicat niciodată în România, de opt ani de când suntem stat membru UE

*  Pentru domeniul bancar, se înfiinţează Centrul de soluţionare alternativă a litigiilor din sistemul bancar

Guvernul Ponta s-a mişcat mai repede decât preconizau împrumutaţii în CHF, aprobând, ieri, două ordonanţe prin care se instituie noi reglementări în privinţa protecţiei consumatorilor, potrivit unui comunicat al Executivului. Astfel printr-una dintre aceste ordonanţe, autorităţile au modificat legea 363/2007, propunându-se aplicarea sancţiunilor contravenţionale în cazul tuturor situaţiilor în care un operator economic foloseşte o practică comercială incorectă şi nu numai a practicilor incluse în Anexa la Legea nr. 363/2007, aşa cum este în prezent.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANALISTUL IONEL BLĂNCULESCU:

“Trebuie instituită starea de forţă majoră pentru sistemul nostru medical”

Exodul masiv al medicilor trebuie oprit urgent, prin creşterea substanţială a salariilor şi investiţiilor în spitale

*  Codul Fiscal – unul dintre cele mai importante instrumente pentru asigurarea resurselor necesare salvării sistemului sanitar

Reporter: Cum comentaţi decizia Guvernului să majoreze salariile medicilor?

Ionel Blănculescu: Răspunsul la această întrebare nu poate fi decât pozitiv, în sensul încurajării Guvernului să crească masiv salariile medicilor din ţara noastră, dar şi ale personalului auxiliar din spitale, asistente medicale, infirmiere etc, indiferent de momentul fiscal-bugetar în care ne aflăm.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / MARCEL MURGOCI, ESTINVEST: “O şedinţă de aşteptare la BVB, investitorii sunt nehotărâţi”

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi mai mici faţă de ziua precedentă, de 20,3 milioane de lei (4,57 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: “Evoluţia diferită a pieţelor internaţionale (indicii bursieri americani au crescut, cei europeni s-au depreciat, în timp ce bursele asiatice au evoluat divergent) şi-a pus amprenta şi asupra pieţei autohtone. Din acest mix extern a rezultat o şedinţă de relaxare, de aşteptare a unor semnale care să dea certitudini în privinţa deciziilor viitoare. Investitorii sunt destul de nehotărâţi”.

Citeste mai mult...

Bursa.ro: SIBEX ATS-ul Sibex, din nou în lumina reflectoarelor

După volumul modest consemnat în cea de-a doua şedinţă a săptămânii (n.a. – doar 52 de contracte futures), nici sesiunea de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii nu se anunţa una darnică pentru amatorii de futures. După prima jumătate a zilei de miercuri se înregistrau doar 20 de contracte, cu o valoare de 318.047 lei. “Se pare că efectele mişcărilor ample de pe pieţele externe au avut un efect limitat pe piaţa la termen de la Sibiu, unde nu există un număr suficient de intermediari activi şi speculatori care să ţină zi de zi sub presiune cazanul cu derivate”, a declarat un consultant financiar.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Când va fi gata autostrada Nădlac-Sibiu. Ce au spus politicienii de-a lungul timpului şi în ce stadiu este azi magistrala rutieră

Când va fi gata autostrada Nădlac-Sibiu. Cea mai mare parte a autostrăzii este deja finalizată Când va fi gata autostrada Nădlac-Sibiu. Primele cifre ale tronsonului de autostradă Nădlac-Sibiu – parte a Coridorului IV Paneuropean – au fost anunţate de oficialii ministerului Transporturilor în urmă cu patru ani. Surprinzător sau nu, termenele anunţate au fost respectate şi este posibil ca la anul să se circule pe întreaga magistrală rutieră. Când va fi gata autostrada Nădlac-Sibiu, tronson care însumează aproximativ 220 de kilometri, vom putea spune că mai avem de făcut doar sectorul Sibiu-Piteşti şi Centura Bucureşti şi Coridorul IV va fi circulabil pe întreg teritoriul României (Nădlac-Constanţa, 940 de kilometri). Când va fi gata autostrada Nădlac-Sibiu.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: „Taxa pe pârloagă” reînvie la oraş: primarii vor să supraimpoziteze clădirile şi terenurile neîngrijite de proprietari

Clădirile abandonate, sursă de venituri la bugetele locale Asociaţia Municipiilor din România (AMR) vrea modificarea Codului Fiscal, cerând suprataxarea clădirilor şi terenurilor abandonate, precum şi reintroducerea taxei hoteliere, venit pe care autorităţile locale îl foloseau pentru promovarea turismului, a declarat preşedintele executiv al AMR, Ilie Bolojan. “Noi am discutat şi cu reprezentanţii Guvernului şi am trimis solicitări la toate conducerile partidelor parlamentare, în urmă cu aproximativ o săptămână. Cerem partidelor parlamentare, dacă tot se discută Codului Fiscal, încă o dată, să introducă posibilitatea de a supraimpozita imobilele şi terenurile neîngrijite, precum şi reintroducerea taxei hoteliere, pe care au anulat-o, taxă care exista de 20 de ani, în România”, a declarat preşedintele executiv al AMR, Ilie Bolojan, citat de Mediafax.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Industria petrolieră, ameninţată de faliment

Într-un moment în care preţul petrolului evoluează la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani, companiile din industria de petrol şi gaze au nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru a-şi rambursa datoriile şi unii dintre ei ar putea să nu supravieţuiască, susţine Bloomberg.

Conform calculelor Bloomberg, numărul obligaţiunilor cu un randament de peste 10% (un semnal de pericol) emise de companiile de petrol şi gaze s-a triplat în ultimul an, iar 168 de firme din America de Nord, Europa şi Asia au de rambursat astfel de obligaţiuni. De asemenea, raportul dintre datorii nete şi câştiguri este la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Economia globală se îneacă în petrol ieftin

Fundătură Un preţ al ţiţeiului de peste 75 de dolari pe baril prăbuşeşte economia, iar un preţ sub acest nivel loveşte industria petrolieră, observă un analist.

Cotaţia internaţională a ţiţeiului de tip West Texas s-a apropiat de nivelul de 40 de dolari pe baril, un minim al ultimilor şase ani şi jumătate, însă aceasta pare a reprezenta nu atât un stimul pentru economia mondială, cât un simptom al slăbiciunii ei. Industria petrolieră gâfâie, ţările exportatoare suferă, iar tensiunile geopolitice riscă să se escaladeze. Totul într-un tablou în care ameninţat este însuşi castelul datoriilor înălţat la cer tocmai pe asumarea unor creşteri viitoare susţinute de energia abundentă.

Citeste mai mult…

Evz.ro: HENKEL România investeşte în educaţia muncitorilor de pe şantierele de construcţii (P)

Încă de la lansarea brandului Ceresit în România, Henkel s-a implicat activ în formarea profesională a angajaţilor de pe şantierele de construcţii oferind traininguri gratuite dedicate utilizatorilor finali, în vederea îmbunătăţirii abilităţilor de punere în operă a produselor, precum şi informaţii despre ultimele tehnologii.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Intelegerea dintre Romania si Republica Moldova privind interconectarea retelelor de gaze naturale si energie electrica, aprobata de Guvern

Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, intelegerea intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectarii retelelor de gaze naturale si energie electrica din cele doua state, infomeaza Executivul, intr-un comunicat. Intelegerea a fost semnata la Chisinau in 21 mai 2015.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cele mai bune servicii pentru transfer de date

In timp ce un site va permite sa trimiteti documente de pana la 5GB pentru o anumita suma, altul ar putea stabili aceasta limita la 10GB. De asemenea, sunt numeroase situatiile in care un utilizatori nu doreste sa introduca alte date personale in afara unei adrese de email, motiv pentru care in lista de mai jos am inclus doar site-urile care va permit sa transferati documente fara a necesita inregistrare, scrie Playtech.

Citeste mai mult…

ziare.com: Pericolul vine din est: Cat de mare este unda de soc ce afecteaza Romania

Bursa din China se afla de trei zile pe minus, iar o unda de soc a fost trimisa in toata lumea.

Guvernul de la Beijing a oprit in aceasta saptamana interventiile pe piata de capital, pentru a efectua o analiza asupra situatiei.

Intr-un nou efort de a sustine economia si de a linisti investitorii, banca centrala a Chinei a anuntat, marti, reducerea dobanzii cheie. Este a cincea oara cand se aplica o reducere, din luna noiembrie 2014 pana in prezent.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Românii au la dispoziție 1.376 de locuri de muncă vacante oferite de angajatorii din Spațiul Economic European

Românii au la dispoziție 1.376 de locuri de muncă vacante oferite de angajatorii din Spațiul Economic European prin intermediul rețelei EURES România, informează joi Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă București.

Românii interesați pot opta pentru Spania, unde angajatorii oferă 801 locuri de muncă, dintre care 800 muncitori necalificați în agricultură și un maseur, pentru Germania — 292 locuri de muncă, dintre care 50 asistenți medicali generaliști, 20 comisionari, 16 operatori stivuitor, 15 factori poștali, 15 bucătari/bucătari șefi/bucătari specialiști, 15 șoferi de tir, 15 ospătari.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Oprea spune că întâlnirea liderilor de partide pe tema Codului fiscal a fost una “foarte bună”

Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a susținut joi că întâlnirea dintre liderii de partide parlamentare pe tema noului Cod fiscal a fost una “foarte bună” și că urmează ca șefii formațiunilor să-și armonizeze pozițiile.

“Dialogul s-a dovedit foarte constructiv. Știți foarte bine că și UNPR a propus dialog, a fost dialogul tehnic, acum este dialogul la nivelul liderilor de partide parlamentare și cred că este un dialog constructiv și se va vedea acest lucru. Lucrurile se armonizează, ceea ce este până la urmă în interesul României. Vor ieși colegii mei din Coaliție și din Opoziție și o să vedeți că a fost foarte importantă această întâlnire. Întâlnire tehnică și întâlnire politică și lucrurile se armonizează”, a precizat Oprea.

Citeste mai mult…

Realitatea.net: Guvernul ține banii la pușculiță, în loc să-i verse în economie. Investițiile, record NEGATIV

Ministerul Finanţelor a publicat execu­ţia bugetară la şase luni din care reiese că chel­tuielile de capital (investiţiile din buget) sunt cu 15% mai mici decât în pri­mele şapte luni din 2014, însemnând doar 0,7% din PIB, cel mai redus nivel de cel puţin 10 ani încoace.

Niciodată în ultimul deceniu chel­tuielile de capital (in­vesti­ţiile din buget) nu au fost atât de mici, în primele şap­te luni din an, ca în 2015, şi niciodată excedentul bugetului consolidat nu a fost atât de robust, la şapte luni, ca acum.

Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Topul celor mai controversate proiecte de infrastructură

Unele drumuri par a nu se termina niciodată în România, după 25 de ani în care s-au schimbat 22 de miniştri la Transporturi. De la problemele legislative, care au făcut posibile contestaţii şi procese interminabile pentru licitaţii, până la răzgândiri, anulări ale finanţărilor şi schimbări de proiecte, toate au dus la un rezultat dezastruos: România fără drumuri.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANAF cere un ragaz de 45 de zile pentru depunerea cererilor de restituire a taxei auto, pana la publicarea procedurilor

“​Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca prevederile Ordonantei de Guvern in care este stipulat ca persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si vehicule, taxa pe poluare sau taxa pentru emisii poluante, pot cere restituirea acesteia pe cale administrativa, fara a mai fi nevoie sa deschida actiune in instanta, intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial. In vederea punerii in aplicare a acestor prevederi ale Ordonantei de Guvern va fi elaborata o procedura care va fi aprobata prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor si Padurilor si al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in termen de 45 de zile de la publicarea Ordonantei de Guvern in Monitorul Oficial. De aceea rugam contribuabilii interesati sa solicite restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, dupa adoptarea procedurii de restituire”, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: UPDATE Acord coalitia de guvernare – opozitie pe Codul Fiscal. Liviu Dragnea: TVA de 20% la 1 ianuarie 2016, 19% din 2017 / Supra-acciza pe carburanti si taxa pe stalp vor fi eliminate in 2017

UPDATE 11.45 Coalitia de guvernare si opozitia au convenit joi ca legea privind Codul Fiscal sa ramana in aceeasi forma care a fost adoptata initial, dar o serie de prevederi sa fie aplicate etapizat, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, TVA va scadea la 20% de la inceputul anului viitor, iar din 2017 va fi redusa la 19%. Supra-acciza pe carburanti va fi eliminata din 2017, la fel ca si taxa pe stalp, cu exceptia constructiilor speciale din Agricultura.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Suciu, BNR, despre acordul politic pe Codul Fiscal: Remarcam ca s-a dorit sa se tina cont de nivelul deficitului si ca se gradualizeaza masurile convenite

Remarcam faptul ca in discutiile avute de liderii politici s-a dorit sa se tina cont de nivelul deficitului, ceea ce din punct de vedere al indatorarii, este important pentru noi. De asemenea, apreciem dorinta de a gradualiza aceste masuri care, potrivit propriilor calcule si cu conditia de a nu aparea noi majorari salariale, pot tine deficitul la mai putin de 2%”, a explicat pentru HotNews.ro Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Carlyle Group a finalizat preluarea operaţiunilor din România ale Sterling Resources. Fondul controlează acum trei perimetre din Marea Neagră

Carlyle Group controlează acum trei perimetre de petrol şi gaze din Marea Neagră Fondul american de investiţii Carlyle Group a finalizat preluarea operaţiunilor din România ale companiei petroliere Sterling Resources, acesta controlând acum trei perimetre pe platforma continentală a Mării Negre prin intermediul societăţii Black Sea Oil & Gas. Aceasta din urmă este, de fapt, fosta compania Midia Resources SRL, filiala locală a Sterling Resources.   „Portofoliul companiei este alcătuit din trei perimetre deţinute în platforma continentală a Mării Negre, având o suprafaţă totală de 5.000 km2: XIII Pelican, XV Midia (Mică Adâncime) şi EX-25 Luceafărul, care conţin descoperirile de gaze Ana, Doina, Luceafărul şi Eugenia“, a anunţat joi compania.   Black Sea Oil & Gas arată că se va concentra „îndeosebi asupra depăşirii provocărilor cu care se confruntă proiectele de dezvoltare offshore din Marea Neagră şi identificării unor noi oportunităţi în România şi în regiune“.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Rentierii agricoli trebuie să-şi vizeze carnetele până la 31 august. Ce documente trebuie depuse la APIA

Rentierii trebuie să treacă zilele astea pe la APIA Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că pentru a intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2014, rentierii trebuie să se prezinte până la data de 31 august 2015, inclusiv, la centrele judeţene al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în vederea vizării carnetelor de rentier agricol. Rentierii agricoli cu domiciliul în Bucureşti se pot prezenta atât la Centrul APIA al Municipiului Bucureşti din Piaţa Rosetti nr. 4, sector 2, cât şi la Centrul judeţean APIA Ilfov din str. Cernişoara, nr. 92 A, sector 6.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Efectul căldurii: Cel mai mare consum de energie din ultimii patru ani

Consumul intern de energie electrică a crescut semnificativ în luna iulie 2015, din cauza temperaturilor foarte ridicate, şi a ajuns la o medie lunară de 6.474 MW, foarte aproape de cea mai mare valoare din ultimii patru ani, care s-a înregistrat iulie 2012, şi a fost de 6.635 MW, conform unui raport publicat de Transelectrica.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Ţările care cumpără cele mai multe produse româneşti

Antreprenorii români care îşi comercializează produsele şi serviciile pe plan internaţional înregistrează cele mai mari vânzări în Italia şi Austria, cumpărând cel mai mult din Polonia.

Citeste mai mult…

Economica.net: Olanda a desemnat opt bănci care să se ocupe de oferta publică iniţială de la ABN Amro

Agenţia guvernamentală olandeză care se ocupă de privatizarea ABN Amro a desemnat miercuri opt bănci de investiţii care să se ocupe de oferta sa publică iniţială (IPO), transmite Reuters.

ABN Amro, naţionalizată în 2008 în timpul crizei financiare, îşi pregăteşte intrarea la bursă în cursul acestui an sub auspiciile agenţiei Netherlands Financial Investments (NLFI).

Citeste mai mult…

Zf.ro: PESTE 95% DIN IMPORTUL DE PETROL VIN DIN KAZAHSTAN ŞI RUSIA

România plăteşte pe importurile de petrol 3,5 mld. €. Barilul ieftin ar putea înjumătăţi factura şi ar elibera 1 mld. € în economie

Importul de petrol a reprezentat 6% din valoarea totală a importurilor (58 mld. euro) pe care România le-a realizat anul trecut, acesta fiind unul dintre principalele surse de deficit comercial în contextul în care exporturile de petrol sunt aproape inexistente.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Gorghiu, despre acordul pe Codul Fiscal: Discuţia a stat sub zodia prudenţei. L-am informat pe Iohannis

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi,după consultările cu partidele pe tema Codului Fiscal,că dialogul a stat sub “zodia prudenţei”, precizând că l-a informat pe preşedintele Iohannis în legătură cu mandatul cu care PNL a mers la discuţii şi se bucură că s-a ajuns la o înţelegere.

“Astăzi putem spune că asistăm la o premieră, poate este un cuvânt destul de mare, dar, în mod cert, este un exerciţiu de dialog între opoziţie şi putere pe care eu şi copreşedintele Vasile Blaga îl putem încadra la categoria de responsabilitate politică. Toată discuţia a stat sub zodia prudenţei. Mă bucură că vom fi în măsură, putere şi opoziţie, să votăm, cred eu, în unanimitate, alături de colegii noştri parlamentari un Cod Fiscal care să aducă relaxare fiscală”, a spus Gorghiu.

Citeste mai mult…

agerpres.ro: Constantin, după întâlnirea liderilor pe Codul fiscal: Acordul la care am ajuns oferă relaxare fiscală

Copreședintele ALDE Daniel Constantin consideră că adoptarea proiectului Codului fiscal în varianta convenită de partidele politice parlamentare va reprezenta “prima importantă relaxare fiscală” din ultimii ani și va încuraja, totodată, relansarea economiei.

“A fost o discuție constructivă și acordul la care am ajuns cred că este primul acord care oferă, după foarte mulți ani în România, prima importantă relaxare fiscală. Sigur că ea se face etapizat. Este nu numai o relaxare fiscală, cred eu că și o relansare economică. Suntem azi în această situație, spun eu fericită, pentru că s-a urmat în ultimii trei ani un program foarte bine structurat, al USL, care mai avea câteva puncte de atins și cred că, odată cu implementarea acestui Cod fiscal, agreat de toate partidele politice, practic s-a îndeplinit tot programul de guvernare”, a spus Constantin, joi, la finalul întâlnirii liderilor partidelor parlamentare.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Premierul salută acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal

Premierul Victor Ponta a salutat, joi, acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal, subliniind că adoptarea acestuia cât mai rapid va reprezenta o veste bună pentru atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru cetățeni.

“Salut și mă bucură acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal! Adoptarea acestuia cât mai rapid este cea mai bună veste pentru mediul de afaceri, pentru investitori și, mai ales, pentru cetățenii obișnuiți ai țării noastre”, a scris prim-ministrul pe Facebook.

 Citeste mai mult…

Digi24.ro: Fermierii cu sisteme de irigații se gândesc la un profit de cel puțin 5 la sută

În timp ce majoritatea agricultorilor din Moldova îşi numără pagubele, sunt şi fermieri care vor ieşi pe profit după vara secetoasă. Sunt cei care au investit în sisteme de irigaţii pentru tot terenul pe care îl au.

O fermă din Trifeşti, care se întinde pe 2.000 de hectare, este singura din judeţul Iaşi unde există sistem de irigaţii pe întreaga suprafaţă cultivată.

Citeste mai mult…

Digi24.ro: Al doilea sat ecologic din România

Sita Buzăului se pregăteşte să devină în curând a doua localitate ecologică din România. Fermierii, cu ajutorul autorităţilor locale, au început în 2013 un proiect prin care tot ceea ce se produce aici să fie declarat produs ecologic. Până acum, 80 de fermieri au primit certificate de producători eco.

În 2013, fermierii din Sita Buzăului care fac parte dintr-o cooperativă au pus pe hârtie avantajele zonei și așa au ajuns la concluzia ca îşi pot transforma localitatea într-una ecologică datorită alimentelor pe care le produc. Astfel au înfiinţat un complex pentru procesarea produselor eco şi mai multe depozite speciale. Complexul va fi gata în totalitate anul viitor.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Kelemen Hunor, după discuția pe Codul fiscal: Indiferent cine va guverna, responsabilitatea este comună

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că, prin consensul la care liderii partidelor parlamentare au ajuns cu privire la proiectul Codului fiscal, responsabilitatea implementării măsurilor prevăzute de actul normativ va fi una comună, indiferent cine va guverna România după alegerile din 2016.

“Sunt de acord că a fost o înțelegere absolut necesară, pentru că, indiferent ce se va întâmpla anul viitor la alegeri sau înainte de alegeri, indiferent cine va guverna, responsabilitatea este comună pentru partidele parlamentare. De aceea, mă bucur că, până la urmă, discuțiile tehnice, cu mici nuanțe, au fost acceptate și cu toții ne-am asumat politic acest Cod fiscal. Sper ca săptămâna viitoare — marți, miercuri, joi cel târziu — în Camera Deputaților vom da un vot și va fi publicat în Monitorul Oficial după promulgare”, a declarat liderul UDMR, joi, după întâlnirea liderilor partidelor parlamentare.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Blaga: Laitmotivul discuției pe Codul fiscal – prudența responsabilă

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat joi că discuția purtată cu liderii coaliției de guvernare pe tema Codului fiscal a fost una serioasă, iar laitmotivul acesteia a fost ”prudență responsabilă”, el exprimându-și convingerea că joia viitoare legea va fi votată cu o largă majoritate și va fi asumată atât de Putere, cât și de Opoziție.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Greva generală anunțată de angajații Romatsa provoacă pierderi mari agențiilor de turism

O grevă generală a controlorilor de trafic de la Romatsa va provoca pierderi agențiilor de turism, care vor fi nevoite să găsească soluții pentru reprogramarea sau compensarea călătoriilor și vacanțelor turiștilor, clienți de business și leisure, programate pentru sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie, apreciază reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Doar anunțul grevei generale a creat probleme agențiilor de turism, clienții fiind reticenți în ceea ce privește rezervarea călătoriilor în această perioadă, se precizează într-un comunicat al ANAT, remis joi AGERPRES.

Citeste mai mult… 

Mediafax.ro: Tăriceanu, despre acordul pe Codul Fiscal: Măsurile au în vedere consolidarea creşterii economice

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că în cadrul consultărilor poltice pe tema Codului Fiscal, s-a adoptat o atitudine prudentă pentru că s-au luat în considerare problemele economice la nivel global, care ar putea influenţa şi economia românească.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat mulţumit că s-a reuşit ajungerea la un consens politic în ceea ce priveşte Codul Fiscal.

“Este lucrul cel mai important ca mesaj pe care putem să-l transmitem pentru mediul de afaceri, pentru că în acest fel dăm garanţia unei stabilităţi pentru viitorul Cod Fiscal, unei stabilităţi care să depăşească ciclurile elctorale”, a declarat Tăriceanu, la finalul discuţiilor dintre liderii politici pe tema Codului Fiscal.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Expoziţia TransLogistica va avea loc la Romexpo, în octombrie

TransLogistica, prima expoziţie dedicată produselor, serviciilor şi soluţiilor inovative din transporturi comerciale, expedieri de mărfuri şi canale logistice, va avea loc în spaţiile centrului expoziţional Romexpo Bucureşti, în perioada 14-17 octombrie 2015, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

 “Sunt aşteptaţi expozanţi din transporturi – rutiere, maritime, aeriene, feroviare, din centre de logistică şi expediţii, din industriile producătoare de echipament dedicat intralogisticii şi infrastructurii, expozanţi care dezvoltă soluţii inovatoare pentru siguranţa transporturilor, eficientizarea soluţiilor de depozitare a mărfurilor şi stocare a datelor”, transmit organizatorii.

Citeste mai mult… 

Capital.ro: Producţia de miere de floarea soarelui este compromisă

Producţia de miere obţinută în acest an din cultura de floarea soarelui este nesemnificativă, iar o posibilă cauză ar fi utilizarea de neonicotinoide şi acumulării substanţelor de acest tip în sol, a declarat, joi, vicepreşedinte al Federaţia Asociaţiilor Apicole ROMAPIS, Constantin Dobrescu, într-o conferinţă de presă.

“Producţia de miere de floarea soarelui de anul acesta este foarte mică, iar aceasta are o pondere importantă în producţia generală de miere a României. Am avut o producţie bună la rapiţă şi foarte bună la salcâm, dar la floarea soarelui, probabil că producţia este mai puţin de jumătate din cât ar fi trebui să fie”, a subliniat Constantin Dobrescu.

Citeste mai mult… 

Hotnews.ro: Liviu Dragnea il trimite pe Victor Ponta la FMI

 Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca a convenit cu opozitia ca bugetul pentru anul 2016 sa aiba un deficit sub 2%, “pentru a usura negocierile pe care guvernul sigur le va avea” cu partenerii internationali ia Romaniei.

Liviu Dragnea a afirmat, la finalul negocierilor cu opozitia pe marginea Codului Fiscal, ca mentinerea deficitului sub 2% va reprezenta si un semnal pentru partenerii internationali ai Romaniei, “pentru a usura negocierile pe care guvernul sigur le va avea cu acestia”.

Citeste mai mult… 

Agerpres.ro: Tulcea: Deschiderea sezonului de pescuit cu năvoadele, amânată

Utilizarea năvoadelor în Delta Dunării și în lunca inundabilă a fluviului va fi interzisă luna viitoare, potrivit unei decizii a conducerii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) care are în vedere protejarea resursei piscicole afectată de nivelul scăzut al fluviului.

Citeste mai mult… 

Agerpres.ro: Victor Ponta la Chișinău: România este gata să acorde sprijin financiar Republicii Moldova

România și Republica Moldova au prelungit până în anul 2020 implementarea acordului de asistență financiară în valoare de 100 de milioane de euro pe care autoritățile de la București s-au angajat să o acorde Chișinăului.

Un protocol în acest sens a fost semnat joi la Chișinău de premierul Victor Ponta, care întreprinde o vizită în Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenței, și de omologul său moldovean Valeriu Streleț, precizează postul local de radio.

Citeste mai mult…  

Economica.net: Cel mai mare transportator european de marfă paletizată întră în România

Compania britanică specializată în transportul mărfurilor paletizate Palletways şi-a extins operaţiunile în România şi Bulgaria.

Palletways, cu afaceri de 200 de milioane de lire sterline, a intrat pe piaţa din România

Palletways conectează hub-ul central din Homberg/Efze cu un hub partener din Arad, de unde se vor face toate livrările în România. În acelaşi timp, compania mai pune la punct şi o cursă zilnică între Arad şi capitala Bulgariei, Sofia.

Din 19 august, Palletways operează două curse principale pe săptămână, în zilele de luni şi miercuri, din hub-ul german Homberg spre noi destinaţii din România şi Bulgaria, scrie Österreichische Verkehrszeitung.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Neaga (CNADNR): Reciclarea în situ va fi extinsă la construcţia mai multor drumuri din ţară

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat joi, la Hoghiz, unde a participat la inaugurarea primei etape a reparării DN1S Hoghiz-Şercaia, că procedeul folosit la repararea acestui drum, reciclarea în situ, va fi extinsă şi la alte drumuri din ţară.

 Citeste mai mult… 

Hotnews.ro: INTERVIU Dan Adamescu: KPMG a facut tot posibilul sa blocheze vanzarea Astra. Allianz si Generali vor prelua toata tara si la anul se vor dubla preturile

​Dan Adamescu, patronul Astra Asigurari, sustine intr-un interviu acordat HotNews.ro ca scopul ASF si KPMG a fost blocarea unui posibil investitor in Astra si nu acela de a atrage un investitor strategic. Adamescu spune ca au existat investitori care au avut acces la camera de date a companiei, dar nici unul nu a depus o oferta pentru ca administratorul special KPMG a facut tot posibilul sa blocheze vanzarea prin cifrele prezentate investitorilor. Adamescu mai spune ca preluarea AXA Life ar fi adus pentru Astra 35 milioane de euro, bani care ar fi relansat societatea, si acuza ca “tranzactia a fost oprita de Rusanu, de Negritoiu, de toti, pentru ca stiau ca daca Astra preia AXA se relanseaza si va merge extraordinar. Acesti oameni au vrut de fapt sa omoare Astra”.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bloomberg: Industria petrolieră are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru a supraviețui

Într-un moment în care prețul petrolului evoluează la cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani, companiile din industria de petrol și gaze au nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru a-și rambursa datoriile și unii dintre ei ar putea să nu supraviețuiască, susține Bloomberg.

Conform calculelor Bloomberg, numărul obligațiunilor cu un randament de peste 10% (un semnal de pericol) emise de companiile de petrol și gaze s-a triplat în ultimul an, iar 168 de firme din America de Nord, Europa și Asia au de rambursat astfel de obligațiuni. De asemenea, raportul dintre datorii nete și câștiguri este la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.

 Citeste mai mult… 

Agerpres.ro: Consumul intern de energie a crescut semnificativ în iulie, apropiindu-se de cea mai mare valoare din ultimii 4 ani

Consumul intern de energie electrică a crescut semnificativ în luna iulie 2015, din cauza temperaturilor foarte ridicate, și a ajuns la o medie lunară de 6.474 MW, foarte aproape de cea mai mare valoare din ultimii patru ani, care s-a înregistrat iulie 2012, și a fost de 6.635 MW, conform unui raport publicat de Transelectrica.

În iulie 2012, temperatura medie zilnică la nivelul întregii țări a variat între o valoare minimă de 20,5 grade Celsius și una maximă de 27,6 grade Celsius, iar în iulie 2015 între 18,9 grade și 27,8 grade Celsius. De asemenea, în iulie 2012, media zilnică la nivelul întregii țări a depășit valoarea de 25 de grade Celsius în 21 de zile, iar în iulie 2015 în 15 zile.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE IULIAN ANGHEL, EDITOR POLITIC AL ZF

Hai că v-a rezolvat dl Dragnea, dragi economişti. O să aveţi deficitul pe care îl vreţi şi impozitele pe care le meritaţi

S-a reforma până a crăpat. Toate impozitele contestate – taxa pe stâlp, acciza de 7 eurocenţi la carburant, taxa de 16% la dividende – rămân în Codul fiscal şi în 2016.

Că, de!, factorul politic este responsabil şi ascultă de opiniile economiştilor României care susţin că nu trebuie să forţăm deficitul bugetar şi nici consumul şi nici creşterea economică, că, nu-i aşa?, orice creştere economică peste nivelul de dobândă dă într-o bulă şi apoi cine ştie, să nu ne ia Ucigă-l toaca pe toţi.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta, la Chişinău: În decembrie vă dăm banii economisiţi de noi, veniţi cu un pic de vin roşu

Premierul Victor Ponta intenţionează să dea Republicii Moldova banii necheltuiţi de România în exerciţiul bugetar al anului în curs, şi i-a spus premierului Valeriu Streţ că îl aşteaptă în decembrie şi “nu cu mâna goală”, totodată cerându-i acestuia, în glumă, să aducă “un pic de vin roşu”.

Şeful Executivului de la Bucureşti a făcut aceste afirmaţii la conferinţa de presă susţinută împreună cu premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, la Chişinău, în contextul în care vorbea despre faptul că România a ajutat în trecut această ţară cu fonduri nerambursabile, şi e dispusă să o facă şi pe mai departe.

Citeste mai mult…  

Agerpres.ro: Egiptul va accepta și grâu cu un nivel ridicat de umiditate pentru încă un an

Ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafi, a anunțat joi că termenul limită până la care Egiptul va accepta și grâu cu un nivel ridicat de umiditate în cadrul licitațiilor guvernamentale de achiziție de grâu a fost prelungit pentru încă un an, transmite Reuters.

Conform calendarului actual, această excepție urma să fie eliminată la finele lunii august 2015. Khaled Hanafi a precizat că a fost luată decizia prelungirii pentru a se asigura că Egiptul are mai multe surse din care să importe grâu.

Citeste mai mult…  

Agerpres.ro: Ponta cere Moldovei să coopereze pentru accesarea rapid a 85 milioane euro alocaţi de UE, din 2016

România şi Moldova au primit 85 de milioane euro de la UE, pentru Programul de cooperare transfrontalieră, a anunţat premierul Victor Ponta, joi, la Chişinău, context în care a cerut Guvernului Moldovei să coopereze pentru a înfiinţa “repede” autoritatea de managemet comună care va accesa banii

“Avem aprobat Programul pentru cooperarea transfrontalieră finanţat de Uniunea Europeană, 85 de milioane de euro. Vreau să lucrăm împreună, să facem repede autoritatea de management şi practic, în 2016, să începem să tragem banii. 85 de milioane de euro sunt bani foarte buni”, i-a spus Victor Ponta, joi, la Chişinău, vicepremierului Republicii Moldova, Natalia Gherman, totodată şi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Citeste mai mult… 

Agerpres.ro: Constantinescu, specialist în asigurări: Decizia ASF în cazul Astra este tardivă; autorizația de funcționare trebuia retrasă în 2013

Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în cazul Astra Asigurări este tardivă pentru că autorizația de funcționare ar fi trebuit retrasă la finalul lui 2013, când societatea raportase o marjă de solvabilitate sub 1, a declarat joi, pentru AGERPRES, Cristian Constantinescu, specialist în asigurări, fost președinte al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Potrivit legii, asiguratorii trebuie să aibă o marjă de solvabilitate mai mare de 1.

Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Aproape 1.400 de proiecte, în valoare de 103 milioane euro, depuse pentru finanţare prin PNDR

agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a primit 1.397 de proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, valoarea acestora fiind de 103,78 milioane euro.

Cele mai multe cereri de finanţare, 1.041, au fost depuse pentru Submăsura 6.1 “,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Valoarea totală nerambursabilă, cumulată, pentru toate proiectele, depuse prin această submăsură, este de 44,36 milioane de euro.

Citeste mai mult… 

        Impreuna in lumea afacerilor