Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 28 septembrie 2015

Agerpres.ro (flux știri), preluat de bizlawyer.ro: ‘BestInvest Romania’, cel mai mare forum de investitii, va fi organizat luni la New York

Camera de Comert Româno-Americana în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a României, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si ALIANTA organizeaza luni, la New York, cel mai mare forum de investitii din istoria României, ‘BestInvest Romania’, potrivit unui anunt postat pe site-ul BVB. ‘Dezvoltarea României are un impact de anvergura asupra Uniunii Europene, Statelor Unite si a economiei globale. La editia de anul acesta a forumului ‘BestInvest Romania’, o delegatie oficiala a Guvernului, reprezentati din sectorul public si privat, împreuna cu directori executivi ai bancilor globale de investitii vor discuta despre reformele si evolutia economica a României.

               Citeste mai mult…

Obiectiv.info, preluat de ziarelive.ro, stiri.discard.ro: ”BestInvest Romania’, cel mai mare forum de investiţii, va fi organizat luni la New York

Camera de Comerţ Româno-Americană în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi ALIANTA organizează luni, la New York, cel mai mare forum de investiţii din istoria României, “BestInvest Romania”, potrivit unui anunţ postat pe site-ul BVB, transmite Agerpres.

.             Citeste mai mult…

Nineoclock.ro: The largest Investment Forum in Romania‘s history held in New York City: ‘BestInvest Romania’ Investment Forum

The Romanian-American Chamber of Commerce in partnership with the Romanian Chamber of Commerce and Industries, the Bucharest Stock Exchange and Alianta organizes, today, September 28, the most promising 2015 event outside Europe‘s borders: “BestInvest Romania”- the largest Investment Forum in Romania‘s history held in New York City.

             Citeste mai mult…

Stiriagricole.ro: INDAGRA 2015. Targul internațional de produse și echipamente pentru agricultura, horticultura, viticultura și zootehnie

INDAGRA 2015, cel mai mare si important eveniment agricol din Romania,  este organizat de ROMEXPO in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Cea de-a XX-a editie a targului INDAGRA 2015 se va desfasura in perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo, ocupand 8 pavilioane (C1, C2, C3, C4, C5, C6, D2, E2) si toate platformele exterioare.

               Citeste mai mult…

Administratie.ro: Conferința “Romania: Destination of choice for British investment” va avea loc pe 30 septembrie, la Hotel Hilton Bucureşti

Baker Tilly România în parteneriat cu BusinessMark Event Management și Camera de Comerț și Industrie Bilaterală România-Marea Britanie (BRCC) organizează conferința “Romania: Destination of choice for British investment”, eveniment ce va avea loc pe 30 septembrie, la Hotel Hilton Bucureşti.

Conferinţa îşi propune să contribuie la promovarea oportunităților investiționale pe care România le oferă atât investitorilor locali, cât și celor străini. Evenimentul va reuni părțile interesate, care au un interes special față de investiții, companii românești cu interese în Marea Britanie, directori importanți ai unor organizații din Marea Britanie și România, din diverse sectoare industriale și reprezentanți guvernamentali oficiali din ambele țări.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FMI va revizui în scădere estimările privind evoluția economiei mondiale (Christine Lagarde)

Fondul Monetar Internațional (FMI) va înrăutăți probabil prognoza de creștere a economiei mondiale din cauza încetinirii piețelor emergente, a afirmat directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-un interviu acordat publicației franceze ‘Les Echos’, transmite Reuters.

‘Suntem într-un proces de redresare al cărui ritm își reduce viteza. Există o diferență clară între statele emergente și cele dezvoltate. Primele, care erau motorul redresării economiei globale nu cu mult timp în urmă, se confruntă cu o încetinire a creșterii. Celelalte înregistrează o accelerare a creșterii. Din aceste motive vom înrăutăți probabil prognoza de creștere a economiei mondiale’, a declarat șeful FMI.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Proiecte dezvoltate de IBNA Balotești cu mediul privat: ouă îmbogățite cu Omega 3 și carne de porc cu conținut redus de colesterol

Cercetătorii români de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală – IBNA Balotești au dezvoltat, în colaborare cu sectorul privat, o serie de proiecte cu ajutorul cărora se pot obține produse funcționale, precum ouăle îmbogățite cu acizi grași Omega 3 sau carne de porc cu un conținut redus de colesterol.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Sibiu, locul 6 în top 100 cele mai convenabile orașe la nivel mondial ce trebuie explorate în 2016

Sibiul ocupă locul 6 în top 100 cele mai convenabile orașe la nivel mondial ce trebuie explorate în anul 2016, conform unui studiu realizat de unul dintre cele mai cunoscute site-uri de căutare de hoteluri din lume.

Fosta Capitală Culturală Europeană este inclusă pentru a treia oară consecutiv în topul anual Best Value Index, însă, de această dată, a reușit în premieră să urce în top 10, se arată în analiza remisă AGERPRES.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ziua Mondială a Turismului în 2015, sub tema “Un miliard de turiști, un miliard de oportunități”

Anual, la 27 septembrie, statele membre ale Organizației Mondiale a Turismului sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului, tema de dezbatere pentru 2015 fiind “Un miliard de turiști, un miliard de oportunități”.

Ziua Mondială a Turismului aduce anul acesta în atenție potențialul global al sectorului și valoarea sa socială, culturală, politică și economică în rândul comunității internaționale.

            Citeste mai mult… 

Economica.net: Analiză: Tranzacţiile cu acţiuni, în creştere cu 17,71% la BVB

Valoarea totală tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti s-a ridicat la 167,02 milioane de lei în săptămâna ce tocmai s-a încheiat, din care valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a însumat 114,34 milioane de lei, potrivit unei analize Puls Capital.

Tranzacţiile cu acţiuni au crescut cu 17,71% comparativ cu săptămâna precedentă, iar cele mai importante schimburi s-au realizat cu acţiunile Fondul Proprietatea (FP) – 29,22 milioane de lei, BRD – SG (BRD) – 19,95 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV) – 17,63 milioane de lei, Romgaz (SNG) – 12,83 milioane de lei şi Electrica (EL) – 12,53 milioane de lei.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Şi-au pierdut SIF-urile tot farmecul?

Penalizate sever de piaţă. Aşa regăsim în anul 2015 cele cinci titluri ale societăţilor de investitiţii financiare, care, în etapa de „boom“ de acum şapte-zece ani, erau vedetele Bursei de Valori Bucureşti. Preţurile de piaţă raportate la ultimele active nete publicate de emitenţi indică discounturi între 30% şi 50% faţă de valoarea intrinsecă a acestora. Volumele de tranzacţionare ce abia mai depăşesc milionul de euro pe zi pentru toate cele cinci simboluri împreună arată, iarăşi, o pierdere de atractivitate pentru vehicule investiţionale care altădată catalizau interesul investitorilor.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Se pregătesc primii paşi pentru reabilitarea liniei ferate Bucureşti-Giurgiu

Licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate privind reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti-Giurgiu va fi lansată în cursul acestui an, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Maria Magdalena Grigore. “Am discutat cu CFR Infrastructură în legătură cu accesarea fondurilor europene pentru demararea licitaţiei privind studiul de fezabilitate. Anul acesta va începe licitaţia. Dacă vom reuşi să o şi atribuim, asta nu mai depinde de CFR Infrastructură. Anul acesta va fi anunţată licitaţia, sperând ca la începutul anului viitor să avem un câştigător, în maximum şase luni să livreze studiul de fezabilitate, apoi să putem porni licitaţia efectivă pentru construcţia şi reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti – Giurgiu”, a precizat oficialul MT.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: Investiţie de 8 milioane euro într-un complex de agrement din Bucureşti

Centrul Freelo este construit de KEI Development şi ar urma să fie finalizat în primăvara anului viitor.

O investiţie de aproximativ 8 milioane de euro va fi realizată lângă Bucureşti şi vizează primul centru de agrement din România şi din regiune cu tunel de vânt aerodinamic şi piscină cu valuri pentru surf. Construcţia complexului a început deja, iar finalizarea lui este prevăzută pentru primăvara lui 2016. Proiectul este dezvoltat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, în oraşul Chitila, şi va cuprinde un tunel de vânt aerodinamic, o piscină cu surf şi o zonă de relaxare cu piscină semiolimpică, spa, restaurant gourmet, boutique hotel şi zonă de proiecţie video în aer liber. Tunelul de vânt vertical va permite publicului să sfideze gravitaţia şi să experimenteze senzaţia de cădere liberă din timpul unui salt cu paraşuta.

                  Citeste mai mult...

Zf.ro: ACHIZIŢIA ANULUI ÎN RETAIL INTRĂ PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Carrefour pune la punct ultimele detalii pentru preluarea supermarketurilor Billa într-o tranzacţie ce merge spre 100 mil. euro

Negocierile dintre grupul francez Carrefour şi nemţii de la Rewe pentru vânzarea supermarketurilor Billa în România au intrat în ultima fază, semnarea tranzacţiei fiind doar o chestiune de zile, potrivit surselor ZF. Cele două părţi implicate nu au răspuns solicitării ZF.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: Arad: Campionii creşterii economice, impulsionaţi de nemţi şi japonezi

Judeţul Arad beneficiază în prezent de aportul unor companii internaţionale cu activitate în diverse industrii, remarcându-se în mod special capitalul japonez şi cel german. În acelaşi timp, se menţine o tradiţie vechi de peste 100 de ani, aceea a construcţiei de material rulant pentru calea ferată.

Arad a fost anul trecut judeţul cu cea mai mare creştere economică, 5,4%, în condiţiile în care România a înregistrat un nivel pe jumătate, de 2,8%.  Produsul Intern Brut al judeţului a scăzut cu 0,9% în 2012, an care la nivel naţional a adus un salt uşor, de 0,7%. În 2013, Aradul a urcat cu 2,6%. Pentru anul în curs, Comisia Naţională de Prognoză estimează un avans de 3,7%, iar pentru 2016, unul de 3,7%.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Motorina în România este mai scumpă decât în 17 state europene

Nu mai este o noutate că în România, motorina este mai scumpă decât în state precum Germania sau Austria. Am făcut însă o trecere în revistă a statelor Uniunii Europene care au preţul motorinei mai mic decât în România. Cu totul, sunt 17 ţări.

Astfel, conform ultimului raport al Oil Bulletin, motorina este mai ieftină în Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Spania.

               Citeste mai mult…

Economica.net: O industrie din România cu venituri de 1 miliard de euro şi 10.000 de angajaţi s-a închis. Care sunt efectele

De patru luni, România aproape că nu mai produce îngrăşăminte chimice. Peste 10.000 de angajaţi nu mai au de muncă, iar fermierii români aduc îngrăşămintele din import. Probleme există şi pentru producătorii de gaze, pentru că industria chimică este cel mai mare client al lor. În schimb, această situaţie este, paradoxal, bună pentru cetăţenii români, alţii, evident, decât cei din oraşele în care se află amplasate fabricile

                Citeste mai mult…

Economica.net: Cea mai mare firmă de investiţii din lume a ales acţiunile BRD şi Romgaz pentru fondul său “de frontieră”

Fondul de investiţii BlackRock Frontiers Investment Trust are plasamente în doar două companii din România: BRD şi Romgaz (SNG). BlackRock este cea mai mare firmă de administrare a investiţiilor private din lume, cu active de peste 4.720 miliarde de euro.

Cea mai mare firmă de investiţii din lume a găsit doar două oportunităţi care să-i satisfacă  criteriile de plasament la Bursa din Bucureşti: BRD şi Romgaz (SNG), în care are acţiuni în valoare totală de 10,04 milioane de lire sterline (14 mil. euro, sau 60 de milioane de lei).

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS:

Volumul de lemn exploatat în 2014 a crescut cu 1,2% faţă de anul precedent

Operatorii economici atestaţi în exploatarea forestieră au raportat, la sfârşitul lui 2014, un volum de lemn exploatat de 16,972 milioane de metri cubi, mai mare cu 1,2%, respectiv 194.000 de metri cubi, faţă de anul precedent, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS) prin intermediul unui comunicat de presă.

În anul 2014 faţă de anul 2013 s-a înregistrat o creştere de 0,9% a volumului de lemn rotund datorată în principal creşterii volumului de lemn exploatat. Din volumul de lemn rotund 42,7% îl reprezintă speciile de răşinoase şi 57,3% speciile de foioase.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: Gerea: “În nici un caz nu intenţionăm să listăm Hidroelectrica în insolvenţă”

Domnia sa a declarat, în cadrul unei întâlniri cu un grup de lucru format din jucători pe piaţa de capital, constituit pentru promovarea pieţei noastre de la stadiul de frontier market, la cel de emerging market: “Aşa cum ştiţi, intenţionăm listarea companiilor Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi Hidroelectrica, însă acest lucru nu se poate face acum. În nici un caz nu intenţionăm listarea Hidroelectrica atâta timp cât societatea este în insolvenţă, spre exemplu, deşi există anumite voci care susţin această variantă.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: PROIECT DE LEGE PENTRU RECUPERATORII DE CREANŢE

Debitorii ar putea plăti cel mult dublul preţului la care a fost vândut creditul

Firmele recuperatoare ar putea fi obligate să nu mai ceară debitorilor o sumă mai mare decât dublul celei pe care au plătit-o către bănci în momentul achiziţionării creanţelor, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de senatorul PNL Steliana Miron.

Acesta prevede: “Creanţele cesionate pot fi valorificate până la maximum dublul sumei din valoarea de cesiune, fără a depăşi valoarea debitului principal restant. Recuperarea creanţei se face în rate, în urma negocierii dintre debitor şi proprietarul de drept al creanţei.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Proprietăţi de 150 milioane euro, prezente la Târgul Naţional Imobiliar

Ediţia de toamnă a Târgului Naţional Imobiliar (TNI) a găzduit câteva zeci de proiecte rezidenţiale vechi şi noi din Bucureşti, judeţul Ilfov, Litoral, Valea Prahovei sau alte zone ale ţării, valoarea totală a portofoliului imobiliar din cadrul evenimentului fiind de 150 de milioane de euro.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: COSTEL STANCIU, ASOCIAŢIA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR:

“ANPC poate obliga băncile să elimine clauzele abuzive din contracte”

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) cere Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să dispună băncilor luarea măsurilor care se impun în vederea încetării practicilor comerciale incorecte care afectează interesul colectiv al consumatorilor de servicii financiar-bancare.

ANPC invocă încălcarea dispoziţiilor legilor 193/2000 şi 363/2007, subliniind că băncile vizate sunt OTP Bank, Bancpost, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Credit Europe Ipotecar IFN, Volksbank România, Banca Românească, Banca Comercială Română.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: De ce nu afişează băncile comisioanele la bancomate în valoare nominală? ANPC spune că deocamdată a iertat băncile de la afişarea nominală a comisioanelor la bancomate, dar la momentul oportun va veni cu completări

Un client care doreşte să efectueze o operaţiune la bancomatul unei bănci, alta decât cea care a emis cardul, nu va putea vedea pe ecranul ATM-ului comisioanele percepute. Va fi afişat mesajul „Tranzacţia dumneavoastră va fi comisionată conform condiţiilor din contractul încheiat cu banca emitentă“.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Doar 1,8 milioane de români şi-au asigurat casele, deşi o poliţă facultativă costă de trei ori mai puţin decât una RCA

Companiile de asigurări au emis un milion de poliţe facultative în primele şase luni ale acestui an din care au subscris prime în valoare de 169 milioane de lei (38 mil. euro), ceea ce înseamnă că în medie un român a plătit 170 de lei anual pentru asigurarea facultativă a casei. Suma alocată pentru poliţa facultativă a locuinţei este astfel de trei ori sub nivelul primei anuale pentru asigurarea obligatorie a maşinii. Şi aceasta în condiţiile în care o locuinţă este de circa cinci ori mai scumpă decât un autoturism. În ciuda tarifului redus însă, peste un milion de proprietari au renunţat să-şi mai asigure locuinţele printr-o poliţă facultativa în ultimii cinci ani.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum stă bugetul la opt luni. Guvernul are la saltea 1,5 mld. euro, dar vrea să se mai împrumute de încă pe atât

Pregăteşte guvernul vreun „bairam“ de pomină? Are un excedent bugetat de 6,5 miliarde de lei (aproape 1,5 mld. euro) în primele opt luni din an, dar anunţă că iese pe pieţele externe ca să mai împrumute încă pe atât.

România ar vrea să vândă până la sfârşitul lui 2015 eurobonduri de 1 – 1,5 miliarde de euro, în condiţiile în care serviciul datoriei este, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, de 1,8 miliarde de euro în 2015. Şi mai vrea să să acceseze şi o linie de credit de la Banca Mondială pentru a îndeplini ţinta referitoare la emisiunile de obligaţiuni în valută, după cum susţine Diana Popescu, director adjunct al Trezoreriei.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Tranzacţia Carrefour – Billa România intră în linie dreaptă

Francezii de la Carrefour urmează a semna în următoarele zile actele necesare pentru preluarea reţelei de supermarketuri Billa din România într-o tranzacţie evaluată la aproape 100 mil. euro, potrivit datelor ZF. Billa se află acum în portofoliul nemţilor de la Rewe, care mai deţin în România şi lanţul Penny Market.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul celor mai bogate şi al celor mai sărace judeţe în funcţie de depozitele la bănci

Cluj, Timiş şi Constanţa conduc topul judeţelor cu cel mai mare sold al depozitelor atrase de bănci de la companii şi populaţie la finele lunii august, în timp ce la polul opus se poziţionează judeţele Giurgiu, Mehedinţi şi Călăraşi.

Populaţia şi companiile din judeţul Cluj aveau în august economisiri plasate la bănci de 11 mld. lei, faţă de doar 660 mil. lei cât aveau atraşi bancherii din Giurgiu.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: NEPI a plătit acţionarilor dividende de 38 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar New Europe Property Investments (NEPI), cotat pe bursa de la Bucureşti sub simbolul NEP, va emite 1,35 milioane de acţiuni noi ca urmare a opţiunii exercitate de o parte dintre investitori de a-şi încasa restituirea de capital sub forma de acţiuni noi.

Luând în calcul că valoarea totală a rambursării de capital este de 51,3 milioane de euro, rezultă că valoarea totală a opţiunii pentru acţiuni noi a fost de 12,7 milioane de euro (la un preţ de 9,46 euro/acţiune).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: „FELIA“ DIN CONSTRUCŢII CARE ŞI-A REVENIT DIN CRIZĂ:

Peste 150.000 de angajaţi lucrează în construcţiile de case sau de clădiri nerezidenţiale

Cifra de afaceri cumulată a compa­ni­ilor care activează în domeniul cons­truc­ţiilor de clădiri rezidenţiale şi ne­rezidenţiale s-a ridicat anul trecut la peste 28 de miliarde de lei, în creştere cu circa 7% faţă de 2013, potrivit calculelor ZF făcute pe baza unor date de la Ministerul Finanţelor.

În sectorul construcţiilor reziden­ţi­ale şi nerezidenţiale activau la finalul a­nu­lui trecut aproape 30.000 de com­panii, care au împreună circa 156.000 de angajaţi.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Elliott a reluat achiziţiile la Fondul Proprietatea după o pauză de un an

Fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP) cu o deţinere de peste 15% din capital, a achiziţionat un pachet de 9 milioane de acţiuni FP prin intermediul vehiculului Manchester Securities. Achiziţiile de acţiuni au avut loc în trei şedinţe bursiere consecutive – 22, 23 şi 24 septembrie.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Practic Bucureşti plăteşte dividende 26 milioane de lei începând din 30 septembrie

Dezvoltatorul imobiliar Practic Bucureşti (simbol bursier PRBU), controlat de Radu Dimofte, a anunţat că va începe plata dividendelor aferente profitului din 2014 dar şi celor din anii anteriori pe 30 septembrie. Data de înregistrare a fost 25 septembrie. Compania va plăti un dividend în valoare brută de 27,36 lei/acţiune pentru exerciţiul financiar 2014, iar pentru profitul repartizat din rezultatul reportat obţinut din anii anteriori compania va plăti câte 16,83/acţiune.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Moldova a cumpărat de pe bursă 2,5 milioane de acţiuni proprii

SIF Moldova (SIF2) a răscumpărat un pachet de 2,59 milioane de acţiuni proprii pentru care a plătit circa 2,1 de lei în intervalul cuprins între 6 august şi 24 septembrie. Moldova este prima SIF care derulează achiziţii de acţiuni proprii. Reducerea cvorumului pentru AGA extraordinară la SIF-uri începând din acest an a făcut posibilă supunerea la vot a unor propuneri precum răscumpărările şi majorările de capital.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Credit Europe Leasing îşi schimbă doi administratori

Credit Europe Leasing, divizia locală de leasing a turcilor de la Credit Europe Bank, a revocat mandatele de administrator ale Yakup Cil, preşedintele Credit Europe România, şi cel al lui Murat Basbay, CEO al Credit Europe Group, iar în locul celor doi au fost numiţi Cagdas Ozgenc, responsabilul-şef cu segmentul retail din cadrul băncii, şi Roxana Bădin, şeful departamentului de control financiar şi taxe, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Visa: Toate terminalele din Europa vor accepta plăţi contactless până în 2019

Visa Europe, una dintre organizaţiile internaţionale de carduri care activează şi pe piaţa locală, estimează că până la finele anului 2019 toate terminalele POS din Europa vor accepta plăţi contactless, în condiţiile în care „consumatorii europeni au aşteptări tot mai mari privind utilizarea noilor tehnologii de plată”.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Noua versiune a aplicaţiei pentru mobil a Enel permite şi plata facturilor

Clienţii Enel, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de furnizare şi distribuţie de electricitate, îşi pot achita facturile direct de pe mobil dacă utilizează noua versiune a aplicaţiei pentru platformele mobile Apple iOS şi Google Android, conform datelor comunicate de companie. „Versiunea 2.0 a MyEnel Mobile App include posibilitatea de a face plăţi din aplicaţie. Astfel, de acum clienţii Enel pot plăti facturile direct de pe telefonul mobil, într-o secţiune de plată securizată.

            Citeste mai mult…

Realitatea.net: Rompetrol le vinde chinezilor afacerea deţinută în Franţa

Rompetrol a preluat în anul 2005, când grupul era controlat de Dinu Patrciu, cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franța, Dyneff, pentru 120 mil. euro. Acum, firma franceză valorează 2,3 miliarde euro şi Rompetrol vinde pachetul majoritar către o companie din China.

KMG International (fostă Rompetrol Group) a semnat un acord cu grupul chinez CEFC China Energy pentru vânzarea unui pachet de 51% din acțiunile distribuitorului francez de carburanți Dyneff, tranzacția, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, urmând să fie perfectată până la finele anului.

             Citeste mai mult…

Realitatea.net: Fermierii, supăraţi pe Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii vrea să introducă, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern, plata din bani publici a cotizaţiei pentru reprezentarea la nivel Uniunii Europene a unor organizaţii profesionale. Se urmăreşte, astfel, reprezentarea artificială a fermierilor în grupurile de dialog civil de la nivelul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene.

Federația AGROSTAR cere Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) retragerea imediată a proiectului de Hotărâre de Guvern care prevede plata cotizațiilor organizațiilor profesionale/interprofesionale neguvernamentale din domeniul agricol pentru reprezentare la nivel UE, întrucât consideră că nu trebuie cheltuiți bani publici pentru reprezentarea acestora (organizații din care fac parte cele mai mari companii din domeniul agro-alimentar din România) la nivel European.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: CASH-UL DIN ECONOMIE BATE ÎNCĂ UN RECORD ŞI AJUNGE LA 44 MLD. LEI

Numerarul aflat în circulaţie a crescut cu 500 mil. lei în august şi cu 6 mld. lei în ultimul an

Numerarul aflat în circulaţie a ajuns luna trecută la maximul istoric de 44 miliarde de lei (echivalentul a 10 mld. euro), în creştere cu 15% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Avansul în termeni nominali a fost de circa 6 mld. lei, potrivit datelor BNR. Faţă de luna iulie, cash-ul din economie a crescut cu 500 milioane de lei şi a marcat astfel a cincea creştere consecutivă din acest an. Doar în luna martie, cash-ul din economie scăzuse uşor faţă de luna precedentă.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: PIAŢA MONETARĂ

Dobânzile overnight au crescut

Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au urcat în şedinţa de tranzacţionare de vineri.

Astfel, BNR a afişat, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 1,63%, în apreciere de la 1,59% în şedinţa de joi, iar dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a crescut la 1,18%, de la 1,16%.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Managerii companiilor estimează o creştere moderată a activităţii şi angajări în comerţ, până în noiembrie

Managerii companiilor se aşteaptă, pentru perioada septembrie – noiembrie, la o creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare şi servicii, la majorarea numărului de salariaţi din comerţ şi la stabilitatea preţurilor în toate sectoarele economice, potrivit unui sondaj efectuat de către Instituutl Naţional de Statistică (INS). „În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2015, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%).

            Citeste mai mult…

Evz.ro: Bogdan Aurescu a discutat cu Victoria Nuland la New York despre cooperarea ENERGETICĂ și călătoriile FĂRĂ VIZE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, ieri, o întrevedere cu asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, în marja celei de-a 70-a Adunări Generale a ONU de la New York.

Conform unui comunicat de presă al MAE, cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea Parteneriatului Strategic româno-american, precum și despre evoluţiile preocupante din vecinătatea imediată și regiunea extinsă a Mării Negre.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: APIA a semnat un nou protocol de colaborare cu Agenția pentru Piețe Agricole din Polonia

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a semnat un nou protocol de colaborare pentru o perioadă de patru ani Agenția pentru Piețele Agricole (ARR) din Polonia, parteneriatul fiind orientat mai ales spre realizarea unor schimburi de informații și bune practici cu privire la procedurile de autorizare, efectuare și contabilizare a plăților efectuate din fonduri europene, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: România – a patra cea mai mică datorie ca pondere în PIB din UE28

Economia românească are finanțe publice sustenabile, România având a patra cea mai mică datorie ca pondere în PIB din UE28 și un deficit bugetar redus, scrie premierul Victor Ponta, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Majoritatea românilor, de acord cu impozitarea marilor averi

Majoritatea românilor consideră că alegerile parlamentare trebuie organizate simultan cu cele prezidenţiale şi sunt de acord cu impozitarea marilor averi, relevă un sondaj INSCOP realizat în perioada 10 – 15 septembrie.

Potrivit sondajului, 85% dintre români au o părere bună despre iniţiativa de impozitare a marilor averi, 3,7% au o părere nici bună, nici proastă despre această iniţiativă, 7,5% declară că au o părere proastă despre acest proiect, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 3,8%.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Bănci elveţiene, investigate pentru manipularea preţurilor metalelor preţioase

Autoritatea de Concurenţă din Elveţia – COMCO – a anunţat deschiderea oficială a unei investigaţii în cazul a şapte bănci importante, bănuite ca ar fi manipulat preţurile metalelor preţioase, transmit AFP şi MarketWatch.

Băncile elveţiene UBS Group AG şi Julius Baer Group AG alături de cele străine Deutsche Bank AG, HSBC, Barclays, Morgan Stanley şi Mitsui sunt suspectate de COMCO că ar fi încheiat acorduri ilegale pentru a stabili preţurile metalelor preţioase, inclusiv aur, argint, platină şi paladiu.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Comisia Europeana a aprobat 40 de milioane de euro pentru un drum din Romania

Comisia Europeana a aprobat luni plata catre Romania a 40,7 milioane de euro, reprezentand finantarea din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune a proiectului de reabilitare a Drumului National 14 – parte din Programului Operational de Transport 2007-2013, a informat executivul comunitar, intr-un comunicat de presa.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Opt indici BVB au deschis în scădere

Opt dintre principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, s-a depreciat cu 0,21%, fiind cotat la 7.175,29 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: CBRE:

“Ţara noastră, noul punct de referinţă pentru investiţiile din sectorul industrial”

Interesul pentru sectorul industrial a rămas ferm pe parcursul primelor opt luni ale anului curent, iar entuziasmul afişat faţă de proprietățile industriale a rezultat într-un volum investițional total de 260.6 milioane de euro, de șapte ori mai mare în comparaţie cu volumul total investiţional de anul trecut, care a fost, de asemenea, unul ridicat, potrivit unui comunicat de presă CBRE.

În cadrul regiunii, sectorul industrial a luat, de asemenea, amploare, reprezentând până la 20% din volumul total de investiţii (în 2014 și 2015), în comparație cu doar 7% în perioada de boom 2006-2008.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF HR Insider, ediţia a XIX-a, Piteşti. În lipsa infrastructurii, doar investiţiile în IT şi în centrele de servicii pot salva sudul României

Şefii de resurse umane de la Alro, Johnson Controls, Renault şi Faurecia sunt de acord că nivelul de trai şi salariile din Oltenia şi din Muntenia pot creşte doar prin atragerea de investiţii care nu presupun transport pe şosele sau căi ferate.

O soluţie pe termen scurt pentru creşterea eco­no­miei din regiunile Ol­tenia şi Muntenia, care au îm­pre­ună patru judeţe în to­pul celor cu cel mai ridicat ni­vel al şo­ma­jului (de peste 8%, dublu faţă de media naţională), ar fi atragerea de in­ves­tiţii în arii precum IT sau centre de ser­vicii de tip call center, care nu ne­ce­­sită investiţii majore şi nici infrastructură.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Vodafone şi UPC nu s-au înţeles asupra fuziunii, discuţiile au fost întrerupte

Grupul britanic Vodafone a oprit discuţiile cu americanii de la Liberty Global (UPC) privind un potenţial schimb de active pe piaţa europeană, pentru a se concentra, în schimb, pe propriile eforturi de a se extinde în zona media şi de comunicaţii prin cablu, scrie Bloomberg.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Euclid Tsakalotos, încrezător în revenirea pe creștere a economiei Greciei (FT)

Euclid Tsakalotos, noul ministru elen de Finanțe, a declarat pentru Financial Times (FT) că ‘nu vede niciun motiv’ pentru care Grecia nu ar reveni pe creștere, transmite Reuters.

Oficialul se așteaptă ca revizuirea reformelor economice de către creditorii internaționali să fie efectuată până la sfârșitul lunii noiembrie iar dacă verdictul va fi pozitiv, Grecia va putea începe negocierile privind recapitalizarea băncilor și atenuarea poverii datoriei.

Recapitalizarea băncilor ar trebui finalizată înainte de 30 decembrie 2015, susțin analiștii, deoarece există riscul propagării efectelor negative asupra economiei și în 2016.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Tranzacţii de 167 milioane lei la BVB în săptămâna aceasta

După Fondul Proprietatea, cele mai importante schimburi s-au realizat pe BRD şi Banca Transilvania.

Valoarea totală tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti s-a ridicat la 167,02 milioane de lei în săptămâna ce tocmai s-a încheiat, din care valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a însumat 114,34 milioane lei, potrivit unei analize Puls Capital.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului, pe minus

Cotatia petrolului este in scadere luni dimineata pe bursele asiatice, in timp ce investitorii sunt foarte atenti la datele privind evolutia economiei chineze si a celei americane, tari care sunt cele mai mari consumatoare de titei, scrie AFP

Un baril de titei “light sweet crude” cu livrare in noiembrie a piedut 48 de centi, fiind cotat la 45,22 dolari, in primele tranzactii ale zilei.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Voinea (Ministerul Economiei): Mediul de afaceri trebuie să se focuseseze pe încrederea consumatorului, în principal prin transparență

Mediul de afaceri trebuie să se focuseseze tot mai mult pe încrederea consumatorului, în principal prin transparență, a declarat, luni, Ovidiu Voinea, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, la lansarea platformei “Cumpără Informat”.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Premieră în România: credit pe loc, fără adeverinţă de salariu, la ING, prin acord cu ANAF

Începând din luna septembrie, ING Bank devine prima bancă ce oferă creditul de nevoi personale pe loc și fără adeverinţă de salariu.

Din această lună, orice persoana fizică, client ING Bank sau nu, poate lua pe loc un credit de nevoi personale între 2.000 și 90.000 RON pe o perioadă de maximum 5 ani, fără a mai fi nevoie să prezinte adeverință de salariu sau cupon de pensie, arată un comunicat al ING Bank, remis ECONOMICA.NET.

              Citeste mai mult…

Economica.net: De trei ori mai mulţi români fac rezervări “city break” în primele opt luni faţă de anul trecut

Numărul turiştilor care au rezervat vacanţe de tip city break în primele 8 luni ale acestui an este de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cele mai populare destinaţii de city break sunt Amsterdam, Viena, Istanbul, Varşovia şi Munchen, anunţă luni agenţia de turism online Paravion.ro.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Primită de la cititori

Misiune economică în SUA organizată de CCIR, pentru atragerea investiţiilor străine

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015, o misiune economică în Statele Unite ale Americii, în orașele New York și Washington, se arată într-un comunicat de presă CCIR.

              Citeste mai mult…

Psc.ro: FORUMUL DE AFACERI ROMÂNIA-IRAN, 29 SEP-3 OCT 2015

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii are onoarea de a anunta vizita unei delegatii iraniene, formata din membri din diferite domenii de activitate precum industrie, constructii, comerţ sau industrie alimentara. Organizata de Camera de Comerţ, Industrie, Mine şi Agricultură Teheran (TCCIMA), delegatia va desfasura o serie de vizite in Romania in perioada 29 septembrie – 3 octombrie a.c.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Erste: Scandalul Volkswagen poate afecta exporturile de componente auto ale României în Germania

Impactul negativ al scandalului emisiilor poluante ale automobilelor diesel ale Volkswagen asupra României ar trebui să se rezume la exporturile de componente în Germania, care reprezintă circa 1% din PIB, respectiv 2,9% din exporturile totale, potrivit unei analize Erste pentru regiunea ECE.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Se înmulțesc băncile care iau informații de la ANAF despre veniturile clienților

ANAF va fi implicat și la ING Bank în acordarea creditelor de nevoie personale, după ce banca a semnat un acord de verificare a informațiilor legate de veniturile clientului.

Tot mai multe bănci încheie acorduri cu ANAF pentru preluarea datelor personale ale clor care cer credite. ING Bank tocmai ce a anunțat că va putea oferi pe loc creditul de nevoi personale și fără adeverință de salariu, contract ce poate fi încheiat după o singură vizită la bancă în cazul unor situații neprevăzute.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice – 9,7 miliarde de lei în ultimii 7 ani

Investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice au fost de 9,7 miliarde lei, în perioada 2008-2014, se arată într-un comunicat al Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

“Alte 1,9 miliarde lei au fost investite în perioada 2008-2013 în rețelele de distribuție a gazelor naturale în scopul întreținerii, extinderii, și îmbunătățirii acestora. De la privatizare până în prezent companiile de gaze naturale și electricitate, membre ale Federației ACUE, au investit în România circa 8,7 miliarde de euro și au planuri de investiții de aproximativ 600 milioane de euro”, se arată în comunicat.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dunca (ANPC): Digitalizarea etichetei este viitorul în condițiile stilului de viață actual

Digitalizarea etichetei este viitorul în condițiile în care stilul de viață este tot mai alert, dar avem nevoie de informații complete despre produse, a declarat, luni, Marius Dunca, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, la lansarea platformei ‘Cumpără Informat’.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Ponderea creditelor neperformante au urcat la 34,3% la Eurobank

Bancile din Grecia nu au nevoie doar de finanțarea necesităților de capital, ci au probleme și cu împrumuturile neperformante, situația în care se află Eurobank, acționarul majoritar al Bancpost.

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia, a anunţat luni că împrumuturile sale neperformante au crescut uşor în al doilea trimestru în timp ce veniturile de bază s-au majorat cu 1,1% comparativ cu trimestrul precedent, informează Reuters.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: EximBank finanţează Italsofa România cu 10 milioane de euro

EximBank va acorda producătorului de canapele Italsofa România o linie de credit de 10 milioane de euro, pentru finanţarea activității curente, potrivit unui comunicat de presă EximBank.

În acelaşi comunicat, preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai, a declarat: “Finanțarea acordată va contribui la dezvoltarea durabilă a companiei, cu impact direct și pozitiv la nivel micro și macro-economic, în condițiile în care Italsofa activează într-una dintre puţinele industrii care au avut, în ultimii ani, un aport pozitiv la balanţa comercială a României”.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Finanţele au împrumutat 500 de milioane lei de la bănci, pe cinci luni, la un randament de 1,25% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate de trezorerie pe cinci luni, la un randament mediu de 1,25% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei, scrie Agerpres.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Prima Casă: FNGCIMM a acordat peste 157.000 de garanţii, în valoare totală de peste 13 miliarde de lei

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat, de la implementarea programului Prima Casă până în prezent, peste 157.000 de garanţii, în valoare totală de peste 13 miliarde de lei, pentru susţinerea de finanţări destinate achiziţionării/construcţiei de locuinţe în cadrul Programului de peste 26 de miliarde de lei, se arată într-un comunicat al Fondului.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: VASILE LUCUŢ, UNICARM:

Reducerea TVA nu se vede în consum aşa cum am crezut. Sperăm să terminăm anul cu afaceri în stagnare

Vasile Lucuţ este cel mai puternic antreprenor local din industria alimentară, construind un business în retail şi producţie de 660 de milioane de lei cu peste 2.800 de salariaţi.

Unicarm deţine în România fabrici de mezeluri, lapte şi pâine, precum şi o reţea de circa 100 de magazine ali­men­tare concentrate în zona de nord şi centru-vest a ţării.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: CHIAR DACA AVETI PRINTRE CELE MAI MICI VENITURI DIN UE, PUTEŢI PLĂTI MAI MULT

Preturile energiei si gazelor în România nu sunt chiar asa de mari, spune un studiu facut de una din cele mai mari firme de consultanta din lume

Principalele companii de utilitati din România au platit una dintre cele mai mari companii de consultanta din lume sa le spuna ca România are unul dintre cele mai mici preturi la energie din Europa, asa cum este cazul si în privinta veniturilor nete.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: Comisia Europeană aprobă plata finanțării pentru reabilitarea DN 14 Sibiu-Mediaș-Sighișoara

Comisia Europeană a decis astăzi, 28 septembrie, aprobarea plății către România a 40,7 milioane de euro, reprezentând finanțarea din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul de Coeziune a proiectului de reabilitare a DN 14 – parte din Programului Operațional de Transport.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Vremea banilor ieftini se termina. In ce sa-ti plasezi banii cand furtuna perfecta se apropie?

Perioada banilor ieftini se va termina in curand, iar obtinerea de randamente pozitive va fi tot mai dificil de obtinut. Oamenii care administreaza fonduri de miliarde de euro (in fonduri de investitii si/sau pensii) se plang ca vara acestui an a adus “furtuna perfecta”. Problemele Greciei, apoi turbulentele de pe piata bursiera din China au amplificat volatilitatea in pietele financiare, cei care “invart” miliarde de euro intrebandu-se in ce se mai poate investi pentru a obtine un randment cat mai bun. Sa fie actiuni? Dar ce actiuni, intrucat volatilitatea de pe piata bursiera din China a demonstrat ca volatilitatea e foarte ridicata. Obligatiuni? Au randamente prea mici! Depozite bancare? Parca nici ele nu mai au randamentele de odinioara…

                Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Firmele de apartament, taxe de 13 ori mai mari

Firmele şi PFA-urile cu sedii în apartamentele sau casele deţinute de patroni vor plăti impozite mai mari pe proprietate dacă vor dori să-şi deducă cheltuielile cu lumina, întreţinerea, apa etc. Cele mai afectate vor fi PFA-urile, care-şi scad din cheltuieli aceste costuri, dar şi microfirmele, care vor fi nevoite să-şi modifice contractele la telefonie, lumină etc.

               Citeste mai mult…

Cominicatedepresa.ro: Simpozion în cadrul delegației Eficiență energetică în industrie

București, 28 septembrie – „Energia cea mai prețioasă este cea economisită” aceasta a fost sintagma sub care s-a desfășurat simpozionul „Eficiență energetică în industrie” organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) la hotel Intercontinental în data de 22 septembrie 2015.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Hajdinjak (ACUE): Foarte mulți consumatori pot deveni producători de electricitate

Domeniul energiei este în schimbare, iar foarte mulți consumatori vor produce și consuma electricitate în viitor, a declarat, luni, într-o conferință de presă, președintele Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Frank Hajdinjak.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: UniCredit negociază vânzarea unor credite neperformante în valoare de 1,2 miliarde de euro

Grupul bancar italian UniCredit, prezent şi pe piaţa din România, este pe punctul de a ajunge la un acord privind vânzarea unui pachet de credite neperformante în valoare de 1,2 miliarde de euro către firma de private equity Anacap Financial Partners, a declarat, luni, pentru Reuters, o sursă din apropierea discuţiilor.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Rompetrol a vândut 51% din lanţul de benzinării Dyneff Franţa către chinezi

KMG International NV și CEFC China Energy Company Limited au semnat recent un acord, condiționat de îndeplinirea unor măsuri prealabile, având ca scop vânzarea a 51% din acțiunile Grupului Dyneff, ca parte din strategia de dezvoltare europeană a companiei. KMG International va continua să dețină o cota de 49% în cadrul Dyneff. Acest acord va intra în vigoare până la sfârșitul anului și numai după  îndeplinirea condițiilor prealabile.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: Andrei Gerea parcticipă la cea de-a X- a ediție a Kazenergy Eurasian Forum

O delegație a Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri condusă de ministrul Andrei Gerea participă, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, la cea de-a X-a ediție a Kazenergy Eurasian Forum 2015, cu tema “Noi orizonturi ale energiei: perspectivele colaborării și investițiilor”, eveniment organizat la Astana – Republica Kazahstan, arată un comunicat remis azi redacţiei.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: MFP a plătit 94 de premii pentru bonurile de 135 lei emise pe 23 mai

Ministerul Finanţelor Publice a achitat 94 de premii aferente bonurilor câştigătoare la extragerea ocazională din 28 iunie a Loteriei fiscale, în valoare de 135 lei, emise pe 23 mai, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice.

MFP a invalidat 6 bonuri din cele 100 câştigătoare din cauza unor fapte de natură penală constatate la verificare.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Polonia lansează o loterie a bonurilor fiscale pentru a crește veniturile din TVA

Autoritățile poloneze îi încurajează pe cumpărători să ia parte la o nouă ‘loterie națională a bonurilor fiscale’ în încercarea de a crește veniturile colectate din Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA), transmite BBC.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Ponta despre Volkswagen: Din când în când, o lecţie pentru cei care tot dau lecţii e binevenită

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei de coaliţie, întrebat fiind despre scandalul Volkswagen, că din când în când e “binevenită” o lecţie pentru “cei care tot dau lecţii”.

“Nu are Guvernul un punct de vedere, avem un singur punct de vedere personal, că, din când în când, aşa, o lecţie pentru cei care tot dau lecţii e binevenită” a declarat premierul Victor Ponta, înaintea şedinţei de coaliţie de la Parlament.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Federaţia Agrostar solicită retragerea proiectului de HG care prevede plata de la buget a unor cotizaţii

Federaţia Agrostar solicită Ministerului Agriculturii retragerea imediată a proiectului de Hotărâre de Guvern care prevede plata de la buget a cotizaţiilor organizaţiilor profesionale/interprofesionale neguvernamentale din domeniul agricol pentru reprezentare la nivelul UE.

                 Citeste mai mult…

Mihaeladanpress.ro: Joi, 1 octombrie – deschiderea oficiala a Targului National de AgriCultura de la Braila

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila organizeaza in perioada 1-4 octombrie cea de-a XIX-a editie a Targului National de AgriCultura.  Manifestarea se va desfasura in spatiul expozitional din parcarea Braila Mall, iar deschiderea oficiala va avea loc joi, 1 octombrie, la ora 11.

                 Citeste mai mult…

Jurnalul.ro:  Angajații și angajatorii la Bursa dezamăgirilor

Deşi avem 625.000 de şomeri, puțini se grăbesc să se angajeze. La „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, organizată la sfârşitul săptămânii trecute de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în 86 de centre din toată țara, au fost oferite 32.713 joburi, pentru care au candidat 25.901 persoane, dintre care 18.204 de proaspăt absolvenţi.

                 Citeste mai mult…

Bursa.ro: IFC extinde cu 20 de milioane de dolari linia de finanţare acordată Bancpost

International Finance Corporation (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale, a extins linia de finanţare acordată Bancpost cu 20 de milioane de dolari, fondurile urmând a fi utilizate pentru susţinerea activităţii de import – export a companiilor locale, potrivit unui comunicat de presă, remis astăzi redacţiei.

“Bancpost a ajuns astfel la un plafon de 80 de milioane de dolari în cadrul Programului de finanţare a comerţului Global (Global Trade Finance Program – GTFP), dedicat consolidării pieţelor emergente în comerţul internaţional prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţiile comerciale”, se arată în comunicat.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Lukoil Romania – investitii pe termen lung in nevoile societatii romanesti

Responsabilitatea sociala corporatista (CSR) a luat nastere in perioada anilor ’60 – ’70 pe piata liberala din SUA, fiind adoptata si de companiile din Europa zece ani mai tarziu, in anii ’80 – ’90.

In Romania, conceptul s-a dezvoltat in anii 1990, odata cu aparitia mai multor ONG-uri, conform studiului „Responsabilitate Sociala (Corporativa) in Romania“, publicat pe undp.ro. In anii 2000, pregatirea Romaniei pentru integrarea in Uniunea Europeana a dus la reforme ce au influentat implicarea companiilor mari si mici in activitati de CSR. Acestea au trebuit sa restructureze sau sa inlocuiasca tehnologiile de productie cu unele mai „prietenoase” cu mediul si sa dezvolte masuri sociale pentru angajati si societate.

               Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor