Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 3 noiembrie 2015

Arq.ro: AR-MEDICA, cel mai mare eveniment medical din partea de vest a României, la EXPO Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează, în perioada 5 – 7 noiembrie 2015, ediția cu numărul 22 a celui mai mare eveniment medical din partea de vest a României,  AR-MEDICA.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Profitul net al SIF Banat-Crişana a scăzut de circa 3 ori, în primele 9 luni

Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana (SIF1) a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net în sumă de 51,1 milioane lei, de circa trei ori mai mic faţă de cel din perioada similară a anului trecut, din cauza unui volum mai redus de tranzacţii de vânzare de acţiuni, conform unui raport remis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: SED LEX: Ministrul Finanţelor a transmis protestatarilor că va discuta cu ei după şedinţa de Guvern

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a transmis angajaţilor din finanţe şi administraţia publică locală, care protestează în faţa ministerului, că va discuta cu ei după şedinţa de Guvern, de la ora 12,00, potrivit unei informări postate pe site-ul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Consolidarea imobilelor în Bucureşti: Va dura 154 de ani în ritmul în care a lucrat primăria până acum

Ritmul de realizare a consolidării imobilelor este extrem de lent, de aproximativ 1,2 imobile/an. Astfel, de la demararea Programului în Municipiul București (în anul 2000) și până la sfârșitul anului 2013 au fost finalizate doar 16 imobile din cele 190 expertizate tehnic și încadrate in clasa de risc seismic I –pericol public, respectiv 8,4%. În consecință, menținerea ritmului de realizare a Programului va conduce la finalizarea acestuia în aproximativ 154 de ani, se arată într-un raport din 2014 al Curţii de Conturi, raport de de audit al performanței privind eficiența și eficacitatea programelor și măsurilor întreprinse în scopul de a preveni efectele unui cutremur major în municipiul București.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Divizia imobiliară a Inter IKEA a început să dea drumul investiţiilor în România

Compania Vastint România, divizia imobiliară locală a grupului suedez Inter IKEA, a inaugurat oficial proiectul mixt de birouri şi locuinţe pe care îl construieşte în locul fostei fabrici Timpuri Noi. Lucrările la primele două clădiri de birouri din cadrul Timpuri Noi Square sunt într-un stadiu incipient de structură.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Programele BCE au stimulat creditarea în zona euro

Programul Băncii Centrale Europene de relaxare cantitativă (QE) şi creditele ieftine acordate băncilor din zona euro (TLTRO) au ajutat persoanele fizice şi juridice să se împrumute mai uşor, potrivit unui raport al BCE, dat marţi publicităţii, potrivit Reuters.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Andrzej Duda: Este necesară dezvoltarea infrastructurii pentru a avea o colaborare economică mai bună cu România

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat marți că este necesară dezvoltarea infrastructurii astfel încât colaborarea economică cu România să fie și mai bună, arătând că în acest caz trebuie folosite fondurile europene.

„Este și chestiunea colaborării economice dintre țările noastre și suntem de acord că este necesară dezvoltarea infrastructurii, pentru că această colaborare economică, care este bună în prezent, cu siguranță ar fi și mai bună și mai profundă pe viitor dacă ar fi înființate legături infrastructurale, de comunicare, legături rutiere, dar și pe calea ferată. Aici trebuie spus că trebuie folosite foarte bine fondurile europene în această perspectivă financiară, dar și o colaborare bună cu vecinii noștri, pentru ca aceste legături nord-sud să fie realizate”, a spus Andrzej Duda, la Palatul Cotroceni, la conferința comună cu președintele Klaus Iohannis.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Guvernul renunţă la majorarea salariilor din Finanţe

Guvernul României a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în industria de apărare a României, în cadrul căreia renunţă şi la majorarea salariilor pentru personalul din Ministerul Finanţelor, ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

În cadrul unui comunicat de presă, Guvernul anunţă că a luat anumite măsuri pentru industria de apărare din România. În ultimul paragraf al comunicatului, anunţă şi că a renunţat la majorarea salariilor pentru personalul din Ministerul Finanţelor, ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Alstom a încheiat vânzarea diviziilor Power şi Grid către General Electric, pentru 12,4 miliarde euro

Grupul Alstom încheie vânzarea activităţilor legate de energie (diviziile Power şi Grid) către General Electric, pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde de euro, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai companiei.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, grupul se va concentra în exclusivitate asupra activităţilor de transport feroviar.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Turbomecanica a încheiat primele 9 luni cu un profit de circa 2 milioane lei

Turbomecanica a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit de circa două milioane lei, comparativ cu o pierdere de 2,52 milioane lei înregistrată în perioada similară din 2014, conform datelor remise marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile societăţii au crescut în perioada menţionată cu 22,11% faţă de cele din primele nouă luni ale anului trecut, ajungând la 34,323 milioane lei.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ponta le dă peste nas greviştilor de la Finanţe: „Când va fi mai multă responsabilitate şi mai puţină birocraţie, vor fi şi salarii mai mari“

Victor Ponta nu vrea să audă de măriri de salarii la funcţionarii din Finanţe „Aud în fiecare zi doar cereri de măriri de salarii, dar n-aud că se întâmplă ceva în acele autorităţi publice centrale sau locale, să fie mai puţină birocraţie şi mai multă responsabilitate (…) Salarii mai mari o să fie când va fi mai multă competenţă şi mai multă responsabilitate“, a spus premierul Victor Ponta, în deschiderea şedinţei de Guvern. El le-a răspuns astfel greviştilor din administraţiile financiare. Premierul a precizat că acesta este „un mesaj foarte clar pentru toată lumea, şi pentru Ministerul de Finanţe, şi pentru autorităţile locale, salarii mai mari vor fi când vine competenţă şi responsabilitate mai multă“.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gabriel Munteanu, președintele Smart Alliance: Vrem să creăm o alternativă a pieței de integrare în sectorul IT&C

Clusterul românesc Smart Alliance își dorește să creeze o alternativă a pieței de integrare în sectorul IT&C din România, a declarat pentru AGERPRES, Gabriel Munteanu, președintele Smart Alliance, inițiativă care a fost lansată, marți, în mod oficial, pe piața autohtonă, în cadrul unei conferințe de specialitate.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Botănoiu (Ministerul Agriculturii): Nu aș da carnea roșie pe insecte

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, susține că nu ar da carnea roșie pe insetcte, deși acestea sunt considerate de unii specialiști ca fiind de o calitate superioară.

„La nivel mondial există 2.500 de specii de insecte care se consumă astăzi de către specia umană, numai că trebuie privit cu o anumită circumspecție….Unii spun, din studiile pe care le au, că este o proteină de o calitate superioară. Eu vă mărturisesc că nu aș da carnea roșie așa cum ne-o spune Organizația Mondială a Sănătății….Aș consuma carnea roșie în detrimentul acestor insecte. Probabil că în viitor, cu o populație în creștere, cu un teritoriu care să producă hrană cu apă redusă, probabil că trebuie surse alternative de hrană”, a spus Botănoiu, întrebat despre decizia parlamentarilor europeni de a introduce pe lista alimentelor unele insecte.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Botănoiu (MADR): Avem două variante pentru ecarisaj – sistem privat sau prin ANARZ

Ecarisajul poate fi asigurat fie prin concesionare către sistemul privat, fie prin intermediul Agenției Naționale pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (ANARZ), însă această variantă ar necesita o serie de investiții, a declarat, marți, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Daniel Botănoiu, în Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Răzvan Pascu (expert): Avem nevoie de un efort al autorităților pentru promovarea României, în mediile sociale și pe bloguri din străinătate

Autoritățile trebuie să facă un efort mai mare pentru promovarea României, inclusiv în mediile sociale, pe bloguri din străinătate sau în reviste de turism din toată lumea, respectiv acolo unde sunt potențialii clienți, afirmă o serie de specialiști în turism prezenți la Târgul Internațional de Turism World Travel Market de la Londra.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro : România a devenit oficial a 23-a țară membră a CSLF

România a devenit, marți, a 23-a țară membră a CSLF (Carbon Sequestration Leadership Forum), respectiv a opta din Uniunea Europeană, în cadrul conferinței care se desfășoară la Riad (Arabia Saudită), se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri (MEIMMMA), remis AGERPRES.

Întâlnirea grupului pentru politici publice al Carbon Sequestration Leadership Forum (CSLF) se desfășoară între 1 și 5 noiembrie la Riad — Arabia Saudită.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Azomureş a pus în funcţiune prima instalaţie nouă din programul de investiţii de peste 240 milioane euro

SC Azomureş SA Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a pus în funcţiune prima instalaţie nouă realizată în cadrul programului de investiţii cu o valoare totală de peste 240 milioane euro, în scopul adaptării la normele de protecţia mediului.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Unul dintre cei mai mari francizori imobiliari din lume intră în România

Brokerul imobiliar ERA Europe, parte a grupului american Realogy – care intermediază 27% din tranzacţiile cu locuinţe la nivel global, îşi lansează săptămâna viitoare biroul din România şi îşi anunţă planurile de dezvoltare în sistem de franciză.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: GREVA DE ASTĂZI A ”DAT ROADE”, DAR NU CUM SE DOREA:

Oamenii au cerut majorarea salariilor pentru toţi angajaţii din Finanţe, în schimb au primit anularea măsurii şi pentru cei care primiseră: Guvernul a revenit asupra creşterii salariilor din Finanţe cu 22% şi nu va mai aplica măsura

Guvernul a revizuit marţi prevederea aprobată vineri pentru creşterea salariilor personalului din Ministerul Finanţelor, ANAF şi alte structuri, după ce câteva mii de angajaţi din Finanţe din ţară şi Bucureşti au oprit lucrul şi au declanşat un protest spontan, astfel că măsura a fost anulată.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Preţul gazelor naturale în Europa va continua să scadă până în 2020 – analiză Societe Generale

Preţul gazelor naturale pe piaţa din Europa, care în prezent se află la cel mai redus nivel de după 2009, va continua să scadă în următorii cinci ani pe măsură ce gazele naturale lichefiate livrate prin intermediul navelor din SUA se vor adăuga livrărilor record de gaze din Rusia şi Norvegia, se arată într-un raport elaborat de analiştii de la banca franceză Societe Generale.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: Teraplast propune acționarilor majorarea capitalului cu 8,87 milioane de lei

Acționarii producătorului de sisteme în domeniul instalaţiilor şi construcțiilor Teraplast (TRP) vor decide la începutul lunii decembrie în privința majorării capitalului social al companiei prin încorporarea unor rezerve de 8,87 milioane lei, conform unui raport publicat pe site-ul BVB.

Consiliul de Administrație al companiei a convocat pentru 4 decembrie adunarea acționarilor pentru a decide trecerea la categoria alte rezerve a profitului obținut anul trecut și nedistribuit acționarilor, precum și majorarea capitalului social cu această sumă.

              Citeste mai mult…

mediafax.ro: România va împrumuta 175 de milioane euro de la BDCE pentru construcţia a 7.000 de locuinţe ANL

România va împrumuta 175 de milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construcţia a aproximativ 7.000 de locuinţe ANL, în perioada 2016-2020, costul total al investiţiei fiind de 250 de milioane de euro, diferenţa fiind suportată de bugetele locale şi bugetul de stat.

 Memorandumul privind Acordul-cadru pentru împrumutul în valoare de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) a fost aprobat, marţi, de Guvern.

               Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor