Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 30 iulie 2015

Agerpres.ro, preluat de sursadestiri.net, oferteproprietari.ro: Ziua Națională a României, sărbătorită la Expo Milano pe ritmuri de cântec popular

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Barbu, transmite: Ziua României la Expo Milano 2015, sărbătorită concomitent cu Ziua Imnului Național, a început, miercuri, în ritm de dansuri tradiționale românești și s-a încheiat pe tonurile Rapsodiei lui George Enescu.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: CCIR a organizat Ziua Romaniei la Expo Milano

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a organizat, miercuri, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, Ziua Romaniei in Pavilionul National al Romaniei din cadrul Expo Milano.

Cu aceasta ocazie, a fost organizat un Forum de afaceri si investitii in cadrul caruia presedintele CCIR, Mihai Daraban, a subliniat importanta relatiei economice bilaterale intre Romania si Italia, se arata intr-un comunicat al CCIR remis Ziare.com.

             Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de infoziare.ro, news.ournet.ro, findnews.ro: Ziua României a fost organizată, astăzi, de Camera de Comerț, la Expo Milano

Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat, cu ocazia celebrării Zilei Imnului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului Ziua României în Pavilionul Naţional al României din cadrul Expo Milano.

Potrivit organziatorilor, festivitatea s-a bucurat de participarea unor oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai corpului diplomatic din România şi Italia.

            Citeste mai mult…

Romania-actualitati.ro: Ziua României la Expo Milano – un adevărat succes

Pavilionul României a venit în această zi cu o  serie de acțiuni de diplomație publică și economică menite să genereze interesul pentru cultura și mediul investițional românesc. Dimineța, imediat după ce s-au deschis intrările de acces în centrul expozițional, vizitatorii au fost atrași de muzica, străgăturile, de pașii de dans, dar mai ales de costumele tradiționale ale celor 26 de dansatori și 11 instrumentiști ai ansamblului profesionist ”Cindrelul – Junii Sibiului”. Pentru ei, participarea la Expo Milano, chiar într-o zi atât de importantă pentru România, a însemnat o onoare, potrivit directorului ansamblului, Silvia Macrea. ”Suntem onorați în primul rând pentru faptul că am fost aleși dintre atâtea ansambluri din țară, noi Junii Sibiului să venim pentru a arăta celor care vizitează Expo Milano, pentru a sărbători Ziua României împreună cu toți vizitatorii, pentru a prezenta frumusețea cântecului și jocului popular românesc”.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Zgonea, la Expo Milano: România ar putea fi cea mai importantă țară din Europa în domeniul agriculturii

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Barbu, transmite: Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că România ar putea deveni cea mai importantă țară din Europa în domeniul agriculturii și că, în 2015, țara noastră se poate declara un lider european în termeni de creștere economică.

.          Citeste mai mult…

Politicaromaneasca.ro: Sute de persoane au vizitat Pavilionul României la Expo Milano

Câteva sute de persoane, printre care şi personalităţi culturale, politice şi economice, au vizitat ieri pavilionul ţării noastre de la Expo Milano 2015, cu ocazia sărbătoririi Zilei României.

Manifestările de acest gen sunt un bun prilej pentru stimularea spiritului investiţional şi antreprenorial prin schimb de idei, iar Expo Milano a prilejuit şi iniţierea unor proiecte de colaborare cu oameni de afaceri italieni, încurajându-i să-şi dezvolte afaceri în Romania, a subliniat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a ţării noastre, Mihai Daraban.

          Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de Jurnalulbucurestiului.ro: Marcarea Zilei României la Expo Milano 2015 și sărbătorirea Imnului Național

Ziua Națională României la Expo Milano 2015 a fost marcată ieri, 29 iulie, printr-o serie de evenimente culturale și un forum economic, în aceeași zi în care este sărbătorită Ziua Imnului Național.

Ceremonia dedicată Zilei României la Expo Milano 2015 s-a desfăşurat în prezenţa unei delegații oficiale conduse de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a oficialilor italieni, a reprezentanților presei române și internaționale și a vizitatorilor. Din partea Ministerului Afacerilor Externe a participat la eveniment secretarul de stat Daniel Ionită.

           Citeste mai mult…

Monitoruldevaslui.ro, preluat de ziare.com: Vasluiul, puternic reprezentat la Expozitia Mondialã de la Milano

Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui, a fost prezent, ieri, la Expozitia Mondialã organizatã la Milano, în Italia. La eveniment a luat parte o delegatie din România de peste 100 de persoane, din care au fãcut parte reprezentantii a 20 de camere de comert judetene, oameni de afaceri, reprezentanti ai corpului diplomatic.

Expozitia din Milano se intinde pe o suprafatã de circa un milion de metri pãtrati, Romania fiind prezentã cu unul dintre cele mai mari pavilioane. „Expozitia reprezintã un eveniment unicat, si abordeazã diverse teme cum ar fi produsele ecologice, folosirea judicioasã a resurselor naturale etc

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Zgonea, la Expo Milano: Italia este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a vorbit astăzi, la Expo Milano 2015, despre legăturile profunde care există între ţara noastră şi Italia, la nivel economic, cultural şi politic, subliniind că aceasta este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României. Potrivit lui Zgonea, acest lucru este evidențiat de consistența cooperării economice dintre cele două țări, cu o prezență dinamică a companiilor italiene pe piaţa românească și cu un volum în creștere al schimburilor comerciale.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: AmCham Romania solicita o consultare publica reala pe tema legislatiei achizitiilor publice

 Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania) solicita Guvernului acordarea unei perioade timp de cel putin 30 de zile pentru consultare publica pe marginea noilor proiecte de lege privind achizitiile publice. Pe data de 22 iulie, Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala pentru Achizitii Publice au publicat pe website, la sectiunea Transparenta Decizionala, proiectul de lege privind achizitiile publice clasice si cel privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, comunicand un termen de doar 10 zile pentru consultari publice. Reamintim ca la inceputul saptamanii si organizatiile Freedom House Romania, Expert Forum si Centrul Roman de Politici au solicitat prelungirea termenului de dezbatere.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: AMOFM: Indemnizație de șomaj pe o perioadă de 6 luni pentru absolvenții instituțiilor de învățământ

Absolvenții instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioada de 6 luni, dacă se înregistrează la agenția de ocupare a forței de muncă ca persoană în căutarea unui loc de muncă, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

Potrivit unui comunicat al Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București remis AGERPRES, indemnizația de șomaj acordată absolvenților promoției 2015 reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referința al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: CFR Călători ia în calcul posibilitatea rezilierii contractului încheiat cu firma care se ocupă de salubrizarea trenurilor

CFR Călători ia în calcul posibilitatea rezilierii contractului încheiat cu firma care se ocupă de serviciile de salubrizare în trenurile de călători, în condițiile în care societatea a mai fost notificată de câteva ori că nu își îndeplinește toate condițiile contractuale, informează compania într-un comunicat remis AGERPRES.

Conducerea CFR Călători a efectuat miercuri o acțiune de verificare și control în ceea ce privește activitatea personalului feroviar și condițiile de călătorie din trenuri, fiind depistate astfel activități ilegale de comerț și nereguli în activitatea de salubrizare și igienizare.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România va crește pe industria MICE în 2015, rămânând în primele 50 de țări în clasamentul mondial ca număr de evenimente găzduite

România se menține în primele 50 de țări în clasamentul mondial al numărului de evenimente găzduite (locul 45), iar Capitala a făcut un salt spectaculos, de pe locul 98 pe locul 74, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Radu Cimponeriu, consultant MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions).

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Christine Lagarde (FMI): Redresarea economiei mondiale este fragilă și există riscuri globale la orizont

Redresarea economiei mondiale este fragilă și există riscuri globale la orizont, a avertizat miercuri directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-o conferință de presă susținută la Washington, transmit MarketWatch și Reuters.

‘Dacă analizăm situația economiei mondiale în acest moment, vedem că avansul este destul de moderat. Avem redresare, dar este echilibrată, fragilă, și există unele riscuri globale la orizont’, a afirmat Christine Lagarde.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro:  Blaga: Probabil că cea mai bună soluție va fi aplicarea etapizată a Codului Fiscal

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat miercuri că, pentru Codul Fiscal, probabil, cea mai bună soluție va fi aplicarea etapizată, o parte din măsuri putând fi luate deja de la începutul anului 2016.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vasile Blaga: Investițiile publice sunt mai mici cu 20% comparativ cu anul trecut

Investițiile publice au scăzut în primele șase luni ale acestui an cu 20%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a declarat miercuri copreședintele PNL, Vasile Blaga, într-o emisiune la postul Realitatea TV.

‘Suntem în situația incredibilă ca investițiile pe primele șase luni ale acestui an să fie mai mici decât cele de anul trecut. Guvernul României a investit doar 3,8 miliarde de lei din banii bugetari pe investiții, cu 20% mai puțin ca anul trecut. Când a venit el la putere, în anul 2012, investițiile erau duble pe primele șase luni, față de aici’, a afirmat copreședintele PNL.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Prefectul Lucian Goga: Dacă nu finalizează investițiile, de la 1 ianuarie 2016 Azomureș nu va mai putea funcționa

Prefectul județului Mureș, Lucian Goga, a declarat miercuri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că, dacă SC Azomureș SA nu finalizează investițiile programate, de la 1 ianuarie 2016 nu va mai putea funcționa, subliniind că a vizitat platforma combinatului în urma discuțiilor cu autoritățile de mediu.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Băsescu: Klaus Iohannis a fost influențat de BNR în privința Codului fiscal

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că, în opinia sa, decizia șefului statului, Klaus Iohannis, de a trimite Codul fiscal Parlamentului spre reexaminare a fost influențată de poziția conducerii Băncii Naționale a României (BNR).

Traian Băsescu a spus că este de acord cu Klaus Iohannis ”dintr-un singur punct de vedere” și anume al prudenței invocate în legătură cu noul Cod fiscal. Băsescu a reafirmat că înainte de trimite Codul fiscal către Parlament, președintele Iohannis ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul și Consiliul fiscal.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Bancherii încep să retrăiască perioada de boom. Băncile au vândut în luna iunie cel mai mare volum de credite în lei din istorie

Creditele noi contractate de persoane fizice şi companii au atins un nivel record de 5,4 miliarde de lei luna trecută, în creştere cu 50% faţă de iunie 2014, fiind depăşit cu o sută de milioane de lei recordul anterior, stabilit în primăvara lui 2008, chiar înainte de izbucnirea crizei financiare.

Creşterea creditării este susţinută exclusiv de împrumuturile acordate popu­laţiei, pentru consum şi achiziţii de locuinţe, în timp ce pe segmentul com­paniilor încă există fluctuaţii lunare. Creditele de retail în lei au însumat 3,2 miliarde de lei luna trecută, nivel dublu faţă de cel din iunie 2014.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Reţelele străine vând anual fructe şi legume româneşti de 1 mld. lei

Jucătorii din comerţul modern, respectiv cele 12 re­ţele de hipermarketuri, supermarketuri, discount şi cash& carry, vând anual fructe şi legume româneşti în valoare de 650 mil. lei – 1,1 mld. lei (maximum 250 mil. euro), potrivit estimărilor ZF. Reţelele străine lucrează cu peste 600 de producători locali.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: COMENTARIU IULIAN ANGHEL, ZF

O „reglare fiscală“ în cadrul Băncii Naţionale. Artizanii programului economic al PSD au fost traşi pe dreapta

Intervenţiile vădit coordonate ale preşedintelui Klaus Iohannis şi ale guvernatorului Mugur Isărescu împotriva unora dintre măsurile din Codul fiscal, având în spate calculele coloanei a cincea a BNR reprezentată de Con­siliul Fiscal, i-a aruncat în afara jocului pe toţi partizanii reducerilor fiscale de amploare.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia de gaze a gigantului rus Gazprom, văzută la minimul istoric în 2015

Ministerul rus al economiei a anunţat că se aşteaptă ca producţia de gaze a Gazprom să scadă la 414 miliarde de metri cubi în acest an, minimul istoric, pe fondul cererii slabe şi al unui declin al investiţiilor de pe segmentul upstream, relatează Reuters. Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale al Rusiei şi al lumii, anunţa în ultimul său raport din mai că se aşteaptă ca producţia sa de gaze naturale să se redreseze în acest an, urcând la 450 miliarde de metri cubi după un declin până la 444 miliarde de metri cubi anul trecut.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Proiectul de reabilitare a promenadei turistice din Mamaia, finalizat

Proiectul de reabilitare a promenadei turistice din staţiunea Mamaia, în valoare de peste 68 de milioane de lei, care a beneficiat de finanţare europeană, a fost finalizat după trei ani, cu un an mai târziu decât era prevăzut, întrucât lucrările au fost oprite pe perioada sezonului estival.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Transelectrica şi-a recrutat ultimul director din propriul board

Transportatorul de energie Transelectrica (simbol bursier TEL) şi-a completat ultima poziţie vacantă din directorat prin cooptarea lui Cătălin Lucian Chimirel, anterior membru al Consiliului de Supraveghere.

Chimirel a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti în 1986, cu licenţa în Energetică şi în cei 28 de ani de carieră a lucrat în termocentrale, în RENEL, CONEL şi în Transelectrica. Din iulie 2014 până în iulie 2015 a făcut parte din boardul transportatorului de energie. În directorat, Chimirel va avea un mandat egal cu perioada rămasă din mandatul predecesorului său, adică până la 16 septembrie 2017.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii au încins acţiunile Nuclearelectrica

Rulajele cu acţiunile Nuclear­electrica (simbol bursier SNN), com­panie ce operează centrala de la Cerna­vodă, au atins maximele acestui an în şedinţa de tran­zac­ţio­na­re de ieri, asigurând un sfert din lichiditatea bur­sei de la Bucureşti.

Investitorii au trans­ferat pe piaţa principală 343.000 de acţiuni SNN, potrivit datelor dispo­ni­bile la ora 16.30. Volu­mul transferat reprezintă maximul acestui an. Preţul mediu la care s-au realizat aceste tranzacţii a fost de 7,45 lei/tiltu, în uşoară creştere faţă de şedinţa anterioară.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ADMINISTRATORII BVB, CENZURAŢI PRIN REGULAMENTUL DE FUNCŢIONARE, APROBAT DE ASF

Cenzura Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti a fost consfinţită oficial, prin modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare al instituţiei (ROF), aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, pe 17 iulie.”Singurele persoane abilitate să facă declaraţii publice sau să furnizeze terţilor informaţii cu privire la activitatea Bursei de Valori Bucureşti sunt Preşedintele Consiliului Bursei şi Directorul General”, adică Lucian Anghel, respectiv Ludwik Sobolewski, conform noului ROF.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Opt indici BVB au deschis în creştere.

Indicele BET Total Return se apreciază cu 0,46%, la 8.649,29 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea “free-float”-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui. BET-TR va fi calculat retroactiv începând cu data de 24 septembrie 2012.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Dragnea: “Am cerut studiu de impact pe Codul fiscal”

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că atât Victor Ponta, cât şi Klaus Iohannis greşesc în “războiul” pe care îl duc în ultima perioadă, în special în privinţa Codului fiscal, anunţând că a solicitat Ministerului de Finanţe un studiu de impact asupra acestui proiect.

           Citeste mai mult…

bursa.ro: ANPC A CÂŞTIGAT PRIMUL PROCES COLECTIV CU O BANCĂ

Laura Andrei: “OTP Bank, obligată de instanţă să elimine clauzele abuzive din contractele de credit”

Judecătorul Laura Andrei, preşedintele Tribunalului Bucureşti, ne-a confirmat faptul că acţiunea ANPC contra OTP Bank a fost admisă pe fond, cu drept de apel, fiind dispusă modificarea întregului portofoliu de contracte identice. Domnia sa ne-a mai spus că Tribunalul a dispus amendarea OTP Bank cu suma de 700 de lei.Primul proces colectiv în care instanţa a acceptat că dreptatea este de partea clienţilor bancari se pare că a avut loc, ieri, după cum afirmă trei surse credibile: avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele ANPC Marius Dunca şi avocatul Adrian Cuculiş.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: GAME OVER?

BNR va putea să emită “recomandări obligatorii” pentru Guvern

Aş fi vrut să nu mai scriu o vreme despre greşelile şi partizanatul inadmisibil al BNR sau chiar să îmi suspend pentru o vreme preocupările pentru critica acestei instituţii a Statului român (o instituţie care s-a dovedit, mai ales după instalarea crizei economice în România, a nu mai fi deloc o bancă centrală, naţională, ci o bancă a băncilor din România).

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: DER STANDARD:

“Noul şef al OMV vrea să ajungă neapărat în Rusia”

Rainer Seele, noul director general al OMV, care deţine pachetul majoritar de la Petrom, ţine neapărat ca grupul austriac să intre într-un parteneriat cu Gazprom pentru exploatarea unei părţi a unui câmp petrolier din Siberia, care este unul dintre cele mai mari din lume, relatează Der Standard. Deal-ul nu i-a ieşit pe vremea când a lucrat la firma germană Wintershall, iar dacă OMV ajunge la o înţelegere cu Gazprom, grupul austriac ar putea ceda nişte active ruşilor, prin metoda schimb de acţiuni, conform publicaţiei austriece.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Participanţii la piaţă, lipsiţi de energie

În şedinţa de la mijlocul săptămâ¬nii volumul de contracte futures a continuat să fie unul modest. După mai bine de jumătate de sesiune se înregistrau doar 35 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 451.975 de lei. În condiţiile date, previziunile pentru partea a doua a zilei nu arătau deloc bine. Şansele privind o eventuală îmbunătăţire a nivelului de implicare a participanţilor pe piaţă erau legate de “impactul” pe care îl vor avea asupra investitorilor rezultatele reuniunii de politică monetară a Băncii Centrale Americane, aşteptate în după amiaza de miercuri (n.r. -ieri). Conform datelor de la ora 17.30, singurele produse tranzacţionate pe piaţa sibiană erau derivatul pe indicele Dow Jones cu scadenţa septembrie, identificat prin simbolul DEDJIA 15I şi derivatul pe cursul euro/dolar, tot pe scadenţa septembrie, identificat prin simbolul EUUSR 15I.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro : BVB / PRIME TRANSACTION:

“Scăderea cotaţiilor TLV şi FP a temperat creşterea BET”

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a ajuns la o creştere de doar 0,02% la finalul şedinţei de ieri, din cauza scăderii cotaţiilor Băncii Transilvania (TLV), de -1,01% şi a Fondului Proprietatea (FP), de -0,43%, deşi pe parcursul zilei înregistrase creşteri mai mari, arată un raport zilnic al Prime Transaction.

    .      Citeste mai mult…

Bursa.ro: Chimirel a dat Consiliul de Supraveghere al Transelectrica pe Directorat

Conducerea Transelectrica a anunţat, ieri, numirea în funcţia de membru al Directoratului a lui Cătălin Chimirel, care până acum a făcut parte din Consiliul de Supraveghere al companiei. Conform unui raport al transportatorului naţional de electricitate, selecţia şi numirea domniei sale a fost făcută în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, iar mandatul se acordă până la data de 16 septembrie 2017.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN IUNIE FAŢĂ DE MAI

BNR: Depozitele noi ale populaţiei au crescut uşor

Volumul depozitelor populaţiei nou constituite la bănci, atât cele în lei, cât şi cele în euro, a crescut uşor, în luna iunie faţă de mai, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Astfel, volumul depozitelor nou constituite în lei de persoanele fizice a crescut de la 6,8 miliarde lei la 7 miliarde lei, în perioada amintită, pe fondul unei reduceri a volumului total de depozite noi, de la 18,28 miliarde lei la 17,66 miliarde lei (depozitele noi realizate în iunie de societăţile nefinanciare au scăzut de la 11,42 miliarde lei la 10,58 miliarde lei).

           Citeste mai mult…

Economica.net: România vinde cel mai ieftin grâu din UE

Fermierii români încasează cel mai mic preţ din UE pe grâul pe care îl comercializează, potrivit unui ultim raport al Comisiei Europene. La data de 23 iulie, grâul din zona Banat (grâu DEPSILO-grâu care a fost anterior depozitat, încărcarea şi transportul riscurilor fiind ale cumpărătorului) se vindea pentru 145,36 de euro tona, fiind cel mai mic preţ din UE. Aceasta în condiţiile în care, în Hamburg (Germania), tona de grâu livrată în aceleaşi condiţii (DEPSILO) s-a vândut cu 194 de euro tona, în Burgos (Spania) cu 181,6 euro tona, iar în Zagreb (Croaţia) cu 154,07 euro tona.

           Citeste mai mult…

Economica.net: BVB a închis în creştere uşoară şedinţa de tranzacţionare de miercuri cu un rulaj de aproape 10 milioane de euro

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în creştere cu 0,02% şedinţa de tranzacţionare de miercuri, anunţă Agerpres.

 Rulajul total al pieţei a depăşit 43,93 milioane de lei (9,94 milioane de euro), din care tranzacţiile cu acţiuni au totalizat 24,91 milioane de lei (5,61 milioane euro), iar tranzacţiile cu certificate au însumat 1,51 milioane lei (342.156 euro).

           Citeste mai mult… 

Capital.ro: Grecii evită restricţiile! Îşi deschid conturi în bănci din România, Bulgaria, Cipru şi Germania

Mii de persoane fizice şi juridice din Grecia şi-au deschis noi conturi în băncile din Cipru, Bulgaria, România, Marea Britanie şi Germania pentru a-şi derula tranzacţiile fără restricţii asupra retragerilor de numerar impuse creditorilor locali, se arată într-un articol apărut în publicaţia germană Der Spiegel, transmit site-urile ekathimerini.com şi Novinite, citate de Agerpres.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Planul americanilor pentru a scapa Europa de “jugul” energetic rusesc – Va beneficia si Romania?

O companie americana planuieste sa livreze gaznatural lichefiat in centrul si sud-estul Europei, in cativa ani, astfel ca statele din regiune ar putea scapa putin de “jugul” energetic al Rusiei.

Cheniere Energy va ajunge in acest an in vestul Batranului Continent, insa are de gand sa se extinda si spre partea de Rasarit, arata sursele Reuters, citate de Moscow Times.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Tabletele au avut trimestrul trecut cea mai mare scadere din scurta lor istorie

Ca tabletele traverseaza o perioada grea nu mai este un secret, insa de la trimestru la trmestru cifrele globale sunt tot mai mici. De exemplu in ultimul trimestru din 2013 se vindeau aproape 80 de milioane de unitati in lume, iar trimestrul trecut, doar 44,7 milioane. In perioada aprilie-iunie piata tabletelor a scazut cu 7%, cel mai mare procent de pana acum, iar Apple si Samsung au pierdut cota de piata, arata datele IDC.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Sindicatele şi patronatele din agricultură trag semnalul de alarmă: din cauza secetei, producţia a scăzut la jumătate

Seceta a pârjolit aproape toate tarlalele neirigate Federaţia sindicală AGROSTAR şi organizaţia patronală Liga Asociaţiilor de Producători Agricoli – LAPAR – avertizează că efectele secetei vor fi devastatoare în acest an şi cer Guvernului să intervină pentru ameliorarea acestora. AGROSTAR atrage atenţia autorităţilor că anul acesta fermierii vor avea de suferit din cauza secetei, după ce, în 2014, au înregistrat pagube în urma inundaţiilor şi unii dintre ei nu au primit despăgubiri. „În condiţiile în care seceta persistă, în funcţie de zonă, sunt afectate culturile de grâu, orz, rapiţă în proporţie de circa 30%.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Atenţie, fermieri: cererile pentru subvenţia la motorină pe 2015 se mai pot depune doar până la sfârşitul lunii iulie

Motorina utilizată în agricultură este subvenţionată de la bugetul de stat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că în data de 14 iulie 2015 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul MADR nr. 1727 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Cererea de acord prealabil pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată  prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Amnistie fiscală pentru aberaţia legală: cine beneficiază de scutire la plata CASS de sute de lei pentru venituri de câţiva lei

Legea care scuteşte de la plata contribuţiei de sănătate mai multe categorii de persoane fizice, care s-au trezit cu datorii de sute de lei la Fisc pentru venituri de câţiva lei, intră mâine în vigoare. Legea amnistiei, prin care mai mulţi români sunt scutiţi de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) pe care Fiscul le-a impus-o nejustificat, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial şi intră mâine în vigoare.    Scutirea se aplică pentru perioada 1 ianuarie 2012 – 1 februarie 2015 şi se referă, în principal, la acele persoane care au realizat venituri mici, dar pentru care legea prevedea recalcularea bazei impozabile a CASS la nivelul salariului minim pe economie.

          Citeste mai mult…

B1.ro: Traian Băsescu, despre măsurile de austeritate din 2010: Am preferat soluția tăierii salariilor pentru că știam să o cuantificăm imediat. Creșterea cotei unice, de la 16 la 22%, nu știam ce o să ne aducă 

”Grecia e într-o situație mult mai dificilă decât am fost noi în 2010. Dar se pot vedea efectele unei crize că privesc oamenii la Grecia, unde s-a tăiat un rând de pensii și salarii, acum se taie pentru a doua oară. Cum s-a întâmplat și în Spania, în sectorul public, cum s-a întâmplat și în Portugalia, cum s-a întâmplat și în Irlanda. Însă la vremea aceea, toată lumea prezenta măsurile de aici ca fiind unice și numai noi suntem sălbatici și cu dispreț pentru populație. Populația ar fi putut spune că am disprețuit-o dacă nu am fi făcut ceea ce trebuie. Pentru că ar fi ajuns într-o situație groaznică. Nu ajungeam să dăm în sectorul public 25% mai puțin salariile, ajungeam să nu mai plătim deloc salariile și poate și pensiile”, a spus Traian Băsescu.

         Citeste mai mult…

B1.ro: Exclusiv

Traian Băsescu: În ceea ce privește întoarcerea Codului Fiscal înapoi, eu sunt de acord cu Iohannis, bazat pe un singur cuvânt, prudență

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri în cadrul emisiunii”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV că este de acord cu faptul că președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal în Parlament, subliniind că este vorba despre un gest de prudență.

”În ceea ce privește întoarcerea Codului Fiscal înapoi, eu sunt de acord cu Iohannis. Sunt de acord cu Iohannis, bazat pe un singur cuvânt, prudență. Ce era dacă stăteau trei luni din anul 2016, să vadă dacă, într-adevăr au și resurse pentru investiții?”, a spus Băsescu.

         Citeste mai mult…

Traian Băsescu, despre guvernatorul BNR: A vrut Mugurel să se înfoaie puțin. A sărit calul la Codul Fiscal

Traian Băsescu a comentat în emisiunea Ultimul Cuvânt, moderată de Cătălin Striblea, pe B1 TV, atitudinea lui Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, în dezbaterile create în jurul noului Cod Fiscal.

         Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Întreprinzătorii aleg simplificarea regulilor fiscale în locul reducerii de impozite 

Antreprenorii români preferă simplificarea regulilor fiscale şi a reglementărilor privind calcularea taxelor decât reducerile de impozite şi taxe, având în vedere că un start-up are nevoie de 159 de ore pe an pentru a “naviga” prin sistemul fiscal, reducându-și productivitatea, potrivit unui studiu Ernst&Young.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Întâlnire de urgenţă pe tema francilor elveţieni. Românii cu credite în această valută vor soluţii

O întâlnire între reprezentanţii românilor cu datorii în franci elveţieni şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, are loc la această oră.

Discuţiile sunt pe tema găsirii unor soluţii de rezolvare a problemelor apărute după ce cursul francului a explodat şi oamenii s-au trezit că nu îşi mai pot plăti ratele.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: Nu este cazul să facem prognoze la cultura grâului; în câteva zile anunțăm cifrele la nivel național

Cifrele referitoare la producția totală de grâu obținută în 2015 vor fi anunțate în câteva zile, stadiul recoltării fiind aproape de 100%, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii și dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU Aarti Sakhuja (S&P): Avem o perspectivă stabilă pentru România; nu ne așteptăm să revizuim ratingurile în următoarele 12 luni

Agenția de evaluare financiară Standard&Poor’s (S&P) are în prezent o perspectivă stabilă pentru ratingul României și nu se așteaptă să revizuiască, în următoarele 12 luni, calificativele acordate țării, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES, Aarti Sakhuja, analist de credit în cadrul agenției.

Potrivit acesteia, România ar putea adera în 2019 la Zona Euro dacă va îndeplini criteriile cerute și va intra în Mecanismul Ratelor de Schimb (ERM-II) până în 2017.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANM: Deficitul de apă din sol se va menține în regiunile agricole din est, sud-est, sud și vest (agrometeo)

Vremea caniculară prognozată pentru ultimele zile din luna iulie va continua să afecteze culturile agricole pe suprafețe extinse din țară, iar deficitul de apă din sol se va menține în regiunile agricole din estul, sud-estul, sudul și vestul țării, se arată în prognoza agrometeorologică valabilă pentru perioada 30 iulie – 5 august 2015, întocmită de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Irlandezii de la Origin Enterprises au achiziționat distribuitorul român de îngrășăminte Redoxim contra sumei de 35 milioane de euro

Unul dintre cei mai importanți distribuitori de îngrășăminte din România, Redoxim, va fi preluat de grupul irlandez Origin Enterprises, în urma unei tranzacții în valoare de 35 de milioane de euro, a anunțat, joi, BDO România, compania de audit care a coordonat operațiunea de vânzare.

Potrivit sursei citate, vânzarea companiei către grupul Origin Enterprises a presupus achiziția participației integrale de capital deținută în mod egal de cei șase parteneri Redoxim, în cadrul unui proces elaborat de negociere.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro:  Royal Dutch Shell va desfiinţa 6.500 de locuri de muncă, pentru reducerea costurilor

Royal Dutch Shell va desfiinţa 6.500 de locuri de muncă în 2015, dintr-un total de circa 100.000, şi va intensifica măsurile de reducere a costurilor, după ce declinul prelungit al cotaţiilor petrolului a contribuit la scăderea cu 37% a profitului grupului de petrol şi gaze în trimestrul al doilea.

Grupul, care va prelua BG Group pentru 70 de miliarde de dolari, a anunţat că va continua un program de vânzare de active început în 2014, care va ajunge până în 2018 la 50 de miliarde de dolari. Astfel, în perioada 2016-2018 Shell intenţionează să vândă active de 30 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Profitul Generali a urcat cu 51% în T2, sprijinit de avansul câştigurilor la divizia de asigurări de viaţă

Profitul Assicurazioni Generali, al treilea mare grup european de asigurări, a crescut cu 51% în trimestrul doi din 2015, în urma majorării câştigurilor la divizia de asigurări de viaţă, transmite Bloomberg.

În perioada aprilie – iunie 2015, profitul net al celui mai mare asigurator italian a urcat la 626 milioane de euro (687 milioane de dolari), de la 415 milioane de euro în trimestrul doi din 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 581 de milioane de euro, .

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Primii castigatori ai licitatiei pentru reteaua nationala de televiziune digitala terestra: 50% din populatie ar trebui sa poata receptiona ‘free to air’ maxim 16 programe TV pana la sfarsitul lui 2015

 Ericsson Romania, Frontal Communication, Imagine Communications si RomTek sunt primii castigatori ai licitatiei pentru reteaua nationala de televiziune digitala terestra, care ar trebui sa le ofere romanilor posibilitatea de a receptiona din eter, fara plata unui abonament, pana la maxim 16 programe TV publice si private. Pentru receptia programelor este nevoie de o simpla antena terestra si un televizor digital (in standard DVB-T2) sau un televizor clasic legat la un receptor digital (set top box) tip DVB-T2. Deocamdata, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, care opereaza aceasta platforma, face teste in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi, iar pachetul de programe transmis este sarac: TVR1, TVR2, TVR3, TVR News si TVR HD.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Piața de franciză din România, 1% din PIB în 2015; jumătate din francizele românești sunt ilegale

Volumul pieței de franciză din România este, în 2015, de aproximativ 1% din Produsul Intern Brut (PIB) al țării, dar 50% din francizele românești sunt ilegale și creează distorsiuni, a declarat, joi, pentru AGERPRES, președintele Asociației Române de Franciză (ARF), Constantin Anton.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Românii au efectuat în semestrul I tranzacții online cu cardul în valoare de 65 milioane euro, prin Netopia mobilPay

Românii au efectuat 1,2 milioane de tranzacții online cu cardul prin Netopia mobilPay, în primul semestru din 2015, în creștere cu aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al companiei, remis joi AGERPRES.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: UniCredit Ţiriac Bank acordă grupului Valvis o finanţare de 28 milioane de euro

UniCredit Ţiriac Bank şi grupul Valvis au finalizat negocierile privind acordarea unei finanţări în valoare totală de 28 milioane de euro pentru susţinerea activităţii curente a grupului şi refinanţarea investiţiilor realizate în ultimii ani.

Grupul Valvis desfăşoară operaţiuni în domeniul apelor minerale, agriculturii şi producţiei de energie regenerabilă, prin intermediul companiilor Carpathian Springs (care îmbuteliază Aqua Carpatica), Valvis Holding Distribution, Dorna Agri şi Terra Muntenia.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Numărul societăţilor intrate în insolvenţă a scăzut cu aproape 56%, în prima jumătate a anului

Numărul societăţilor intrate în insolvenţă a scăzut, în primele şase luni din acest an, cu 55,98%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, ajungând la 5.736 unităţi, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Faţă de nivelul din luna mai, în iunie, numărul firmelor intrate în insolvenţă a crescut cu 20,5%.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: De ce prefera romanii sa-si infiinteze cele mai multe firme in domeniulcomertului, unde si insolventa e cea mai ridicata?

 Andreea locuieste in Berceni, la parterul unui bloc. Anul trecut, odata cu pierderea serviciului de la mica fabrica de textile la care lucra, si-a deschis un magazin alimentar. Practic, a pus o scarita de metal sub balcon, a inghesuit cateva sortimente de marfa pe niste rafturi improvizate si vinde produse de stricta necesitate unui grup restrans de locuitori ai zonei. De cateva zile, si-a cerut insolventa intrucat nu mai avea din ce sa-asi achite furnizorii. Cu toate acestea, 3 din 10 firme nou infiintate in primele 6 luni din acest an sunt in domeniul comertului, arata datele publicate joi de Registrul Comertului. Daca ne uitam la insolvente, 7 din 10 provin din comert.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Petrom a ieftinit masiv benzina şi motorina. Minus 15 bani la benzină, în zece zile

Scăderile de preţ se datorează ieftinirii barilului de petrol de pe pieţele internaţionale. În prezent, petrolul se tranzacţionează la circa 50 de dolari, de la 65 de dolari în urmă cu doar 2 luni, o scădere de circa 20%.

Petrom a ieftinit, în ultimele 10 zile, cu 6 bani motorina şi cu 15 bani benzina. La staţia de referinţă ECONOMICA.NET Şoseaua Alexandriei, Bucureşti, motorina costă acum 5,33 lei, iar benzina 5,59 lei. În 21 iulie, preţurile erau de 5,39 lei, respectiv 5,74 lei.

         Citeste mai mult…

Economica.net: ANRE şi Transgaz s-au dat reciproc în judecată

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în derulare aproape 390 de litigii, inclusiv cu companiile de stat Electrocentrale Bucureşti şi Transgaz, chemate în instanţă pentru recuperarea unor debite, informeaza Mediafax.

“ANRE a acţionat în judecată Electrocentrale Bucureşti SA şi SNTGN Transgaz pentru recuperare debite, iar aceastea au acţionat ANRE în judecată pentru anularea unor acte administrative”, a comunicat ANRE, la solicitarea MEDIAFAX.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dragnea, despre ordonanța privind salariile demnitarilor: Dacă nu și-o mai asumă nimeni, o să propun respingerea ei în Parlament

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că, dacă ordonanța privind creșterea salariilor demnitarilor nu mai este asumată de nimeni, atunci va propune respingerea ei în Parlament.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Câştigurile Siemens, afectate de declinul preţului ţiţeiului

Concernul german Siemens AG a raportat un profit peste estimările analiştilor deoarece aprecierea dolarului faţă de euro a compensat efectele declinului preţului ţiţeiului asupra afacerilor sale din energie, transmit AP şi Bloomberg.

Profitul din operaţiunile industriale a urcat cu 0,9% în trimestrul doi din 2015, la 1,82 miliarde de euro (două miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 1,74 miliarde. Acţiunile companiei au urcat joi cu 3,4%.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: OPEC: Preţul ţiţeiului se va stabiliza anul viitor

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol se aşteaptă ca preţul ţiţeiului să se stabilizeze anului viitor şi să rămână aşa o perioadă îndelungată, a afirmat, joi, secretarul general al OPEC, Abdullah al-Badri, informează agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

‘Preţurile se vor stabiliza în 2016. Pe termen lung, ne aşteptăm la stabilitate pe piaţa ţiţeiului. Toţi am avut de suferit din cauza instabilităţii pieţei şi a volatilităţii preţului la ţiţei’, a declarat şeful OPEC, în timpul vizitei la Moscova, unde s-a întâlnit cu ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ASF a autorizat prealabil fuziunea fondurilor de pensii facultative Eureko şi Aegon

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri autorizarea prealabilă a fuziunii fondurilor de pensii facultative Eureko Confort şi Aegon Esenţial, prin absorbţia primului, a anunţat autoritatea.

 Eureko Confort este administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, iar Aegon Esenţial este gestionat de Aegon Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministerul Energiei plătește 47.501 dolari, contribuția României pe 2015 la Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă

Ministerul Energiei plătește 47.501 dolari către Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), ceea ce reprezintă contribuția României pentru anul 2015, se arată într-un proiect de Ordonanță a Guvernului postat pe pagina de internet a ministerului.

.        Citeste mai mult…

Capital.ro: Reprezentanţii clienţilor cu credite în franci elveţieni au cerut modificarea proiectului de lege privind conversia

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii clienţilor cu credite în franci elveţieni, care au venit cu un set de propuneri de modificare a proiectului de lege privind conversia creditelor, cele mai importante fiind acordarea unui discount de minim 25% şi includerea creditelor cesionate de bănci în străinătate, a declarat preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Alin Iacob.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 20 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 20 milioane lei (4,6 milioane euro). La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,50%, ajungând la valoarea de 7.593,91 puncte, iar indicele BET Total Return se majorează cu 0,49%, la 8.651,31 puncte. BET-FI se depreciază, în schimb, cu 0,31%, până la 31.772,81 puncte.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tichetele de masă și asigurările medicale, principalele beneficii acordate de angajatorii români (studiu)

Tichetele de masă, asigurările medicale sau concediul de odihnă suplimentar reprezintă principalele beneficii oferite de angajatorii din România, reiese din studiul ‘Beneficii acordate de angajatorii români comparativ cu practicile din regiune’, realizat de compania Accace SRL și remis joi AGERPRES.

          Citeste mai mult…

Agrpres.ro: Ponta: E foarte bine că România apare ca destinație de top pe harta sporturilor electronice; e o oportunitate

Premierul Victor Ponta apreciază că prezența României ca destinație de top pe harta sporturilor electronice reprezintă o oportunitate pentru țara noastră să se facă remarcată pe plan internațional.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: EximBank România, model de business pentru agenții de export din Europa Centrală și de Est

Conceptul de business, care și-a demonstrat viabilitatea instrumentelor financiare și a soluțiilor de finanțare oferite, specificul cadrului legal de funcționare, precum și experiența în administrarea fondurilor statului poziționează EximBank drept un model de replicat pentru dezvoltarea activității agențiilor de export din Europa Centrală și de Est.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Cel mai mare retailer bulgar de articole pentru copii Hippoland intră pe piaţa din România

Hippoland, cel mai mare lanț de magazine din Bulgaria destinat exclusiv produselor pentru bebeluși și copii, intră pe piaţa din România și deschide pe 1 august primul său magazin din București în incinta Centrului Comercial Auchan din Drumul Taberei, a anunţat joi compania într-un comunicat.

          Citeste mai mult…

mediafax.ro: Alexis Tsipras propune un referendum în cadrul Syriza pe tema măsurilor de austeritate

Premierul de extremă-stânga al Greciei, Alexis Tsipras, propune convocarea unui referendum în cadrul partidului Syriza, duminică, pe tema măsurilor de austeritate convenite cu creditorii internaţionali, informează site-ul cotidianului Financial Times.

          Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor