Digi24.ro: Un lanţ străin de magazine va comercializa alimente fabricate în România
Eticheta „Produs în România” vinde bine, au observat reprezentanţii hipermarketurilor de la noi, care au lansat tot mai multe programe de încurajare a furnizorilor autohtoni. De pildă, un lanţ de magazine îi ajută să-şi vândă marfa nu doar în ţară, ci şi în străinătate. Dacă experimentul va avea succes, numărul producătorilor şi statelor implicate în program va creşte.
Siropurile de fructe produse de Ion Niculescu ajung în 80 la sută din hipermarketurile de la noi, unde sunt vândute sub marca proprie a acestora. Toată lumea are de câştigat.
Economica.net: UniCredit Leasing estimează pentru acest an o creştere cu peste 20% a finanţărilor pentru agricultură
UniCredit Leasing estimează pentru 2015 un volum de finanţări acordate companiilor cu activitate în sectorul agricol cu peste 20% mai mare faţă de anul trecut, se arată într-un comunica al instituţiei financiare, potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, UniCredit Bank a obţinut în 2014 o creştere de 27% faţă de anul precedent a volumelor de finanţare acordate companiilor cu activitate în domeniul agricol.
Economica.net: Cea mai slabă producţie de zahăr din ultimii 40 de ani duce la creşterea importurilor în UE
Uniunea Europeana se pregateste pentru cea mai slaba productie de zahar din ultimele patru decenii, ceea ce duce la cresterea preturilor si a importurilor în regiune, transmite Bloomberg.
Potrivit analistilor de la firma de cercetare F.O. Licht GmbH, productia de zahar alb în cele 28 de state membre UE va scadea în acest sezon cu 24%, pâna la 13,6 milioane tone, cel mai redus nivel înregistrat dupa 1971. Vremea secetoasa din unele parti ale Europei si reducerea suprafetelor cultivate cu sfecla de zahar vor face ca unele state sa produca mai putin decât permite UE, crede Stefan Uhlenbrock, analist la F.O. Licht.
Economica.net: Fondul Proprietatea ia în calcul listarea Hidrolectrica şi a Poştei Române în 2016
Fondul Proprietatea ia în calcul listarea Hidroelectrica în a doua parte a anului viitor, deşi nu a ieşit încă din insolvenţă, şi a Poştei Române în 2016 sau 2017, în timp ce ieşirea pe Bursă a CEO Oltenia a fost suspendată, potrivit managerului fondului, Greg Konieczny, transmite Agerpres.
‘Dacă vorbim de calendarul IPO, la Hidroelectrica pregătirea ofertei a început deja, deci există şanse să o vedem listată după prima jumătate a anului viitor. La CEO Oltenia nu vedem nicio şansă să fie listată prea curând. Acest proces este, din punctul nostru de vedere, suspendat. Şi mai avem încă patru companii pe lista scurtă pentru care se lucrează la procedurile de listare’, a spus joi Konieczny în cadrul unei conferinţe de presă.
Zf.ro: Bursa intră în sezonul raportărilor de rezultate. Se va dezgheţa piaţa?
Companiile listate la bursa de la Bucureşti încep astăzi să-şi raporteze rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, oferind investitorilor posibile indicii privind direcţia pieţei în lunile rămase până la finalul anului.
Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, are un câştig modest de 1% faţă de începutul anului, creşterea acţiunilor bancare fiind anulată de deprecierea acţiunilor din sectorul energetic.
Bursa.ro: Sibex, boală lungă – moarte sigură
La Sibex, prima jumătate a penultimei şedinţe a săptămânii s-a desfăşurat în climatul cunoscut de apatie, tranzacţiile fiind rare, atât pe piaţa derivatelor, cât şi pe piaţa spot. Cele câteva contracte futures consemnate la ora 17.30 – mai exact 22, având o valore de 388.002 lei, făceau ca şedinţa să intre în rîndul zilelor cu “activitate”, prelungind joaca de-a tranzacţiile. “Sibex este acum într-o situaţie care poate fi cel mai bine exemplificată de proverbul «boală lungă, moarte sigură», situaţie care pare acceptată cu seninătate de majoritatea acţionarilor, întrucât nu se observă nici măcar o luare de poziţie formală faţă de această situaţie, ca să nu mai vorbim de acţiuni concrete”, a declarat un consultant financiar.
Bursa.ro: BVB: Indicii, în creştere, pe un rulaj de 6,48 milioane euro
Marcel Murgoci: “Investitorii au apreciat reconfirmarea Franklin Templeton ca administrator al FP”
Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi de 28,71 milioane de lei (6,48 milioane de euro).
Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: “Şedinţa de la BVB de astăzi (ieri, n.r.) poate fi caracterizată printr-o lichiditate mult mai bună decât în şedinţa anterioară. Creşterea indicilor, în medie de până la 1%, poate fi pusă pe seama aprecierilor consistente de pe piaţa americană, care s-au mai domolit, totuşi, pe parcursul şedinţei. Remarcăm şi faptul că titlurile Fondul Proprietatea (FP) şi-au continuat creşterea, ca şi acţiunile Banca Transilvania, care au urcat cu peste 1%. Pe piaţa regular, preţul titlurilor FP a trecut de pragul de 0,82 lei, semn că investitorii au interpretat în mod pozitiv reconfirmarea Franklin Templeton ca administrator la FP”.
Mesagerul.ro, preluat de Bistriteanul.ro, Ziarelive.ro, Ziare.com: În ceas aniversar, Camera de Comerț și Industrie a premiat cele mai performante firme din județ
Camera de Comerț și Industrie (CCI) a profitat de Topul Firmelor pentru a sărbători cei 25 de ani de existență. Au fost premiate autoritățile locale și județene care au fost alături de Camera de Comerț și cele mai longevive și performante firme din județ.
Joi, la Hotel Metropolis s-a desfășurat ediția cu numărul 22 a celui mai mare eveniment dedicat oamenilor de afaceri și firmelor din județ: Topul Firmelor. Cu această ocazie, Camera de Comerț și Industrie a marcat și 25 de ani de existență.
Timponline.ro: Cele mai performante companii, premiate la Topul Firmelor 2015
Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a premiat cele mai performante companii din judeţ – dintr-un total de 1.084 incluse în Topul Firmelor 2015 – care au excelat anul trecut la cifră de afaceri, profit din exploatare, resurse umane şi capital angajat.
La evenimentul organizat în saloanele Hotelului Metropolis au participat prefectul Ioan Ţintean, subprefectul Ovidiu Frenţ, primarul Ovidiu Creţu şi alte autorităţi publice locale. Prefectul şi primarul a primit diplome şi trofee cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea instituţiei.
Jurnaluldebuzau.ro, preluat de Ziarelive.ro: FOTO: Societățile cele mai profitabile în 2014, premiate la Topul Firmelor
Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău și-a desemnat, joi seară, premianții celei de-a XXII-a ediție a Topului Firmelor Buzoiene. Au fost premiate câteva sute de societăți care au obținut pe parcursul anului 2014 cele mai bune rezultate financiar contabile. În cadrul aceleiași gale, Fundația Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a premiat cei mai buni olimpici din liceele buzoiene dar și câteva cazuri sociale și medicale.
Premiile au fost oferite de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Buzău, Ionel Gagu, secondat de prefectul județului, George Sava, președintele interimar al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarii municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, Constantin Boșcodeală și Viorel Holban.
Observatorulbuzoian.ro: Șeful Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Ionel Gagu, a solicitat ajutorul societăților buzoiene pentru dotarea UPU
Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău a organizat, joi, cea de-a XXII-a ediție a Topului Firmelor Buzoiene, ocazie cu care a premiat societățile care au înregistrat cele mai bune rezultate financiare în anul 2014. Societățile premiate au primit din partea organizatorilor diplome de merit și de excelență, un catalog cu toate firmele laureate dar și câte un contract de sponsorizare pe care reprezentanții au fost rugați să îl completeze în favoarea Spitalului Județean Buzău.
Realitatea.net, preluat de Ziareonline.com, Stiri-live.com, E-stireazilei.ro: O companie românească a primit distincția de excelență în afaceri, acordată de Camera de Comerț
În cadrul festivității de premiere a laureaților Topului Firmelor Arădene 2015, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, au fost omagiați campionii economiei arădene. Prestigiosul eveniment, ajuns la a XXII-a ediție și găzduit de Expo Arad, s-a dovedit a fi o adevărată sărbătoare a elitelor din mediul de afaceri arădean.
Obiectivvaslui.ro: O superbă reuşită a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui: Firmele de top din judeţ, premiate într-o gală festivă
Ieri, elita comunităţii vasluiene de afaceri s-a aflat alături de autorităţile locale şi judeţene, precum şi de invitaţi de marcă din capitală. Cei mai performanţi patroni, cu cele mai prospere afaceri din judeţ, au fost recompensaţi cu premii, distincţii de excelenţă şi trofee pentru creativitate.
Topul Firmelor din judeţul Vaslui, un eveniment care, spun organizatorii, polarizează energii, stimulează orgolii şi răsplăteşte ambiţii, a adunat şi anul acesta în competiţie cei mai de vază oameni de afaceri. Ieri, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui a reuşit, cu un efort fantastic, să reflecte într-un clasament activitatea economică judeţeană de anul trecut.
Vremeanoua.ro: Cei mai buni manageri din mediul de afaceri s-au întâlnit la Topul judetean al firmelor 2014
Peste 200 de oameni de afaceri, cei mai performanti si mai cunoscuti manageri din judetul Vaslui, s-au întâlnit, seara trecutã, la Topul judetean al firmelor. Un eveniment care reuneste, an de an, firmele vasluiene cu cele mai bune rezultate economice din anul precedent, pe fondul unei crize economice profunde, din cauza cãreia s-au închis deja mii de firme, mai mari sau mai mici. Atmosferã plãcutã, la restaurantul Vascar, oameni de afaceri eleganti, premii si plachete aniversare, concert Maria Buzã. Iatã ingredientele unei seri de neuitat, la care au participat cei mai buni investitori din judet, directorii care tin în spate mii de angajati sau, cum spunea unul dintre cei care au vorbit seara trecutã, “tremurã la fiecare adiere de vânt, din cauza creditelor din bãnci sau a datoriilor la stat”. Desi restaurantul Vascar are o capacitate de 180 de locuri, s-au fãcut eforturi pentru a suplimenta numãrul de locuri, pentru cã s-a estimat o participare din partea a 230 de invitati.
Ziare.com, preluat de Ziarulevenimentul.ro: Firmele au nevoie de sprijin
Topul Firmelor este o actiune prin care sunt recunoscute meritele oamenilor de afaceri. “Chiar in conditii fiscale ostile si cu saracele resurse ale acestei zone, reusesc sa supravietuiasca si sa-si dezvolte afacerile, ceea ce inseamna locuri de munca si conditii decente de trai pentru cei mai multi dintre vasluieni”, a declarat Ionel Constantin.
Presedintele CCIA Vaslui a remarcat faptul ca de la an la an, numarul firmelor care au reusit sa intre in topul judetean, a scazut la nivelul judetului Vaslui si a cerut sprijin din partea autoritatilor pentru oamenii de afaceri. Constantin a apreciat, insa, prezenta constanta a unui numar de 20-30 de firme vasluiene in clasamentul organizat la nivel national.
Bursa.ro, Ediţia a XXII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti, sub semnul recunoaşterii şi promovării performanţei adevărate şi oneste.
„Laureaţii noştri sunt modele demne de urmat pentru cei aflaţi la început de drum, pentru cei aflaţi într-un moment dificil şi care au nevoie de un strop de motivaţie, dar şi pentru cei care vor să se reinventeze! În toate cazurile, soluţiile sunt aceleaşi: profesionalism, pasiune, onestitate, echilibru, valori, principii, tenacitate, viziune şi, dincolo de toate, muncă asiduă, iar rezultatul, unul singur: performanţă adevarată”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în deschiderea ediţiei a XXII-a Topului firmelor din Capitală, potrivit unui comunicat al CCIB.
Cugetliber.ro, preluat de Actualitati.net, Ultimele-stiri.eu: A plouat cu premii la topul judetean al firmelor constantene
Evenimentul cel mai important al lunii octombrie îl reprezintă, fără îndoială lansarea Topului societăţilor comerciale din judeţul Constanţa, pe anul 2014. Ajuns la a XXII-a ediţie, clasamentul realizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa se bucură de un mare interes din partea mediului de afaceri.
Oricare dintre firme îşi doreşte o clasare pe podium şi o diplomă de top, care să-i dea strălucire şi greutate cărţii sale de vizită în relaţiile comerciale. Prezenţa între primii trei clasaţi din branşă are nu doar o valoare simbolică, ci şi una materială, generatoare de încredere şi respect pe piaţă şi aducătoare de clienţi.
Telegrafonline.ro: Uite cine sunt campionii economiei constănțene
De la an la an, Topul Firmelor realizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a crescut. În urmă cu 20 de ani, întocmirea sa era treabă uşoară, pentru că nu aveam foarte multe firme în judeţ. Acum, în 2015, la ediția cu numărul 22, 27.743 de firme care și-au depus bilanțurile financiar-contabile la 31 decembrie 2013 au fost luate în calcul. Este o scădere ușoară față de ediția de anul trecut, când în top au intrat 27.825 de firme. Nici situația economică nu este însă înfloritoare, iar firmele cu capital privat 100% românesc sunt puține. „Avem 4.000 de firme noi, în 2014, la nivel național, dar este vorba de microîntreprineri. Firmele mari sunt puține, cele mari cu capital autohton, și mai puține. Problema este că au intrat într-o rutină păguboasă. 70% din export merge către țări UE, 15% – către alte state din Europa, și doar 5% este cu adevărat comerț exterior.
Digi24.ro: ANRE blochează ieftinirea energiei electrice
În disputa cu RCS & RDS, ANRE se apără cu argumente inexistente. Autoritatea a refuzat să permită RCS & RDS să distribuie energie electrică printr-o reţea proprie şi invocă inclusiv directive europene. Dar directivele europene susţin exact contrariul. RCS & RDS a anunţat că prin dezvoltarea unei reţele proprii de distribuţie ar putea oferi electricitate mai ieftină cu 25%.
ANRE blochează concurenţa pe piaţa distribuţiei de energie electrică și, implicit, șansa consumatorilor de a plăti prețuri mai mici. Autoritatea invocă legislaţia europeană: „Atribuțiile operatorilor de distribuție sunt prevăzute la art. 25 din Directivă, cu referire explicită la zona de activitate a acestora, iar din prevederile citate în antecedență rezultă în mod explicit că într-o anumită zonă, pentru o perioadă limitată de timp, statul desemnează un singur operator de distribuție. Prevederile directivei sunt transpuse în cadrul legislativ din România prin Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 cu modificările și completările ulterioare, precum și de reglementările subsecvente.
Zf.ro: Un nou brand atacă o piaţă de 10 mld. euro. Nobel Oil vrea 90 de benzinării în cinci ani. Prima oprire, la Iaşi
Nobel Oil, o companie petrolieră cu acţionariat internaţional concentrată mai ales în zona caspică, deschide luna viitoare, în Iaşi, prima benzinărie sub acest brand, România fiind de altfel prima ţară în care compania a decis să-şi constriască o prezenţă în retailul cu carburanţi.
Stiri.tvr.ro: Mina Petrila la final. O istorie de 156 de ani
A procesat sute de tone de cărbune pe oră, a fost cea mai adâncă mină din Europa, şcoală pentru generaţii de specialişti în minerit, are în patrimoniu instalaţii care funcţionează perfect de multe zeci de ani, dar a şi luat zeci de vieţi. Mina Petrila va înceta să funcţioneze la 30 octombrie 2015 şi totul va fi dezafectat, mutat, închis. O petiţie online se opune demolării patrimoniului industrial de la Petrila.
Miercuri 21 octombrie 2015, a fost ultima zi cu plan de producţie. De joi nu s-a mai săpat, urmează dezechiparea abatajului, evacuarea cărbunelui, iar în 30 octombrie, la schimbul IV, Mina Petrila va da ultimele tone de cărbune, a precizat Aurel Anghel, director general Societăţii Naționale de Închideri de Mine Valea Jiului.
Mediafax.ro: INCIDENT la centrala nucleară ungară Paks
Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Paks s-a deconectat de la reţea în urma unei defecţiuni la un panou, antrenând o scădere semnificativă a producţiei, dar fără să pună în pericol securitatea, a anunţat joi Agenţia Atomică ungară pentru Energie, relatează MTI.
Directorul general al Agenţiei Gyula Fichtinger a declarat pentru MTI că centrala nucleară a raportat autorităţii imediat pana, care a avut loc la ora locală 17.11, pe 24 octombrie.
Digi24.ro: BIZIDAY | Noua relație a Fiscului cu contribuabilii
Fiscul vrea să schimbe modul de lucru cu toţi patronii din această ţară. Vrea să treacă de la controalele despre care s-a spus de multe ori că au fost abuzive la o relaţie bazată pe încredere. Cu alte cuvinte, Fiscul le propune patronilor să transmită singuri şi la timp toate datele legate de operaţiunile pe care le fac, iar în schimb promite că nu va merge în control. Este acelaşi model după care funcţionează lucrurile în Marea Britanie, unde contribuabilii fac toate raportările pe internet şi tot acolo primesc şi răspunsuri la solicitările lor. Controalele reprezintă cazuri excepţionale. La noi, acest mod de lucru îi va include în prima fază doar pe marii contribuabili.
Ziare.com: Cele 10 “porunci” ale fiscalitatii, dupa care se vor face afaceri in Romania in 2016
Noul Cod Fiscal si Codul de Procedura Fiscala aduc cateva elemente de clarificare legislativa si de predictibilitate a politicii fiscale.
Reprezentantii PwC au prezentat cele mai importante 10 teme fiscale care vor influenta semnificativ mediul de afaceri si vor marca evolutia economiei romanesti in urmatoarea perioada, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.
Ziare.com: Inca nu suntem in stare sa colectam taxele: Codasi la TVA – Avertismentul CE
Comisia Europeana a constatat ca Romania a inregistrat progrese in ultimii ani in ceea ce priveste mixul de taxe si reforma ANAF, dar are inca probleme cu colectarea taxelor, in special la TVA, deficitul de colectare in acest caz fiind printre cele mai mari din Uniunea Europeana.
“Evaluarea Comisiei este ca s-au inregistrat progrese in ultimii ani in ceea ce priveste mixul de taxe si reforma in curs a ANAF, dar colectarea veniturilor ramane scazuta in continuare, iar deficitul de colectare a TVA este printre cele mai mari din UE”, a declarat, joi, Carmen Marcus, analist de politici economice in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
Digi24.ro: Planuri pentru tuneluri pe sub Dunăre. Cât ar costa construcția
Din când în când, Primăria din Galați își aduce aminte că ar vrea să construiască tuneluri pe sub Dunăre. În acest fel, i-ar ajuta pe cei care vin din Dobrogea către Moldova și care sunt nevoiți să ia bacul. Problema este că Primaria din Galați are datorii la bănci de peste 20 de milioane de euro și nici vorbă să aibă bani pentru construcția tunelurilor. Are în schimb bani pentru un studiu de fezabilitate, a cărui valoare se poate dubla dacă firma care îl face găsește și un finanțator. Teoretic, finanțatorul ar urma să pună taxă pe tunel și să-și recupereze investiția.
Antena3.ro: Cine va superviza lucrările pe autostrada Bucureşti – Braşov. Firma va încasa aproape 500.000 de euro
CNADNR a decis să atribuie supervizarea construirii autostrăzii Bucureşti Braşov aceleaşi fime care s-a ocupat de Orăştie Sibiu.
Consitrans este compania care a făcut studiul de fezabilitate în cazul tronsonului închis şi demolat din cauza prooblemelor de structură.
Agerpres.ro: Orașul Sfântu Gheorghe poate atrage investiții de 79 de milioane de euro cu proiectul “Identitate“
Orașul Sfântu Gheorghe poate atrage investiții de 79 de milioane de euro cu proiectul “Identitate” cu care și-a depus candidatura pentru Capitala Europeană a Culturii în 2021.
‘Cu acest program, orașul Sfântu Gheorghe, în calitate de candidat în numele Ținutului Secuiesc, își asumă realizarea unor obiective care au un impact similar asupra vieții cotidiene ale locuitorilor regiunii.
Zf.ro: MOL a ajuns la cinci „supermarketuri“
În benzinăriile-supermarket ale reţelei se găsesc produse precum făină, fasole, fructe, legume, dar şi detergenţi.
MOL România, al patrulea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală care deţine o reţea de 200 de puncte de alimentare, a ajuns la cinci benzării în care a implementat conceptul Fresh Corner, un format nou de magazin din incinta staţiei de carburanţi a cărui sortimentaţie se apropie destul de mult de cea a unui supermarket. MOL a decis să implementeze acest concept la nivel de grup în contextul în care mai toate companiile petroliere încearcă să-şi trasnforme benzinăriile în centre de servicii.
Zf.ro: „Dialogul nesfârşit“ al autostrăzilor. Craiova-Piteşti şi centura sud a Capitalei sunt de doi ani în negocieri fără speranţă
Autostrada de centură sud a Capitalei (48 km) şi autostrada Craiova-Piteşti (121 km), două proiecte pe care statul a anunţat că vrea să le construiască în concesiune şi care ar urma să coste cumulat aproape 4 miliarde de euro, „se zbat“ de mai bine de doi ani într-un lung şir de negocieri între statul român şi potenţialii investitori privaţi, aşa-numitul „dialog competitiv“.
Economica.net: Pasajul Domneşti: Consorţiul Straco-COMNORD-SPECIALIST CONSULTING a câştigat licitaţia. Straco este în insolvenţă
În data de 18.03.2015 a fost iniţiată procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de achiziţie publică care a avut ca obiect “Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucureşti – Domneşti” prin publicarea în SEAP a Anunţului de participare nr. 157926.
În data de 30.10.2015 a fost comunicat ofertanţilor rezultatul procedurii de achiziţie publică, câştigătorul fiind Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. COMNORD S.A. – S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. Compania Straco a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii august din acest an.
Economica.net: Cosmetic Plant a lansat o nouă gamă de produse şi mizează pe afaceri cu 20% mai mari în 2015
Compania clujeană Cosmetic Plant a lansat o gamă de produse pe bază de miere şi lăptişor de matcă, şi mizează pe afaceri cu 20% mai mari decât în 2014. Compania a încheiat anul trecut cu profit net cu peste 71% mai mare decât în 2013.
Până la finele anului, Cosmetic Plant va raporta un business mai mare cu circa 20% faţă de cel din 2014, iar lansarea noii game va avea o contribuţie importantă în atingerea acestei estimări. Procesul de dezvoltare a reţetei noii game de produse şi testare a durat circa un an, iar decizia de lansare a unei astfel de game a fost luată ca urmare a interesului foarte mare observat în rândul clientelor pentru cele două ingrediente miere şi lăptişor de matcă, spune Susana Laszlo, director general al companiei Cosmetic Plant.
Digi24.ro: IT-știi români care lucrează cu Google
Filiala din Timișoara a unei companii americane a colaborat cu Google la realizarea unui procesor care ar putea juca un rol important în dezvoltarea realității augmentate. Atunci când este conectat la mai multe camere de filmat, procesorul ajută la scanarea mediului înconjurător. Sistemul poate fi folosit inclusiv la realizarea unui sonar electronic, care să avertizeze persoanele nevăzătoare despre obstacolele pe care le au în cale.
Ființa umană percepe imaginile tridimensionale în momentul în care creierul combină ceea ce văd cei doi ochi. Pe un principiu asemănător funcționează și sistemul dezvoltat de IT-știi din Timișoara ai companiei americane Movidius, în colaborare cu Google.
Agerpres.ro: IDC: scăderea vânzărilor de tablete a continuat în T3
Vânzările mondiale de tablete au scăzut, în perioada iulie-septembrie 2015, pentru al patrulea trimestru consecutiv, în condițiile în care cumpărătorii au amânat achiziționarea unei tablete mai noi sau au preferat un dispozitiv alternativ, a anunțat joi firma de cercetare de piață IDC, transmite AFP.
Potrivit datelor IDC, un număr de 48,7 milioane de tablete au fost livrate la nivel mondial în trimestrul al treilea al acestui an, cu 12,6% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. IDC estimează că la finele lui 2014 numărul tabletelor instalate la nivel mondial era de 581,9 milioane, iar pe piețele mature din America de Nord, Europa Occidentală și Asia Pacific există peste 100 de milioane de tablete active în fiecare regiune, oportunitățile de creștere sunt din ce în ce mai limitate.
Antena3.ro: Eveniment Intact Media Group – Achiziţiile publice. Eficientizarea resurselor publice
Bani furați, licitații trucate, corupție. Bani publici cheltuiți ineficient. Contracte de aproape 1,5 miliarde de euro întârziate din cauza a 9.000 de contestații depuse în ultimii doi ani. Controale excesive. Neîncredere și chiar teamă în mediul privat de a colabora cu statul. Așa arată tabloul achizițiilor publice în România ultimilor ani. Lucrurile s-ar putea schimba însă începând cu 1 ianuarie 2016, când noua lege a achizițiilor publice ar trebui să intre în vigoare.
Jurnalul.ro: Prin noua legislaţie, se vor face licitaţii fără „dedicaţii” şi fără contestaţii
Noua legislaţie care priveşte achiziţiile publice ar trebui să faciliteze accesul la fonduri europene, să elimine mare parte din corupţie şi să ne aducă infrastructură. Pachetul de legi a fost aprobat de Guvern săptămâna trecută şi va fi trimis în Parlament, pentru a fi votat în procedură de urgenţă. Se aşteaptă şi de această dată modificări ulterioare.
Un mare câştig, atât pentru participanţii la licitaţii, cât şi pentru beneiciari este înlocuirea criteriului “preţul cel mai scăzut” prin oferta cea mai eficientă. Noua lege ar trebui să vină în sprijinul mediului de afaceri, care aşteaptă o procedură simplificată pentru participarea la licitaţiile publice, dar şi în sprijinul autorităţilor, care aşteaptă să poată cheltui banii, prin investiţii absolut necesare. Schimbarea legislativă este obligatorie şi pentru a se apropia cât mai mult de realităţile europene actuale.
Digi24.ro: Cele mai mici dobânzi la creditele in lei
Indicele ROBOR la trei luni, cel în funcție de care se calculează ratele la credite, a ajuns la minimul absolut, 1,21%. Înseamnă câțiva lei la rată când se va face resetarea acesteia, în ianuarie.
Acest record nu e departe de ce am avut în iunie, 1,22%, după care a urcat în vară la 1,5%, însă momentul actual se pretează unor scăderi și mai mari.
Profit.ro: Băncile au mărit marjele nete de dobândă încasate de la clienți
Băncile au încasat o marjă netă mai mare de la debitori în septembrie, arată datele BNR. Băncile au mărit dobânzile la creditele noi, în timp ce au redus remunerațiile pentru depozitele în lei aflate în sold la un minim istoric. Dobânzile la creditele și depozitele în euro au scăzut și ele la un minim istoric, în timp ce marja netă pentru împrumuturile noi în euro a ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008.
„Considerăm că această evoluție a fost influențată de perspectivele divergente de politică monetară (România vs. Zona Euro), în contextul adoptării noului Cod Fiscal pe plan intern și a revenirii în teritoriu negativ a dinamicii prețurilor de consum și a incidenței scandalului Volkswagen în zona euro, într-un climat global caracterizat prin decelerarea economiei Chinei și persistența volatilității pe piețele financiare”, consideră analiștii Băncii Transilvania.
Agerpres.ro: Poșta Română a finalizat negocierile cu Nextebank pentru intermedierea produselor și serviciilor bancare în propria rețea
Poșta Română și Nextebank au semnat un acord care finalizează negocierile pe marginea proiectului de implementare a serviciilor bancare în rețeaua poștală, proiectul urmând să fie transmis, în zilele următoare, spre analiză și aprobare, Băncii Naționale a României /BNR/, a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, Compania Națională ‘Poșta Română’ /CNPR/.
Agerpres.ro: Testele BCE vor arăta că băncile grecești au un deficit de capital de 14 miliarde de euro (surse)
Testele de stres derulate de Banca Centrală Europeană (BCE) în rândul principalelor bănci grecești vor arăta că acestea vor avea nevoie de noi fonduri în valoare de aproximativ 14 miliarde de euro în situația în care condițiile economice se vor înrăutăți, au declarat joi pentru Reuters două surse din mediul bancar.
Mecanismul European de Supervizare Bancară (SSM) evaluează necesitățile de capital ale primelor patru bănci grecești, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank și Alpha Bank, urmând ca rezultatele să fie date publicității sâmbătă.
Bursa.ro: GHEORGHE PIPEREA: “Există o decizie a Înaltei Curţi care va schimba totul în procesele pe CHF”
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dat o decizie, în decembrie anul trecut, a cărei motivare a fost scrisă abia recent şi care “va schimba totul în materie de procese pentru îngheţarea cursului francului elveţian (CHF)”, a anunţat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea.Domnia sa ne-a spus că ÎCCJ a “indicat” Curţii de Apel, într-o decizie emisă în cadrul unui proces pe îngheţarea cursului CHF/leu, faptul că ar trebui “să nu mai insiste pe preţul contractului şi să fie mai atentă în hotărârile sale pe care le dă în astfel de cazuri, trebuind să se asigure dacă clientul a fost bine informat, dacă textul a fost inteligibil etc.”: “Cu siguranţă că acest lucru va schimba totul.
Zf.ro: Pierderile Băncii Carpatica s-au mărit cu 22% în primele nouă luni
Pierderile Băncii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) au crescut cu 22% în primele nouă luni din 2015, la 26,5 milioane de lei, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au prăbuşit la aproape jumătate.
Solvabilitatea băncii sibiene era de 8,6% la 30 septembrie, faţă de 10,8% la sfârşitul lunii decembrie 2014 şi limita minimă cerută de BNR de 10%, astfel că activitatea de creditare a instituţiei este semnificativ restricţionată.
Economica.net: Cât costă biletul de avion pe rutele unde concurează cele mai multe companii aeriene
Pe şase rute de la Bucureşti spre oraşele din Europa concurenţa este mare. Mai multe companii aeriene încearcă să atragă pasageri cu preţuri reduse. ECONOMICA.NET a analizat preţurile biletelor de avion oferite de companii pe aceste destinaţii. În unele cazuri, compania naţională Tarom oferă tarife mai mici decât companiile low-cost.
Pentru comparaţie, în cazul companiilor low-cost, la preţul standard al biletului de avion a fost adăugat şi bagajul la cală, dar şi taxa pentru rezervarea locului în avion, tarife ce variază de la companie la companie. În cazul companiei Blue Air, a fost aleasă cea mai mică taxă pentru modalitatea de plată, cea de 10 euro.
Economica.net: Klemm: România are potenţial turistic, dar trebuie să-şi creeze un brand mai eficient
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, consideră că România are potenţial pentru a deveni o destinaţie turistică de top, dar Guvernul trebuie să ajute la crearea unui brand de ţară ‘mai eficient’, care să atragă mai mulţi turişti, transmite Agerpres.
Antena3.ro: Câţi turişti a adus frunza pe care Udrea a dat zeci de milioane de euro
Milioanele de euro alocate pentru realizarea şi promovarea brandului turistic al României, pe vremea când Elena Udrea era ministru al turismului, nu au dat roadele aşteptate.
Astfel, dacă numărul turiştilor străini înregistraţi în 2010, anul lansării brandului, era de 1,3 milioane, în 2011 acesta a ajuns la 1,5 milioane, iar în 2012 numărul turiştilor străini a ajuns la 1,6 milioane.
Agerpres.ro: Aeroportul Internațional Henri Coandă București a primit certificarea ACI privind reducerea emisiilor de carbon
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a obținut nivelul doi al certificării ACI Airport Carbon Accreditation, pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB), pentru reducerea emisiilor de carbon, se arată într-un comunicat al companiei transmis, vineri, AGERPRES.
‘Certificarea vine să demonstreze, încă o dată, că preocuparea CNAB pentru protecția mediului nu numai că reprezintă o prioritate, ci conduce la rezultate măsurabile în acest domeniu’, se menționează în comunicat.
Economica.ro: Fermierii care au înregistrat pagube din cauza secetei pot depune cererile de despăgubiri până pe 30 noiembrie
Producătorii agricoli care vor să beneficieze de scheme de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta severă în perioada aprilie-septembrie 2015 trebuie să depună o cerere în acest sens la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până pe data de 30 noiembrie 2015, se arată într-un comunicat al APIA transmis, vineri, AGERPRES.
Plăţile compensatorii se acordă pentru pierderile de venit survenite la următoarele culturi: porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfeclă de zahăr, legume în câmp, plante de nutreţ, păşuni şi fâneţe.
Economica.net: Şase măsuri de finanţare din noul PNDR vor fi deschise la începutul lui 2016
Alte şase măsuri de finanţare din noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 vor fi deschise la începutul anului 2016, cea mai importantă fiind măsura dedicată schemelor de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), George Turtoi, într-o conferinţă privind noul PNDR, organizată în cadrul Indagra 2015.
Zf.ro: Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România, pentru 12,4 milioane dolari
Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România, pentru care a plătit 12,4 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate joi la care jumătate din cantitatea totală achiziţionată, de 240.000 de tone, a provenit din Franţa, relatează Bloomberg.
Grâul românesc a fost cumpărat de la traderul Ameropa, la un preţ de 206,86 dolari tona, care include transportul, dar nu şi taxele asiguratorii.
Agerpres.ro: Progrese în dezvoltarea bateriilor litiu-aer, dar încă 10 ani până vor fi operaționale
Cercetătorii au anunțat că au făcut progrese în dezvoltarea unei baterii litiu-aer, care ar putea oferi mașinilor electrice potențialul unei autonomii echivalente cu cea a vehiculelor pe benzină, conform unui studiu publicat joi în revista americană ‘Science’, informează agențiile de presă internaționale.
Această baterie de o mare densitate a energiei poate, în această etapă de dezvoltare în laborator, să fie reîncărcată de mai mult de două sute de ori, au precizat cercetătorii.
Zf.ro: Electrocentrale Bucureşti cumpără gaze de 86,8 milioane lei de la Romgaz
Producătorul de energie electrică şi termică Electrocentrale Bucureşti a încheiat un contract în valoare de 86,87 milioane lei cu producătorul Romgaz, pentru achiziţia de gaze naturale.
Contractul este valabil pentru perioada 16 octombrie-15 noiembrie, potrivit unui comunicat transmis de Romgaz Bursei de Valori Bucureşti.
Capital.ro: Oficial german: România ar putea pierde în acest an fonduri europene de 6,6 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum, a declarat că priveşte “cu scepticism” faptul că în România se scad impozite, dar ţara nu reuşeşte să acceseze “mulţumitor” fonduri europene, motiv pentru care, până la sfârşitul anului, ar putea pierde 6,6 miliarde de euro.
El a precizat că în cadrul vizitei pe care o efectuează la Bucureşti, în fruntea unei delegaţii a Bundestagului, s-a întâlnit, printre alţii, cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, cu care a discutat despre perspectiva introducerii monedei unice în România, dar şi despre situaţia macroeconomică a ţării.
Agerpres.ro: Aurescu a transmis la Forumul SUERD un mesaj privind trecerea la implementarea efectivă a Strategiei Dunării
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, la cea de-a IV-a ediție a Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) de la Ulm, că este necesar ca, în perioada următoare, să se treacă de la etapa de formare a mecanismelor de gestionare a SUERD la implementarea efectivă a strategiei, prin încurajarea proiectelor de vizibilitate care au drept scop coeziunea socială, economică și teritorială a macro-regiunii Dunării.
Agerpres.ro: Teodorovici: Este foarte important să stimulăm primăriile să acționeze pe piață ca și companii
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Satu Mare, că este important ca primăriile să acționeze ca și companiile private, încercând să atragă și să dezvolte afaceri pe plan local, pentru a asigura bugetul necesar întreținerii obiectivelor publice.
“Pentru mine, ca și om de finanțe, este foarte important ca noi să reușim să stimulăm primăriile să acționeze pe piață ca și companii, în sensul de atrage, de dezvolta afaceri la nivel local, în urma cărora să aducă la bugetele locale venituri suplimentare, pentru a-și putea, mai departe, dezvolta alte și alte proiecte. Este foarte important acest lucru. Dacă nu, va fi foarte greu să mențineți întreținerea unor drumuri pe care le faceți acum sau a altor obiective publice. De undeva banii trebuie să vină la bugetele locale”, a declarat Teodorovici, la o întâlnire cu autorități publice locale, reprezentanți ai CJ și ai Primăriei Satu Mare.
Zf.ro: Microsoft Summit 2015: Cum poate creşte productivitatea IMM-urilor cu soluţii de mobilitate pentru angajaţi
Creşterea productivităţii şi eficienţei întreprinderilor mici şi mijlocii de pe piaţa locală prin implementarea unor soluţii de mobilitate pentru angajaţi va constitui una dintre temele cheie abordate în cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în 4-5 noiembrie 2015.
Importanţa acordată acestei teme este susţinută şi de o cercetare realizată la începutul anului pe un eşantion de peste 5.555 angajaţi în IMM-uri din 16 ţări din Europa, printre care şi România, care arată, pe de o parte, că în România există un interes major pentru adoptarea noilor tehnologii, dar, pe de altă parte, şi că în multe dintre companiile locale există o serie de practici care pun în pericol integritatea & securitatea datelor.
Zf.ro: Noul şef Brico Dépôt schimbă strategia magazinelor şi merge pe conceptul de consultanţă pentru clienţi. “Vrem să fim priviţi drept companie românească, să ne adaptăm la nevoile pieţei”
Francezul Christian Mazauric (46 de ani), care conduce de la începutul lunii septembrie reţeaua locală de bricolaj Brico Dépôt, parte a grupului britanic Kingfisher, estimează că piaţa locală de bricolaj se ridică la circa 2 miliarde de euro, aceasta urmând să înregistreze anul acesta o creştere de 3-4%.
“Piaţa va înregistra o uşoară creştere anul acesta, datorită investiţiilor în renovări, dar şi a locuinţelor nou construite”, a spus Mazauric, în prima sa conferinţă de presă de la numirea la conducerea operaţiunilor din România.
Economica.net: O nouă eră pentru Brico Depot. Britanicii vor lansa serviciul “click and collect” şi vor 35 de magazine
Retailerul de bricolaj Brico Depo, operat de compania britanică Kingfisher, numărul unu la nivel european, se pregăteşte să intre într-o nouă eră pe piaţa din România, după ce a finalizat rebrandingul celor 15 magazine Bricoste. Anul viitor va lansa serviciul de “click and collect” şi este în căutare de terenuri pentru expansiune. Vor 35 de magazine în câţiva ani.
Economica.net: Schimbarea la faţă a site-ului de recrutare eJobs: o nouă versiune de CV şi navigare mai uşoară pentru candidaţi
eJobs, cel mai mare site de recrutare din România, s-a relansat cu un design modern care face navigarea mai intuitivă şi mai prietenoasă, dar şi cu o nouă variantă de CV care scoate în evidenţă experienţa şi atributele personale ale candidaţilor.
Relansarea eJobs vine împreună cu un proces de rebranding care include o redesenare a logo-ului şi o campanie de comunicare desfăşurată sub sloganul “Meriţi mai mult!”. Campania de comunicare a fost realizată de echipa eJobs împreună cu agențiile de publicitate Propaganda şi V8 Interactive.
Mediafax.ro: România, pe locul doi într-un top Deloitte cu cele mai dinamice companii IT din regiune
România ocupă locul al doilea, după Polonia, cu zece prezenţe în competiţia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza creşterii veniturilor obţinute pe o perioadă de patru ani, potrivit clasamentului Deloitte CE Technology Fast 50 2015.
România înregistrează o creştere semnificativă pentru al treilea an consecutiv, cu 29 companii înregistrate, faţă de 18 în 2014, din care zece companii în Fast 50, faţă de şase în 2014, şi liderul categoriei Big 5, se arată într-un studiu al firmei de consultanţă şi audit. Pentru ediţia din 2015 au fost luate în calcul veniturile din perioada 2011-2014, cu o creştere medie înregistrată de companiile româneşti prezente în Fast 50 de 544%.
Digi24.ro: Autoritățile nu mai pot invoca scuze pentru lipsa autostrăzilor
De anul viitor, autorităţile nu mai pot invoca diverse contestaţii sau contractele ineficiente pentru a justifica blocarea marilor proiecte de infrastructură. Legea achiziţiilor publice va fi modificată astfel încât atunci când se atribuie lucrări, să se ţină cont şi de experienţa constructorului, nu doar de criteriul celui mai mic preţ.
Mini-autostrada care leagă Bucureştiul de Autostrada 3 a intrat în faza contestaţiilor. Italienii de la Serrenissima au făcut plângere pentru că nu au fost aleşi ei, ci grecii de la Aktor şi românii de la Euroconstruct. Motivul? Ei au avut preţul cel mai mic. Suspect de mic, adaugă specialiştii: 88 de milioane de lei pentru 3,2 kilometri, jumătate din cât estimase Compania de Drumuri.
Digi24.ro: Poluarea peste limitele legale devine legală
În urma scandalului Volkswagen, Uniunea Europeană se pune pe făcut concesii. Ţările membre au decis ca maşinile să poată emite de două ori mai multe noxe decât limita legală. Este vorba tocmai despre emisiile de oxizi de azot, care în cazul Volkswagen erau de 40 de ori mai mari decât prevede legea.
Din 2017 însă, maşinile diesel vor fi testate în condiţii reale de drum, astfel încât să nu mai existe îndoieli că performanţele din cartea tehnică sunt false.
Hotnews.ro: Guvernul a crescut cu peste 50%, fara sa anunte, salariile angajatilor din Finante
Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate substantial de Guvern, prin derogare de la lege, incepand cu luna noiembrie, fara ca masura sa fie anuntata public, scrie Profit.ro. Liderul sindical Bogdan Hossu a declarat, pentru Profit.ro, ca salariile acestora sunt majorate cu peste 50%. In acelasi timp, surse din Ministerul Muncii au declarat, pentru Profit.ro, ca majorarea salariala exacta este de 62,5%. Cresterea salariilor a fost introdusa in ordonanta de urgenta privind a doua rectificare bugetara din acest an, prin derogare de la legea care impune ca, in acest an, cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului platit din fonduri publice sa fie inghetat la nivelul de anul trecut.
Hotnews.ro: Romania – pe ultimul loc in UE la accesul la servicii financiare
Serviciile financiare, prea scumpe pentru 50% dintre potentialii clienti ai Caselor de Ajutor Reciproc (studiu al Institutului de Economie Sociala). UE le vine in ajutor, printr-o Directiva care prevede accesul tuturor la conturi bancare la vedere.
Rezultatele cercetarii ¬Accesul la servicii financiare si indatorare¬, realizata de Institutul de Economie Sociala, releva faptul ca obtinerea unui imprumut de 1500 de lei pentru o urgenta este aproape imposibil pentru multi dintre respondenti. Aproximativ jumatate dintre acestia spun ca nu ar putea face rost de acesti bani, daca ar fi necesar.
Agerpres.ro: Noile teste de emisii vor avea consecințe economice semnificative pentru companiile auto (ACEA)
Noile teste din UE care vor măsura emisiile autovehiculelor și în trafic, nu doar în laborator, vor forța companiile auto să-și retragă modelele de pe piață mai devreme decât era planificat, a avertizat vineri Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite DPA.
Comisia Europeană pregătea această legislație pentru introducerea, obligatoriu, a testelor complementare în condiții reale de mers dinainte de izbucnirea scandalului Volkswagen. Cele 28 de state membre și CE au stabilit miercuri, într-un comitet tehnic, că autovehiculele din trafic pot depăși cu 110% limitele fixate fără a se considera infracțiune, într-o perioadă tranzitorie, din septembrie 2017 (pentru modele noi), în septembrie de 2019 (pentru toatele autovehiculele noi).
Economica.net: Record pe piaţa interbancară. Dobânda de referinţă pentru creditele retail a atins un nou minim istoric
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru creditele persoanelor fizice, a scăzut cu 7% în ultimele trei zile şi a atins, vineri, un nou minim istoric, de 1,18%.
Dobânda de referinţă la lei pe piaţa interbancară a scăzut, miercuri, cu 4,7%, la 1,21%, cel mai redus nivel din 4 iunie 2015, când ajunsese la 1,22%, minimul istoric anterior.
Economica.net: MFP a programat împrumuturi de circa 3,53 miliarde de lei de la bănci, în luna noiembrie
Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a planificat împrumuturi de 3,53 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna noiembrie, din care 3,2 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 330 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
Zf.ro: RCS&RDS lansează un nou post de radio: Digi FM
Compania de telecomunicaţii RCS&RDS va lansa, cel mai probabil pe 11 noiembrie, postul de radio informativ Digi FM, care va înlocui Info Pro, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse.
RCS&RDS nu a făcut încă un anunţ privind data lansării oficiale a Digi FM, însă, în şedinţa din 23 iulie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Cosmin Prelipceanu a spus că acest post de radio va fi lansat în această toamnă.
Mediafax.ro: Serviciul AXN Now va fi disponibil pe Telekom TV, în exclusivitate pe piaţa media din România
AXN Now, serviciul video on-demand lansat de AXN, pe care pot fi vizionate filmele, documentarele şi seria “Războiul stelelor”, va fi disponibil, de la 1 noiembrie, în exclusivitate pe piaţa media din România, pe platformele Telekom TV Interactiv şi Web & Mobile.
Telekom România extinde oferta de conţinut TV pe platforma Telekom TV Web & Mobile şi introduce AXN Now, opţiunea disponibilă în regim video on-demand a AXN, care oferă utilizatorilor o colecţie bogată de filme şi seriale, pe care aceştia le pot viziona oriunde şi oricând doresc, informează Sony Pictures Television Networks, compania care deţine AXN Now.
Agerpres.ro: CFR Călători reintroduce ruta Curtea de Argeș – Pitești, din 1 noiembrie
Patru trenuri Regio vor fi reintroduse pe ruta Curtea de Argeș – Pitești, începând cu data de 1 noiembrie, distanța urmând a fi parcursă în 50 de minute, a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, CFR Călători.
Trenurile vor deservi locuitorii din Curtea de Argeș, Băiculești, Merișani, Bascov, Halta C.I.L. și Pitești Nord, asigurându-le, astfel, legătura cu Bucureștiul și cu alte localități de pe harta feroviară a județelor Argeș, Olt, Dolj și Dâmbovița.
Zf.ro: Cât de important este turismul pentru economia judeţelor. Hotelurile şi restaurantele din România aduc doar 1% la cifra de afaceri a companiilor locale
În România existau la finalul lui 2014 circa 32.500 de companii care aveau activităţi în domeniul HoReCa, cu o cifră de afaceri totală de 11,8 mld. lei anul trecut.
Deşi numărul lor reprezintă peste 5% din totalul numărului de companii din România, ca business ele au un aport mult mai mic în totalul economiei, de doar 1%, acesta fiind un semn al subdezvoltării turismului local.