Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 31 august 2015

Agrointel.ro, preluat de Facebook : Revista Capital organizează Conferința ”Taxe mici = Afaceri prospere”. 

Revista Capital organizează marți, 15 seprembrie, Conferința ”Taxe mici=Afaceri prospere. Cum ajută relaxarea fiscală dezvoltarea afacerilor în România”, la Camera de Comerț și Industrie a României.

Agrointeligența și emisiunea săptămânală Cultivat în România (România TV)sunt parteneri media ai evenimentului a cărei agendă o puteți consulta AICI. 

           Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziare.com : CURSURI LA CCINA CONSTANŢA

CUM SĂ TE OCUPI EFICIENT DE O FERMĂ ECOLOGICĂ SAU CUM SĂ DEVII UN BUN ORGANIZATOR DE EVENIMENTE

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de training Creative Business Management, un curs de Agricultură ecologică. Acesta se va desfăşura în Constanţa, în perioada 3-6 octombrie.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Bucureștenii sunt așteptați pe platforma apicolă Băneasa la Târgul Național al Mierii, în perioada 4 – 6 septembrie

Peste 100 de apicultori vor aduce bucureștenilor miere și produse apicole din toate colțurile țării, la ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii, eveniment organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA), pe platforma apicolă Băneasa, în perioada 4 – 6 septembrie 2015.

Târgul Național al Mierii a devenit în ultimii ani un eveniment tradițional și recunoscut, dedicat consumatorilor de produse apicole din zona Capitalei.

           Citeste mai mult…

Actualitati-arad.ro: Despre biomasă și soluții energetice eficiente, la CCIA Arad

Forum de prezentare_ccia aradCamera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, în parteneriat cu Forest and Biomass Services Romania S.A., organizează joi, 3 septembrie 2015, la ora 11:00, la sediul instituției de pe strada Cloșca, nr. 5 (sala 14) forumul de prezentare intitulat “Moving to renewable energy with biomass”.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tudorache (ATSR): Continuăm negocierile pentru semnarea contractului colectiv de muncă; mai sunt divergențe pe două puncte

Sindicaliștii de la ROMATSA au intrat, sâmbătă, la o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții Consiliului de Administrație și ai Ministerului Transporturilor, după o noapte în care discuțiile s-au axat pe semnarea unui contract colectiv de muncă (CCM) care să cuprindă organigrama anterioară celei promovate de fostul director general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Conducerea ATSR continuă negocierile cu reprezentanții CA al ROMATSA, pentru semnarea contractului colectiv de muncă

Sindicaliștii de la ROMATSA continuă, duminică, negocierile cu reprezentanții Consiliului de Administrație și ai Ministerului Transporturilor, privind semnarea unui contract colectiv de muncă (CCM) care să cuprindă organigrama anterioară celei promovate de fostul director general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tranzacțiile cu acțiuni, în creștere cu peste 77% în această săptămână la BVB (analiză)

Valoarea totală tranzacționată la Bursa de Valori București s-a ridicat la 309,75 milioane de lei în săptămâna care se încheie duminică, din care valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a însumat 283,75 milioane de lei, potrivit analizei Puls Capital.

Tranzacțiile cu acțiuni au crescut cu 77,63% comparativ cu săptămâna precedentă, iar cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Banca Transilvania (TLV) — 57,46 milioane lei, Romgaz (SNG) — 51,46 milioane lei, BRD — SG (BRD) — 49,83 milioane lei, Fondul Proprietatea — 42,64 milioane lei și Transgaz (TGN) — 17,29 milioane lei, arată analiza citată.

          Citeste mai mult…

mediafax.ro: Lanţul hotelier Sheraton a intrat în România, în urma unui parteneriat cu Grand Plaza Hotel

Lanţul hotelier Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial pe piaţa din România cu brandul Sheraton, după ce a semnat un contract de franciză pe cel puţin 20 de ani cu Grand Plaza Hotel, care deţinea fostul hotel Howard Johnson din Bucureşti.

Compania Grand Plaza Hotel SA, căreia îi aparţine clădirea, a investit între 5 şi 6 milioane euro pentru ca hotelul să fie convertit de la patru la cinci stele şi pentru a corespunde în final cerinţelor şi normelor Sheraton. În plus, hotelul are acum 270 de camere, faţă de 280 înainte, şi 280-300 de angajaţi.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Un fond de investiţii american ajunge la 10.000 de hectare în Botoşani

Fondul de investiţii american Anholt Services se apropie de pragul de 10.000 de hectare de teren arabil exploatat în România, după ce a achiziţionat două companii cu acţionariat autohton.

Fondul de investiţii  american Anholt Services, cu afaceri în America, Asia şi Europa îşi consolidează poziţia în agricultura românească, la un an de la prima achiziţie pe plan local. Prin subsidiara Southern Harvest Partners, fondul a preluat două companii din judeţul Botoşani cu afaceri în agricultură care deţineau în proprietate teren arabil în regiune.

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Drumul Nădlac – Csanadpalota e gata, dar se circulă până la graniţă

Primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, a anunţat sâmbătă că drumul dintre oraşele Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria) este deschis circulaţiei, însă până la graniţă, şi a precizat că se aşteaptă instituirea unui punct de trecere a frontierei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful CNADNR iese din „vizuină“ şi susţine că CNADNR are doar o problemă de imagine. „Unde vedeţi gropi pe drumurile naţionale? Autostrăzile întârzie din cauza legislaţiei“

 „Nu putem rezolva în câţiva ani ceea ce nu s-a rezolvat în 25 de ani. Vom face lucrurile pas cu pas. Problema infrastructurii a existat dintotdeauna. Compania de drumuri are păcatele sale, dar nu sunt atât de mari. Nu la oameni sau la decizii ne blocăm, ci la situaţii de tipul: de ce nu obţinem autorizaţii de construire? Pentru că nu avem acord de mediu. Spre exemplu, în acest moment, cum faci un metru de drum mai la stânga sau mai la dreapta, trebuie să să ceri acord de mediu. Ne blocăm în termene pre­vă­zute de actuala legisla­ţie. Acestea sunt blocajele pentru că, până la urmă, nu suntem o instituţie care funcţionează independent.“

          Citeste mai mult…

Zf.ro: UNDE ESTE EUROPA CEL MAI VULNERABILĂ ÎN FAŢA TURBULENŢELOR DIN ECONOMIA CHINEI:

Rezistenţa Europei în faţa unei crize chinezeşti depinde de Germania şi de cât de repede îşi poate reorienta exporturile cea mai mare economie din UE

În contextul în care se vorbeşte deja de o încetinire brutală a economiei chineze şi de o posibilă recesiune mondială, este important de ştiut cât de vulnerabilă este Europa la turbulenţele din China, a doua economie ca mărime din lume.

În timp ce expunerea financiară a statelor UE la China este destul de limitată, având în vedere că pieţele de profil din această ţară sunt în mare parte închise pentru companii străine, relaţiile comerciale sunt incomparabil mai dezvoltate şi pot reprezenta un culoar de propagare a unei even­tuale crize chinezeşti.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Economia nu mai este dependentă de Capitală. Bucureştiul a reuşit să piardă în favoarea restului ţării peste o treime din business în 7 ani

Cifra de afaceri cumu­lată a companiilor înregistrate în Ca­pitală a scăzut în ultimii şapte ani cu 37%, la 433 mld. lei, astfel că Bucureştiul a mai rămas cu o felie de 37% din businessul românesc faţă de 63% în anul 2008.

La polul opus, în 26 de judeţe bilanţurile companiilor au fost cu cel puţin 50% mai mari, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. În judeţele Argeş, Ilfov, Sibiu, Arad, Mureş, Alba, Con­stanţa şi Olt cifra de afaceri a companiilor a crescut cu rate cuprinse între 100% şi 198% în 2014 faţă de 2008.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: CRIZA A „ŞTERS“ O CINCIME DIN UNITĂŢILE BĂNCILOR ŞI DIN SALARIAŢI

Cinteză, BNR: Mai este loc de restructurare. Bancherii să gândească alt model de business

Sistemul bancar a rămas, după aproape şapte ani de la începutul crizei economice, fără o cincime din salariaţi şi din unităţi. Un număr de 14.282 de salariaţi au plecat din sistem şi 1.349 de sucursale şi agen­ţii au fost închise, însă ritmul restructurării a încetinit în ultimii ani.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce ar însemna o grevă la Romatsa: 20.000 de pasageri afectaţi şi în jur de 200 de curse anulate pe zi

O eventuală grevă a controlorilor de trafic ar aduce haos pe toate aroporturile din ţară şi ar afecta în jur de 20.000 de pasageri pe zi.

Pe aeroporturile din România în fiecare oră sunt, în medie, nouă aterizări şi nouă decolări – 18 curse, deci, şi doar o treime din acestea ar mai putea fi operate în cazul unei greve a controlorilor de trafic ai companiei Romatsa, care au anunţat o grevă generală începând cu marţi, 1 septembrie, gre­vă declarată legală de justiţie la finalul săptămânii trecute.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia de biciclete „made in Romania“ s-a dublat în ultimii trei ani

România se apropie „ameninţător“ de podiumul celor mai mari producători de biciclete din UE după ce şi-a dublat producţia în ultimii trei ani.

Anul trecut companiile prezente în România au realizat 820.000 de biciclete, un nivel record pentru piaţa locală ce i-a permis să urce pe locul şase în UE, depăşind ţări precum Franţa şi Portugalia în spatele cărora a stat în fiecare din ultimii ani, potrivit datelor Aso­ciaţiei Industriei Europene a Bici­cletelor COLIBI.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: DUPĂ CELE MAI GRELE ŞAPTE ZILE DIN ACEST AN

Bursa intră într-o nouă săptămână de foc, în care toată atenţia va fi pe veştile din Statele Unite

Investitorii vor fi cu ochii pe ştirile şi datele statistice din Statele Unite, unde o simplă declaraţie poate să arunce pieţele în extaz sau să le adâncească în agonie. În „sursa relelor“, China, intervenţia statului va încerca să asigure calmul într-o săptămână cu program scurt.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF WHO’S WHO IN BUSINESS ROMÂNIA

Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business. Astăzi, Gabriel Selischi, Petrom

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF “Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business”, care va apărea pe piaţă în această toamnă.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile atacă reforma UE privind datele personale

Băncile fac lobby la Bruxelles contra reformei Uniunii Europene privind datele personale care ar putea face mai dificilă adunarea şi păstrarea acestui gen de informaţii, scrie Financial Times.

Bancherii avertizează că propunerea de lege, care include „dreptul de a fi uitat“, ar putea îngreuna eforturile băncilor de a detecta fraudele şi afecta serviciile online. „Dreptul de a fi uitat“ a forţat compania americană Google să înlăture in­for­maţiile personale la cererea indivizilor din rezultatele căutărilor.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţionarii NEPI au de ales între dividende cash sau acţiuni gratis

Dezvoltatorul imobiliar New Europe Property Investments (NEPI), cotat pe bursa de la Bucureşti sub simbolul NEP, oferă acţionarilor opţiunea între a încasa dividendele pe primul semestru sub formă de cash ori sub formă de acţiuni noi.

Exprimate în numerar, dividendele aferente profitului pe prima jumătate a anului sunt de 0,1817 euro/acţiune (0,805 lei/acţiune) şi ar aduce un randament de 1,64% raportat la ultimul preţ al titlurilor NEP pe bursa din Bucureşti, de 11,0604 euro/acţiune (48 lei/acţiune). Investitorii care aleg varianta restituirii de capital vor primi 1,92 acţiuni noi pentru fiecare 100 deţinute.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF scoate la concurs 12 posturi de asistent manager

Autoritatea de Supraveghere Fiananciară (ASF) a anunţat că scoate la concurs 12 posturi de asistent manager, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, în cadrul departamentelor instrumente şi investiţii financiare, asigurări-reasigurări şi pensii private, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul instituţiei. Cinci posturi vor fi în direcţia strategie şi stabilitate financiară, direcţia operaţiuni şi IT, direcţia resurse umane, direcţia juridică şi direcţia financiar-administrativă.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Profi vrea să împrumute 109,5 milioane lei de la BERD, inclusiv pentru investiţii în magazine rurale

BERD analizează acordarea unui împrumut de 109,5 milioane lei retailerului Profi, banii urmând să fie folosiţi, printre altele, pentru susţinerea programului de investiţii în România legat de extinderea reţelei de magazine, inclusiv pentru formatul Profi Loco, destinat zonelor rurale.

Valoarea totală a proiectului pentru care Profi vrea să acceseze finanţare de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este de 197,1 milioane lei, potrivit unui comunicat BERD.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Instituţiile financiare nebancare au ajuns în iunie la 83.000 de clienţi. Soldul creditelor a scăzut uşor la 28 mld. lei

Instituţiile financiare nebancare (IFN-urile) înscrise în registrul special al BNR aveau la sfârşitul primului semestru aproximativ 83.000 de debitori, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, cu circa 3.000 de clienţi mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR. Creditele acordate şi angajamentele asumate de IFN-uri s-au ridicat la finele lunii iunie la 28 mld. lei (6,3 mld. euro), cu 200 mil. lei mai puţin faţă de iunie 2014. Totuşi, faţă de luna mai din acest an, creditele acordate au crescut cu 300 mil. lei. Numărul creditelor acordate populaţiei şi companiilor de către IFN-uri a ajuns în iunie la 175.000 de finanţări, cu 5.000 de credite mai puţin faţă de iunie 2014, în timp ce volumul sumelor datorate s-a redus în intervalul analizat cu aproximativ 150 mil. lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Costul leilor continuă ascensiunea într-un ritm alert

Indicatorul Robor cu scadenţa la trei luni, utilizat ca referinţă pentru costul creditelor de retail în lei, şi-a continuat şi vineri tendinţa ascendentă caracterizată pe parcursul ultimelor două săptămâni şi a urcat la 1,46% pe an, cu 0,03 puncte procentuale peste nivelul înregistrat în şedinţa precedentă, pe fondul deteriorării lichidităţii din piaţa monetară. Pe ansamblul întregii săptămâni trecute costul leilor a urcat cu peste 8%. Tendinţa de creştere a dobânzilor pe piaţa monetară a devenit evidentă la începutul săptămânii trecute, inclusiv ca efect al presiunilor de pe piaţa valutară, generate de tensiunile de pe pieţele externe de capital. Costul leilor pe piaţa monetară a marcat mai multe perioade de volatilitate de la începutul acestui an, chiar dacă nu la fel de ample precum cele din 2014.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Bancherii centrali văd inflaţia în creştere

Ratele de creştere mai solide vor împinge inflaţia în sus în Statele Unite şi Europa, este opinia comună a vicepreşedintelui băncii centrale americane (Fed) Stanley Fischer, vicepreşedintelui Băncii Centrale Europene Vitor Constancio şi guvernatorului Băncii Angliei Mark Carney, scrie Bloomberg. Aceştia s-au arătat încrezători că regiunile lor vor asista la disiparea factorilor care menţin rata inflaţiei la un nivel prea scăzut.   Totuşi, optimismul celor trei bancheri nu este deocamdată împărtăşit de investitori. Majorările de preţuri din SUA şi Europa se situează cu mult sub nivelurile ţintite de băncile centrale, oficialii dezbătând ce ar putea însemna încetinirea creşterii din China şi declinul preţurilor materiilor prime pentru inflaţie pe viitor.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Producătorul Alexandrion, afaceri mai mari cu 24% în primul semestru

Alexandrion Grup România, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, a raportat în primul semestru o creştere a cifrei de afaceri nete de 24% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 10,6 milioane de euro.

În plus, profitul net al companiei s-a cifrat la aproape un milion de euro după o creştere de 138%, arată datele tran­s­mi­se de companie.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Electroargeş va intra cu aspiratoarele într-un lanţ românesc de magazine

Producătorul de electrocasnice Electroargeş (simbol bursier ELGS), cu afaceri de 87 milioane de lei în primul semestru, negociază intrarea cu mărcile proprii în reţeaua de peste 90 de magazine a unui retailer cu capital românesc, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de producţia în lohn.

„Suntem în tratative destul de avansate cu un mare retailer românesc pentru a intra cu produse sub brandul Argis într-o reţea de circa 90-95 de magazine“, a spus Ion Gavri­lă, directorul general al Electro­ar­geş, pentru ZF. Gavrilă a refuzat să nominalizeze lanţul cu care se poartă negocierile, însă numărul de magazine men­ţio­nat sugerează că ar putea fi vorba despre Altex sau Flanco.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Producătorii de confecţii au dat afară 5% din personal şi marjele s-au subţiat după majorarea salariului minim

Majorarea salariului minim pe eco­no­mie cu 8% la începutul acestui an a „muşcat“ din marjele de profit ale Braiconf Brăila (BRCR) şi Conted Dorohoi (CNTE), cei mai mari producători de haine de pe bursă, care au fost nevoiţi să riposteze prin disponibilizări. La orizont se află însă noi creşteri de cheltuieli cu personalul care le vor pune din nou la încercare profitabilitatea.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cinci judeţe cumulează jumătate din totalul creditelor de consum şi 63% din cele imobiliare

Bucureşti – Ilfov, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timiş conduc topul judeţelor cu cele mai mari solduri ale creditelor de consum şi imobiliare acordate de bancheri în iulie.

Primele cinci judeţe în funcţie de mărimea soldului creditelor de consum în lei şi în valută – Bucureşti – Ilfov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Timiş – aveau la finele lunii iulie împrumuturi acordate de bancheri de aproximativ 24 de miliarde de lei (echivalentul a 5,5 mld. euro), ceea ce reprezintă 45% din totalul soldului acestor împrumuturi.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Când rubla cade, se zguduie toate monedele din regiune

Prăbuşirea preţului petrolului, princi­palul produs de export al Rusiei, a împins la începutul săptămânii trecute moneda acestei ţări, rubla, la cel mai scăzut nivel înregistrat din ianuarie, ameninţând să împingă economia ţării mai adânc în recesiune.

Deteriorarea perspectivelor legate de evoluţia economiei ruseşti generate de deprecierea rublei a antrenat scăderea în linie a monedelor ţărilor din regiune, care depind într-o mare măsură de Rusia.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: EFECTELE BARILULUI IEFTIN

România a consumat cu 4% mai mult petrol, dar a plătit cu 50% mai puţin

Prăbuşirea barilului de petrol sub pragul de 50 de dolari, de două ori mai ieftin comparativ cu media anului trecut, a redus cu aproape 50% preţul pe care România l-a plătit pentru im­por­turile de petrol în primele cinci luni ale anului, chiar dacă a consumat mai mult. Banii s-au dus mai ales spre Rusia şi Kazahstan, surse care acoperă circa 97% din necesarul de consum al pieţei locale.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ofensiva poloneză vs. absenţa românilor

Niciun brand românesc de modă nu este prezent pe piaţa din Polonia, cea mai importantă economie din regiune, cu o populaţie de două ori mai numeroasă decât a României şi cu un salariu mediu dublu faţă de cel de pe piaţa locală. Polonezii au venit pe piaţa locală încă din 2008, însă expansiunea agresivă a unui număr mai mare de branduri a avut loc abia în ultimii ani când vecinii au pariat pe apetitul mare pentru modă al românilor şi pe faptul că piaţa locală este a doua cea mai populată din regiune.

         Citeste mai mult…

Economica.net: OMV a dat în judecată Turcia pentru decizia de a se retrage din proiectul Nabucco

Grupul petrolier austriac OMV, proprietarul Petrom, a dat în judecată Turcia şi pe premierul turc, Ahmet Davutoglu, în luna iunie a acestui an, pentru decizia de a se retrage din proiectul gazoductului Nabucco, potrivit unui articol publicat duminică de revista economică Trend, preluat de APA.

La mijlocul anului 2013, consorţiul Shah Deniz a ales proiectul gazoductului Trans Adriatic Pipeline (TAP) pentru transportul gazelor naturale din regiunea Mării Caspice spre Europa via Grecia şi Italia. Nabucco Vest şi Trans-Adriatic Pipeline erau singurele două proiecte care concurau pentru furnizarea de gaze naturale din Azerbaidjan în Europa. Printre acţionarii proiectului Nabucco se număra şi compania românească Transgaz.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Reguli noi pentru programul SRL-D. Cum obţii acum 10.000 de euro de la stat

Reglementările care vizează antreprenorii debutanţi în afaceri au fost modificate printr-un act normativ, astfel că firmele organizate ca SRL-D vor trebui să respecte noi reguli procedurale pentru a primi de la stat finanţarea nerambursabilă de până la 10.000 de euro, ce se acordă în cadrul acestui program guvernamental. Noile prevederi au intrat deja in vigoare, scrie AvocatNET.

Guvernul a aprobat prin HG nr. 679/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 654 din 28 august 2015, o serie de modificări la desfăţurarea Programului de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti deschide pe plus prima şedinţă de tranzacţionare din săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de luni, indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, înregistrând o apreciere de 0,48% după aproximativ o oră de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Cât va costa benzina şi motorina de la 1 ianuarie, când scade TVA. Cât s-ar fi ieftinit dacă s-ar fi scos şi supraacciza

Scăderea TVA de la 24% la 20% va antrena o ieftinire cu 13 bani a litrului de benzină şi motorină. Ieftinirea carburanţilor ar fi putut ajunge la 50 de bani, de la 1 ianuarie, dacă noul Cod Fiscal ar fi prevăzut şi eliminarea supraaccizei, aşa cum a fost prima formă votată în Parlament.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Nicolae Danila: Care este proiectul de tara al Romaniei in urmatorii 10 ani? O intrebare- apel adresata Elitei Romanesti

 In dezbaterea publica din Romania ultimului an, subiectul adoptarii euro in 2019 a fost disecat, politizat si apoi abandonat, dar nici macar o clipa nu a fost discutat ca fiind un proiect. In urma acestei experiente trag doua concluzii cu privire la comportamentul nostru de elita a societatii si lansez un avertisment. Sunt convins ca dumneavoastra, formatori de opinie si trezorieri ai unei parti a resurselor umane ale tarii – principalele resurse nationale, il tratati cu responsabilitate.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro : Petroliştii acuză statul de discriminare în privinţa taxei pe stâlp

Petrom extrage aproape întreaga producţie de ţiţei a României şi jumătate din cea de gaze, în vreme ce Romgaz extrage cealaltă jumătate. Alături de acestea mai activează şi alte companii mici FOTO Mediafax Companiile care caută sau extrag hidrocarburi din subsolul României acuză statul de discriminare, după ce liderii partidelor parlamentare au decis eliminarea taxei pe stâlp doar în agricultură de anul viitor şi amânarea pentru celelalte domenii pentru anul 2017. Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) salută acordul politic privind Codul Fiscal, însă membrii organizaţiei „iau act cu surprindere şi deplâng tratamentul discriminatoriu aplicat unui număr restrâns de industrii (inclusiv industriei de petrol şi gaze), reliefat prin amânarea eliminării taxei pe construcţiile speciale până la 1 ianuarie 2017“, potrivit unui comunicat remis redacţiei.   Taxa pe construcţii speciale se ridică la 1% din valoarea activelor şi aduce anual la buget un miliard de lei.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum a profitat miliardarul Warren Buffett de scăderea preţului la ţiţei

Phillips 66 beneficiază de preţurile mici ale petrolului, compania deţinând rafinării şi benzinării în SUA, Europa şi Asia În anii 2007-2008 miliardarul american paria miliarde de dolari pe acţiunile gigantului petrolier ConocoPhilips într-un moment în care preţul petrolului ajunsese 147 de dolari pe baril, cel mai mare nivel din istorie. Dar pariul său a fost pierzător, căci în toamna lui 2008 a sosit criza mondială, care a făcut ca preţul barilului de ţiţei să scadă până la 40 de dolari.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Crescătorii de animale, în pragul falimentului din cauza secetei

‘Ne întrebăm dacă Ministerul Agriculturii mai există, pentru că nu ne ajută cu nimic. Cantitatea de lapte a scăzut deja cu 50% şi situaţia se agravează pe zi ce trece. Pierderile sunt enorme. Seceta a afectat sectorul zootehnic prin scăderea producţiilor de lapte şi a sporului în greutate la tineret, din cauza cantităţii scăzute de masă verde, ceea ce duce la diminuarea cu 30% a posibilităţii de producere a furajelor pentru perioada de stabulaţie. De distrugerea sectorului zootehnic din România se face vinovat ministrul Agriculturii, preocupat mai mult de cultul personalităţii decât de problemele din sector. De asemenea, cerem demiterea directorului din Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neaţă, care lucrează prin intermediul ANARZ pentru distrugerea zootehniei’, a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Românii îşi pot cumpărat vacanţe reduse prin programul ‘Litoralul pentru Toţi’

De luni, românii îşi pot achiziţiona vacanţe la preţuri reduse prin programul ‘Litoralul pentru Toţi’, care se derulează în perioada 31 august – 11 octombrie, tarifele fiind cuprinse între 159 lei şi 605 lei de persoană pe sejur, conform informaţiilor de pe site-ul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Din 2016, cresc taxele pentru casele proprietăţi personale

Impozite duble pentru locuinţe şi chiar de 20 de ori mai mari pentru spaţiile comerciale ar putea plăti persoanele fizice, din 2016, potrivit noului Cod fiscal. Cât de mult vor creşte depinde de consiliile locale.

În timp ce scăderea taxelor, cu excepția TVA de 20%, a fost amânată pentru 2017 conform acordului dintre partide, majorarea impozitelor locale, prevăzută de noul Cod fiscal, este certă.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Tranzacţie de exit: Prologis şi-a vândut parcul logistic din România pentru circa 50 mil. euro

Compania cu capital american Prologis, cel mai mare proprietar de spaţii industriale din lume, a vândut Prologis Park Bucharest A1 companiei ceheşti CTP pentru circa 50 mil. euro, potrivit calculelor Capital.

Parcul, amplasat la kilometrul 23 pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, este format din patru hale de depozitare în suprafaţă de 107.800 mp şi are alăturat peste 28 ha de teren neutilizat, destinat extinderii. Spre comparaţie, Europolis Logistic Park, cumpărat la începutul anului de compania P3 cu 120 mil. euro, cuprinde opt depozite de 215.000 mp şi circa 40 ha de teren pentru extindere. Astfel, noua proprietate tranzacţionată are jumătate din suprafaţa Europolis Logistic Park, de unde se estimează o valoare de vânzare de 50 mil. euro.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Descoperire COLOSALĂ în Marea Mediterană!

Gigantul energetic italian ENI a anunţat duminică descoperirea \\\’celui mai mare\\\’ câmp de gaze offshore în largul Egiptului.

Aceasta ar putea aduce ‘stabilitate energetică’ în Marea Mediterană şi care reprezintă totodată o veste bună pentru regimul preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, confruntat cu o situaţie economică şi de securitate dificilă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

           Citeste mai mult…

evz.ro: Calendarul impozitelor ultimelor patru luni din an

În perioada septembrie – decembrie trebuie achitate unele dintre cele mai importante obligații fiscale, cum ar fi taxa pe stâlp sau impozitul agricol. Iată cum arată calendarul dărilor către stat:

25 septembrie – achită contribuțiile la sănătate (trim. III) cei care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă și cei care realizează venituri în regim de reținere la sursă.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: BNR a lansat încă o monedă

Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, din argint și cântărește 31,103 grame. Diametrul are 37 de milimetri, iar marginea este zimțată. Moneda are un tiraj de 250 de exemplare, informează BNR.

Avers: două avioane de epocă, respectiv un aparat de tip Farman și unul de tip Blériot, valoarea nominală „10 LEI”, stema României, inscripţia „ROMANIA” şi anul de emisiune „2015”.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Cum depunem o contestatie la ANAF – Tot ce trebuie sa stim

In recentele dezbateri politice privind taxarea reglementata de noul Cod Fiscal, s-a auzit cu putina rezonanta publica mentiunea surselor de finantare a deficitului bugetar.

Prin aplicarea noului Cod Fiscal, deficitul bugetar estimat initial de specialisti este de 17 miliarde de lei. Pentru nespecialisti, cutuma ne arata ca fiecare procent de reducere a TVA conduce la incasari catre buget mai mici cu circa 1 miliard de euro.

           Citeste mai mult…

antena3.ro: Gheorghe Piperea: Există un exod al investitorilor din zona Asiei. Aceste investiţii ar putea veni în România

Avocatul Gheorghe Piperea a dezbătut, în ediţia luni a emisiunii Daily Income, cele mai importante subiecte economice ale momentului: problemele de pe pieţele financiare, dar şi tensiunile interne privind Codul fiscal.

“Se pare că există un exod al investitorilor din zona Asiei, China – India. Probabil că acest exod nu se va duce în SUA, pentru că ceea ce se întâmplă în momentul de faţă este că se vând titluri de stat americane. Există oportunitatea ca aceste investiţii să vină în România”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea în emisiunea Daily Income. 

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: BPN al PSD decide evaluarea activității miniștrilor; Guvernul își face treaba

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a declarat, luni, că Biroul Permanent al social-democraților este cel care decide asupra unei evaluări a activității miniștrilor Cabinetului Ponta și a adăugat că, din punctul său de vedere, Guvernul își face treaba și există comunicare din partea tuturor.

“Acest lucru este decis de Biroul Permanent”, a precizat Rovana Plumb, întrebată dacă în cadrul ședinței BPN al PSD ar trebui făcută o evaluare a activității miniștrilor social-democrați din Cabinetul Ponta.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministerul Muncii discută în următoarele două săptămâni cu sindicatele pe noua lege a salarizării

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, luni, că în această săptămână, precum şi în cursul săptămânii viitoare, vor avea loc consultări la sediul ministerului cu reprezentanţi ai sindicatelor în vederea elaborării noii legi a salarizării.

“Urmează să ne întâlnim în cursul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare la fel, astfel încât să ascultăm punctele lor de vedere. Unii le-au formulat în scris, urmează să avem şi aceste consultări la sediul Ministerului Muncii”, a spus Rovana Plumb.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Trei măsuri pentru economie, mai bune decât reducerile de taxe

Guvernul trebuie să recurgă la modalități inteligente de ajutorare a mediului de afaceri, care nu sunt în mod obligatoriu reducerile de taxe și impozite. Dacă reducerea fiscalității duce în mod cert la o scădere masivă a veniturilor bugetare ale statului, măsurile propuse de mediul de afaceri au impact bugetar mai mic însă, prin faptul că propulsează puternic economia se traduc în final printr-o creștere a veniturilor statului. Ce propune însă mediul de afaceri?

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Energiile unirii

România şi Republica Moldova au sărbătorit împreună, la 27 august, Ziua Naţională a statului moldovean, prin două evenimente consecutive: vizita făcută la Chişinău de premierul Victor Ponta, însoţit de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, şi aprobarea cu o zi înainte, de către guvernul român, a Memorandumului bilateral semnat în luna mai a anului curent pentru interconectarea reţelelor de gaze naturale şi de energie electrică din ambele ţări.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: MINISTRUL AGRICULTURII, DANIEL CONSTANTIN:

“Cred că vom avea rapid mai multe tranzacţii cu cereale, în ringul bursier”

Ţara noastră va avea, în curând, mai multe tranzacţii cu cereale în ringul bursier, ne-a declarat, încrezător, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a amintit că instituţia pe care o conduce a început, anul trecut, o colaborare în acest sens cu Bursa Română de Mărfuri. Domnia sa susţine că sistemul de depozitare a cerealelor şi obţinere a certificatelor de depozit este funcţional, deşi numărul de silozuri nu este suficient pentru producţia noastră anuală. În interviul acordat, Daniel Constantin ne-a vorbit despre investiţiile în sistemul de irigaţii şi despre facilităţile fiscale pe care urmează să le acorde cooperativelor agricole.Ministrul Agriculturii ne-a precizat că fermierii i-au solicitat să modifice legislaţia, astfel încât participarea la fondurile mutuale din agricultură să fie obligatorie. Domnia sa este optimist că în anul 2016 vom avea primul fond mutual.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: “BT a vrut să scape de furia împrumutaţilor veteranei în abuzuri Volksbank”

Mai mult de 83%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni, au acceptat oferta de conversie propusă de VBRO şi de Banca Transilvania (BT). Oferta de conversie, desfăşurată pe parcursul a trei luni, a constat în acordarea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau în euro. De asemenea, Volksbank România (VBRO) a anunţat şi că va diminua datoria totală aferentă creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, cu echivalentul sumelor achitate de aceştia drept comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie şi nerestituite anterior.

            Citeste mai mult…

bursa.ro: BVB

Indicii bursieri, în scădere, pe un rulaj de 4,89 milioane de euro

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în coborâre, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua precedentă, de 21,66 milioane de lei (4,89 milioane de euro).

 Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: “Volumul de tranzacţionare din şedinţa de vineri poate fi considerat destul de mic şi a survenit pe fondul deprecierii generalizate a indicilor bursieri. Deşi nu au existat date pe piaţa autohtonă care să inducă sensul negativ, această evoluţie a fost cauzată de scăderea indicilor externi, mai ales a celor ai burselor europene şi americane. În acest context, piaţa a fost calmă, în aşteptarea zilei de luni.”

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Numărul contractelor futures a crescut cu 51%

Săptămâna trecută a adus un volum total de 415 contracte, lichiditatea Sibex înregistrând o creştere de 51% comparativ cu săptămâna precedentă. Din cele cinci şedinţe ale perioadei 24-28 august, două au contribuit în special la îmbunătăţirea statisticii operatorului: sesiunea de luni 24 august, prin 123 de contracte şi cea de joi 27 august, prin 145 de contracte. De altfel, rezultatul din penultima sesiune a săptămânii a fost şi cel mai bun din 6 iulie încoace. În restul şedinţelor volumele au fost reduse, de ordinul a căteva zeci de contracte, cu un minim de numai 22 chiar în ultima zi a săptămânii, valoarea acestora cifrându-se la 321.055 lei. Aşadar cea mai slabă contribuţie în generarea nivelului menţionat a avut-o şedinţa de vineri în care participanţii la piaţă au tranzacţionat doar două produse: derivatul pe indicele Dow Jones şi derivatul pe euro/dolar.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dragnea: Ponta – primul premier ce a avut curaj să propună măsuri fiscale de asigurare a creșterii economice

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că Victor Ponta este primul premier care a avut curajul să propună, prin proiectul de Cod fiscal înaintat în Parlament, măsuri fiscale care să poată genera creștere economică serioasă în România.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ce proiecte de retail se deschid în septembrie

Piaţa de retail a avut în acest an două mari deschideri de centre comerciale, Coresi Shopping Resort în Braşov şi Mega Mall în Bucureşti, iar în luna septembrie urmează alte trei inaugurari importante. Ce aduce începutul toamnei în retail? Pipera Plaza   În septembrie urmează să se inaugureze prima fază a proiectului Pipera Plaza. Proiectul este dezvoltat de Alpha Property Group, parte a grupului german Intercora, una dintre cele mai mari companii imobiliare din Europa Centrală şi de Est, specializată pe dezvoltare imobiliară comercială, şi omul de afaceri Marius Ivan.   Iniţial, prima fază urma să se deschidă în luna mai, însă deschiderea s-a reprogramat pentru luna septembrie. În această primă etapă se vor da în folosinţă 7.500 mp, peste 98% din spaţiu fiind închirat.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Grecia a modificat limitele pentru tranzacţiile peste hotare

Plafonul zilnic pentru tranzacţiile peste hotare efectuate de băncile greceşti va fi majorat de la cinci la şapte milioane de euro, a anunţat luni Comitetul de aprobare a tranzacţiilor bancare, un prim pas spre relaxarea controalelor asupra mişcărilor de capital în Grecia, informează publicaţia online Kathimerini.

           Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor