Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 5 octombrie 2015

Evz.ro: Sorin Frunzăverde, rupe tăcerea în fața judecătorilor: „Discuțiile au fost doar politice”

Frunzăverde rupe tăcerea în fața judecătorilor

Sorin Frunzăverde nu a mai avut nicio reacţie publică de la percheziţiile din 15 mai 2015, care au avut loc la biroul său din clădirea Consiliului Judeţean, acasă şi la Camera de Comerţ. El a fost trimis în judecată pentru campania electorală pe care i-a făcut-o anul trecut lui Klaus Iohannis. Dar Frunzăverde nu a putut păstra tăcerea şi în faţa judecătorului.

               Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: Vizita a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis in Austria, incheiata cu succes

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de beneficiar al proiectului „RuralNet –Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si partenerii de proiect S.C. GAPA SRL Timisoara, Primaria Comunei Mosnita Noua si L&C Consulting Hunedoara au organizat in perioada 22-25 septembrie 2015 o vizita de studiu in Austria, in coordonarea partenerului transnational H3000 Development Consult.

              Citeste mai mult…

Legalmagazin.ro: Modificările Codului muncii slăbesc competitivitatea

Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) își exprimă public îngrijorarea privind proiectul de modificare a Codului Muncii, care slăbește competitivitatea României.

               Citeste mai mult…

Comunicatedepresa.ro: Întâlnire Camera de Comerț, Industrie, Mine și Agricultură a Teheranului

Președintele Confederației Patronatul Român, Dl Gheorghe Naghiu, a participat, joi, la întânirea cu misiunea economică iraniană condusă de Masoud Khasari, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Mine și Agricultură Teheran, eveniment la care a fost prezent și Excelenta Sa, Hamid Moayyer, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Islamice Iran în România.

               Citeste mai mult…

Promptmedia.ro: Roma: Președintele CCIRO Italia, premiu de excelență la Primul Congres de Diplomație Bilaterală

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) a primit o distincție în cadrul Primului Congres de Diplomaţie Economică Bilaterală al Uniunii Internaţionale a Camerelor Bilaterale de Comerţ şi Industrie (IUBCCI), desfășurat în 30 septembrie 2015 la Palatul Parlamentului din București. Eugen Terteleac a primit Premiul de Excelență pentru „eforturi deosebite pentru dezvoltarea diplomației economice” (EXCELLENCY AWARD for outstanding eforts to develop economic diplomacy).

               Citeste mai mult…

uzp.org.ro: CCIRO Italia, parteneriat cu asociația crescătorilor de bovine: «Vom relua exporturile spre Italia»

CCIRO Italia contribuie la creșterea exporturilor românești spre Italia. În urma întânirii de marți, 29 septembrie de la Ministerul Agriculturii de la București, la care au participat reprezentanți ai crescătorilor români, ai importatorilor italieni și ai autorităților sanitar-veterinare din cele două țări, a fost convenit un parcurs eficient pentru carantinarea animalelor, în vederea reluării exporturilor. În acest sens, vor fi autorizate ferme de carantină pentru eliminarea suspiciunii de boala limbii albastre, din cauza căreia exporturile românești de animale vii au fost restricționate, încă din 2014.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gerea: Îmbătrânirea infrastructurii energetice este una dintre provocările României

Îmbătrânirea infrastructurii energetice și volatilitatea prețurilor la combustibilii fosili constituie o parte dintre provocările cu care se confruntă România, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, într-o conferință pe teme energetice.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: MIRCEA URSACHE S-A DUS LA AMERICANI CU INVENTARUL SOCIETĂŢILOR BUNE DE LISTAT

Romgaz şi Conpet se califică pentru noi oferte pe bursă

Vânzarea pe Bursă a unor pachete suplimentare din acţiunile deţinute de stat la Romgaz, Conpet şi Oil Terminal nu sunt o prioritate pentru Ministerul Energiei, a declarat în urmă cu puţin timp ministrul Andrei Gerea. Domnia sa a explicat: “Nu listăm de dragul de a lista. Vom scoate aceste pachete pe bursă dacă societăţile respective vor avea nevoie de bani pentru investiţii. Deocamdată nu este cazul. Conpet vrea să se extindă, iar Oil Terminal a avut o perioadă mai nefericită şi şi-a revenit în puţin timp”. Ministrul Gerea a ţinut să precizeze că listarea Hidroelectrica şi a complexului energetic Oltenia figurează în continuare pe agenda Ministerului Energiei, dar pentru Hidroelectrica se aşteaptă ieşirea din insolvenţă, iar complexul Oltenia trebuie să se restructureze.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ CE ANPC A ANUNŢAT CĂ BANCPOST RESTITUIE BANII ÎNCASAŢI ÎN BAZA UNOR PRACTICI INCORECTE

Debitorii, nemulţumiţi de modul în care Bancpost îndeplineşte dispoziţiile ANPC

Client Bancpost: “Banca nu vrea să îmi dea banii în numerar, motivând că ANPC a dispus reducerea soldului sau a perioadei de rambursare”

 Acţiunea derulată recent de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), prin care a impus Bancpost să remedieze un număr de circa 400 de contracte şi care ar fi trebuit să aducă o urmă de speranţă clienţilor vizaţi – mai ales în contextul în care Marius Dunca, preşedintele ANPC, a spus că deja, în cazul a cinci persoane, au fost restituiţi banii încasaţi în mod incorect de către bancă – s-a transformat într-un nou motiv de ceartă între părţi.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: SFÂRŞITUL JOCULUI DUPĂ DEUTSCHE BANK ŞI CITIGROUP

Au mai rămas doar “elicopterele” şi interzicerea banilor în formă fizică?

Dobânzile zero şi trilioanele tipărite în ultimii ani nu au readus economia globală pe traiectoria promisă de creştere. Indicatori fundamentali, precum dinamica investiţiilor, se află încă sub nivelul anterior crizei, după cum scrie Reuters.S-au transformat bancherii centrali din eroi în spectatori?”, se întreabă autorii unui articol de la agenţia de ştiri, care scriu că “aceştia se confruntă cu o dilemă – fie se bazează mai mult pe politicieni pentru stimularea creşterii sau se angajează într-o nouă rundă de experimente”.

                Citeste mai mult…  

Bursa.ro: ANDREEA PAUL:

“România poate obţine un plus de 30 de miliarde de euro la PIB până în anul 2025”

România poate obţine un plus de 11% la PIB, până în anul 2025, prin diminuarea dezechilibrelor de gen până la nivelul celor mai bune practici europene, se arată într-un comunicat de presă al Andreei Paul, prim-vicepreşedinte PNL:

Asta înseamnă încă 30 de miliarde de euro la PIB-ul obţinut în anul 2025, se mai precizează în comunicat.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Alte moduri de economisire în comparaţie cu depozitele bancare. Care sunt avantajele şi dezavantajele

Conturile de economii şi investiţiile în titluri de stat şi fonduri de investiţii sunt alternativele la economisirea în depozitele bancare, a căror atractivitatea a fost analizată de Finzoom.ro.

Depozitele aduc un castig real din ce in ce mai mic, chiar negativ in unele cazuri. De exemplu, pentru 1.000 lei ţinuţi într-un depozit bancar timp de un an, se poate câştiga maxim 15 lei, dar se şi poate pierde 85 lei la retragere, din cauza impozitului şi a comisioanelor, a calculat Finzoom.ro.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Tranzacțiile cu acțiuni, în creștere cu aproape 30% în această săptămână, la BVB; titlurile Oltchim, apreciere de peste 51% (analiză)

Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori București a crescut cu aproape 30% comparativ cu săptămâna precedentă, până 148,06 milioane de lei, iar titlurile Oltchim, care au reintrat în 30 septembrie la tranzacționare, au cunoscut o apreciere de peste 50%, potrivit analizei Puls Capital.

Valoarea tranzacționată totală s-a ridicat la 196,63 de milioane de lei. Tranzacțiile cu obligațiuni s-au cifrat la 40,39 milioane de lei, cele cu produse structurate la 8,11 milioane de lei, iar cu unități de fond la 0,07 milioane de lei.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Banii asiatici, americani şi sud-africani caută refugiu în imobiliarele din România şi din regiune

Noi investitori străini din Asia, America de Nord şi Africa de Sud se uită tot mai atent la piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est în căutarea unor oportunităţi de plasamente în active comerciale.

Clădirile de birouri din regiunea noastră au rămas clasa preferată de active în 2014, atrăgând investiţii cu 61% peste nivelul din 2013, conform unei analize realizate de compania de consultanţă imobiliară CBRE. Sectorul serviciilor, principala sursă de chiriaşi pentru clădirile de birouri moderne construite în Polonia, Cehia şi România, s-a dezvoltat mai rapid decât orice alt sector din Europa Centrală şi de Est (ECE) – numărul de angajaţi din acest sector se prognozează că va creşte cu 15.000 până la 20.000 de oameni pe an doar în Polonia. În 2020, acest sector ar putea angaja până la 250.000 de oameni în Polonia, potrivit companiei ABSL.

              Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income. Ce se modifică în Codul Muncii

Proaspătul Cod al muncii, care a trecut de Senat şi se află acum în dezbatere la Camera Deputaţilor, este criticat cu vehemenţă în ultima vreme de mediul de afaceri.

 Printre motivele invocate se numără faptul că ar duce la scăderi masive de investiţii, dar şi la pierderea locurilor de muncă.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Verdict Finanţe: CASS e obligatorie pentru toţi, cu sau fără venituri

CASS este şi rămâne obligatorie, indiferent dacă există sau nu venituri, explică Finanţele, invocând legea sănătăţii şi Codul fiscal, atât în vechea, cât şi în noua formă. Ce se întâmplă cu cei care lucrează în străinătate?

«Dobândirea calității de asigurat nu este opțională și nici nu este condiționată de realizarea veniturilor», precizează Ministerul de Finanţe într-un răspuns pentru Capital care face referire atât la legea sănătăţii, cât la Codul fiscal. Conform sursei citate, prevederile sunt, în esenţă aceleaşi, atât în Codul fiscal în vigoare, cât şi în cel care se va aplica din 2016.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Exod de pe pieţele emergente. Investitorii retrag peste 500 de miliarde de dolari în acest an

Teama privind aterizarea dură a economiei Chinei a declanşat un exod al investitorilor de pe pieţele emergente, mai dur decât impactul crizei financiare mondiale din 2008. Este cel mai violent val de retrageri de capital de pe pieţele emergente din ultimii 27 de ani, cu pierderi estimate la peste 500 de miliarde de dolari.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Cum reuşesc nişte greci să facă business de peste 20 de ani în România

De 20 de ani grecii de la Frigoglass reuşesc să facă profit în România pe seama fabricii din Timişoara, unde produc 250.000 de unităţi frigorifice pe an. Circa 90% din producţie ajunge în Europa, sau alte continente, în timp ce doar 10% din vitrinele frigorife ajung pe piaţa locală, a declarat Radu Cotuna, Director al fabricii Frigoglass România.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Încă un loc de poveste din România va deveni rezervaţie a biosferei. Este al doilea după Delta Dunării

Parcul Natural Porţile de Fier a obţinut aprobarea UNESCO pentru a deveni a doua rezervaţie a biosferei din România, după Delta Dunării, în acest sens mai fiind nevoie de promovarea unei hotărâri de guvern, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Mediului Anne Jugănaru.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CELE MAI CITITE

Se pregăteşte valul doi de oraşe din România care vor creşte din IT

Supraaglomerarea softiştilor din hub-urile importante din România determină companiile să-şi deschidă sedii şi în oraşe mai mici, însă cu potenţial de dezvoltare, cum ar fi Braşov, Piteşti, Craiova, Sibiu şi Târgu-Mureş, care furnizează anual peste 1.500 de candidaţi, se arată într-un raport realizat de Brainspotting, companie de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: NEPI vrea 65 milioane euro de la acţionari pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre

Dezvoltatorul imobiliar NEPI va derula o majorare de capital de aproximativ 65 de milioane de euro prin emisiunea de acţiuni noi, o parte a fondurilor urmând să fie folosită pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre din Bucureşti, anunţată la finele lunii august.

Majorarea de capital vizează atragerea sumei de 1 miliard de ranzi sud-africani (aproximativ 65 milioane de euro) şi se va desfăşura pe bursa de la Johannesburg (Africa de Sud), se arată într-un anunţ transmis de NEPI Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Compania este listată secundar la bursa de la Bucureşti.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Bătălia cataloagelor pentru buzunarul consumatorilor: Retailerii fac mii de oferte la haine, bere sau vin

De la parchet laminat la pudră de talc şi de la co­niac la frişcă, totul este pus la ofertă de reţelele din co­merţ, tiparniţa de cataloage pline de promoţii fiind mai în­cinsă ca niciodată în lupta pentru buzunarele consuma­to­rilor.

Reţelele din comerţul cu dominantă alimentară au avut în primele nouă luni din an peste 128.000 de promoţii în cataloagele pe care le publică periodic în România, cele mai multe oferte fiind la categoriile îmbrăcăminte, bere şi vin. „Numărul mare de promoţii la categoria de îmbrăcăminte este justificat de concurenţa mare din această piaţă. Astfel, retailerii din comerţul modern se bat şi cu magazinele specializate din online, şi cu cele din offline“, spune Cătălina Aldea, în prezent consultant în retail management, iar anterior executiv în comerţul modern local.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Venitul de bază universal, o idee care începe să prindă contur în realitatea europeană

Prin intermediul „Mein Grundeinkommen“, 16 persoane primesc 1.000 de euro pe lună timp de un an, fără condiţia obţinerii de venituri sau obligaţia de a munci, scrie Le Figaro.

Simplă utopie sau realitate? Platforma de crowdfunding germană „Mein Grundeinkommen“, în traducere „Venitul meu de bază“, susţine introducerea unui venit de bază universal. Pentru a-şi întări propunerea, platforma a decis să colecteze fonduri de la cetăţeni pentru a finanţa ea însăşi aceste venituri universale.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: COMENTARIU

Multinaţionalele fac afaceri de 112 mld. euro pe an în România. Germanii, austriecii şi francezii conduc topul. Bulgarii au business de 350 milioane de euro

Radu Limpede, analist financiar: „Dacă nu veneau firmele străine, rămâneam cu economia la nivelul ţărilor care nu sunt în UE, gen Belarus sau Kazahstan. Firmele străine au o productivitate dublă, dată de compunerea factorilor. Ei nu angajează la fel de mult precum firmele româneşti pentru că nu au nevoie. Vin cu mai mult capital. Dacia probabil că a adus know-how de 8-10 miliarde de euro în România, nu numai sumele investite în capital.“

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Volksbank şi BT: „Începem migrarea clienţilor. La 31 decembrie vom fi o singură bancă şi aceeaşi echipă“

Procesul prin care Volksbank va fi integrată înBanca Transilvania a ajuns în stadiul de testare şi de simulare a integrării platformelor IT, iar cei care se ocupă de tranziţie deja pregătesc etapa finală, prin care clienţii Volksbank vor fi „adoptaţi“ de BT, potrivit lui Andrei Dudoiu, CEO-ul Volksbank, omul trimis de Banca Transilvania să facă in­tegrarea.

„Ne pregătim pentru etapa fi­na­lă, intrăm în ultimul trimestru, în care vom acorda atenţie maximă ex­pe­rienţei pe care o vor avea clienţii la migrarea de la Volksbank la Banca Transilvania, care va fi la finalul anului. Peste trei luni, în 31 decem­brie, vom fi o singură bancă şi aceeaşi echi­pă“, a declarat Andrei Dudoiu pen­tru ZF. El a preluat în primăvara acestui an poziţia de CEO al Volksbank România.

                Citeste mai mult…

zf.ro: Glencore: investitorii scot banii, directorii sar cu bani să salveze compania

Investitorii şi-au retras săptă­mâna trecută cât de repede au putut banii pe care i-au pariat pe Glencore, unul dintre cei mai mari producători şi traderi de materii prime din lume, iar panica a fost atât de mare, încât s-a vorbit despre această companie elve­ţiană ca despre următorul Lehman Brothers.

Însă directorii companiei şi executivii de top au sărit cu milioane de dolari în ajutorul ei, scrie CNN.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile Băncii Carpatica revin azi la tranzacţionare pe bursă după reducerea capitalului social

Titlurile Băncii Comerciale Car­patica (BCC) reintră azi la tran­zac­ţionare pe bursă după ce au fost suspen­date în ultima lună, interval în care a fost operată diminuarea de capital social cu 200 milioane de lei până la 110 milioane de lei pentru acoperirea pierderilor din anii trecuţi.

Ultima cotaţie a acţiunii BCC, din 4 sep­tembrie, este de 0,0453 lei, referinţă la care capitalizarea bursieră a băncii este de 142,5 milioane de lei (32 mil. euro).

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Cvasiamnistie fiscală pentru companiile cu datorii

Companiile care înregistrează la 30 septembrie datorii la bugetul de stat vor fi scutite de penalităţile de întârziere aferente dacă achită până la 31 martie viitor obligaţiile principale de plată, iar până la 30 iunie dobânzile aferente, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat de Finanţe la finale săptămânii trecute. Ordonanţa nu spune despre ce sold de restanţe este vorba.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Asigurătorii de viaţă au plătit daune şi răscumpărări de 370 mil. lei în S1

Companiile de asigurări de viaţă au achitat în contul indemnizaţiilor şi răscumpărărilor solicitate de clienţi circa 370 mil. lei în primele şase luni ale acestui an, la acelaşi nivel cu cel de anul trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Sumele care s-au întors la clienţi au reprezentat peste 40% din valoarea primelor brute subscrise în intervalul ianuarie-iunie al acestui an.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: O nouă variantă a Programului „Prima casă“: tinerii pot cumpăra o locuinţă mai mare şi mai scumpă

Cei care au achiziţionat sau au construit locuinţe prin programul „Prima casă“ pot cumpăra o nouă casă mai mare şi mai scumpă, garantată tot de stat, dacă vând înainte proprietatea deţinută sau lichidează creditul garantat de stat, modificările legislative fiind în vigoare începând din această lună. Programul guvernamental a fost modificat prin Ordinul nr. 1119/2015. Astfel, cei care au deja o locuinţă achiziţionată prin program o pot înlocui cu una cu o suprafaţă utilă mai mare sau cu o valoare mai mare, cu condiţia să vândă locuinţa iniţială şi să lichideze creditul acordat în cadrul programului, ambele operaţiuni efectuate cel mai târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a noii locuinţe, potrivit informaţiilor transmise de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Transelectrica îşi ia rămas-bun de la filiala ICEMENERG prin reducerea capitalului social cu un milion de lei

Conducerea Transelectrica, companie de stat care operează reţeaua naţională de transport al energiei, a convocat acţionarii pe 9 noiembrie în adunarea generală extraordinară pentru a aproba reducerea capitalului social cu un milion de lei, reprezentând capitalul social subscris şi vărsat al filialei „Institutul de Cercetări şi Modernizări Energetice – ICEMENERG“ – S.A. Bucureşti, care a trecut în proprietatea Ministerului Economiei. Noua valoare a capitalului social va fi de 731,9 milioane de lei împărţit la 73,1 milioane de acţiuni.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Bursa se închide de azi mai devreme pentru investitorii mici. Fondurile pot face „deal-uri“ până la ora 18: 30

Începând de azi, 5 octombrie, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reduce cu 20 de minute programul de tranzacţionare pe piaţa principală, de la ora 18:15 până la ora 17:55. Piaţa tranzacţiilor negociate „deal“ rămâne deschisă până la ora 18:30. Modificarea programului are loc la circa patru luni distanţă de la prelungirea de către BVB cu 30 de minute a şedinţei de tranzacţionare, intrată în vigoare pe 21 mai. Şedinţa de tranzacţionare are începând de azi următoarea structură: etapa de tranzacţionare continuă pentru acţiuni, unităţi de fond începe la ora 9:45 şi se încheie la 17:55 pentru piaţa principală, urmată de cinci minute pentru etapa de pre-închidere.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: A venit vremea ca angajatorii să ofere salarii mai mari

Companiile care vor să facă angajări trebuie să renunţe la ideea că vor recruta candidaţi bine pregătiţi, dar „low cost“, pentru că aceştia nu vor mai accepta salarii mici.

„Salariile pe care le oferă companiile sunt sub aşteptările candidaţilor. Candidaţii sunt mult mai conştienţi de valoarea pe care o au şi ştiu că oricând pot accepta una dintre cele 3 – 4 oferte de angajare pe care le au în aşteptare“, a spus Iuliana Leurent, sales director în cadrul companiei cu activităţi în sectorul resurselor umane Humangest.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Scandalul Volkswagen: „Şi consumul de carburant e măsluit, nu doar noxele“

Eduard Enea Directorul tehnic al Registrului Auto Român, Cristian Bucur, a declarat la Adevărul Live că se poate face o analogie între păcăleala cu emisiile poluante din scandalul Volkswagen şi datele false privind consumul de combustibil. Consumul declarat în cartea tehnică a autovehiculelor se măsoară tot în laborator şi tot în condiţii care nu corespund cu realitatea din exploatare, a declarat, la Adevărul Live, directorul tehnic al Registrului Auto Român (RAR), Cristian Bucur.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Afacerile celor 193 de “recuperatori” de credite au urcat anul trecut la 194 milioane de lei

 In prezent, in Romania activeaza 193 de firme avand ca obiect de activitate recuperarea creantelor, se arata intr-o analiza de KeysFin pe baza datelor depuse la Finante de firmele de management al creantelor. Cele 193 de firme au avut in 2014 afaceri de 194 milioane de lei. Fata de acum 5 ani, numarul firmelor de recuperari creante s-a dublat, cele mai multe dintre ele operand in zona Capitalei, zona in care afacerile “recuperatorilor” au urcat la 174 milioane de lei.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului ramane pe plus

 Petrolul continua sa se scumpeasca luni pe bursele asiatice, incurajat de o puternica scadere a numarului puturilor in functiune in SUA, dar numarul de locurilor de munca noi, cu mult sub asteptari, a dat nastere la ingrijorari cu privire la evolutia cererii.

Cotatia unui baril de titei “light sweet crude” cu livrare in noiembrie a castigat 11 centi, pana la 45,65 dolar, in primele tranzactii matinale.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Energiei: Intrarea RADET-ului în faliment și crearea unui nou serviciu, cea mai bună variantă

Intrarea RADET-ului în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă pentru cetățean, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la o conferință de specialitate.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Preţurile apartamentelor au crescut în septembrie cu 1,5%

Preţul mediu solicitat de proprietari pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare la nivel naţional a crescut în septembrie cu 1,5%, de la 950 de euro pe metru pătrat util în august la 964 de euro pe metru pătrat, respectiv cu 5,7% comparativ cu septembrie 2014.

“Niciunul dintre marile oraşe analizate nu face excepţie de la tendinţa ascendentă a preţurilor; de remarcat este însă că cele mai semnificative majorări au fost înregistrate pe segmentul apartamentelor vechi, în vreme ce, în cazul locuinţelor nou-construite, au avut loc şi scăderi în perioada menţionată”, arată imobiliare.ro.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Premiile Asociaţiei Liderilor în Servicii pentru Afaceri din România (ABSL), o recunoaştere a inovaţiilor în sectorul local de servicii pentru afaceri

Asociaţia Liderilor în Servicii pentru Afaceri din România (ABSL) organizează pe data de 8 octombrie 2015, la Hotel Radisson Blu, Bucureşti, conferinţa anuală, unul dintre cele mai relevante evenimente din industrie, şi Premiile ABSL. Asociaţia reuneşte cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) şi cercetare şi dezvoltare (R&D).

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Gerea, despre preţul benzinei: Cât timp consumul este apreciabil, nu există motive să se reducă preţul

Distribuitorii de carburanţi nu au motive să scadă preţul la pompă al benzinei câtă vreme consumul se află la un nivel apreciabil, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la o conferinţă de specialitate.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: ROMÂNIA CU ÎNCETINITORUL. Codași la absorbția fondurilor europene

Ce sunt fondurile europene? Cine ne dă bani și pentru ce? Cine le poate folosi? Cine sunt cei care au obținut cele mai mari sume de la Uniunea Europeană? Cine le-a folosit potrivit legii și cine le-a fraudat? Sunt întrebări la care dacă nu știți răspunsurile le aflați de la Digi24 într-o campanie pe tema fondurilor europene.

Când am intrat în Uniunea Europeană se spunea că aderarea este cea mai mare şansă pentru modernizarea României de la Marea Unire din 1918 încoace. Banii cu care puteam ajunge din urmă ţările dezvoltate nu au fost cheltuiţi de autorităţi decât în parte. În plus, nu s-au dus în proiecte vitale.

               Citeste mai mult…

Ziare.com: Noul Cod Fiscal: Impozitarea veniturilor din contractele civile realizate de persoane fizice

Veniturile realizate de persoanele fizice, ne referim la veniturilor unor cetatenii romani, in baza unor contracte civile, sunt ultimele proceduri usoare de realizare a veniturilor ce nu necesita autorizatii excesive.

Acestea se adreseaza persoanelor ce detin un CNP romanesc si nu sunt salariate sau nu sunt inregistrate intr-o forma profesionala de desfasurare a activitatii. Practic, in baza unor contracte civile, persoanele fizice pot realiza venituri, iar impozitarea se realizeaza prin faptul ca detin un cod numeric personal.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea demara peste doi ani – Gerea

Semnarea Memorandumului pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea avea loc în luna noiembrie, iar construcţia reactoarelor ar putea demara peste doi ani, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la o conferinţă de specialitate.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Hidroelectrica: Fondurile de investitii americane sunt interesate de listarea companiei

Investititorii americani sunt interesati in mod deosebit de listarea la bursa a Hidroelectrica si de calendarul de lucru pentru pregatirea lansarii ofertei publice initiale, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica. Aceasta ar fi concluzia dupa o serie de intalniri bilaterale intre reprezentantii Hidroelectrica si cei ai unor fonduri de investitii precum SEGRA Capital Management, EATON VANCE Invetsment Managers, LR Global, NEWTYN Capital, DRIEHAUS Capital Management si Benclinov & Associates. Listarea Hidroelectrica ar putea avea loc in cursul anului 2017, insa dupa ce compania va iesi din procedura de insolventa, dupa cum sustine ministrul energiei Andrei Gerea.

               Citeste mai mult…

Infoferma.ro: Indagra își va deschide porțile pe 28 octombrie

Cea de a XX-a editie a INDAGRA, targ international de produse si echipamente in domeniul, agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei se va desfasura anul acesta in perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, la Rompexpo,  in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania.

Evenimentul ofera participantilor prilejul de a parafa noi intelegeri si contracte, de a achizitiona direct produsele expuse si de a participa la conferintele informative, demonstratiile si concursurile organizate.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Procedură de autorizare pentru ferme de carantină, în vederea eliminării suspiciunii de boala limbii albastre

România va avea ferme de carantină autorizate pentru animale, în vederea eliminării suspiciunii de boala limbii albastre, din cauza căreia exporturile românești de animale vii au fost restricționate încă din anul 2014, informează, luni, Camera de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia).

Potrivit unui comunicat al CCIRO, decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri organizată recent, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), între oficiali CCIRO Italia și reprezentanți ai crescătorilor români, importatorilor italieni și autorităților sanitar-veterinare din cele două țări.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Raiffeisen a renunțat la taxarea trimiterii de bilete la ordin și cecuri la sediul clienților

Băncile au început să ofere diferite gratuități clienților în zona de operațiuni bancare. Acum este rândul Raiffeisen Bank să anunțe trimiterea gratuită a biletelor la ordin și a cecurilor la sediul clienților.

Raiffeisen Bank trimite biletele la ordin și cecurile prin curier, gratuit, direct la sediul clienților. Începând cu 5 octombrie 2015, clienții vor putea solicita Instrumentele de Debit prin intermediul serviciului Relații cu Clienții la numărul de telefon *2000, apelabil din orice rețea.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România anunță acțiuni de protest împotriva ministrului Agriculturii

Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, afiliat la Agrostar, îl acuză pe ministrul Agriculturii că, prin politica pe care o promovează, duce la distrugerea zootehniei din România și amenință cu acțiuni de protest în perioada următoare, din cauza faptului că nicio solicitare adresată până acum ministerului de resort nu a fost soluționată.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene va interzice culturile de organisme modificate genetic

Mai mult de jumătate din cele 28 de membre ale Uniunii Europene intenționează să interzică culturile de organisme modificate genetic (OMG), așteptând aprobarea autorităților europene de reglementare, transmite Bloomberg.

Un număr de 19 state europene au cerut ca pe o parte sau pe întreg teritoriul lor să fie interzise culturile de OMG. În conformitate cu un act normativ adoptat în luna martie a acestui an de Consiliul European, țările membre UE au dreptul de a interzice sau de a aproba culturile de organisme modificate genetic pe teritoriul lor. Solicitările țărilor care optează pentru interzicere trebuie comunicate marilor companii din sectorul agricol, precum Monsanto sau Dow, pentru a putea opri cultivarea OMG autorizate deja în UE sau care sunt în mijlocul procesului de autorizare.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: Klaus Iohannis: Se pot promite salarii mai mari în sănătate de mâine, dar fără management corect şi oportunităţi, 50% în plus nu rezolvă problemele

Klaus Iohannis atrage atenţia asupra problemelor din sistemul sanitar, legate de migraţia personalului medical şi de corupţie. Se pot promite salarii mai mari în sănătate, de mâine, dar fără infrastructură, management corect, respect şi oportunităţi, 20% sau 50% în plus nu vor rezolva problema, a adăugat preşedintele.   

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Aurescu a reiterat susținerea fermă a României pentru procesul Cartei și a Tratatului Cartei Energiei

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, luni, cu Secretarul General al Cartei Energiei, Urban Rusnak, context în care oficialul român a reiterat susținerea fermă a României pentru procesul Cartei Energiei și a Tratatului Cartei Energiei.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, discuțiile între cei doi oficiali s-au axat pe aspecte legate de continuarea procesului de modernizare a Cartei Energiei, pornind de la rezultatele obținute prin încheierea cu succes a adoptării și semnării la Haga, la 20 mai 2015, a Cartei Internaționale a Energiei, document politic care reflectă noile evoluții din domeniul energetic.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Sindicatul Funcţionarilor Publici: Persoane controlate de ANAF dau în judecată inspectorii fiscali. Legislaţia trebuie schimbată

Sindicatul Funcţionarilor Publici susţine că a crescut numărul cazurilor în care inspectori fiscali ajung în faţa instanţei, în dosare în care sunt daţi în judecată de persoane pe care le-au controlat, şi cere Ministerului Finanţelor şi ANAF să promoveze un act normativ care să estompeze fenomenul.

                 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BNR a lansat o nouă monedă dedicată împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină din Târgu-Mureş

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând cu data de 5 octombrie 2015, o monedă din argint dedicată împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, informează BNR.

Moneda are valoarea nominală de 10 lei, formă rotundă, diametrul de 37 milimetri, greutatea de 31,103 grame, cantul zimţat şi este din argint cu titlu 999?, calitate proof.

                 Citeste mai mult…

Economica.net: MFP a împrumutat luni 100 de milioane de lei de la bănci, pe 12 ani, la un randament de 3,97% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 100 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu maturitatea reziduală la 12 ani, la un randament mediu de 3,97% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 100 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de peste 155,6 milioane de lei.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Puterea celor mari: România, una dintre cele mai concentrate pieţe petroliere, alături de Norvegia şi Italia. Cine face regulile într-un domeniu de aproape 10 mld. €

Trei companii deţin 56% din toate benzinăriile din România, piaţa locală fiind astfel una dintre cele mai concentrate la nivel european. România este flancată de state precum Norvegia, Danemarca, Italia sau Suedia în ceea ce priveşte puterea pe care o deţin primii trei jucători.  Acestea sunt totodată statele cu cel mai scump litru de benzină.

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE, care citează datele pentru 2014 ale Verdict Retail, în mâinile Petrom, Rompetrol şi Lukoil stau mai bine de jumătate din toate staţiile din România, una dintre particularităţile pieţei locale fiind şi faptul că până în acest moment marile reţele de retail alimentar nu au făcut pasul spre comerţul cu carburanţi.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Gerea despre Electrica şi fondurile atrase prin listare: Compania “doarme pe banii ăia”

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica (EL) nu a utilizat fondurile atrase prin listarea pe bursele de la Bucureşti şi Londra, potrivit ministrului Energiei, Andrei Gerea.

“Ideea este că atunci când facem astfel de listări să nu le facem doar de dragul de a le face. Şi statul să aibă ceva de câştigat, să avem un preţ bun pe acţiunile pe care le vindem şi să folosim banii. Uitaţi-vă la Electrica, se stă de un an de zile, se doarme pe banii ăia, nu s-a făcut nimic. Eu mă gândesc că aceşti bani pot fi folosiţi în îmbunătăţirea sistemului, în performanţe, în smart-griduri, de exemplu, în investiţii strategice în regiune, nu să facem deal-uri cu acţionarii, să îi ajutăm să dea bine la Londra”, a declarat luni Gerea.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste 27.000 de persoane s-au cazat în România prin intermediul Airbnb în 2015

În primele nouă luni ale acestui an circa 27.000 de persoane din întreaga lume au utilizat platforma online Airbnb pentru a se caza într-un apartament sau o casă dn România, potrivit datelor furnizate ZF de compania americană, evaluată în prezent la peste 25,5 miliarde de dolari.

„Până acum, peste 27.000 de persoane s-au cazat anul acesta în locaţii dn România înscrise pe platforma Airbnb. În total sunt aproximativ 3.000 de spaţii de cazare din România listate în prezent în cadrul platformei, cele mai multe fiind din Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca“, au declarat reprezentanţii Airbnb.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Termenul pana la care Fondul de Garantare a Asiguratilor trebuia sa publice lista creditorilor Astra a expirat. Cate dosare de dauna avizate si neplatite avea Astra la 30 iunie 2015

Astra Asigurari avea peste 2,11 milioane de contracte de asigurari generale in vigoare la data de 30 iunie 2015, iar dintre acestea 46.700 de dosare de dauna erau avizate dar nelichidate, potrivit datelor furnizate HotNews.ro de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). La aceeasi data, pe segmentul asigurarilor de viata, Astra avea 26.194 de contracte in vigoare, iar numarul de daune avizate si nelichidate pe acest segment era de 239 de dosare. De notat ca termenul pana la care Fondul de Garantare a Asiguratilor trebuia sa publice lista creditorilor Astra a expirat, Fondul fiind in continuare asteptat sa publice aceasta lista.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANAF: Imbunatatirea colectarii si cresterea veniturilor au survenit in ciuda efectului de contractie a veniturilor rezultat  in urma relaxarii fiscale

In primele 9 luni din 2015, veniturile colectate de ANAF, in suma de 146.579,10 mil.lei reprezinta o depasire cu 7,8% (indice nominal) si cu 10,6 miliarde lei in cifre absolute mai mult decat in perioada similara a anului 2014, arata oficialii institutiei intr-un comunicat transmis luni. Efortul, mai adauga acestia, este cu atat mai important cu cat el vine intr-o perioada in care s-a manifestat si un efect de contractie ca rezultat al masurilor de relaxare a fiscalitatii (scaderea CAS cu 5pp, neimpozitarea profitului reinvestit, diminuarea taxei “pe stalp”de la 1,5% la 1%, scaderea TVA la alimente de la 24% la 9%).

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: MasterCard încurajează startup-urile axate pe comerț și tehnologii financiare prin Start Path Global

Startup-urile românești sunt încurajate să viziteze standul MasterCard, în cadrul Internet & Mobile World 2015, pe 7-8 octombrie 2015, pentru a beneficia de consultanța experților MasterCard cu privire la Start Path Global, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei. Programul, extins la nivel global în acest an, constă într-un parteneriat care se întinde pe șase luni și este conceput pentru a ajuta la dezvoltarea noii generații de startup-uri axate pe comerț și tehnologii financiare.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANALIZĂ KEYSFIN:

“România, patria recuperatorilor”

Potrivit unei analize realizată de KeysFin pe baza datelor depuse de firmele de management al creanţelor, în ţara noastră există în prezent 193 de firme cu acest profil, care au realizat anul trecut afaceri de 194 milioane de lei, transmite un comunicat al companiei remis redacţiei.

Numărul companiilor specializate în recuperarea datoriilor aproape s-a dublat în intervalul 2010-2014. Astfel, dacă în urmă cu cinci ani erau înregistrate 105 firme, în 2012 s-a ajuns la 158, în 2013 la 182, respectiv la 193 în 2014.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Havrileț (ANRE): Prețul gazelor din import pentru consumatorii industriali este aproape similar cu cel din intern

Prețul gazelor din import la consumatorii industriali este de 230-250 dolari/mia de metri cubi, valoarea fiind convergentă cu producția internă, a declarat, luni, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

“La ora actuală, prețul gazului din import este între 230 și 250 dolari mia de metri cubi, în ceea ce privește consumatorii industriali. Prețul gazului din intern a ajuns la aproximativ 220 — 230 de dolari. În acest moment prețurile sunt convergente și în realitate gazele care vin de la Gazprom sunt compatibile cu prețul intern. Piața consumatorilor casnici este undeva la 170-180 dolari. Încă nu am ajuns în convergență pentru consumatorii casnici. Când convergența prețului va fi una efectivă și pentru consumatorii casnici noi vom solicita o finalizare timpurie a parcursului de liberalizare așa cum am solicitat în cazul consumatorului industrial”, a spus Havrileț.

             Citeste mai mult…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Economica.net: Piraeus Bank România reduce dobânzile la creditele cu garanţie imobiliară acordate în euro şi CHF

Piraeus Bank România propune clienților săi care au în derulare credite cu garanție imobiliară posibilitatea reducerii ratelor lunare. Oferta se adresează clienților bun-platnici care au contractat de la Piraeus Bank România în perioada 2007-2008 credite imobiliare/ipotecare/nevoi personale cu garanție reală imobiliară, în euro sau franci elvețieni, cu dobânda variabilă.

Noua ofertă presupune o dobândă variabilă cu marjă fixă pe toata durata creditului de 4.4%, la care se adaugă indicele de referință aferent monedei creditului, revizuibil la 3 luni. Nu vor exista comisioane/taxe inițiale sau periodice legate de credit pentru această nouă ofertă. De asemenea, Piraeus Bank România va suporta costurile notariale și orice alte costuri legate de înregistrarea garanțiilor.

Citeste mai mult…

Zf.ro: SUBIECTUL ZILEI DE LUNI, 5 OCTOMBRIE, CU SORIN PÂSLARU

Depozitele bancare, cel mai bun indicator al disparităţilor regionale între judeţele României

  Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor