Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 6 octombrie 2015

Antena3.ro: Andrei Chiliman, trimis în judecată într-un alt dosar. Primarul Sectorului 1 este acuzat de abuz în serviciu

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost trimis în judecată, marţi, într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu.

Alături de acesta vor ajunge în instanţă şi şefii de la la Direcţia de Utilităţi Publice. Aceştia sunt acuzaţi că au emis o autorizaţie ilegală pentru o terasă.

                Citeste mai mult…

Amosnews.ro: Oradea îşi promovează oportunităţile de afaceri la Târgul Internaţional Expo Real 2015 din Munchen

 Oradea îşi promovează oportunităţile de afaceri la Târgul Internaţional Expo Real 2015 din Munchen Eurobusiness Parc Oradea participă în această săptămână la Târgul Internaţional de Imobiliare şi Investiţii Expo Real 2015, organizat în Munchen, Germania.

Târgul a început luni şi se va termina miercuri. În cadrul acestui târg, unde România are un stand rezervat, Eurobusiness Parc va prezenta oportunităţile de investiţii pentru companiile care vor să vină în Oradea şi facilităţile acordate de administraţia locală celor care aleg să-şi dezvolte afacerile în parcurile industriale din oraş. Aceasta este o ocazie foarte bună de a atrage investitori în Oradea.

                Citeste mai mult…

Business-adviser.ro: Acord de colaborare intre CCIB si CCIMA Teheran

 „Sunt convins ca semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea schimburilor economice, comerciale si academice cu Republica Islamica Iran si la valorificarea oportunitatilor de afaceri oferite de cele doua piete. in viitorul apropiat trebuie sa identificam 1-2 proiecte a caror implementare sa imprime un caracter concret acestui document”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), cu ocazia incheierii acordului de cooperare intre Camera bucuresteana si Camera de Comert, Industrie, Mine si Agricultura Teheran (CCIMA Teheran).

                Citeste mai mult…

Monitoruldegalati.ro: Autorul american Peter Frank şi alţi speakeri de top vin la Galaţi

Pe data de 8 octombrie 2015, la Centrul Regional de Afaceri Galaţi, se va desfăşura ce-a de-a doua ediţie a Conferinţei Afaceri.ro Galaţi, organizată de Parcul Industrial Galaţi în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agicultură Galaţi, Entreprise Europe Network, Arhipelago şi Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii. Evenimentul are loc sub denumirea „Export, logistică şi acces la resurse pentru dezvoltare” şi este dedicată în primul rând antreprenorilor care îşi propun dezvoltarea afacerii.

                 Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Performanţa în business, sărbătorită la Balul Oamenilor de Afaceri

Camera de Comerţ Iaşi va organiza şi în acest an un eveniment prin care va premia firmele cu cele mai bune rezultate financiare din 2014.

 „Felicităm firmele ieşene care au reuşit performanţa de a se clasa în Topul Naţional şi reprezintă cu onoare economie ieşeană. Folosesc acest prilej de a reitera invitaţia adresată tuturor firmelor clasate în Topul judeţean de a fi prezente la Balul Oamenilor de Afaceri – festivitatea anuală de premiere a laureaţilor din Top. Desigur, participarea presupune confirmarea prealabilă. Va fi o seară în care vom acorda diplome şi trofee laureaţilor, într-un ambient select, iar fiecare om de afaceri va avea, de asemenea,  posibilitatea să socializeze cu partenerii de afaceri, precum şi cu alţi invitaţi din mediul politic şi administrativ”, a declarat Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

                Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Ferme de carantină pentru eliminarea bolii limbii albastre

România va avea ferme de carantină autorizate pentru animale, în vederea eliminării suspiciunii de boala limbii albastre, din cauza căreia exporturile româneşti de animale vii au fost restricţionate încă din anul 2014, informează, Camera de Comerţ a României în Italia (CCIRO).

               Citeste mai mult…

Ziaruldeiasi.ro, preluat de actualitati.net, ultimele-stiri.eu: Surprizele din topul naţional al firmelor

In clasamentul întocmit de Camera de Comerţ la nivel naţional au intrat 173 de companii din Iaşi faţă de 161 anul trecut. Pe primul loc s-au clasat 20 de firme.

173 de societăţi ieşene au intrat în Topul Naţional al Firmelor din România – ediţia a XXII-a, faţă de 161 în clasamentul realizat de către Camera de Comert şi Industrie a României (CCIR). Dintre acestea, 20 ocupă locul I, cu două mai mult decât situaţia înregistrată anul trecut. Pentru a întocmi topul, CCIR a folosit informaţii din situaţiile financiare ale societăţilor comerciale pentru anul anterior. Topul a fost realizat pe baza clasamentelor întocmite la nivel regional. Au intrat în calcul microîntreprinderile cu cifră de afaceri de minim 100.000 lei, iar pentru celelalte categorii pragul a fost de minim 250.000 lei.

               Citeste mai mult…

Obiectivvaslui.ro: Unde nu-i pământ, nu-i nici viitor: “Ne vindem sufletul!”

Vasile Mihalachi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, crede că vasluienii care îşi vând pământul străinilor fac mai mult decât un act de vânzare. Confruntat cu un fenomen care ia amploare în judeţ, Mihalachi spune că terenurile din posesia străinilor nu mai pot fi considerate pământ românesc. Mediul de afaceri rezonează prin vocea lui Ionel Constantin, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură: “Două lucruri vor fi importante în viitor, apa şi pământul”.

               Citeste mai mult…

Monitoruldegalati.ro: Legislaţia instabilă, o problemă pentru 80% dintre agenţii economici din România

Legislaţia instabilă reprezintă o problemă pentru 80% dintre agenţii economici din România, iar peste 85% doresc să interacţioneze cu o singură instituţie de control, după modelul german, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

               Citeste mai mult…

Cugetliber.ro: Expoziţie de marketing pentru promovarea economiei sociale

 „Incluziune socială în structuri economice durabile” este tema unui proiect implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane împreună cu partenerii săi, Asociaţia ONE PROFI, Asociaţia Consiliul pentru Promovarea Formării Profesionale şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Psihologiei.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Liviu Pop: Obiectivul pentru anul 2016 este să avem o alocare de 4,5% din PIB pentru Educație

Domeniul Educației va încheia, anul acesta, cu o alocare în jurul a 4% din Produsul Intern Brut /PIB/, iar pentru 2016 obiectivul este să avem 4,5%, a declarat, luni, într-o dezbatere organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, Liviu Pop, ministrul pentru Dialog Social.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FGA a preluat toate dosarele de daună și toate contractele de asigurare de la Astra

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare și al bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA., potrivit unui comunicat al Fondului.

FGA a preluat, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare, după cum urmează: în România — 1.826.483 de polițe, 51.566 de dosare daună; Germania — 6.128 de polițe, 193 de dosare de daună; Slovacia — polițe: 22.752, dosare daună: 642; Ungaria — polițe:191.241, dosare daună: 4.809.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Olt: Cea mai mare cultură de cătină din țară se află la Urzica, zonă în pericol de deșertificare

Un fermier din comuna Urzica, zonă în care terenurile agricole sunt în pericol de deșertificare, a înființat cea mai mare cultură de cătină din țară, ce se întinde pe o suprafață de peste 20 de hectare.

Concepută ca o afacere de familie, investiția în cultura de cătină de la Urzica se ridică la aproape un milion de euro, o parte din fonduri fiind nerambursabile, de la Uniunea Europeană, conform afirmațiilor fermierului Octavian Bobică.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a atins în august cel mai mare număr al restanțierilor la bănci din ultimii 2 ani

România a atins în august cel mai mare număr al restanțierilor persoanelor fizice la bănci și instituții financiare nebancare din ultimii 2 ani și o lună, în condițiile în care 719.235 de români aveau datorii mai mari de 30 de zile, se arată în datele Băncii Naționale a României (BNR).

Un nivel mai mare decât în august 2015 a fost consemnat în iunie 2013 când numărul datornicilor era de peste 740.000. De la începutul acestui an, numărul restanțierilor a crescut cu peste 8.000 (1,18%).

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eugen Nicolăescu despre proiectul de modificare a Codului muncii: Îl considerăm inoportun

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților consideră inoportun proiectul de lege privind modificarea Codului muncii, dar, dacă patronatele doresc să se realizeze o perfecționare a acestuia sau a legislației în domeniu, Partidul Național Liberal este deschis să asigure cadrul necesar pentru o asemenea activitate, în vederea creșterii competitivități, a performanței și a flexibilizării relațiilor dintre angajatori și angajați, a concluzionat luni deputatul Eugen Nicolăescu, liderul grupului liberalilor, la încheierea dezbaterii “Modificările Codului muncii”.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Legea salarizării se va aplica după ce va fi adoptată în Parlament și promulgată de președinte; nu dăm ordonanță

Premierul Victor Ponta a declarat luni că proiectul legii salarizării va fi trimis spre dezbatere în Parlament și că nu intenționează să dea o ordonanță pe acest subiect.

“Mai devreme decât să fie trimisă în Parlament, dezbătută și aprobată în Parlament, promulgată de președinte, nu se poate aplica. Nu există altă formulă. Nu intenționăm să dăm ordonanță de urgență.

                 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Fondurile pentru imigraţie ar putea fi excluse din calculele privind deficitul în ţările zonei euro

Fondurile cheltuite de statele membre ale zonei euro pentru gestionarea crizei imigranţilor ar putea fi excluse din calculele privind respectarea ţintelor deficitului bugetar, dar situaţiile vor fi analizate de la caz la caz, afirmă oficiali europeni, citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

Austria a cerut ca fondurile cheltuite pentru imigranţi să fie excluse din calculele pentru stabilirea deficitului bugetar, în contextul în care statele din zona euro sunt vizate de reglementări comunitare stricte în acest domeniu.

                Citeste mai mult…

mediafax.ro: NEPI a atras de la acţionari 130 milioane de euro, dublu faţă de cât viza iniţial

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a atras în urma unei oferte de majorare de capital derulată luni 130 de milioane de euro, de două ori mai mult decât suma vizată iniţial, de aproximativ 65 de milioane de euro, o parte a fondurilor urmând să fie folosită pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre din Bucureşti, anunţată la finele lunii august.

                Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Românii vor cumpăra în acest an croaziere de 4,2 milioane euro

Românii vor cumpăra în acest an croaziere de 4,2 milioane euro, la un tarif mediu, pentru o călătorie de opt zile, de 700-800 de euro de persoană, în afara promoţiilor şi fără taxe.

“La nivel mondial, piaţa de croaziere a înregistrat o creştere de 9%. În pieţele emergente, cum este şi cazul României, creşterea este şi mai mare, fiindcă este considerat un produs nou (croaziera, n.r.). A fost un an benefic pentru industrie, cu creştere. Unii turişti s-au săturat de Grecia şi de Turcia sau de all-inclusive şi vor să încerce un produs nou”, a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Băşea, directorul general al Croaziere.net.

                Citeste mai mult…

Digi24.ro: DOCUMENT EXCLUSIV. Autostrada Sibiu-Orăștie, inaugurată pentru electorat, deși se știa că nu era gata

Autostrada Sibiu-Orăştie a fost inaugurată, deşi nu era terminată. O demonstrează chiar procesul de predare-preluare obţinut în exclusivitate de Digi24, dintre constructorul si Compania de Drumuri din noiembrie anul trecut. În document scrie că încă se lucra în zonele cu alunecări de teren. Cu toate acestea, şoseaua de mare viteză a fost inaugurată de premierul Victor Ponta şi Ioan Rus, pe atunci şef la Transporturi, cu doar două zile înainte de turul doi al alegerilor pentru Cotroceni.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: BP va plăti 20,8 miliarde de dolari pentru “mareea neagră” din 2010

Valoarea înţelegerii dintre grupul petrolier BP şi Guvernul american pentru închiderea proceselor civile legate de mareea neagră din anul 2010 din Golful Mexic a fost majorată până la 20,8 miliarde de dolari, a anunţat luni Ministerul american al Justiţiei, informează Reuters.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: Tot mai mulţi inspectori fiscali ajung în faţa instanţei, fiind daţi în judecată de contribuabili

Sindicatul Funcţionarilor Publici susţine că a crescut numărul cazurilor în care inspectori fiscali ajung în faţa instanţei, în dosare în care sunt daţi în judecată de persoane pe care le-au controlat, şi cere Ministerului Finanţelor şi ANAF să promoveze un act normativ care să estompeze fenomenul.

“Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), organizaţie sindicală naţională reprezentativă, trage un semnal de alarmă faţă de tendinţa tot mai accentuată a unor contribuabili (aflaţi în atenţia organelor fiscale), de a intenta procese funcţionarilor în calitate de persoane fizice, pentru presupuse culpe săvârşite de aceştia, în timpul acţiunilor de control derulate sub autoritatea Statului Român şi solicită Ministrului Finanţelor Publice şi Preşedintelui ANAF, în regim de urgenţă, promovarea unui act normativ care să estompeze acest fenomen, devenit în ultima perioadă, unul generalizat”, se arată într-un comunicat de presă al SNFP.

                  Citeste mai mult…

Economica.net: Bancă obligată să încaseze ratele unui credit în franci elveţieni la cursul valabil când a fost semnat contractul

Tribunalul Bucureşti a obligat Credit Europe Bank să încaseze ratele unui credit în franci elveţieni (CHF) la cursul de 2,0950 lei / CHF, valabil la momentul semnării contractului şi să emită un nou grafic de rambursare care să prevadă restituirea creditului în lei.

                  Citeste mai mult…

Economica.net: Ponta: Guvernul a îndeplinit toate procedurile pentru împrumutul nerambursabil cu R. Moldova. Urmează votul în Parlament

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Executivul a îndeplinit toate procedurile privind Acordul de împrumut nerambursabil cu Republica Moldova, iar documentul va fi trimis în perioada următoare spre aprobare în Parlament, notează Agerpres.

                  Citeste mai mult…

Economica.net: BT: Peste 15.000 de clienţi Volksbank au avut creditele reduse cu aproape 290 milioane lei în total

Peste 15.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reducerea soldului creditelor cu aproape 290 de milioane de lei, în urma implementării soluţiei de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente ale clienţilor persoane fizice, potrivit unui comunicat al Băncii Transilvania, transmite Agerpres.

                  Citeste mai mult…

Economica.net: EnergoNuclear: un milion de euro pe an pentru 25 de bugetari, care “pregătesc” de trei ani venirea chinezilor la Cernavodă

Cei 25 de salariaţi ai companiei de stat EnergoNuclear sunt printre cei mai bine plătiţi români. Fiecare dintre ei câştigă, de ani de zile, peste 10.000 de lei lunar, cu directorii primind peste 20.000 de lei. Scopul declarat al acestei companii este asigurarea informaţiilor tehnice, economico-financiare, juridice necesare pentru China General Nuclear Group”.

                 Citeste mai mult…

Economica.net: România le-ar putea vinde kazahilor de la KMG o participaţie în Rompetrol Rafinare, anul viitor – Ministrul Energiei

România caută să finalizeze până la jumătatea anului viitor vânzarea unei participaţii în Rompetrol Rafinare, cea mai mare rafinărie a ţării, singurul potenţial cumpărător fiind acţionarul majoritar KMG International NV, a declarat ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, transmite Bloomberg.

Guvernul vrea să obţină cel puţin 200 milioane de dolari din vânzarea a 26,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare SA, iar licitaţia va fi realizată astfel încât să fie în conformitate cu reglementările UE, după semnarea memorandumului cu KMG privind vânzarea acţiunilor, în 2013. Executivul intenţionează de asemenea să ajute KMG să înfiinţeze un fond de investiţii pentru a finanţa proiectele în România, în următoarele nouă luni, a declarat Gerea într-un interviu acordat luni la Bucureşti. Statul intenţionează să-şi păstreze o participaţie de 18% în rafinărie, după licitaţie.

                Citeste mai mult…

Evz.ro: Românii au fost fraieriți cu TARIFE UMFLATE pentru centralele de apartament. S-au trucat licitații și pentru contoarele de ELECTRICITATE.

Prețurile pentru montarea centralelor de apartament au fost mai mari cu câteva zeci de procente, deci câteva sute de lei

Scandalul Apa Nova a fost doar începutul. Zilele trecute, firme implicate în domeniul distribuției de gaze naturale au fost penalizate pentru înțelegeri anticoncurențiale care au umflat serios notele de plată ale românilor. Și firme din domeniul electricității ar putea avea probleme. Săptămâna trecută, Consiliul Concurenței anunța că a amendat zece firme din domeniul distribuției de gaze pentru înțelegeri care au umflat mult prețul pentru consumatorul final. Potrivit surselor EVZ este vorba „în principal, de firme care montau centrale de apartament”, iar tarifele exagerate erau percepute atât pentru lucrările de montaj, cât și pentru executarea proiectelor.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: MINISTRUL ENERGIEI:

“Electrica doarme pe banii de la listare de un an de zile”

Listarea companiilor energetice nu se face doar de dragul derulării unei astfel de operaţiuni, ci pentru ca banii să fie utilizaţi în investiţii, a declarat, ieri, Andrei Gerea, ministrul Energiei.

Domnia sa a comentat: “Fondurile din listarea unei companii trebuie folosiţi pentru investiţii. Uitaţi-vă la Electrica! Se stă de un an de zile, se doarme pe banii din listare. Nu s-a făcut nimic. Care este ideea? Eu mă gândesc că fondurile trebuie utilizate în îmbunătăţirea sistemului, în performanţă, în investiţii strategice în regiune, nu să facem deal-uri cu acţionarii, să îi ajutăm să dea bine la Londra şi aşa mai departe”.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Şapte indici BVB au deschis în scădere

Şapte din cei nouă indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

 Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, scădeau cu 0,09%, la 7.047,77 puncte, iar indicele BETPlus cobora cu 0,08%, la 1.039,03 puncte.

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, se deprecia cu 0,09%, la 8.027,54 puncte.

              Citeste mai mult...

Bursa.ro: Agrostar Giurgiu pichetează miercuri sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Filiala AGROSTAR Giurgiu și Sindicatul Producătorilor Agricoli Giurgiu pichetează, miercuri, 07.10.2015, sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale între orele 11.00-16.00, potrivit unui comunicat de presă.

La protest, şi-au anunţat participarea circa 250 de producători agricoli, potrivit sursei citate.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Gerea: Electrica „doarme pe banii din privatizare“

Conducerea Electrica şi Ministerul Economiei au de mai mult timp o dispută Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica nu a utilizat fondurile atrase prin listarea pe bursele de la Bucureşti şi Londra, potrivit ministrului Energiei, Andrei Gerea, care cere folosirea acestora prin investiţii în reţele şi achiziţii în regiune. „Ideea este că atunci când facem astfel de listări să nu le facem doar de dragul de a le face. Şi statul să aibă ceva de câştigat, să avem un preţ bun pe acţiunile pe care le vindem şi să folosim banii. Uitaţi-vă la Electrica, se stă de un an de zile, se doarme pe banii ăia, nu s-a făcut nimic. Eu mă gândesc că aceşti bani pot fi folosiţi în îmbunătăţirea sistemului, în performanţe, în smart-griduri, de exemplu, în investiţii strategice în regiune, nu să facem deal-uri cu acţionarii, să îi ajutăm să dea bine la Londra“, a declarat luni Gerea. El spune că esenţa acestor listări este asigurarea finanţărilor pentru investiţii.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Rovana Plumb: Incercam sa finalizam proiectul legii salarizarii pana pe 15 octombrie pentru a fi aprobat in Guvern

 Termenul indicativ pentru aprobarea in Guvern a proiectului legii salarizarii in sistemul bugetar este 15 octombrie, a declarat ministrul muncii Rovana Plumb pentru HotNews.ro. “Incercam sa finalizam proiectul pana atunci”, a precizat ministrul. Trebuie precizat ca este esentiala aprobarea in Guvern a acestui proiect cat mai curand posibil, astfel incat sa ramana suficient timp de dezbatere in Parlament pentru a putea fi adoptat si trimis la promulgare pana la sfarsitul anului, asa cum a promis premierul Victor Ponta.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANALIZA 10 ani de banking in Romania:​2005-2015. Ce banci au venit, cine a plecat, cum a schimbat criza peisajul bancar local

 Cine isi mai aminteste astazi de banci ca Midbank, Eurom, Daewoo Bank, Emporiki, Nova Bank, Egnatia si atatea altele, care operau in 2005 in Romania? Locul lor a fost luat de banci cu capital autohton (Banca Feroviara, Baca Romana de Credite si Investitii) sau cu capital strain (Credit Agricole, Leumi Bank s.a). Fata de acum 10 ani, sistemul bancar din Romania a suferit numeroase operatii estetice pentru a-si putea pastra parametrii in limita functionalitatii. Criza din 2008 (care pentru bancile locale inca nu s-a incheiat cu totul) a confirmat o mai veche vorba care spune ca abia cand vine refluxul se vede cine are slip pe el si cine inoata gol in mare.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Acord in negocierile privind tratatul trans-pacific, intre 12 tari care reprezinta 40% din PIB-ul mondial

 Cele 12 tari angajate in negocieri privind tratatul de liber-schimb trans-pacific (TPP) au ajuns la un acord, anunta AFP.

Negocierile au inceput in 2008 si s-au incheiat dupa o sesiune de negocieri de cinci zile la Atlanta (Georgia, SUA).

TPP reuneste Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelanda, Peru, Singapore, SUA si Vietnam.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: KPMG: Afacerile de familie europene – tot mai increzatoare, in ciuda concurentei crescute

 Majoritatea afacerilor de familie sunt foarte optimiste in legatura cu perspectivele lor de viitor, in ciuda concurentei in crestere, arata cea de-a patra editie a Barometrului Afacerilor de Familie Europene, lansata de KPMG si European Family Business (EFB).

                Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Statul a ratat toate privatizările programate pentru acest an

Guvernul s-a lăudat că va realiza mai multe privatizări şi listări în acest an, dar nu a reuşit să facă niciuna. Rând pe rând, au căzut privatizările Poştei şi a Oltchim, dar şi listările CFR Marfă, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa ori Hidroelectrica. Guvernul a ratat toate privatizările şi listările programate pentru acest an şi nu mai are şanse să realizeze niciuna până la finele lui 2015, deşi autorităţile s-au lăudat de nenumărate ori că acestea vor continua.  Poşta Română, Oltchim, CFR Marfă, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa, toate au fost propuse pentru privatizare sau listare în acest an, alături de mai vechile restanţe din acordul cu FMI, respectiv Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica. Şi toate au fost ratate „cu brio“, rând pe rând, de către statul român.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: SE BAT CU NEPI, IMMOFINANZ ŞI PAPALEKAS

Germanii de la Kaufland au ajuns la un portofoliu imobiliar de 1 mld. €, dublu faţă de 2008

Kaufland se afla după va­loarea portofoliului imo­bi­liar de la finalul anului tre­cut, pe poziţia a doua în piaţă, la egalitate cu Immofinanz (care deţine printre altele par­cul de afaceri Iride din Pipera), cu ac­tive de circa 960 mil. euro, potrivit da­telor ZF. Ei erau depăşiţi de NEPI, care de­ţine printre altele mallurile Pro­me­nada şi Mega Mall şi care avea la finalul lui 2014 active imobiliare în valoare de 1,3 mld. euro. Pe poziţia următoare se afla omul de afaceri grec Ioannis Papale­kas prin intermediul companiei Globalworth, cu active de 600 mil. euro.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Deloitte: Antreprenorii trebuie să-şi pregătească din timp succesorii dacă vor un exit

Antreprenorii români tre­buie să-şi pregătească din timp suc­cesorii la conducerea companiei, pentru că în cazul unei tranzacţii de exit, inves­ti­torii vor aprecia un manage­ment cre­dibil şi valoarea companiei va fi mai mare, spune Lars Wiechen, par­te­ner la firma de consultanţă Deloitte.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Topul celor mai performante sisteme de pensii private din Europa

Fondurile de pensii private obligatorii din România au raportat cele mai mari randamente din rândul sistemelor administrate privat şi finanţate de stat din Europa, cu un câştig anual real de 5,56% în perioada 2008 -2014, potrivit unui raport realizat de organizaţia europeană Better Finance cu sediul la Bruxelles.

Randamentul este ajustat cu rata inflaţiei şi cu comisioanele plătite de participanţii la fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II).

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Francul elveţian şi dolarul s-au apreciat cel mai mult faţă de leu: +8%, respectiv +4%

Francul elveţian a adus un câştig de 8% investitorilor care au ales să parieze pe această monedă în ultimele nouă luni, fiind urmat în clasamentul valutelor care s-au apreciat faţă de leu de dolarul american, cu un avans de 4%, potrivit datelor BNR. La polul opus se poziţionează hryvna ucrai­nea­nă, cu o depreciere de 23% în faţa leu­lui şi lira turceasă cu o scă­dere de 19% în perioada ianuarie-septembrie.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Cererea de credite de valori mari a ajuns la minimul ultimelor şapte luni

Băncile au solicitat în luna august aproximativ 79.800 de rapoarte pentru a afla informaţii despre clienţii potenţiali de la Centrala Riscului de Credit (CRC), or­ga­nismul BNR care colec­tează date despre cre­di­tele de valori mari.

Numărul inte­ro­gărilor a fost în scădere cu aproximativ 3.000 faţă de aceeaşi perioadă din 2014, potrivit date­lor agregate de banca centrală.

               Citeste mai mult…

Zf.ro : Oltchim şi Carpatica au „turat“ cu viteză maximă

Titlurile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) şi cele ale Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au urcat în şedinţa de ieri cu aproape 15%, limita maximă de variaţie, pe rulaje reduse.

Acţiunile combinatului vâlcean, revenit la tranzacţionare pe 30 septem­brie după aproape trei ani de suspendare, sunt la a patra şedinţă con­secutivă  de creş­tere cu 15%. Astfel acţiunile OLT au urcat de la o cotaţie de 0,35 lei până la o cotaţie de 0,53 lei în şedinţa de ieri. Investitorii au tran­zac­ţionat ieri acţiuni Oltchim în valoare de 23.000 de lei, rulaj redus luând în calcul faptul că combinatul are o capitalizare bursieră de 159 milioane de lei.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: PRESIUNILE PENTRU PROFIT VOR FI MAI MARI

Un investitor activist face un pariu de 2,5 miliarde de dolari pe General Electric

Conglomeratul industrial american General Electric, unul dintre cele mai mari din lume, prezent şi în România, a atras o investiţie importantă din partea investitorului activist Nelson Peltz, compania acestuia, Trian Fund, acumulând o participaţie în valoare de 2,5 miliarde de dolari din GE, scrie The Wall Street Journal.

                Citeste mai mult…

Zf.ro : Piraeus Bank reduce ratele dobânzilor la creditele cu garanţie imobiliară acordate în franci sau euro în perioada 2007-2008

Piraeus Bank, un jucător de talie medie din sistem, propune clienţilor săi care au în derulare credite cu garanţie imobiliară posibilitatea reducerii ratelor lunare, printr-o ofertă cu dobândă variabilă cu marja fixă pe toată durata creditului de 4,4%, la care se adaugă indicele de referinţă aferent monedei creditului, revizuibil la trei luni.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Grupul bancar austriac Raiffeisen îşi va vinde divizia poloneză în 2016

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) îşi va putea vinde divizia din Polonia la începutul anului viitor, a anunţat CEO-ul Karl Sevelda, adăugând că subsidiara maghiară are şanse să înregistreze profit în acest an, acesta urmând a fi generat prin intermediul pieţei corporate, şi nu al clienţilor de retail. De asemenea, Sevelda a precizat că grupul se va extinde şi în Iran imediat ce sancţiunile impuse acestei ţări vor fi ridicate, scrie Portfolio.hu. În februarie, RBI anunţa că îşi va închide unele din filialele din Ungaria, concentrându-se în schimb asupra clienţilor corporate şi premium. Totuşi, CEO-ul grupului austriac a declarat că RBI va rămâne în Ungaria, piaţa acestei ţări fiind „mult prea importantă pentru a renunţa la ea”.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste 10.000 de români au plătit cel puţin 1.500 de euro pentru o vacanţă de iarnă în destinaţii exotice

Cel puţin 10.000 de români îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în locaţii exotice, plătind în medie între 1.500 şi 3.000 de euro, estimează agenţia Eturia, specializată în vacanţe personalizate şi destinaţii exotice.

Din total, 3.000 de locuri sunt rezervate prin Eturia.

Cele mai multe cereri s-au înregistrat pentru excursii în Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda şi Mexic.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: ANAT: Noul proiect al Legii Turismului este deficitar pentru industrie şi plin de inadvertenţe

Noul proiect al Legii Turismului este deficitar pentru industrie şi conţine multe inadvertenţe, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), care susţine că Senatul a ignorat propunerile asociaţiei.

Volksbank, instituţie de credit achiziţionată de Banca Transilvania, a restituit unui număr de circa 15.000 de clienţi ai săi comisioane de risc şi de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie în valoare de aproape 290 mil. lei (echivalentul a 66 mil. euro).Clienţii Volksbank au beneficiat automat de această facilitate, aplicată indiferent de moneda împrumutului în perioada 17 august – 30 septembrie.

                Citeste mai mult…

Zf.ro : BCR a promovat un şef de serviciu pe poziţia de director responsabil cu clienţii

BCR, cea mai mare bancă locală, a numit-o pe Mădălina Cazacu director responsabil pentru relaţia cu clienţi, după ce anterior ea a ocupat poziţia de supervisor şi şef de serviciu în cadrul băncii. Cazacu are o experienţă de 18 ani în domeniul relaţiilor cu clienţii, perioadă în care a fost responsabilă de consilierea clienţilor şi soluţionarea reclamaţiilor primite de la aceştia.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Retrasib Sibiu mai alocă un milion de euro la investiţii

Producătorul de transformatoare Retrasib Sibiu (simbol bursier RTRA) şi-a mărit bugetul de investiţii pentru acest an cu un milion de euro, la 1,7 milioane de euro (7,5 mil. lei), pentru a achiziţiona utilaje şi a-şi mări capacitatea de producţie. Acţionarii companiei au aprobat şi majorarea plafonului de credit la Banca Transilvania (TLV) cu 20 milioane de lei, până la 60 milioane de lei, cu scopul de a asigura capital de lucru şi a executa comenzi de 30 milioane de euro, potrivit informaţiilor prezentate anterior de conducerea companiei.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Încasările bugetare sunt în grafic, dar reducerile de taxe încep să se simtă

Veniturile bugetului consolidat sunt, la nouă luni din an (primele trei trimestre), cu 7,8% (10,6 mld. lei) mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Dar reducerile de taxe încep să se vadă uşor la nivelul încasărilor bugetare.

Încasările din TVA sunt, la nouă luni, cu 12,5% mai mari decât în perioada similară a anului trecut, a anunţat ieri ANAF, instituţie care publică trimestrial situaţia încasărilor bugetare şi oferă explicaţii asupra evoluţiei lor.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Sinaia va construi o nouă telegondolă cu 7,6 milioane de euro de la Bancpost

Bancpost, prin divizia sa de Corporate Banking, a acordat o linie de finanţare în valoare de 7,6 milioane euro companiei Transport Urban Sinaia pentru pentru construirea unei noi linii de telegondolăîn Sinaia pe tronsonul Cota 1400 – Cota 2000.

               Citeste mai mult…

Antena3.ro: Câţi kilometri de autostradă are România

În perioada 2015 – 2030, se vor construi peste 1.200 de kilometri de autostradă, 1.900 de kilometri de drum expres, drumuri Transregio şi Transeuro, cât şi variante ocolitoare, potrivit Master Planului aprobat de Bruxelles.

În realitate, ţara noastră are în acest moment doar 700 de kilometri de autostradă şi multe termene prelungite pentru anul viitor.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: Guvernul vrea să garanteze jumătate din datoria celor cu credite în franci elveţieni

Executivul vrea să garanteze jumătate din datoria convertită în lei a persoanelor care au luat credite imobiliare în franci elveţieni. Proiectul de lege a fost prezentat astăzi în Comisia de buget din Camera Deputaţilor.

                Citeste mai mult…

agerpres.ro: Patrone (BERD): BERD va combina investițiile cu sprijinul pentru reforme, în perioada 2015-2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va combina investițiile din perioada 2015 – 2018 cu sprijinul pentru reforme, îmbunătățind guvernanța corporativă în întreprinderile de stat, a declarat, marți, Matteo Patrone, directorul BERD pentru România.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Sobolewski (BVB): Avem 20.000 de investitori activi, de cinci ori sub potențialul pieței

Aproximativ 20.000 de investitori individuali sunt activi pe Bursa de Valori București, de cel puțin cinci ori sub potențialul acestei piețe, a declarat, marți, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, prezent la deschiderea expoziției ‘Banii Tăi Expo’.

                 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Novomatic: Loteria Română nu a îndeplinit condiţiile contractuale care i-ar permite să primească 75 milioane de euro

Loteria Română nu a pus la dispoziţia firmei Novo VLTech Solutions, din grupul austriac Novomatic, locaţiile necesare instalării terminalelor de video-loterie, astfel că nu au fost îndeplinite condiţiile din contractul semnat în 2013 şi vizat de DNA care ar permite Loteriei să încaseze 75 milioane de euro.

                 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Grecia: Economia va continua să se contracte în 2016, potrivit estimărilor Guvernului elen

Guvernul Greciei anticipează că economia elenă se va contracta cel puţin până în 2017, potrivit proiectului de buget prezentat luni în Parlament, care anticipează că măsurile de austeritate prevăzute în acordul convenit cu creditorii internaţionali vor fi implementate, relatează MarketWatch.

Economia Greciei se va contracta cu 2,3% în acest an şi cu 1,3% în 2016, estimările fiind conforme cu cele incluse în acordul de salvare de 86 de miliarde de euro, încheiat în iulie cu zona euro şi FMI.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Reynaers Aluminium România mizează pe o creștere cu 75% a cifrei de afaceri

Reynaers Aluminium România, unul dintre liderii europeni pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, mizează pe o cifră de afaceri de 7 milioane de euro în 2015, în creştere cu 75% faţă de business-ul raportat în 2014, şi atingerea unei cote de 10% din piaţa locală de tâmplărie de aluminiu, au anunţat reprezentanţi ai companiei.

                  Citeste mai mult…

Gazeta-afacerilor.ro : Comunicat întrevedere între Presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban și E.S. Ambasadorul Georgiei in Romania, domnul Ilia Giorgadze la Camera de Comert si Industrie a României

Comunicat întrevedere între Presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban și E.S. Ambasadorul Georgiei in Romania, domnul Ilia Giorgadze la Camera de Comert si Industrie a României

                  Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de i-ziare.ro, 123credite.eu: Chamber Trust: Camera de Comerţ şi Industrie a României oferă un serviciu în slujba antreprenorilor

Pentru prima dată în România este disponibil serviciul Cameral Mondial CHAMBER TRUST lansat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu World Chamber Network.

Chamber Trust este un serviciu de tipul certificat de încredere (trust seal), fiind un instrument specific comerţului internaţional, util în relaţiile business-to-business care asigură companiilor vizibilitate considerabilă, cu un trafic online de peste 250.000 de vizitatori pe lună, potrivit informaţiilor furnizate de CCIR.

                 Citeste mai mult…

economica.net: Programul care a dus la reţinerea şefului APIA de DNA a fost gestionat şi de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici

Programul cu fonduri europene pentru persoane defavorizate, pentru care DNA a dispus azi reţinerea directorului general APIA,Gheorghe Benu, a fost gestionat şi de actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, în perioada când era ministru la Fonduri Europene.

                 Citeste mai mult…

Newsar.ro: CCIA organizează cursuri pentru Inspector Resurse Umane, Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune și Expert Achiziţii Publice

CCIA organizează cursuri pentru Inspector Resurse Umane, Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune și Expert Achiziţii Publice

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, prin Centrul de Formare Profesională, organizează cursuri acreditate, recunoscute de Autoritatea Națională de Calificări, de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, certificatele obținute fiind recunoscute atât la nivel național, cât și în Uniunea Europeană.

                 Citeste mai mult…

Glsa.ro: Cursuri la Camera de Comerţ Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, prin Centrul de Formare Profesională, organizează cursuri acreditate, recunoscute de Autoritatea Națională de Calificări, de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, certificatele obținute fiind recunoscute atât la nivel național, cât și în Uniunea Europeană.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Isărescu: România nu trebuie să devină subiectul unei reclame de genul “ne-am culcat bogați și ne-am trezit săraci”

Datoria publică a României reprezintă o temă amplu analizată în Raportul anual asupra Stabilității Financiare, realizat de Banca Națională a României (BNR), și lansată spre dezbatere publică, inclusiv pentru clasa politică, astfel încât să se evite ca România să ajungă în situația Greciei, a declarat marți guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

                 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Isărescu: Păstrarea macrostabilităţii nu este un moft. Relaxarea fiscală fără aceasta este o păcăleală

Păstrarea stabilităţii financiare nu este un “moft”, pentru că în lipsa acesteia economia de piaţă nu poate funcţiona corect şi eficient, iar relaxarea fiscală devine o “păcăleală”, reducând impozite pe o parte şi taxând prin inflaţie, depreciere şi arierate la buget, potrivit guvernatorului BNR.

               Citeste mai mult…

Antena3.ro: CE aprobă plata finanţării pentru DN 14

Comisia Europeană a decis, luni, 28 septembrie, aprobarea plății către România a 40,7 milioane de euro, reprezentând finanțarea din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul de Coeziune a proiectului de reabilitare a DN 14 – parte din Programul Operațional de Transport.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Companiile românești domină topul celor mai mari firme din Europa de Sud-Est

Pentru prima dată de la publicarea topului celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est (SEE) efectuat de agenţia de presă bulgară SeeNews, câştigătorul nu este grupul OMV Petrom ci producătorul auto Dacia, o divizie a Renault.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Afaceri în creștere cu 4% pentru Hornbach Holding AG

Concernul Hornbach Holding AG (grupul Hornbach) a înregistrat, în prima jumătate a exerciţiului financiar 2015/2016 (1 martie – 31 august 2015), o cifră de afaceri în creştere cu 4%, ajungând la 2,054,6 milioane euro, profitul operaţional în cele şase luni, apropiindu-se de nivelul anului anterior.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: România, în primul 11 european al preţurilor la motorină: petrol mai mult decât în Germania sau Austria, dar motorină mai scumpă

Litrul de motorină a pierdut în valoare aproape 20% faţă de momentul iunie 2014, când barilul de petrol atingea maximul de 115 dolari, după cum arată datele publicate de Comisia Europeană, dar chiar şi aşa preţurile din România sunt peste cele din Germania, Franţa, Austria sau Luxemburg, state cu o putere de cumpărare net superioară.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro : Firmele ar putea primi valoarea salariului minim brut pentru fiecare tânăr fără experienţă angajat

Senatul a adoptat, marţi, o propunere legislativă potrivit căreia firmele ar trebui să primească, la cerere, de la bugetul de stat, valoarea salariului de bază minim brut pentru fiecare tânăr fără experienţă pe care îl angajează pe o perioadă nedeterminată.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: 2014-2020

FNGCIMM sprijină proiectele beneficiarilor publici ai PNDR

Anul 2015 marchează o implicare semnificativă a Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) în garantarea creditelor beneficiarilor publici ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Contribuţia FNGCIMM la creşterea numărului de beneficiari şi efectul de multiplicare pe care îl generează utilizarea schemelor de garantare în absorția fondurilor europene au avut un impact direct asupra dezvoltării economiei rurale, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Isărescu: O treime din întreprinderile private au pierderi permanente; de ce nu apelează firmele la “donațiile” reprezentate de fondurile UE?

Situația financiară a companiilor private a intrat în atenția Băncii Naționale a României (BNR), având în vedere că o treime dintre acestea au pierderi permanente, cele mai multe sunt subcapitalizate iar sursa de capitalizare reprezentată de fondurile europene, care “sunt donații”, este insuficient folosită, susține guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

“Discutăm de 25 de ani ce facem cu companiile de stat, cum să le restructurăm, cum să le privatizăm. Discuțiile au continuat pentru că aceste companii au fost o sursă de arierate, care sunt un surogat de bani.

               Citeste mai mult…

B1.ro: Senat: 51% din carnea, legumele şi fructele din supermarket trebuie să fie româneşti. În caz contrar, amenzile ajung până la 50.000 de lei

Senatorii au aprobat, marți, o lege care obligă supermarketurile ca 51% din carnea, legumele şi fructele comercializate să fie din producţie românească, în caz contrar magazinele urmând a fi amendate cu 25.000-50.000 de lei.

Plenul Senatului a completat Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin introducerea unui capitol referitor la obligaţiile speciale ale comercianţilor de tip cash&carry, supermagazin sau hipermagazin, astfel încât aceştia să aibă obligaţia să achiziţioneze minimum 51% din produsele carne, legume şi fructe din producţia românească, transmite B1 TV.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: SANCȚIUNE NOUĂ inventată la Timișoara: supraimpozitatea de pedeapsă. Pe cine va afecta

Primăria Timişoara îi sancționează pe proprietarii care nu își îngrijesc imobilele deținute. Aceștia nu vor fi amendați direct, ci lor li se va mări valoarea impozitului.

La nivelul Primăriei Timișoara s-a înființat o comisie menită să inventarieze gradul de degradare al clădirilor din oraş.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Comunicat de presă – Institutul Aspen România

Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the US, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României, organizează cea de-a patra ediție a Bucharest Forum

Oficiali de rang înalt, importanți reprezentanți ai mediului de afaceri și experți la nivel mondial se reunesc pentru a patra oară la București în cadrul conferinței Bucharest Forum 2015, ce va avea loc între 15-16 octombrie, la Sala Aulă a Ministerului Culturii.

Tema reuniunii din acest an: ‘Europa în fata furtunii: Perspective pentru o nouă viziune de vecinătate’.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Românii cumpără din nou locuinţe “pe hârtie”

Achiziţia de locuinţe „pe hârtie“, o metodă răspândită înainte de criza imobiliară, a revenit la modă, românii uitând „ţepele“ din trecut cauzate de acest sistem. Dezvoltatorul Cosmopolis, cel mai mare ansamblu rezidenţial construit de un investitor străin în România, a vândut circa 285 de locuinţe înainte de finalizare în primele nouă luni ale acestui an.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: 4 firme private din 10 sunt pe pierdere in Romania. Companiile insolvente genereaza trei sferturi din creditele neperformante (raport BNR)

Numarul firmelor private cu pierderi a crescut simtitor, pana la 244.600, adica 41% din totalul firmelor private. Firmele cu pierderi vin in principal din comert (38%) si servicii si utilitati (37%), cele mai mari pierderi fiind inregistrate insa in servicii si utilitati (12,8 miliarde lei, respectiv 31% din pierderea agregata) si industrie (12,1 miliarde lei, respectiv 29%). In functie de dimensiune, majoritatea covarsitoare a firmelor care inregistreaza pierderi sunt microintreprinderi (231.500 firme). Peste 67.000 de firme au doar activitate scriptica (cifra de afaceri nula), se arata in Raportul asupra stabilitatii financiare publicat de Banca Centrala.(vezi atasament)

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Voinea (BNR) / Există două riscuri ridicate:posibilitatea revenirii la politici prociclice pe plan intern și incertitudinile externe

Economia României nu este amenințată, în prezent, de riscuri sistemice severe, însă există două riscuri ridicate, unul legat de posibilitatea revenirii la politici prociclice pe plan intern, iar celălalt este legat de incertitudinile privind creșterea economică la nivel mondial, a declarat marți viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Liviu Voinea, în cadrul conferinței de prezentare a Raportului asupra Stabilității Financiare.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro : România, pe locul 34 în ierarhia mondială a atractivității pentru investițiile în sectorul energiilor regenerabile (studiu EY)

România se menține pe locul 34 în ierarhia mondială a atractivității pentru investițiile în sectorul energiilor regenerabile, iar între tehnologiile folosite, țara înregistrează cele mai înalte calificative pentru energia solară și pentru biomasă, potrivit raportului EY, Renewable energy country attractiveness index (RECAI), se arată într-un comunicat al companiei.

              Citeste mai mult…

Ziare.com : Ajutor pentru cei cu credite ipotecare in valuta – cu ce proiect vine Guvernul

Guvernul ar urma sa garanteze jumatate din datoria convertita in lei pe care o au romanii care au luat credite imobiliare in valuta, potrivit unui proiect de lege.

In proiectul prezentat marti in comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, se arata ca statul acorda garantii pentru jumatate din suma, daca un client care a contractat un credit il converteste in lei, anunta Digi 24.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: PE 21 OCTOMBRIE, IBR ORGANIZEAZĂ

Banking Compliance Summit

Institutului Bancar Român (IBR), va organiza în această toamnă prima ediţie a evenimentului “BANKING COMPLIANCE SUMMIT 2015”, pe 21 octombrie 2015, care va fi reluat în fiecare an, propunându-şi să aducă în prim plan și să discute cele mai interesante şi de actualitate soluţii și practici din domeniul conformităţii, în mod deosebit pentru industria bancară.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: EximBank relochează agenția din Timișoara

Începând din această săptămână, Agenția Timișoara a EximBank va funcționa într-un nou sediu, această schimbare de loc fiind parte a strategiei băncii de optimizare a fluxurilor de lucru, cât și de reducere a costurilor operaționale, relatează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Speranțele de creștere pentru ultimul trimestru pe piața de capital vin din piețele emergente

Volatilitate și presiuni de scădere sunt principalele elemente ale piețelor globale de capital în ultimul trimestru. Iar cele mai bune șanse de creștere rămân tot pe piețele emergente, chiar dacă și acestea au probleme generate de scăderea prețului petrolului și al altor materii prime.

Scăderea prețului petrolului și a altor materii prime a adus zeci de piețe emergente sub o presiune serioasă. Și totuși, tocmai în aceste piețe emergente vede Saxo Bank speranța. Pe măsură ce cresc riscurile cu privire la creșterea globală, momentul unei schimbări a dobânzii în SUA rămâne ca o umbră asupra acestor economii, dar chiar volatilitatea pe care aceasta o produce creează propriile oportunități de tranzacționare.

             Citeste mai mult…

Economica.net: ArcelorMittal ar putea construi o nouă oţelărie în Cehia

Grupul ArcelorMittal va investi într-o nouă oţelărie în regiunea din nord-estul Cehiei, valoarea investiţiei fiind de ordinul câtorva miliarde de coroane cehe, a informat marţi cotidianul Hospodarske Noviny, preluat de Reuters.

‘Vrem să construim o nouă oţelărie la Ostrava care va utiliza tehnologii moderne. Ne aşteptăm să anunţăm investiţia anul viitor’, a declarat directorul financiar de la ArcelorMittal, Aditya Mittal.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: COMISARUL EUROPEAN CORINA CREŢU:

“Suntem gata să sprijinim Grecia pentru a dezvolta un model mai competitiv de creștere economică”

Comisarul European Corina Creţu s-a întâlnit astăzi cu premierul Greciei, Alexis Tsipras, la Atena, şi au discutat despre măsurile excepţionale pentru Grecia, precum şi modul comun de acţiune în problema migraţiei, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Erste consiliază Infracapital privind achiziţia companiei slovace de utilităţi GGE

Grupul Erste a oferit servicii de consultanţă pe datorii şi servicii de M&A pentru compania Infracapital, braţul de investiţii în infrastructură al companiei Prudential, privind achiziţia grupului slovac de servicii utilităţi GGE, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: UITP cere PMB să promoveze o strategie generală de mobilitate în capitală

Asociația Internațională a Transportului Public (UITP) solicită Municipalităţii să sprijine transportul public, precum și o strategie generală de mobilitate în București “pe termen lung”, se arată într-un comunicat al asociației remis redacţiei.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Nemţii de la E.ON au investit 600.000 de euro pentru modernizarea iluminatului în 11 unităţi de învăţământ

Furnizorul integrat de electricitate şi gaze naturale E.ON Energie România, controlat de germanii de la E.ON, a investit aproximativ 600.000 de euro pentru modernizarea sistemului de ilumint în 11 licee şi şcoli din judeţele Satu Mare, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui.

              Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor