Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 7 octombrie 2015

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Senat

SENAT Comunicat de presă

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen a organizat, în ziua de marți, 6 octombrie 2015, în parteneriat cu Grupul Civic ‘Unitate și Exigență pentru Schengen în România’ — Fundația ‘România-Generația Următoare’, o conferință cu tema: ‘Aderarea României la Spațiul Schengen — 2015’.

 Citeste mai mult…

Pnews.ro: Corlăţean, preocupat de problema Schengen. Ce plănuieşte fostul ministru de Externe

Potrivit unui comunicat al direcţiei de presă a Senatului, remis redacţiei PSnews, marţi, la Parlament a avut loc o conferinţă cu tema „Aderarea României la Spaţiul Schengen – 2015”. Evenimentul a fost organizat de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen în parteneriat cu Grupul Civic „Unitate şi Exigenţă pentru Schengen în România”.

 Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: COMUNICAT DE PRESĂ – PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen a organizat, în ziua de marţi, 6 octombrie 2015, în parteneriat cu Grupul Civic „Unitate şi Exigenţă pentru Schengen în România” – Fundaţia „România-Generaţia Următoare”, o conferinţă cu tema: „Aderarea României la Spaţiul Schengen – 2015”.

 Citeste mai mult…

Amonews.ro, preluat de ultima-ora.ro: Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen a organizat, în ziua de marţi, 6 octombrie 2015, în parteneriat cu Grupul Civic „Unitate şi Exigenţă pentru Schengen în România” – Fundaţia „România-Generaţia Următoare”, o conferinţă cu tema: „Aderarea României la Spaţiul Schengen – 2015”.

 Citeste mai mult…

Capital.ro, preluat de findnews.ro, ziare.www.ro, 123credite.eu, revistapresei.eu, news.ournet.ro, allbiz.ro, news.portal-start.com, ultimele-stiri.eu: Serviciul Chamber Trust, lansat de CCIR

Serviciul Cameral Mondial CHAMBER TRUST lansat de Camera de Comerţ şi Industrie a României în parteneriat cu World Chamber Network este disponibil pentru prima dată în România.

Chamber Trust este unul dintre cele mai importante servicii, de tipul certificat de încredere (trust seal), fiind un instrument specific comerţului internaţional, util în relaţiile business-to-business care asigură companiilor vizibilitate considerabilă, cu un trafic online de peste 250.000 de vizitatori pe lună. Sigiliul Chamber Trust a fost conceput pentru sprijinirea, în special a întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) deja active, sau interesate în dezvoltarea pe noi piețe în comerțul internațional.

 Citeste mai mult…

Topiasi.ro: Performanţa în business, sărbătorită la Balul Oamenilor de Afaceri

În fiecare an, Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi îi revine plăcuta misiune de a evalua performanţele economice ale firmelor ieşene, realizând cel mai complex clasament în rândul comunităţii de afaceri: Topul Firmelor Ieşene.

Clasamentul este realizat după o metodologie complexă, unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerţ din România, în baza datelor de bilanţ pentru anul 2014.

 Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: DESPRE PROTECŢIA PROPRIETĂŢII INDUSTRIALE, LA CCINA CONSTANTA

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, prin Centrul Regional de Promovare a Proprietăţii Intelectuale şi Centrul Enterprise Europe Network, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti, organizează joi, 8 octombrie, seminarul „Protecţia proprietăţii industriale la nivel naţional şi comunitar – Inovarea şi internaţionalizarea IMM-urilor“.

 Citeste mai mult…

ziarularges.ro: Camera de Comerţ şi Industrie Argeş ia poziţie faţă de modificarea Codului Muncii

Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a luat act de evoluţiile recente care privesc legiferarea relaţiilor de muncă în România, respectiv de adoptarea tacită, de către Senatul României, a proiectului de modificare a Codului Muncii.

 Citeste mai mult…

Coronapress.ro: Nicolaescu: “Considerăm inoportun proiectul de modificare a Codului muncii”

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților a organizat, luni 5 octombrie, dezbaterea publică cu tema “Modificările Codului muncii”, la care au participat reprezentanți ai patronatelor și alți actori relevanți din domeniu, cum ar fi Camera de Comerț și Industrie a României, Confederația Patronală Concordia, Confederația Națională a Patronatului Român, Consiliul Investitorilor Străini, BCR, Bancpost, Adecco România și Ziarul Financiar.

 Citeste mai mult…

Ttonline.ro: O privire de ansamblu asupra experienţelor şi aşteptărilor companiilor germane prezente în România

O privire de ansamblu asupra experienţelor şi aşteptărilor companiilor germane prezente în România.

În fiecare an, Camerele de Comerț și Industrie germane bilaterale (AHK) din Europa Centrală şi de Est (ECE) realizează un chestionar, din care reiese situația economică și condițiile investiționale din fiecare țară în parte. Datorită poziției geografice favorabile și cu cei 20 mil. de locuitori, România este o piață de desfacere importantă în Europa de Sud-Est.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: Actualitatea economică internă şi externă în date

8 oct Bucureşti – Institutul Naţional de Statistică publică date referitoare la ”Laptele de vacă colectat şi producţia de produse lactate” şi ”Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne” în luna august.

8 oct Bucureşti – A III-a ediţie a conferinţei anuale ABSL ”România: The Shining Star of Business Services. Delivering High End Solutions Across the Globe”. Hotel Radisson Blu, ora 9.30

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FMI a îmbunătățit estimările privind avansul economiei românești: 3,4% în 2015 și 3,9% în 2016

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit, în creștere, estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României pentru acest an și anul viitor, până la 3,4%, respectiv 3,9%, potrivit celui mai nou raport World Economic Outlook publicat, marți, de instituția financiară internațională.

Conform celor mai recente estimări ale FMI, publicate la Lima (Peru) unde FMI organizează zilele acestea reuniunea sa anuală, Produsul Intern Brut al României ar urma să crească cu 3,4% în acest an și cu 3,9% în 2016, comparativ cu o creștere de 2,7% în 2015 și 2,9% în 2016, cât estima în primăvara acestui an.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Salariul mediu net a fost în august de 1.813 lei, cu 1,9% mai mic decât în iulie

Salariul mediu net a scăzut în august cu 1,9% (36 lei) faţă de iulie, la 1.813 lei, în timp ce câştigul salarial mediu brut s-a situat la 2.515 lei, cel mai mult câştigând persoanele care lucrează în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, cu 4.781 lei net, iar cel mai puţin la hoteluri.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Statul vrea să garanteze cu 50% creditele imobiliare transformate în lei, cu discount de 15% la sold

Guvernul vrea să garanteze cu 50% creditele imobiliare în lei rezultate în urma conversiei din valută, în cazul în care aceasta s-a apreciat semnificativ, pentru care băncile să acorde un discount de 15%, păstrându-se nivelul din proiectul propus de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov.

 Citeste mai mult…

mediafax.ro: Tăriceanu vrea introducerea impozitului forfetar pentru hoteluri şi restaurante

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii mediului de afaceri, să discute posibilitatea introducerii impozitului forfetar pentru activităţile din zona hotelurilor şi restaurantelor, urmând să fie stabilit plafonul până la care se va aplica acesta.

“Am discutat despre posibilitatea introducerii unui sistem de impozit forfetar pentru o serie de activităţi economice, în special pentru cele din zona hoteluri-restaurante. Rămâne să stabilim plafonul până la care se va aplica acest sistem de impozit forfetar”, a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii mediului de afaceri.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: KILOMETRUL ZERO AL INVESTIŢIILOR

BVB şi-a organizat bâlciul deşertăciunilor

Altădată centru al protestelor contra dictaturii, Piaţa Universităţii a fost închiriată ieri, pentru apoteoza lui Lucian Anghel la picioarele lui Mihai Viteazu călare şi înălţarea lui Ludwik Sobolewski şezând pe scaun în cortul de investiţii pustiu, ridicat acolo pentru “prima expoziţie financiară organizată de Bursa de Valori Bucureşti”, după cum afirmă coperţile materialelor promoţionale, care, fiind doar nişte coperţi, nu au memoria celorlalte expoziţii organizate de BVB pe când Sobolewski îşi dădea licenţa în drept la Cracovia şi încă nu auzise de piaţa de capital, cu care a făcut cunoştinţă abia prin 2006.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF NU SUNT MULŢUMIŢI DE INIŢIATIVA DEZBĂTUTĂ DE DEPUTAŢI

“După ce a spus că un discount de 25% la conversia creditelor luate în valută ar fi fezabil, Eugen Teodorovici a transmis iniţiativa parlamentarilor cu propunere de 15% discount”

Proiectul legislativ care priveşte conversia creditelor contractate în valută, iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall şi reluat recent ca subiect în şedinţele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, a fost amendat cu programul înfiinţat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ieri, având loc noi discuţii între deputaţi pe această temă.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: STRATEGIA 2015-2018 PENTRU ROMÂNIA

BERD vrea să dezvolte piaţa de capital şi sectorul privat

Matteo Patrone: “Ne dorim ca nivelul investiţiilor totale să fie de 1,5 miliarde euro, în următorii patru ani, sau să fie în uşoară creştere”.

Consiliul de Administraţie al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a aprobat noua strategie pentru România, ce va ghida investiţiile băncii în ţară pentru următorii patru ani.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: MUGUR ISĂRESCU:

“Creşterea ponderii datoriei publice în PIB poate fi periculoasă şi contraproductivă”

Creşterea ponderii datoriei publice în PIB poate deveni periculoasă şi contraproductivă şi poate conduce la situaţii extrem de dificile, a avertizat, ieri, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Potrivit Raportului asupra Stabilităţii Financiare întocmit de BNR, în prezent, datoria publică a României este sustenabilă. Potrivit metodologiei naţionale, datoria publică brută se situa, la finele lunii martie, la 40,5% din PIB, iar datoria netă – la 33,8%, arată lucrarea, care tratează pe larg acest subiect.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: “Este o mare nevoie de implicare a populaţiei în fenomenul bursier”

Interviu cu domnul Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct, Tradeville

 Interesul general pentru alternative la plasamentele bancare a crescut, însă există în continuare un nivel ridicat de reticenţă în rândul investitorilor de retail atunci când nu au de-a face cu produse cu capital garantat, este de părere Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct, Tradeville.

Potrivit domniei sale, este evident că este o mare nevoie de implicare a populaţiei în fenomenul bursier. “Fără aceasta, este greu de crezut că vom vedea un reviriment al pieţei de capital la nivelul volumelor de tranzacţionare”, ne-a spus domnul Dumitrescu, în cadrul unui interviu.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

ATS-ul Sibex, mai atractiv decât piaţa futures

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus din nou în atenţia investitorilor segmentul spot, mai exact sistemul alternativ de tranzacţionare al Sibex, unde un nume nou şi-a făcut loc pe lista produselor tranzacţionate. Este vorba despre societatea Transcom S.A Sibiu, identificată prin simbolul TRSB şi listată pe ATS-ul Sibex în data de 12 august anul curent. Participanţii de pe piaţa sibiană au rulat 14.780 de acţiuni TRSB dintr-o singură tranzacţie stabilind o cotaţie de 0,27 lei pentru o acţiune. Societatea menţionată nu a fost singura tranzacţionată pe ATS-ul bursei sibiene, unde s-au mai consemnat schimburi cu 540 de acţiuni Romanofir S.A (ROOF) şi cu 100 de acţiuni Armax Gaz (ARAX). O acţiune ROOF valora 11,10 lei, depreciindu-se cu 11,20% în vreme ce acţiunea ARAX staţiona la 0,24 lei. Valoarea totală a tranzacţiilor de pe piaţa spot se situa, cu jumătate de oră înaintea închiderii (1), la peste 10.000 lei.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / PRIME TRANSACTION:

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 21,94 milioane de lei (4,97 milioane de euro).

 Raportul zilnic realizat de Prime Transaction precizează: “Bursa a trecut pe minus astăzi, în contrast cu câştigurile de pe principalele pieţe financiare ale lumii.(…) Indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, BET-FI, a avut cea mai mică depreciere, de 0,17%. Lichiditatea a rămas la un nivel foarte scăzut, doar 3,7 milioane de euro pe segmentul de acţiuni, la care s-au adăugat 890.000 de euro pe cel de obligaţiuni şi 380.000 pe cel de produse structurate”.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Şeclăman (CC): CFR Călători ar trebui privatizată pe bursă, în pachete de 10-15%

Compania CFR Călători ar trebui privatizată pe bursă, cu pachete de acţiuni de 10-15%, astfel încât să nu dăm posibilitatea înlocuirii monopolului de stat cu cel privat, consideră directorul Direcţiei de supraveghere feroviară din cadrul Consiliului Concurenţei, Vasile Şeclăman, potrivit Agerpres.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Analiză: Cât va creşte povara fiscală pentru PFA în 2016? Va fi mai tentantă trecerea la microîntreprindere?

Din 2016, este posibil ca multe PFA să se reorienteze către înfiinţarea unei microîntreprinderi, în condiţiile în care taxarea va creşte. Totodată, condiţiile de încadrare pentru PFA, din Codul fiscal, se vor înăspri. În plus, parlamentarii pregătesc şi o lege care va limita autorizarea PFA la trei clase de activitate şi va interzice colaborarea cu persoane fizice. Toate aceste reglementări dure pentru PFA nu sunt întâmplătoare. Autorităţile au declarat, în mai multe rânduri, că numărul lor este prea mare, fiind suspectate că sunt folosite ca vehicule de plată mascată a salariilor. În iunie, erau active fiscal, conform ANAF, 560 de mii de PFA.

 Citeste mai mult…

Evz.ro: CE Oltenia şi investitorii chinezi: Împrumuturile bancare ar fi de circa 620 milioane euro!

Proiectul de construcţie a unui grup energetic nou de 600 MW la Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia, s-ar face în proporţie de 70% din credite bancare. China Huadian Engineering ar asigura doar 274 milioane din necesarul de 900 milioane euro.

„Compania chineză va asigura suma de 274 milioane euro, restul va fi asigurat prin împrumuturi bancare”, au declarat pentru EVZ oficiali ai Complexului Energetic Oltenia.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Hidroelectrica vinde 31 de microhidrocentrale cu un discount de 20%

 Hidroelectrica scoate la vanzare, in cadrul licitatiilor deschise cu strigare din perioada 23-26 noiembrie 2015, 31 de microhidrocentrale (MHC), cu o putere totala instalata de 25,7 MW si o energie de proiect de 77,79 GWh, la cel mai mic pret, in conformitate cu aprobarea Adunarii Creditorilor din data de 29.09.2015. Daca la licitatiile organizate anterior cele 31 de microhidrocentrale erau oferite spre vanzare la suma de 83,2 milioane de lei, la licitatiile organizate in noiembrie, valoarea lor a scazut la aproximativ 70 de milioane de lei, deci cu o reducere de 13 milioane lei, fiind aplicat un discount de pana la 20%, informeaza Hidroelectrica.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Decizia finala privind debitorii in franci elvetieni va fi luata saptamana viitoare. Birchall, PSD: Marti, in Comisia de Buget am facut un pas foarte important privind impartirea poverii

 Dupa ce Banca Elvetiei a renuntat sa tina francul la un plafon fix fata de euro, debitorii in franci din Europa au avut un soc. Ratele la imprumuturile contractate in chf au explodat, iar politicienii au speculat imediat momentul. In Romania exista doua proiecte de lege- unul apartinand deputatului PSD Ana Birchall iar altul venind de la Guvern, ambele in favoarea debitorilor. Marti, in Comisia de buget a Camerei s-au discutat variantele optime in care aceste proiecte ar putea aduce beneficii consumatorului final, adica ceui care s-a indatorat in franci elvetieni. Potrivit unor surse aproiate discutiilor, varianta finala a viitoarei legi va fi o combinatie intre propunerile doamnei Birchall si cele venind de pe vremea fostului ministru de Finante Darius Valcov.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Si noi ce facem daca nu reusim sa gasim suficiente produse locale? Reactia comerciantilor obligati sa vanda 51% din alimente produse in Romania

 “Am vazut initiativa, am luat nota de votarea ei in Senat. Si noi, comerciantii, ce facem daca nu reusim sa gasim suficienta marfa pe piata romaneasca? Care sunt solutiile?”, a declarat pentru HotNews.ro directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), Delia Nica, dupa ce Senatul a votat o lege care obliga toti comerciantii de produse alimentare sa vanda carne, fructe si legume romanesti in proportie de 51% din total.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Premieră post-criză: cheltuielile populaţiei au avut o ponedere mai mică de 90% în totalul veniturilor

Venitul mediu al unei gospodării a fost de 2.655 de lei în trimestrul II din 2015 Statisticile oficiale arată că o gospodărie a încasat în trimestrul al doilea venituri totale medii de 2.655 lei pe lună (unei persoane revenindu-i 997 de lei), iar cheltuielile s-au ridicat la 2.314 lei pe gospodărie, cu o pondere de 87,2% din totalul veniturilor, potrivit datelor INS. Această pondere este pentru prima dată în ultimii 10 ani sub 90%. Persoanele de la oraşe au câştigat în medie venituri totale de 1.166 de lei, iar cele din mediul rural au obţinut circa 800 de lei. Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2.311 lei lunar pe gospodărie (868 lei de persoană), iar veniturile în natură au reprezentat 343 lei pe gospodărie (129 lei de persoană), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: INS: Afacerile din industrie au avansat cu 2,7% în primele opt luni, iar comenzile din industria prelucrătoare au urcat cu 3,8%

Industria a fost motorul economiei în ultimii ani Afacerile din industrie au crescut cu 2,7% în primele opt luni, susţinute de avansul industriei prelucrătoare, cu 2,9%, ale cărei comenzi noi au urcat cu 3,8%, în special în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, a celor intermediare, a bunurilor de capital şi a celor de uz curent. În schimb, vânzările din industria extractivă s-a redus cu 2%.   „Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+8,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6%), industria bunurilor intermediare (+4,4%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,1%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-19,6%)“, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cei mai mulţi cuponari nu ştiu că au acţiuni. Ce pot face acţionarii cu deţineri reziduale la SIF-uri pentru a scăpa de ele

La standul Depozitarului Central din cadrul târgului „Banii Tăi Expo“, vizitatorii pot verifica gratuit ce acţiuni deţin FOTO Eduard Enea Beneficiarii Programului de Privatizare în Masă din anii ’90 descoperă abia acum, la standul Depozitarului Central din Târgul „Banii Tăi Expo“, că mai deţin acţiuni chiar dacă şi-au vândut cupoanele „Scrieţi, aici, «SIF-uri», ca să vă pot da extrasul de cont“, îi spune consultantul de la Depozitarul Central vizitatorului din târgul bursier. Nedumerit, acesta completează formularul şi află astfel ceea ce nici nu bănuia, anume că mai deţine încă acţiuni chiar dacă şi-a vândut cuponul primit în urmă cu mai bine de 20 de ani. „Păi, ştiţi, eu mi-am vândut cuponul, îl băgasem la o fabrică şi am vândut acţiunile, nu mai am nimic“, îi spune vizitatorul consultantului.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Aditya Mittal: „Noile norme de mediu sunt prea dure pentru producătorii de oţel din Europa, ne obligă să ne relocăm“

Aditya Mittal Directorul ArcelorMittal Europe, Aditya Mittal, a declarat la Paris, într-o conferinţă internaţională de presă, că producătorii de oţel fac eforturi susţinute pentru reducerea emisiilor de CO2, însă normele UE, prezentate în luna iulie, sunt prea dure. Oficialul Arcelor Mittal a afirmat că se fac eforturi considerabile pentru reducerea emisiilor de CO2, dar a atras atenţia că este nevoie de o reglementare globală privind emisiile, cu atât mai mult cu cât în Europa nu există restricţii legate de importurile de oţel.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR a identificat cele mai mari riscuri pentru finanţele României: Creditarea prea redusă a firmelor a ajuns un risc pentru stabilitatea financiară

Banca Naţională consideră că există aproximativ 10.000 de com­panii per­for­man­te, se­lec­tate pe baza criteriilor de pro­fitabilitate şi investiţii, care au un grad de înda­to­rare scăzut şi ar putea susţine un volum de creditare sem­ni­fi­ca­tiv, care ar permi­te, în timp, du­bla­rea sto­cului actual de împru­muturi acor­date companiilor.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Acordul cu China Nuclear Power pentru Cernavodă ar putea aştepta aprobarea strategiei energetice

Fondul Proprietatea, care deţine 9,1% din acţiunile Nuclearelectrica, vrea ca încheierea memorandumului de înţelegere cu China General Nuclear Power Corporation privind reactoarele 3 si 4 de la Cernavodă să fie amânată, urmând să aibă loc abia după ce Guvernul va aproba strategia energetică.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Venitul lunar mediu al unei gospodării în T2 a fost de 2.655 lei, din care cheltuielile s-au ridicat la 87,2%

O gospodărie a încasat în trimestrul al doilea venituri totale medii de 2.655 lei pe lună, unei persoane revenindu-i 997 de lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 2.314 lei pe gospodărie, cu o pondere de 87,2% din totalul veniturilor, potrivit datelor INS.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: RĂZBOI PE PROIECTUL DE MODIFICARE A CODULUI MUNCII:

Angajatorii: Propunerile sindicatelor sunt un atac la competitivitate. Sindicatele: Actuala legislaţie a generat abuzuri din partea angajatorilor

Angajatorii spun că pro­iectul de modificare a Co­dului muncii, care a trecut tacit de Senat şi acum este în discuţii la Camera De­putaţilor, este un „atac” la compe­titivitate şi că ar putea conduce chiar la concedieri în masă, în vreme ce iniţiatorii susţin că modificările sunt necesare pentru că legislaţia în vigoare generează abuzuri.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: BRICOLAJ

Dedeman şi-a majorat vânzările cu 30% în semestrul I. „Economia şi consumul au crescut“

Reţeaua de bricolaj Dedeman Bacău, cea mai mare afacere antreprenorială din România, construită de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de aproape 1,8 mld. lei, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 192 mil. lei, un plus de 43%, arată datele de la Finanţe.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: AGROBUSINESS

Marcel, producător de carne din Iaşi: Trimitem la export 40% din ce realizăm

Compania Marcel din judeţul Iaşi, care deţine atât activităţi de producţie, cât şi de retail, trimite pe pieţele din Anglia, Italia, Spania, Cipru, Belgia, Olanda şi Luxemburg circa 40% din tot ce realizează în fabricile proprii.

„Suntem unul dintre primii mari exportatori de preparate din carne şi îndeosebi de tochitură şi mici ai ţării. Livrăm săptămânal 40% din produsele proprii către alte pieţe“, spune Edward Iacob, directorul operaţional al busi­nessului.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii activişti, pacoste sau binecuvântare pentru companiile americane?

Ascensiunea investitorilor activişti iscă dezbateri aprinse pe pieţe, în sălile de consiliu ale companiilor şi chiar şi în campania prezidenţială din SUA. Întrebarea: sunt acţionarii activişti buni sau răi pentru business?

The Wall Street Journal a încercat să găsească un răspuns analizând ce se întâmplă cu marile companii americane după sosirea unui investitor activist. Concluzia: implicarea unui astfel de investitor duce adesea la îmbunătăţirea rezultatelor operaţionale ale unei companii, dar aproape la fel de des acest lucru nu se întâmplă.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: PIB-ul României poate creşte cu 30 de mld. euro doar din scăderea dezechilibrelor de gen

România poate obţine un plus de 11% la PIB până în anul 2025, adică un surplus de 30 de miliarde de euro, prin diminuarea dezechilibrelor de gen în economie, în politică şi în societate până la nivelul celor mai bune practici europene, arată o analiză realizată de Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PNL.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: WSJ: Economia zonei euro, ce spun de fapt indicatorii macro

Într-o lume volatilă şi impredictibilă, interpretarea datelor statistice este de importanţă vitală pentru investitori şi factori de decizie cum sunt băncile centrale. Riscul este însă ca analistul să rămână captivul cifrelor.

Wall Street Journal dă o lecţie de interpretare a indicelui compozit al activităţii economice din zona euro realizat de Markit pe baza unui sondaj printre directorii de achiziţii ai com­paniilor. Concluzia lecţiei este că nivelul la care a ajuns indicatorul este cel puţin la fel de important ca direcţia sa, iar actualul nivel este unul încurajator.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: BCR Leasing cheamă acţionarii în noiembrie să voteze reducerea capitalului

BCR Leasing, un jucător de top zece din piaţa leasingului financiar, convoacă pe 4 noiembrie adunarea generală extraordinară a acţionarilor pentru a vota reducerea capitalului social, prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor, cu 126,8 milioane de lei, „în vederea acoperirii parţiale a pierderii contabile reportate aflate în sold la 1 ianuarie 2015“, potrivit unui convocator publicat pe siteul instituţiei.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a sancţionat cu avertisment 112 „rasdace” pentru nepublicarea raportului anual pe 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat cu avertisment un număr de 112 societăţi tranzacţionate pe piaţa RASDAQ, ce se va desfiinţa la finalul acestei luni, pentru nepublicarea raportului anual de activitate aferent anului 2014. Potrivit reglementărilor ASF, societăţile ale căror acţiuni sunt admise la tranzacţionare pe piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate au obligaţia de a transmite autorităţii pieţei de capital şi operatorului de piaţă raportul anual, în termen de cel mult patru luni de la încheierea exerciţiului financiar.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii pot vinde sau cumpăra acţiuni la Bursă direct de pe telefon sau tabletă

Investitorii pot tranzacţiona online de pe telefonul mobil sau tabletă prin intermediul aplicaţiei BVB Trading lansată recent de Bursa de Valori Bucureşti. Aplicaţia este disponibilă gratuit în Google Play şi App Store pentru clienţii brokerilor care oferă acces la platforma Arena XT, serviciul de Direct Market Access asigurat de BVB. Brokerii care oferă acces la platforma Arena XT sunt: Estinvest, Goldring, Intervam, Muntenia Global Invest, Oltenia Grup Invest, Romcapital şi Vienna Investment Trust, în timo ce Super-Gold Invest, Interfin Brok şi Prime Transaction sunt în etapa finală de implementare a acestui seviciu.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Previziuni sumbre ale FMI pentru economia mondială: Va fi cel mai slab an de la începutul crizei financiare. Surprinzător, previziunile pentru creşterea Chinei nu au fost afectată de măcelul de pe burse din august

Economia mondială va creşte anul acesta în cel mai slab ritm de la începutul crizei financiare, conform previziunilor Fondului Monetar Internaţional. Încetinirea creşterii economice are ca principal motiv blocajul din China şi cel din ţările emergente, care maschează de fapt o consolidare a poziţiei economiilor deja dezvoltate, potrivit Financial Times.

 Citeste mai mult…

Gandul.info: Cinci statistici economice despre România pe care Victor Ponta nu le va posta pe Facebook

Premierul Victor Ponta este unul dintre cei mai activi politicieni pe reţelele de socializare, în special pe Facebook, platformă pe care o foloseşte pentru a face anunţuri legate de funcţia sa, dar şi pentru a se lăuda cu reuşitele economice din mandatul său, prezentate de cele mai multe ori ca fiind reuşite personale.În ultimele 10 zile pe contul oficial al premierului au fost postate 14 astfel de “mesaje-anunţuri-laude” privind reuşitele economice şi situaţia bună în care se află România, ca urmare a guvernării sale. Uneori, premierul a încercat chiar să inducă în eroare opinia publică, cum a fost cazul cu datoria externă a României despre care a anunţat că a scăzut, doar că partea statului în această datorie a crescut de fapt  sau cel privind situaţia reală a plăţilor aferente datoriei României în contul acordului cu FMI-CE şi Banca Mondială.

 Citeste mai mult…

Digi24.ro: Suspiciuni la băncile pentru locuinţe: Nereguli la BCR şi Raiffeisen

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la băncile pentru locuințe. Instituţia susţine că două bănci – BCR și Raiffeisen – s-au abătut de la lege atunci când au acordat subvenţiile primite de la stat pentru clienții lor. Valoarea prejudiciilor încă nu a fost stabilită, dar miza este uriașă: aproape 600.000 de români au încheiat contracte cu aceste două bănci, iar subvențiile acordate de stat până acum depăşesc 200 de milioane de euro.

 Citeste mai mult…

digi24.ro: Cum au ajuns românii să plătească factura de curent a ungurilor și bulgarilor

Românii suportă în factura la energia electrică şi energia folosită de ţările vecine. Situaţia pare imposibilă, dar are o explicaţie reală. Energia eoliană produsă în Dobrogea, pentru care fiecare român plătește certificatele verzi, pleacă la export.

Vântul care bate în Dobrogea a dus eolienele pe podiumul celor mai importanţi producători de curent din ţară. Producătorii îşi permit să vândă electricitatea la preţuri foarte mici pentru că oricum primesc certificatele verzi. Care sunt suportate însă de consumatorii casnici şi sunt plătite chiar dacă energia nu este consumată de ei, ci pleacă peste hotare.

 Citeste mai mult…

digi24.ro: Ponturi pentru investiții profitabile la Bursa de Valori București

Mai mulţi brokeri au dat câteva ponturi despre investiţii profitabile pe bursă la un târg deschis în Bucureşti. N-au fost însă foarte mulţi curioşi să afle cum ar putea economisi inteligent. De altfel, acum doar 20.000 de mici investitori au acţiuni bursiere. De cinci ori sub potenţialul pieţei, spun specialiştii.

Şedinţă bursieră atipică, la kilometrul 0 al Capitalei. Începutul sesiunii de marţi a fost dat în Piaţa Universităţii, la un târg de educaţie financiară, organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Teodorovici a semnat acordul prin care România împrumută Republica Moldova cu 150 milioane euro

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a semnat miercuri, la Chişinău, acordul prin care România va acorda Republicii Moldova un credit de 150 milioane euro, disponibil după ce va fi ratificat de cele două ţări, la costul plătit de statul român pentru împrumuturi de pe pieţele internaţionale.

“Acordul va intra în vigoare după ce va fi ratificat de către cele două state, iar prima tranşă din împrumut va fi acordată după ce Guvernul Republicii Moldova îl va informa pe cel român în privinţa stadiului consultărilor şi negocierilor pe care le are cu Fondul Monetar Internaţional. Sper că prima tranşă din împrumut va putea fi eliberată cât mai repede, a declarat Teodorovici într-un comunicat.

 Citeste mai mult…

ziare.com: Romania ar trebui sa adopte moneda euro

Exista doua zicale romanesti despre sanatate, care se potrivesc perfect in aceasta chestiune – care in sine vorbeste tot despre un soi de sanatate – despre cea economica a unei natiuni.

O spusa este aplicabila intarzierii adoptarii euro: “Boala lunga, moarte sigura”. O alta se potriveste monedei europene pe care o tara responsabila si-ar asuma-o printr-un program de insanatosire grabnica: “Doare, dar face bine”.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: UE: Acord privind schimbul automat de informații fiscale, pentru combaterea evaziunii

Miniștrii de Finanțe din UE au ajuns la un acord privind schimbul automat de informații fiscale, pentru combaterea evaziunii, transmite Xinhua.

Oficialii au aprobat o directivă menită să îmbunătățească transparența privind modul în care sunt calculate taxele companiilor, printr-un schimb de informații fiscale transfrontaliere, pentru a evita evaziunea și stabilirea prețurilor.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Statistica a revizuit în creștere ușoară la 3,8% estimarea privind avansul PIB în primul semestru (serie brută)

Institutul Național de Statistică a revizuit în creștere ușoară datele referitoare la avansul economiei românești în prima jumătate a acestui an, potrivit noilor cifre creșterea PIB fiind de 3,8% atât pe serie brută cât și pe serie ajustată sezonier.

În cifrele comunicate la începutul lunii septembrie, creșterea economică estimată pentru primul semestru era de 3,7% pe serie brută și 3,8% pe serie ajustată sezonier.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ialomițianu: Ponta să deblocheze cheltuielile pentru investiții publice; companiile nu au bani pentru obligațiile fiscale

Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, face apel la premierul Victor Ponta “să deblocheze” cheltuielile pentru investiții publice, susținând că, în acest moment, companiile nu își mai pot permite să plătească obligațiile fiscale.

 Citeste mai mult…

Ziare.com: Ponta: Romania merge mai bine decat se preconiza

Premierul Victor Ponta a salutat marti estimarileFMI referitoare la avansul Produsului Intern Brut al Romaniei pentru acest an si anul viitor.

“Vesti de la FMI – Romania merge mai bine decat se preconiza!”, a scris Ponta pe Facebook, adaugand ca se asteapta ca pentru aceste rezultate liderii Opozitiei sa ii ceara din nou demisia.

 Citeste mai mult…

Stiri.tvr.ro: Garanţii de stat la creditele în franci. Autorităţile propun reduceri de 15% la conversia în lei

Băncile comerciale vor fi obligate să ofere reduceri de 15% la conversia în lei a creditelor în franci. Măsura e prevăzută în amendamentele la Legea falimentului, susţinute de Ministerul Finanţelor şi de mai mulţi parlamentari. În schimb, bancherii primesc garanţii guvernamentale care să acopere jumătate din datoria transformată în moneda naţională. Între timp, clienţii câştigă pe bandă rulantă procesele împotriva băncilor.

 Citeste mai mult…

Stiri.tvr.ro: Un nou termen în procesul de insolvenţă a combinatului Fortus Iaşi

Miercuri are loc un nou termen în procesul de insolvenţă a combinatului Fortus din Iaşi. Oamenii şi-au pierdut însă speranţa. Au ieşit din nou în stradă, în faţa Prefecturii, pentru a-şi cere salariile restante, ce depăşesc 4 milioane de euro. În mijlocul protestatarilor a venit și subprefectul judeţului, care i-a cerut fostului adminstrator special să explice cum au fost cheltuiţi banii de la Fortus.

 Citeste mai mult…

Universulargesean.ro: Preşedintele şi secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a României au fost azi oaspeţii CCI Argeş

Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a primit azi vizita preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, şi a secretarului general al instituţiei, Traian Caramanian.

Gazde şi moderatori, atât ai discuţiilor cu oamenii de afaceri cât şi cu presa argeşeană, au fost preşedintele CCI Argeş, George Caval, şi directorul general, Simion Zamfir. La întâlnire a participat şi Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Citeste mai mult….

Bursa.ro, preluat de ziareonline.com, ziareaz.ro, saptamana.com: EVENIMENTUL “INTERNET MOBILE WORLD”

CCIR susţine dezvoltarea domeniului IT în ţara noastră

Astăzi s-a deschis, în centrul expoziţional Romexpo, Internet Mobile World – conferinţă amplă din segmentul IT&C, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), partener al evenimentului, declarându-şi susţinerea pentru dezvoltarea domeniului IT în ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

În deschiderea evenimentului, Consilierul Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, dl. Edler András György, a punctat importanţa tehnologiei informaţionale pentru eficientizarea mediilor social, de business, politic, etc., dar şi susţinerea CCIR pentru dezvoltarea domeniului IT.

Citeste mai mult….

Agora.ro, preluat de ziarelive.ro, Ziare-pe-net.ro, ziareonline.com, pescurt.ro: Camera de Comerţ şi Industrie a României, partener al celui mai mare eveniment de IT&C din România

Astăzi s-a deschis, în centrul expoziţional Romexpo, Internet Mobile World – cea mai amplă conferinţă B2B din segmentul IT&C, care oferă instrumentele şi contextul necesar generării de oportunităţi de afaceri.

În deschiderea evenimentului, Consilierul Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, dl. Edler András György, a punctat importanţa tehnologiei informaţionale pentru eficientizarea mediilor social, de business, politic, etc., dar şi susţinerea CCIR pentru dezvoltarea domeniului IT.

Citeste mai mult….

Business-adviser.ro: Misiune economica organizata de CCIB in Bulgaria

La inceputul lunii octombrie, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Camera de Comert si Industrie Prahova (CCI Prahova), cu sprijinul Sectiei Comerciale si Economice a Ambasadei Republicii Bulgaria in Romania au organizat o misiune economica la Sofia.

Citeste mai mult….

 

Radioconstanta.ro: OSIM va acorda Trofeul Creativităţii la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin Centrul Regional de Promovare a Propietăţii Intelectuale, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru invenţii şi Mărci, vor organiza joi a XIII-a ediţie a Festivităţii Trofeul Creativităţii.

Citeste mai mult….

Jurnalul.ro: Jafuri de 5,3 miliarde de euro, încă neanchetate

Sorin Dimitriu, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a fost timis în judecată pentru infracţiuni care ar fi prejudiciat bugetul Uniunii Europene cu 325.000 de euro.

Citeste mai mult….

Hotnews.ro: Viitorii manageri ai firmelor de stat vor primi cate o scrisoare de asteptari prin care vor afla ce performante trebuie sa atinga in urmatorii 4 ani / Finantele vor sa amendeze legea guvernantei corporatiste a companiilor de stat

Dupa esecul numirii managementului privat la companiile de stat, Ministerul Finantelor vrea sa amendeze legea privind guvernantei corporatiste a companiilor de stat, propunand miercuri o serie de amendamente la OUG 109 prin care sa readuca pe linia de plutire sectorul firmelor de stat. (Vezi amendamentele in atasament). “Nu exista o institutie responsabila in mod clar de monitorizarea generala a implementarii Ordonantei. Nu exista termene limita sau sanctiuni aplicate pentru nerespectare. Agentii de implementare nu au stimulentele corespunzatoare pentru a favoriza implementarea. Din contra, este posibil ca ministerele de resort sa fie interesate mai degraba de mentinerea situatiei actuale. OUG 109/2011 a fost un soc semnificativ pentru elitele politico-industriale care controlau intreprinderile de stat”, se arata intr-un Raport de evaluare a implementarii OUG (vezi documentul in articol).

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Guvernul a aprobat proiectul de lege de ratificare a Acordului cu Republica Moldova privind un împrumut de 150 de milioane de euro

Guvernul a aprobat proiectul de lege de ratificare a Acordului privind acordarea unui ajutor financiar rambursabil în valoare de maxim 150 milioane de euro Republicii Moldova.

Actul normativ a fost aprobat în debutul ședinței Executivului, când premierul Victor Ponta a supus la vot proiectul de lege privind ratificarea Acordului de împrumut privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova în valoare de maxim 150 de milioane de euro semnat miercuri la Chișinău.

Citeste mai mult….

Economica.net: Multinaţionalele au pierdut bătălia cu companiile locale în criză

Filialele companiilor străine în România au ieşit din criza financiară în număr de peste 2 ori mai mare, dar cu cifre de afaceri medii mai mici faţă de  firmele locale sau străine care nu fac parte dintr-o astfel de structură.

Primul an în care am scăpat oficial de criza financiară, 2013, a găsit multinaţionalele în postura de a fi pierdut din avansul luat în anii anteriori în faţa companiilor locale. Chiar dacă numărul lor a crescut de 2,2 ori faţă de 2008, rulajul  total nu a fost pe măsura expansiunii numerice. În schimb, companiile locale au fost decimate de criză, numărul lor scăzând semnificativ (minus 16,9%), dar cele care au rămas au contribuit la o cifră de afaceri totală superioară celei din 2008, primul an de criză la nivel mondial.

Citeste mai mult….

Economica.net: Mihai Marcu, MedLife: Suntem în discuţii pentru demararea unei investiţii de peste 10 milioane de euro

În acest moment, avem în lucru şase tranzacţii de dimensiuni medii şi mici, şi suntem în discuţii pentru demararea unei tranzacţii de dimensiuni mai mari. Dacă finalizăm toate cele şase tranzacţii medii şi mici demarate deja, vom adăuga aproximativ 9-10 milioane de euro la cifra de afaceri, astfel încât să ajungem la 100 de milioane de euro sau chiar să depăşim această valoare. Dacă reuşim să materializăm discuţiile pentru încă o tranzacţie de peste 10 milioane de euro, vom crea un ecart între noi și competitori de peste 50 de milioane de euro, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife.

Citeste mai mult….

Capital.ro: Ponta: Am putea adopta Programul naţional pentru irigaţii prin ordonanţă de urgenţă dacă nu îi convingem pe liberali să voteze

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că Programul naţional pentru irigaţii ar putea fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă dacă liberalii nu vor fi convinşi să voteze proiectul.

“Cea mai importantă lege din ultima perioadă după Codul fiscal şi anume cea privind Programul naţional de irigaţii a picat în Parlament din cauza celor de la PNL. Vă rog dl ministru (al Agriculturii, Daniel Constantin – n.r.) să încercaţi să-i convingeţi (pe liberali – n.r.) împreună cu fermierii, împreună cu toţi cei afectaţi. Să salvăm agricultura română de PNL! Dacă nu reuşiţi să-i convingeţi, sigur, o să dăm o ordonanţă de urgenţă, dar eu vreau să fie un Program naţional asumat de toată lumea pentru că, fără irigaţii, am văzut şi anul acesta, este foarte foarte dificil”, a spus Ponta la începutul şedinţei săptămânale de guvern.

Citeste mai mult….

Hotnews.ro: Decizie controversata a Guvernului: Loteria Romana trece in subordinea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, adica la autoritatea de reglementare in domeniu

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta care ridica mari semne de intrebare. Potrivit actului normativ, Compania Nationala “Loteria Romana” este transferata de la Ministerul Finantelor la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Adica, activitatea companiei va fi coordonata chiar de institutia care are rol de reglementator, ceea ce contravine regulilor concurentei. Cum va putea o institutie care are rol de reglementare si coordonator al jocurilor de noroc sa gestioneze activitatea unei companii? Si nu doar a Loteriei Romane in sine, ci si a partenerilor sai. Reamintim aici contractul de asociere in participatie pe o perioada de 15 ani cu o firma a grupului austriac Novomatic.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Ponta: Raportul BNR confirmă că puterea de cumpărare a crescut cu 10% față de anul trecut

Raportul BNR confirmă că puterea de cumpărare a crescut cu 10% față de anul trecut, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

“Raportul de ieri (marți — n.r.) al Băncii Naționale a României a confirmat stabilitatea și creșterea economică și faptul cel mai important, cred, pentru un Guvern, că, practic, cu 10% a crescut puterea de cumpărare față de anul trecut. Că, altfel, degeaba avem cifre cu creștere economică, dacă nu se simte în buzunarele oamenilor, degeaba. Or, lucrul acesta s-a simțit”, a afirmat prim-ministrul.

Citeste mai mult….

Zf.ro: GfK: 3 din 10 români economisesc regulat, dar ar putea mai mult cu o educaţie financiară mai bună

O treime dintre români economisesc regulat pentru viitorul familiei, peste jumătate dintre aceştia direcţionând banii către fonduri private de pensii, iar 10% îşi ţin banii la bancă, însă cu toţii consideră că o educaţie financiară mai bună i-ar ajuta să-şi sporească economiile, arată un studiu GfK.

Citeste mai mult….

Zf.ro: 800 DE MAGAZINE CU AFACERI DE 5-5,5 MLD. EURO

Cele mai mari zece centre urbane concentrează jumătate din universul de comerţ modern

♦ Cele mai mari zece oraşe din România concentrează jumătate din magazinele de comerţ modern din piaţă

♦ Bucureştiul este dominat clar de retailerul belgian Mega Image, pe când provincia este fieful Profi

♦ Mega Image şi Cora, care s-au poziţionat mai sus în piaţă, au 70-80% din totalul numărului de magazine din cele mai mari zece oraşe din România.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Ministrul Comunicațiilor: Sperăm ca argumentele privind suspendarea plăților către Microsoft să fie acceptate de către instanță

Plățile pentru licențele Microsoft sunt suspendate și sper ca argumentele pe care noi le-am ridicat, prin care cerem suspendarea plăților finale către intermediari, să fie acceptate de către instanță, a declarat, miercuri, la Internet & Mobile World 2015 /IMWorld/ de la Romexpo, Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională.

Citeste mai mult….

Capital.ro: BERD: Piața de capital are nevoie de investiții și reforme

Directorul BERD pentru România, Matteo Patrone, a declarat că instituția pe care o reprezintă se implică activ în dezvoltarea pieței de capital din țara noastră, pentru care este nevoie de investiții și de reforme.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) se implică activ în dezvoltarea pieţei de capital din România, atât prin investiţii directe, cât şi prin sprijinirea adoptării unor politici de reformă adecvate, a declarat miercuri directorul BERD pentru România, Matteo Patrone, cu ocazia ceremoniei de deschidere a şedinţei bursiere, desfăşurată în cadrul expoziţiei Banii Tăi Expo.

Citeste mai mult….

Capital.ro: BCE reduce finanţarea pentru băncile greceşti pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus marţi plafonul finanţării de urgenţă destinată băncilor greceşti (ELA), după ce restricţiile asupra mişcărilor de capital şi acordul dintre Guvernul de la Atena şi creditorii internaţionali a dus la diminuarea retragerilor de depozite din bănci, transmite Reuters.

Citeste mai mult….

Capital.ro: Vodafone lansează noi soluţii de business care vor duce la automatizare

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală telecom a lansat un portofoliu de soluţii de business sub umbrela Industriei 4.0 şi le oferă utilizatorilor servicii personalizate, ce variază de la Connected Cabinets, Digital Media Signage si Supraveghere Video, până la Managed Asset Tracking.

Citeste mai mult….

Realitatea.net: Românii, jupuiţi de stat fără să ştie. Taxele atârnă mai greu în bugetul familiei în 2015

Cheltuieli cu taxele

În aşteptarea relaxării fiscale de la anul, care se va simţi mai ales în buzunarele comercianţilor, românii plătesc taxe mai grele în 2015 decât anul trecut. Datele apar negru pe alb în statistica veniturilor şi cheltuielilor populaţiei dată publicităţii miercuri de INS.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Daniel Constantin a cerut șefului DG AGRI sprijinul pentru schema de ajutor de stat privind seceta

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a solicitat directorului general al DG AGRI sprijinul pentru activarea schemei de ajutor de stat care presupune compensarea pierderilor de venit din cauza secetei și posibilitatea de a acorda o plată în avans pentru fermierii afectați, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis, miercuri, AGERPRES.

Citeste mai mult….

Economica.net: Evaziune fiscală la AFI Palace Cotroceni. Prejudiciu de aproape 5 milioane de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice şi a firmei prin care funcţionează mallul AFI Palace Cotroceni, acuzate de evaziune fiscală.

Directorul economic, contabilul şef, un alt angajat şi firma Cotroceni Park SA, prin care funcţionează mallul AFI Palace Cotroceni au diminuat în acte valoarea contabilă a mallului pentru sustragerea de la plata impozitului, arată rechizitoriul procurorilor.

Citeste mai mult….

Zf.ro: România a atras la nouă luni investiţii imobiliare de 600 mil. euro şi ocupă locul 3 în regiunea Europa Centrală şi de Est

România a înregistrat în primele nouă luni tranzacţii imobiliare în valoare de 600 milioane de euro, plasându-se pe poziţia a treia în Europa Centrală şi de Est (ECE), după Cehia şi Polonia, iar pe ansamblul întregului an indicatorul ar putea depăşi 800 de milioane de euro.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Supermarketul, locul preferat de cumpărături pentru peste 83% dintre români; 66% preferă produsele alimentare românești (studiu)

Supermarketul este locul preferat de cumpărături pentru 83,6% dintre români, în timp ce prețul continuă să fie criteriul principal în alegerea locului pentru cumpărături (75,2%), arată un studiu realizat la cererea Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Potrivit acestuia, 66% dintre respondenți preferă produsele românești.

Citeste mai mult….

Adevarul.ro: Statul garantează creditele imobiliare. Cei cu împrumuturi în franci elveţieni sau euro vor putea obţine o rată redusă cu 15%

Statul garantează creditele imobiliare. Francul elveţian şi-a dublat valoarea faţă de perioada 2007-2008, apreciindu-se faţă de leu cu 15% în doar câteva zile Cei cu credite în franci elveţieni, dar şi cei cu împrumuturi în euro vor putea obţine rate mai mici cu 15% printr-un program guvernamental. Potrivit acestuia, statul garantează creditele imobiliare în proporţie de 50%. „Astăzi (marţi – n.r.) a fost o discuţie procedurală, pe chestiuni de principiu în ideea că încercăm să găsim soluţie. Avem un punct de vedere de la Ministerul de Finanţe, care a elaborat un draft, iar noi am avut ideea ca elementele de bază să fie tranformate în amendamente la proiectul lui Birchall (deputatul PSD Ana Birchall – n.r.)“, a declarat Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor.

Citeste mai mult….

Economica.net: Şeful Fondului Proprietatea face presiuni asupra Guvernului să continue privatizările prin Bursă

Fondul Proprietatea face presiuni asupra Guvernului României pentru a accelera privatizările prin oferte publice inițiale (IPO) ale companiilor de stat, potrivit declaraţiilor lui Greg Konieczny, şeful administratorilor Fondului Proprietatea, citat de revista Business New Europe.

Oficialii Franklin Templeton Investment, firma care administrează Fondul Proprietatea (FP), continuă campania de presiune asupra Guvernului României, în vedere respectării de către acesta a promisiunilor de privatizare prin Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a companiilor de stat.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 6,28 milioane euro pe BVB

La orele prânzului, principalii indici BVB erau în urcare.

Indicele BET sporea cu 0,09%, la 6.991,85 puncte.

Indicele BET-FI se deprecia cu 0,3%, la 30.344,68 puncte.

Indicele BETPlus creştea cu 0,11%, la 1.031,54 puncte.

Citeste mai mult….

Capital.ro: Loteria Naţională trece în subordinea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va deveni autoritate cu un grad de independenţă ridicat de reglementare şi coordonator unic al jocurilor de noroc din România, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată astăzi de Guvern.

Citeste mai mult….

Realitatea.net: Noi reguli pentru managerii privaţi de la stat. Ce salarii vor încasa aceştia

Ministerul de Finanţe vrea să aducă o serie de amendamente la vechea Ordonanţă 109/2011 care a declanşat mascarada managementului privat în companiile de stat. Dacă lucrurile nu au funcţionat nici sub supravegherea FMI, este greu de crezut că se vor îndrepta fără presiunea externă, după ce acordul cu Fondul a expirat.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Anca Pavel-Nedea a fost numită președinte al Autorității Naționale pentru Turism

Anca Pavel-Nedea este noul președinte președinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT), după ce miercuri decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Anca Pavel-Nedea preia locul rămas liber în luna mai, după ce Simona Man a fost retrasă din funcție, iar conducerea ANT a fost preluată interimar de vicepreședintele Mirela Matichescu.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: România, locul trei în ECE, după ce a atras în primele 9 luni tranzacții imobiliare de 600 milioane euro

România se plasează pe locul trei în Europa Centrală și de Est (ECE), după Cehia și Polonia, după ce a atras în primele nouă luni ale anului tranzacții imobiliare de 600 milioane de euro, conform unui studiu remis, miercuri, AGERPRES.

Lunile de vară din acest an au fost atipice, cu o efervescență pe piața de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, care a dus la un volum al tranzacțiilor de 2,8 miliarde de euro în trimestrul al treilea, peste nivelul înregistrat în primele două trimestre în total. La nivelul primelor nouă luni, volumul investițiilor din regiune a ajuns, conform datelor remise de JLL România, la 5,5 miliarde de euro, cu 22% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Pocora (PNL): Modificarea Codului muncii nu se face prin OUG, să avantajeze o parte sau alta

Reprezentanții grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților s-au întâlnit miercuri cu liderii sindicatelor pentru a discuta despre proiectul de lege privind modificarea Codului muncii, prilej cu care s-a convenit ca, în următoarele trei luni, să fie organizate reuniuni pe această temă în teritoriu, iar ulterior să aibă loc o dezbatere la care să participe sindicatele și patronatele și fiecare să își prezinte argumentele.

Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Asociaţia Liderilor în Servicii pentru Afaceri din România aduce împreună 500 de lideri reprezentând companii de prestigiu din sectorul local de servicii de afaceri

Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL), cea mai importantă organizaţie care reprezintă sectorul local de servicii de afaceri, organizează joi, 8 octombrie 2015, la Hotel Radisson Blu, Bucureşti, conferinţa anuală, unul dintre cele mai relevante evenimente din industrie şi Premiile ABSL.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: ANAT: Funcția de președinte al ANT este o provocare pentru Anca Pavel-Nedea pentru că așteptările sunt mari

Funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT) este o provocare pentru Anca Pavel-Nedea pentru că așteptările sunt mari iar ea este un om care a lucrat mult în turism, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

,,Așteptările sunt mari. Ea vine din zona privată, cunoaște foarte bine turismul românesc, în ansamblu, și litoralul românesc în particular. Acest fapt este important pentru că litoralul românesc reprezintă jumătate din tot turismul care se face în România. În același timp, avem multă încredere în ea. Așteptăm să facă lucruri bune. Eu, personal, mă bucur că ocupă această funcție. Anca Pavel-Nedea a lucrat tot timpul în zona privată și a condus hotelul Iaki din Mamaia foarte mulți ani, iar apoi a lucrat în sectorul de consultanță în turism’, a precizat Aurelian Marin.

Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Taxele şi impozitele locale în Capitală nu vor creşte în 2016

Taxele şi impozitele locale în Capitală nu vor fi majorate în anul 2016, singura modificare fiind doar la impozitarea clădirilor, care, potrivit noului Cod fiscal, vor fi impozitate diferenţiat, în funcţie de destinaţia pe care o au, potrivit unui proiect al municipalităţii.

Proiectul de Hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2016 este în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei şi prevede faptul că acestea vor rămâne la nivelul anului 2015.

Documentul propune şi menţinerea la acelaşi nivel, de 10 la sută, a bonificaţiei acordate persoanelor fizice pentru plata cu anticipaţie.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Legea privind Acordul între România și SUA pentru îmbunătățirea conformării fiscale internaționale, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind ratificarea Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii pentru îmbunătățirea conformării fiscale internaționale și pentru implementarea FATCA, semnat la București, la 28 mai 2015, informează Administrația Prezidențială.

Acordul a fost semnat de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Siniat a inaugurat fabrica de gips-carton de la Turceni, investiţie de 50 mil. euro

Producătorul de soluţii bazate pe gips-carton Siniat, parte a grupului belgian Etex, a inaugurat astăzi a treia fabrică din România, la Turceni, în urma unei investiţii de 50 mil. euro, susţinută din fonduri proprii.

Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor