Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 7 septembrie 2015

Hotnews.ro: Toate cele 123 de modificari ale Codului Fiscal.  Vezi sinteza finala a schimbarilor Codurilor Fiscal si a celui de Procedura Fiscala

 Noua forma a Codului Fiscal, cea care va fi promulgata de presedintele Johannis are 123 de modificari, cele mai multe fiind in privinta impozitului pe profit. HotNews.ro a realizat, cu sprijinul consultantului fiscal Cristi Rapcencu, o sinteza a celor mai importante schimbari atat din Codul Fiscal cat si din cel de Procedura Fiscala. Modificarile au fost impartite pe principalele capitole: impozitul pe profit, cel pe venit, microintreprinderi, contributii sociale, TVA, impozite si taxe locale. In finalul textului veti gasi sintetizate principalele noutati din Codul de Procedura.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Agriculturii va solicita, luni, la Bruxelles, soluții de sprijin pentru fermieri și producători din industria laptelui

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va solicita, luni, la Bruxelles, soluții de sprijin pentru urgente atât pentru fermierii afectați de secetă cât și pentru producătorii cărora criza din sectorul laptelui le-a diminuat veniturile, informează, duminică, reprezentanții ministerul.

Daniel Constantin, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Turtoi, participă, luni, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit).

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Peste 250 de companii, prezente la Romexpo, la expozițiile Print & Sign, Gifts Show și Expo Plast

Peste 250 de companii românești și străine vor fi prezente la expozițiile Print & Sign, Gifts Show și Expo Plast care se vor desfășura la Romexpo, în perioada 8 – 11 septembrie 2015.

Print & Sign 2015 va reuni peste 150 de expozanți, importante branduri, producători și distribuitori de echipamente, produse și servicii destinate industriei de tipar. În cadrul Print & Sign, ‘Megashopul de Aplicații’ va oferi tipografiilor și atelierelor de producție publicitară posibilitatea să își expună oferta de aplicații grafice.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a exportat produse chimice și produse conexe în valoare de 1,14 miliarde euro, în primele 5 luni

România a exportat, în primele cinci luni din 2015, produse chimice și produse conexe în valoare de 1,14 miliarde euro, cu 30 milioane euro peste nivelul din perioada similară din 2014, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Importurile de produse chimice și produse conexe s-au cifrat la 4,434 miliarde euro, fiind cu 198,7 milioane euro mai mari față de cele din perioada ianuarie-mai 2014, înregistrându-se astfel un deficit de 2,293 miliarde euro pe acest segment.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Câștigul salarial mediu nominal net a crescut la 1.849 lei, în iulie

Câștigul salarial mediu nominal net a fost de 1.849 lei în iulie, în creștere față de luna precedentă cu 31 de lei (1,7%), arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale (4.907 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.088 lei).

             Citeste mai mult…

Zf.ro: În ce era cel mai bine să fi investit pe bursă: topul celor mai profitabile acţiuni de anul acesta

Bursa de la Bucureşti a pierdut 8% din valoare luna trecută, aceasta fiind cea mai slabă lună august din ultimii patru ani. Septembrie începe cu pesi­mism la cote ri­di­cate, spun bro­­kerii, care sunt sceptici că bursa ar putea închide anul pe plus. Jocurile se fac însă peste graniţe pentru că banca cen­trală a SUA, Fed, ar putea anun­ţa pe 16 septembrie prima majorare de dobândă din ultimul deceniu.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Eduard Dinu, profesor ASE: Cei trei I: Infrastructură, imigranţi, interes. Înainte de reţinerea lui Oprescu

Primarul Capitalei tocmai a anunţat recent întârzierei finalizării unui obiectiv major de investiţii pentru sudul Bucureştiului – pasajul de la Piaţa Sudului – cu cca. şase-şapte luni, faţă de termenul iniţial asumat, respectiv finele anului 2015. Nu cred că există vreun cititor care crede în acurateţea noului termen menţionat. Implicaţiile economice zilnice, la nivel de individ şi de business sunt mari dar desigur nimeni nu le calculează şi, cu atât mai puţin, nu le impută celor vinovaţi de nerespectarea clauzelor contractuale asumate. Minute în şir de staţionat în coloană, consum inutil de carburant, stress din plin acumulat de la primele ore ale dimineţii, poluare inutilă a mediului, etc., etc. toate astea pentru sute şi mii de persoane care au ghinionul de a tranzita zona. Investiţia menţionată reprezintă desigur doar un exemplu, care nu este din păcate singular nici pentru Bucureşti, nici pentru România. „Time is money” vine din altă cultură, noi suntem cei care au brevetat „şi mâine este o zi” de parcă omul trăieşte veşnic…

           Citeste mai mult…

Economica.net: Septembrie nu promite mai nimic bun, după prăbuşirea din august, spun analiştii. Vor mai creşte dobânzile la dolari?

Analiştii din toată lumea sunt foarte sceptici, dacă nu chiar nedumeriţi privind perspectivele pieţelor financiare în septembrie, care de obicei nu este una fastă pentru indici bursieri, potrivit Bloomberg. Lumea se întreabă dacă FED va mai creşte dobânda , aşa cum era de aşteptat, punând încă o gretuate de piciorul economiei globale.

“Bunicele cifrele “nonfarm payrolls”  sosite astazi (vineri, n.r.) din SUA – dar nu sunt convins că o majorare a dobânzii cheie devine certitudine pentru septembrie”, scria vineri după amiaza Mihai Nichişoiu, analistul pieţelor externe de la casa de brokeraj Tradeville. Teoretic, rezultatele bune ale economiei americane ar putea convinge  FED (Federal Reserve, banca centrală a SUA) că nu mai este nevoie de stimulemte monetare excepţilonale şi să revină la un regim de dobânzi normal.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Lucian Anghel: Investiţiile pe bursă pot aduc randamente de 4% pe an

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, consideră că investiţiile pe bursă sunt mai rentabile decât plasamentele în depozitele bancare, datorită randamentelor mai profitabile de pe piaţa bursieră, transmite Agerpres.

Investiţiile pe bursă pot aduc randamente de 4% pe an

‘Investiţiile pe Bursă pot aduce randamente de 4 la sută pe an, faţă de depozitele bancare, la care dobânzile sunt de maximum doi la sută pe an’, a declarat Lucian Anghel, pentru AGERPRES, cu ocazia unui seminar financiar-bancar, organizat de BCR, la Mamaia.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: De ce exportatorii de grâu din Occident nu pot concura cu statele baltice

 Ucraina și Kazahstan ar urma să exporte împreună o cantitate de grâu mai mare

Principalii exportatorii de grâu din Uniunea Europeană au probleme în a obține contracte de vânzări din cauza rivalilor mai ieftini din statele baltice și regiunea Mării Negre.

Dar recenta scădere a prețurilor de către comercianții francezi ar putea să ajute la creșterea vânzărilor, au declarat  pentru Reuters o serie de traderi.

            Citeste mai mult…

Evz.ro: Ministerul Fondurilor Europene lansează un nou site

Acesta pune accent pe sprijinirea beneficiarilor şi a potenţialilor beneficiari în accesarea fondurilor şi în implementarea proiectelor finanţate în perioada de programare 2014-2020, informează MFE.

“Am restructurat portalul din dorinţa de a ajuta publicul şi, în special, beneficiarii fondurilor europene, să acceseze informaţii oficiale, vitale pentru scrierea şi implementarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă. Următoarea etapă a efortului nostru de a optimiza legătura funcţională, firească, cu beneficiarii şi potenţialii beneficiari va fi să îmbunătăţim sistemul de sprijin (help-desk) interactiv, în aşa fel încât întrebările şi mesajele celor interesaţi să primească răspuns în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Doar agricultura şi decalajul dintre exporturi şi importuri au frânat creşterea economiei în primul semestru

Agricultura, care are o pondere de 2,1% în PIB, nu a contribuit cu nimic la creşterea economică din cauza secetei În premieră după cinci ani, intermedierile financiare şi construcţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea Produsului Intern Brut. Seceta şi deficitul comercial au fost principalii factori de scădere. Consumul populaţiei, investiţiile (formarea brută de capital) şi comerţul bazat pe cererea internă au tras cel mai mult în sus economia din primul semestru al acestui an. În schimb, agricultura, afectată de secetă, şi devansarea exporturilor de către importuri au frânat creşterea Produsului Intern Brut, reiese din datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Contribuţii pozitive la creşterea PIB au mai avut industria, piaţa imobiliară şi – o premieră a perioadei post-criză – construcţiile şi intermedierile financiare.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL SEMESTRU,

Bancpost a raportat un profit net 34,6 milioane de lei

Bancpost a încheiat primele şase luni ale anului cu un profit net de 34,6 milioane lei și un rezultat net înainte de constituirea provizioanelor în creștere cu 37%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.Rata creditelor neperformante (NPL) a continuat “să se îmbunătățească, acest aspect fiind vizibil atât în segmentul de retail, cât și în cel corporate”, precizează comunicatul. Astfel, “ponderea NLP în total portofoliu a scăzut la 16,3%, comparativ cu 21%, în primul semestru din 2014, și datorită managementului accelerat al creditelor neperformante derulat în trimestrul al patrulea al anului trecut”.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Opt indici BVB au deschis în scădere

Opt dintre principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în coborâre şedinţa de tranzacţionare de astăzi. Indicele BET Total Return a coborât cu 0,07%, la 8.058,95 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea “free-float”-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui. BET-TR va fi calculat retroactiv începând cu data de 24 septembrie 2012.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ACADEMIA ROMÂNĂ:

“Cărbunele – o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice”

Principiile care trebuie să stea la baza strategiei de securitate şi eficienţă energetică naţională sunt păstrarea unui mix energetic echilibrat, continuarea explorărilor din Marea Neagră, care oferă perspective reale să îmbunătăţească independenţa energetică sau să ne ofere independenţă energetică până în anul 2020, se arată în lucrarea Academiei Române “Strategia de Dezvoltare a României în următorii 20 de ani”, varianta preliminară.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEŞI A AVUT PESTE DOI ANI LA DISPOZIŢIE,

Guvernul vrea să acopere promisiunile către Rompetrol, prin ordonanţă de urgenţă

 Statul s-a înţeles cu Rompetrol, încă de acum doi ani, să participe la un fond de investiţii, în cadrul memorandumului privind privatizarea “Rompetrol Rafinare”, dar abia acum îşi creeză cadrul legal să îşi poată respecta promisiunea.Ministerul Energiei a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind statutul de acţionar al statului, astfel încât acesta să poată participa la fondul de un miliard de dolari promis de kazahii de la KazMunazyGaz.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Fondul Proprietatea, aproape să îşi împlinească visul listării “Salrom”

Listarea Salrom, dorită cu ardoare de Fondul Proprietatea (FP), este pe ordinea de zi a adunării acţionarilor din 11 septembrie, conform convocatorului obţinut de ziarul “BURSA”.

 Acţionarii companiei trebuie să decidă realizarea demersurilor necesare admiterii la tranzacţionare a societăţii pe piaţa de capital din România printr-o ofertă publică de vânzare realizată de către Fondul Proprietatea.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ACŢIONARUL MAJORITAR A CÂŞTIGAT PROCESUL CU ASF ŞI NU MAI TREBUIE SĂ FACĂ OFERTA DE PRELUARE

“Romcab”, în linie dreaptă spre BVB

Producătorul de cabluri şi conductori electrici “Romcab” (MCAB) a depus, la Autoritatea de Supraveghere Financiară, prospectul pentru listarea pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în contextul desfiinţării Rasdaq, după cum ne-a spus Zoltan Prosszer, directorul general al companiei.Domnia sa a adăugat că a câştigat procesul contra ASF, privind anularea deciziei Autorităţii, prin care fusese obligat să facă ofertă publică de preluare obligatorie (OPP) a Romcab.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Diplomaţia economică – salt înainte sau în gol?

Ministerul Afacerilor Externe a organizat săptămâna trecută, la Bucureşti, reuniunea anuală a diplomaţiei române, prima în mandatul lui Bogdan Aurescu la conducerea instituţiei. Evenimentul a prilejuit afirmarea “diplomaţiei economice” ca prioritate clară în perioada următoare, pentru întâia dată fiind pus un accent egal pe relaţiile cu partenerii României din cadrul Uniunii Europene şi pe direcţii extracomunitare, în special din Asia şi Orientul Mijlociu.

Premierul Victor Ponta a acordat acestui subiect cea mai mare pondere în discursul pe care l-a ţinut la deschiderea reuniunii: a punctat critic faptul că “sistemul nu funcţionează suficient”, din cauza unor “lucruri pe care le ştiţi de atâta timp”. A cerut ca diplomaţia românească să ia exemplul ambasadorilor străini de la Bucureşti şi să sprijine rolul de promotor avut de guvern în raport cu economia ţării.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ECONOMISTUL RADU CRĂCIUN AVERTIZEAZĂ:

“Avem pete regionale de supraîncălzire economică”

În ţara noastră există pete regionale de supraîncălzire economică, avertizază Radu Crăciun, economist şef la Banca Comercială Română (BCR). Potrivit domniei sale, sunt zone în ţară unde este nevoie de angajaţi şi nu există forţă de muncă..Domnul Crăciun opinează că o stimulare a consumului în zonele respective nu va face decât să supraîncălzească şi mai mult regiunile în cauză, adăugând: “România trebuie să accelereze creşterea economică pentru recuperarea decalajului faţă de UE”.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

“Record negativ” de tranzacţionare la BVB

Opt dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în depreciere, în contextul în care a fost înregis¬trată o lichiditate extrem de mică faţă de zilele anterioare, de 8,06 milioane de lei (1,82 milioane de euro).

Raportul zilnic întocmit de Prime Transaction reţine: “Săptămâna s-a terminat cu o şedinţa apatică, în care tranzacţiile cu acţiuni au totalizat doar 1,82 milioane de euro, un record negativ al ultimilor ani. Indicele de referinţă BET a închis şedinţa cu o variaţie foarte mică (o scădere de 0,16%), evoluţiile mixte ale companiilor din componenta sa anulându-se reciproc.”.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Deprecieri pentru cotaţia futures a Dow Jones

Direcţia descendentă a cotaţiilor futures ale Dow Jones a continuat la Sibex şi în ultima şedinţă a săptămânii trecute, în care derivatul pe indicele american a fost cel mai speculat produs. Cu toate că variaţiile negative au fost semnificative, sesiunea de vineri a fost una modestă pentru piaţa derivatelor, cu numai 39 de contracte cu o valoare de 607.153 de lei. Dintre acestea, 32 au fost încheiate pe DEDJIA 15I (scadenţa septembrie) şi 3 pe DEDJIA 15L (scadenţa decembrie). Cotaţia Dow Jones pe termenul apropiat a pierdut 290 de puncte faţă de “start of day price” şi a închis la 16.098 de puncte. Pentru scadenţa decembrie, deprecierea a fost şi mai amplă, cifrându-se la 339 de puncte, cotaţia indicelui american închizând la 16.132 de puncte.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Datele statistice pentru semestrul I confirmă. Fără creşterea consumului, economia ar bate pasul pe loc

Conform datelor Institutului de Statistică, chel­tu­ielile pentru con­su­mul final al gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 3,6% în volum, în S1 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, con­tribuind cu 3,5% la creşterea PIB. Formarea brută de capital fix (investiţiile) a avut o contribuţie de 1,5% la creşterea PIB, după ce au avut un plus de 8,1% în volum, faţă de S1 2014. Creşterea internă a fost diminuată de contribuţia negativă a exportului net (importurile au fost mai mari decât exporturile), care a avut un minus de 1,5% la PIB. „Date fiind dinamica cererii interne şi a cererii externe nete din semestrul I, a creditării în lei către populaţie în primele şapte luni ale anului, precum şi perspectiva reducerii TVA la 20% de la 1 ian­u­a­­rie, atragem atenţia cu privire la riscul deteriorării balanţei comerciale (şi a contului curent) pe termen scurt şi mediu. În acest context, ne aştep­tăm la reacţia politicii monetare (inflexiune) începând cu 2016“, comentează Andrei Rădu­lescu, senior economist al Băncii Transilvania.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce bănci au pierdut sau au câştigat cotă de piaţă în şase ani

Clasamentul primelor zece bănci locale, care deţin aproape 80% din activele totale, nu a înregistrat intrări sau ieşiri în ultimii şase ani, dar s-au produs ajustări de cotă de piaţă şi mişcări în top ale unor jucători de talie mare. Per ansamblu, cinci bănci au pierdut cotă de piaţă în anii de criză şi cinci au reuşit să câştige teren.

Faţă de 2008, BCR, BRD, Alpha Bank, Bancpost şi Volks­bank au pierdut cotă de piaţă, în timp ce Banca Transilvania, Raiffei­sen, UniCredit, CEC Bank şi ING Bank au fost în ascensiune.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: SEMNALELE CĂ EURO SE VA DEPRECIA ÎN CONTINUARE SE ÎNMULŢESC

Cele mai puternice bănci din lume încă mai pariază că euro va ajunge la paritate cu dolarul

Pentru că BCE va inunda şi mai mult piaţa cu euro, Goldman Sachs, Citigroup şi Deutsche Bank se aşteaptă ca moneda europeană să scadă.

Volatilitatea extremă de pe pieţe şi pe­ricolul în creştere ca economia zonei euro să fie lovită de de­flaţie au pus în gardă Banca Centrală Eu­ropeană, care a reacţionat prin promisiuni: bani, mai mulţi bani pentru hrănirea pieţelor.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Comerţul şi sectorul IT&C au avut cele mai mari contribuţii la creşterea economică în S1. Pe partea de utilizare, consumul duce în spate întreaga creştere

Comerţul şi sectorul IT&C au avut cele mai mari contribuţii la creşterea economică atât în trimestrul al doilea, cât şi pe ansamblul primului semestru, de 0,9%, respectiv 1%, potrivit datelor provizorii anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe partea de utilizare, consumul final efectiv total a avut o contribuţie de 3,7% la creşterea economică de 3,7% în semestul I, confirmând faptul că economia creşte din consum şi mai puţin din investiţii.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Statul a pierdut 1,5 mld. lei din valoarea companiilor deţinute pe bursă

 „Portofoliul“ de pe bursă al statului român, dominat de pachete de acţiuni la companiile din sectorul energetic, a scăzut cu 1,5 mld. lei în primele opt luni ale anului, dar pierderea a fost „îndulcită“ de dividende încasate de la res­pec­tivele companii. Astfel pierderea se reduce la 56 mil. lei.

Dacă ar fi asimilat unui investitor obişnuit, statul, prin di­verse ministere, ar fi de departe cel mai important jucător de pe bursă, cu o „avere“ care la finele lui august valora 20,8 mld. lei, sau 14% din capitalizarea totală a pieţei principale a Bursei de Valori Bucureşti. Cea mai valoroasă de­ţinere este pachetul de 70% din Romgaz, evaluat la 8,3 mld. Lei

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Războiul de pe piaţa românească a muncii se duce pentru inginerii înalt calificaţi, nu pentru muncitori

Rolf Breidenbach, CEO şi preşedinte al grupului german Hella, cu afaceri de 5,3 miliarde de euro şi aproape 31.000 de angajaţi în 35 de ţări, spune că pe piaţa locală există un adevărat război între producătorii din industria auto pentru ingineri şi în general pentru muncitori calificaţi. Hella România este unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de circa 190 mil. euro.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Omul care a coordonat cel mai mare proiect eolian a trecut la consultanţă şi cultivarea de cătină

Jan Veskrna, omul care a condus operaţiunile CEZ în România încă de la intrarea cehilor pe piaţa locală după preluarea în 2005 a fostei Electrica Oltenia şi până în vara anului trecut, este de aproape un an principalul acţionar al companiei Blue Tree, printre obiectele de activitate ale firmei fiind şi cultivarea de cătină.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: TRANZACŢIILE VALUTARE RĂMÂN MODESTE

Piaţa valutară a stagnat în august, volumul mediu zilnic fiind de circa 1,5 mld. euro

Piaţa valutară a încheiat primele opt luni cu un volum mediu zilnic al tranzacţiilor de 1,55 mld. euro, cu aproape 23 mil. euro mai puţin faţă de media zilnică din perioada ianuarie-august 2014.

În fiecare zi lucrătoare din august, jucătorii de pe piaţa valutară de la Bucureşti au derulat, în medie, tranzacţii de aproape 1,5 mld. euro, cu 65 mil. euro mai mult (respectiv plus 4,6%) faţă de aceeaşi lună de anul trecut. Nivelul operaţiunilor derulate în august a fost mai mic cu 40 mil. euro faţă de cel din iulie.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Urmare a fuziunii cu Volksbank. Banca Transilvania cere acordul acţionarilor pentru a-şi actualiza bugetul anual

Banca Transilvania (TLV), a treia instituţie de credit din sistemul local după active, şi-a con­vocat acţionarii pe 8 octombrie în AGA pen­tru a aproba proiectul de fuziune cu Volks­bank (societate absorbită) şi a vota ac­tua­li­za­rea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015.

În luna aprilie, acţionarii băncii au apro­bat bugetul pe 2015 care prevede venituri ope­raţionale de 2,015 miliarde de lei, în uşoară urcare faţă de veniturile încasate în 2014, şi cheltuieli totale de 1,419 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de indicatorul realizat în 2014. Profitul brut estimat de bancă pentru acest an este de 596 milioane de lei, în urcare cu 18% faţă de câştigul brut raportat anul trecut. În prima jumătate a acestui an, banca a raportat un profit brut de 226,3 milioane de lei la venituri operaţionale de 965,4 mil. lei.

            Citeste mai mult…

Zf.ro:  Iohannis în vizită la Dacia: Trebuie încurajat capitalul străin, dar mai ales cel autohton

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică la Mioveni că România se poate dezvolta în jurul unor investiţii majore şi că este important să fie încurajaţi investitorii străini, dar şi companiile autohtone şi capitalul românesc.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii americani folosesc hub-ul fiscal din Olanda pentru a intra în România

Statele Unite nu se mai află între primii zece investitori străini din România după va­loa­rea totală a capitalul social al com­paniilor, în timp ce destinaţii cunoscute pentru regimul fiscal permisiv precum Olan­da, Cipru sau Luxemburg strâng 35% din banii aduşi de firmele străine pe piaţa locală.

Olanda este de zece ani cel mai im­portant investitor străin în Ro­mâ­nia, cu un sold al capitalului social de 32 mld. lei, 22% din total, însă între cele mai mari companii „olandeze“ prezente pe piaţa locală se numără multinaţionale precum Ford, Coca-Cola, PepsiCo, Cameron, Bunge, IBM sau Oracle. La polul opus, companiile care vin direct din SUA au un sold al capitalului social de 2,3%, pondere cu care nu intră în top zece. În urmă cu zece ani însă, firmele americane erau între primii zece investitori străini din România, cu o pondere de 2,6% şi capital de aproape un miliard de lei.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Rulajul cu acţiuni pe Bursa de la Bucureşti a coborât vineri la cota de avarie: numai 1,3 milioane de euro

Investitorii de la bursa din Bucureşti au tranzacţionat vineri, 4 septembrie, acţiuni în valoare de 6,1 milioane de lei (1,38 mil. euro), rulaj aproape de minimul acestui an. În şedinţa din 6 aprilie, rulajul cu acţiuni al bursei de la Bucureşti a marcat minimul acestui an, de 1,3 milioane de euro. Lichiditatea redusă a avut loc în condiţiile în care principalii indici bursieri au stagnat în şedinţa de vineri. Cele mai tranzacţionate acţiuni în şedinţa de vineri au fost titlurile Fondului Proprietatea cu un rulaj de 1,4 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania cu tranzacţii de 739.000 de lei şi de BRD cu tranzacţii de 706.000 de lei. Principalele pieţe europene de acţiuni au raportat scăderi în şedinţa de vineri, de circa 2,7%.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Moldova a cumpărat de pe bursă un milion de acţiuni proprii

SIF Moldova (SIF2) a răscumpărat un pachet de 1,086 milioane de acţiuni proprii pentru care a plătit circa 921.000 de lei în intervalul cuprins între 6 august şi 3 septembrie. Pachetul răscumpărat reprezintă 0,1% din capitalul SIF-ului. În acest interval, preţul acţiunilor SIF2 a scăzut cu circa 8%, trase în jos de corecţiile negative care au afectat întreaga bursă de la Bucureşti. Moldova este prima SIF care derulează achiziţii de acţiuni proprii. Reducerea cvorumului pentru AGA extraordinară la SIF-uri începând din acest an a făcut posibilă supunerea la vot a unor propuneri precum răscumpărările şi majorările de capital.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Ministerul Energiei a primit aprobare să înfiinţeze companii

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri va putea înfiinţa societăţi, în numele statului, urmând să aibă dreptul de a participa la capitalul social al unor companii existente sau nou înfiinţate sau la majorarea capitalului social al firmelor unde deţine acţiuni.

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă lansat vineri în dezbatere pe site-ul ministerului arată că sunt necesare o serie măsuri derogatorii de la cadrul legal aplicabil în domeniul privatizării pentru ca statul să-şi consolideze poziţia de acţionar la operatorii economici la care Ministerul Energiei are calitatea de instituţie publică implicată.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Petroliştii nu pierd timpul: cum a revenit barilul peste 50 $, cum au sărit şi carburanţii de 5 lei

Astfel, în urmă cu aproximativ o săp­tămână în mai multe judeţe din ţară benzina şi motorina puteau fi cumpărate cu circa 4,9 lei pe litru, tendinţă care într-un final a fost vizibilă şi la pompele din Bucureşti. Deja de vinerea trecută situaţia se schimbase. Astfel, litrul de ben­zină de la staţia Petrom de pe Şo­seaua Alexandriei din Bucureşti a trecut de la 4,97 lei, la 5,12 lei în mai puţin de o săptămână.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Nuclearelectrica a cheltuit mai mult cu remuneraţiile conducerii şi bonusurile deşi profitul i-a intrat la apă

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, a încasat venituri în valoare de 664.442 lei în 2014, în creştere cu 91% faţă de încasările raportate în 2013

Nuclearelectrica (SNN), companie de stat ce operează centrala de la Cernavodă, a cheltuit mai mult cu remuneraţiile con­du­cerii în ultimul an deşi profitul s-a deteriorat puternic. Acum administratorii Nuclear­elec­trica le cer acţionarilor să le aprobe noi ţinte de performanţă, de a căror atingere depinde va­loa­rea bonusurilor pe care aceştia le vor încasa.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Noul model de business în Silicon Valley: startup-urile îşi plătesc furnizorii şi angajaţii în acţiuni

Companiile de marketing au început să accepte plata serviciilor şi în acţiuni, mai ales în cazul startup-urilor, care au şanse mari la o ascensiune rapidă.

Firma de branding Red Antler aparţine unei clase în creştere de furnizori de servicii care profită de pe urma evaluărilor pesimiste ale startup-urilor şi acceptă să fie plătiţi în acţiuni în loc de cash. În timp ce această modalitate de plată îi furnizează companiei Red Antler profituri uriaşe, în cazul dezvoltării rapide a unui startup care plăteşte în acţiuni există şi situaţii în care compania poate înregistra pierderi uriaşe dacă startup-ul eşuează.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: INFOGRAFIE Harta noilor construcţii de locuinţe. În Bucureşti-Ilfov s-au ridicat un sfert din unităţile locative în primul semestru, în Oltenia – doar 5%

Doar trei din 100 de locuinţe finalizate în primul semestru au fost construite de stat Infografie de Vali Ivan, Sursa: INS Din totalul locuinţelor finalizate în primul semestru, cele mai multe s-au construit în Bucureşti-Ilfov şi în centrul ţării, iar cele mai puţine – în Oltenia şi Banat. Numărul unităţilor locative este, în premieră, cu 11% mai mare În prima jumătate a acestui an, în România au fost construite 19.534 de locuinţe, cu 11% mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2014, creşterea din 2015 fiind o premieră după aproape cinci ani de scăderi.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​7 observatii despre salariile din Romania. Postasii, singura categorie de salariati care au luat mai putini bani in mana in iulie, fata de inceputul anului. 

 Salariul mediu net a fost in luna iulie de 1849 lei, mai mare cu 31 lei decat cel din iunie, potrivit datelor transmise luni de Institutul National de Statistica. Postasii sunt singura categorie de salariati care au luat mai putini bani in iulie (cu 18 lei) fata de salariul din ianuarie. Cele mai mari salarii s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4907 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1088 lei). In sectorul bugetar s-au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta astfel: administratie publica (2,2%), sanatate si asistenta sociala (1,3%), ca urmare a aplicarii prevederilor legale de la 1 iulie 2015 . In invatamant s-a inregistrat o scadere a castigului salarial mediu net (-3,4%) ca urmare a reducerii sumelor reprezentand plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacantei scolare.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Tu trebuie sa depui declaratia de TVA 092? Luni e ultima zi, iar amenzile pentru intarzieri ajung la 5 000 de lei

 Termenul limita pentru depunerea la Fisc a Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, formularul 092 este 7 septembrie, scrie avocat.net.

Aceasta obligatie declarativa trebuie indeplinita de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania. Astfel, ei sunt obligati sa isi modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar. Mai exact, formularul trebuie sa-l depuna entitatile inregistrate in scopuri de TVA, indiferent daca acestea sunt platitoare de impozit pe profit, microintreprinderi, persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale.

            Citeste mai mult…

Economica.net: GDF Suez încearcă să-ţi ia acum banii pe facturile viitoare la gaze. Cum faci să plăteşti doar ce ai consumat la zi

Furnizorul de gaze pentru jumătatea de sud a ţării a introdus, de patru luni, în factura pentru clienţii casnici şi estimările de consum pentru următoarele două luni calendaristice. GDF Suez susţine că, ştiind cât va avea de plată la gaze în următoarele luni, cetăţeanul îşi va chivernisi mai bine banii. În realitate, cetăţeanul este anunţat că datorează o sumă de bani mult mai mare decât cea la zi. Dacă o plăteşte, nu se întâmplă nimic rău, însă trebuie să ştie că, în această situaţie, furnizorul s-a împrumutat de la el cu dobândă 0 şi, poate, l-a şi lăsat “în pană” de bani.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Fost ministru al Transporturilor: CNADNR nu are în plan rezolvarea tuturor problemelor autostrăzii Sibiu-Orăştie!

Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, crede că CNADNR nu are în plan rezolvarea problemelor lotului trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, unde au fost alunecări de teren.

„CNADNR nici nu are în plan să rezolve toate problemele acestei autostrăzi. Dintre cele 7 (șapte) arii critice descoperite de experți, reparația se mărginește doar la km 60+600/700. Sunt 6 kilometri în care s-au constatat alunecări vizibile, după cum poate vedea oricine care merge pe teren. Ce se va intampla cu celelalte 6 arii, spre exemplu la km59+800 unde întreg corpul autostrăzii s-a mișcat spre stânga sau la km61+400 unde încă sunt alunecări sau la km64+200 unde se cunoaște faptul că surparea are o adâncime de 10m, adică inclusiv sub autostradă”,

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Antiteza relaxarii fiscale: Taxe pe locuinte si de 20 de ori mai mari, pentru TVA de 20%

Anul 2016 se va caracteriza din punct de vederefiscal printr-o contradictie. Se reduce cota generala a TVA de la 24% la 20%, ce ar trebui (cel putin teoretic) sa conduca la reducerea preturilor bunurilor si serviciilor.

Dar concomitent, regasim o crestere a impozitarii locuintelor detinute de persoanele fizice, introducerea obligatiei de plata a unor asigurari sociale ce nu existau in prezent pentru persoanele fizice ce desfasoara activitati independente.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: Noul Cod Fiscal: Reorganizarea firmelor, o modificare din temelie si un examen trecut cu succes

Un regim confuz, generator de interpretari si de situatii aberante, cauzate, fie de simpla neintelegere a mecanismelor specifice reorganizarilor, fie de omisiuni inacceptabile, chiar si in vorbirea curenta, daramite intr-un text de lege.

Noul Cod vine cu modificari de substanta in aceasta zona si, lucru foarte important, rezolva in mare parte ambiguitatile din vechiul Cod. De aceea, o scurta analiza a noutatilor aduse este foarte utila.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANAF: Veniturile fiscalizate obținute pe litoral au crescut în urma controalelor

Veniturile fiscalizate ale agenților economici obținute pe litoral au crescut în perioada mai – iulie 2015, față de perioada similară a anului trecut, ca urmare a controalelor legate de dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, informează, luni, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

             Citeste mai mult…

Zf.ro: OFERTA NU SE CONDIŢIONEAZĂ LA RENUNŢAREA LA LITIGII, SPUN OFICIALII BCR

BCR oferă clienţilor cu credite garantate cu ipotecă dobândă fixă timp de cinci ani. Rata scade în medie cu 20%

BCR, cea mai mare bancă locală după active, va oferi clienţilor cu credite imobiliare şi celor cu împrumuturi cu garanţie ipotecară o dobândă de 4,95% pe an, dar şi posibilitatea de a avea timp de cinci ani dobânda fixă. Ulterior, acesta va fi calculată la nivelul Euribor la trei luni plus 3%. În cazul creditelor de consum cu ipotecă, dobânda este mai mare cu 1%. În prezent, Euribor la trei luni este la minus 0,03% pe an.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Restanțele la creditele de peste 20.000 de lei au scăzut, în iulie, la 31,114 miliarde de lei

Restanțele la creditele mai mari de 20.000 de lei acordate de bănci clienților au scăzut, în iulie față de iunie, cu 192 de milioane de lei și au ajuns la 31,114 miliarde echivalent lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit din cadrul BNR, date luni publicității.

Aceste restanțe, pe care le centralizează Centrala Riscului de Credit, reprezentau, în iulie, 11,68% din totalul sumelor datorate de clienți băncilor.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Românii au cheltuit 5,5 milioane euro pe litoral în primul weekend din septembrie

Aproximativ 120.000 de români au petrecut sfârşitul de săptămână la mare, cheltuind în jur de 5,5 milioane de euro, în cel mai aglomerat weekend de septembrie din ultimii ani pe litoral, a anunţat, luni, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

“Numărul mare de turişti ajunşi în acest weekend pe litoral a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări ale hotelierilor, care au avut un grad de ocupare ca într-un sfârşit de săptămână din plin sezon. Deşi nici asociaţiile de promovare şi nici autorităţile locale n-au promovat litoralul în această perioadă, peste 120.000 de români au ajuns în weekend la mare, iar singurele merite sunt ale hotelierilor care au scăzut tarifele şi ale vremii bune din ultimele zile”, se arată într-un comunicat al FPTR.

            Citeste mai mult…

inforpress.tv: Expozitie “Fabricat in Romania – Impreuna pentru afacerea ta”

Prima ediţie a expozitiei concept pentru prezentarea produselor şi serviciilor realizate în România şi Republica Moldova, Fabricat in Romania – Impreuna pentru afacerea ta, se desfasoara în perioada 14 – 17 octombrie 2015. Organizatori sunt  ROMEXPO SA si  Camera de Comerţ şi Industrie a României.

  Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Instituția Prefectului – Județul Bistrița-Năsăud

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a găzduit o întâlnire cu marii angajatori ai județului

Instituția Prefectului — județul Bistrița-Năsăud împreună cu Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud au organizat recent o întâlnire cu reprezentanții principalelor firme din județ, ca potențial de angajare, cu scopul de a se realiza un schimb de informații util pe marginea actualului context legislativ, respectiv aspectelor care necesită a fi actualizate, conform noilor realități. La întâlnire au fost invitați și Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, precum și Otilia Râpan, directorul AJOFM BN. Tema centrală, supusă dezbaterii de către președintele C.C.I. BN Vasile Bar, a fost problema lipsei forței de muncă la nivelul județului.

             Citeste mai mult…

Business-magazin.ro: Cum poţi, ca business românesc, să profiţi de creşterea unui continent unde românii sunt mai apreciaţi ca oriunde în lume?

Cum poţi, ca business românesc, să profiţi de creşterea unui…

Discrepanţa dintre problemele continentului african şi creşterile sale economice fabuloase din ultimii ani este principalul motiv pentru care întrebarea „Care va fi viitorul africii?“ stă de multe ori înaintea afirmaţiei „Africa e viitorul“. Cum poţi, ca business românesc, să profiţi de creşterea unui continent unde românii sunt mai apreciaţi ca oriunde în lume?

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Legea salarizării bugetarilor, finalizată la 1 octombrie şi trimisă la Parlament

Legea salarizării bugetarilor va fi finalizată până la 1 octombrie, urmând ca apoi să fie aprobată de Guvern şi trimisă Parlamentului până pe 15 octombrie, au precizat luni surse din PSD.

Social-democraţii reuniţi luni în şedinţa Biroului Permanent Naţional au discutat despre calendarul adoptării legii salarizării bugetarilor. Astfel, potrivit unor surse din PSD, legea va fi definitivată la 1 octombrie, urmând să intre în primă lectură la Guvern, aprobată şi trimisă Parlamentului până la 15 octombrie.

             Citeste mai mult…

Evz.ro: PULSUL PLANETEI. Excepționalismul energetic german împinge la scindarea Europei

Ideea solidarității europene, a unității în soluționarea marilor probleme ale continentului, a fost o temă prezentă în prim planul dezbaterilor privind Grexitul, respectiv salvarea Greciei de la faliment, tăierea datoriilor și evitarea ieșirii din zona Euro, mai nou, este extrem de prezentă în prim planul crizei migranților, la revenirea la celebra propunere a cotelor proporționale de imigranți pe care un stat european ar trebui să le accepte.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dragnea: Proiectul legii salarizării va fi depus la Guvern până la 1 octombrie

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că proiectul legii salarizării bugetarilor va fi depus la Guvern până la 1 octombrie, urmând ca până pe 15 octombrie acesta să ajungă în Parlament pentru dezbatere și aprobare.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Oferta BCR pentru clienţii cu credite ipotecare: rate reduse cu 20%

Banca Comercială Română (BCR) oferă clienţilor cu credite imobiliare şi celor cu garanţie ipotecară posibilitatea de a beneficia de o dobândă mai bună, echivalentă cu media pieţei în acest moment, respectiv 4,95% pe an, precum şi posibilitatea de a avea, timp de cinci ani, dobândă fixă.

Ulterior, dobânda va fi calculată după formula EURIBOR + 3%, potrivit unui comunicat al băncii. Pentru creditele de consum cu ipotecă, dobânda este mai mare cu 1%.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Cele mai mari 300 de fonduri de pensii au active de peste 15.000 de miliarde de dolari

Activele combinate ale celor mai mari 300 de fonduri de pensii din lume au crescut cu peste 3% în 2014, până la un nou vârf de peste 15.000 de miliarde de dolari, graţie economiilor pentru pensie realizate în America de Nord şi Europa, arată un studiu publicat luni de revista de specialitate Pensions & Investments (P&I) şi firma de consultanţă Towers Watson, informează Reuters.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Serviciul de mobile banking al BRD a depăşit 160.000 de clienţi

Serviciul de mobile banking MyBRD Mobile, lansat în noiembrie 2013, numără peste 160.000 de utilizatori şi este în topul celor mai descărcate trei aplicaţii financiare din magazinele sistemelor de operare iOS, Android şi Windows Mobile, cu mai mult de 195.000 de descărcări până în prezent, potrivit unui comunicat al BRD Groupe Societe Generale.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Un gest indraznet: Banca Feroviara  trimite clientilor numerele de telefon mobil ale directorului general si al presedintelui Consiliului de Supraveghere

 Intr-un efort de comunicare in premiera pe piata bancara locala, Banca Feroviara (controlata de Vasile Blidar) a decis sa transmita clientilor numerele de telefon mobil ale lui Lucian Isar si Ioan Mihail Anca, presedintele Consiliului de Supraveghere, respectiv Directorul General al bancii. “In acest mod, Lucian Isar si Ioan Mihail Anca spera la consolidarea relatiilor cu IMM-urile si cu antreprenorii romani, punand la dispozitie atat un canal de comunicare in timp real, cat si expertiza proprie in domeniu. Astfel, feedback-ul legat de calitatea serviciilor bancii va fi primit direct de catre conducere, iar sugestiile si observatiile clientilor isi vor gasi rapid raspunsul”, se arata intr-un comunicat transmis luni de Banca Feroviara.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gazprom a început să vândă gaze naturale la licitație pentru a-și apăra cota de piață în Europa

Grupul rus Gazprom a început luni să vândă gaze naturale la licitație în Europa, oferind clienților o alternativă la sistemul său controversat al contractelor pe termen lung, în ideea de a-și consolida statutul de principal furnizor de gaze naturale al vechiului continent, informează AFP și Reuters.

Compania controlată de statul rus va încerca să găsească, până la data de 10 septembrie, cumpărători pentru o cantitate de 3,24 miliarde metri cubi de gaze naturale repartizată în 127 de loturi cu livrare în nord-vestul Europei pentru iarna lui 2015/2016, se arată în documentele publicate pe pagina de Internet a Gazprom Export. Prețul va fi stabilit în urma licitației. O serie de companii europene și rusești, precum Vitol, E.ON, Engie, Goldman Sachs, Glencore și Novatek, se numără printre posibilii ofertanți, a declarat directorul Gazprom Export, Elena Burmistrova.

             Citeste mai mult…

mediafax.ro: Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear: Staţiunile balneo din România au nevoie de investiţii de peste 1 miliard de euro

Staţiunile balneoclimaterice din România necesită investiţii de peste un miliard de euro, bani care ar putea proveni atât din sectorul privat, cât şi de la bugetul de stat, a declarat luni pentru MEDIAFAX preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu.

“Necesarul efectiv la nivelul întregii ţări depăşeşte un miliard de euro. Pentru că este vorba de un efort investiţional uriaş de refacere a structurilor vechi istorice, care nu înseamnă neapărat un hotel, înseamnă un cazino, locuri de agrement, alei de promenadă, fanfare. Deci pe de o parte restaurarea lucrurilor vechi care au fost, pe de altă parte dotarea cu stabilimente de spa şi wellness conform cerinţelor actuale”, a afirmat Nicu Rădulescu, care este totodată vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare (ESPA).

             Citeste mai mult…

Evz.ro: Cea mai mare bancă din România taie ratele clienţilor şi cu 30%!

Cea mai mare bancă din România, Banca Comercială Română (BCR), oferă clienților cu credite imobiliare și celor cu garanție ipotecară posibilitatea de a beneficia de o dobândă mai bună, echivalentă cu media pieței în acest moment (4,95%), dar și posibilitatea de a avem 5 ani dobândă fixă.

Apoi, dobânda va fi calculată EURIBOR + 3%. Pentru creditele de consum cu ipotecă dobânda este mai mare cu 1%. Oferta, adresată toturor celor au un credit imobiliar/ipotecar/ consum cu ipotecă în derulare, îi poate ajuta pe clienţii băncii să-şi reducă ratele şi cu 20%.

             Citeste mai mult…

Economica.net: ANSVSA negociază condiţiile pentru exportul de bovine vii în Egipt

Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii din Republica Arabă Egipt negociază, în aceste zile, condiţiile şi modelele de certificate sanitare veterinare pentru exportul de bovine vii, destinate sacrificării imediate, şi a celor pentru exportul cărnii dezosate de bovine.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, o delegaţie din cadrul Ministerului Agriculturii din Republica Arabă Egipt, condusă de către subsecretarul de stat, dr. Sayed Gad El Moula, efectuează, în perioada 7 – 9 septembrie a.c., o vizită de lucru în România.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Alina Gorghiu: Este nevoie de o moțiune simplă pe problematica infrastructurii de transport

Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că este necesară depunerea unei moțiuni simple pe problematica infrastructurii de transport, argumentând că Sibiu – Orăștie “este, din păcate, o autostradă a eșecului”.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BCE va stabili limitele de capital pentru majoritatea celor 123 de bănci supravegheate

Banca Centrală de Capital va stabili limitele de capital pentru majoritatea celor 123 de bănci pe care le supraveghează în zona euro, a declarat o persoană apropiată situaţiei, transmite Bloomberg.

Sursa a precizat că au fost aprobate planurile pentru procesele de supraveghere şi evaluare a circa 100 de bănci, la o şedinţă a Mecanismului Unic de Supraveghere, divizie a BCE, din 3-4 septembrie.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Dan Manolescu pleacă de la Ministerul Finanţelor. Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial

Dan Manolescu, 39 de ani, secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu politica fiscală, a renunţat la această poziţie, decizia premierului privind eliberarea din funcţie, la cerere, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Manolescu a fost timp de doi ani şi jumătate coordonator al procesului de elaborare a legislaţiei, politicilor şi reglementărilor contabile şi fiscale, având o  experienţă vastă în domeniul consultanţei fiscale. El s-a implicat în procesul de rescriere a Codului Fiscal.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 17,18 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 9.362.712 lei (2.114.147 euro).

 Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, scădea cu 0,48%, la 8.026,08 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea “free-float”-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui. BET-TR va fi calculat retroactiv începând cu data de 24 septembrie 2012.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Legile achiziţiilor publice, salarizării bugetare şi bugetul 2016, priorităţile Guvernului

Pachetul de legi privind achiziţiile publice, Legea salarizării bugetare şi Legea bugetului pentru 2016 sunt priorităţile Guvernului pentru care premierul Victor Ponta, a cerut, luni, sprijin parlamentarilor partidelor din coaliţie, reuniţi în şedinţă comună, la Parlament.

“Trei proiecte importante la care trebuiie să lucrăm împreună. Guvernul vine cu propunerile, dumneavoastră le analizaţi, şi anume: pachetul de legi privind achiziţiile publice, Legea salarizării bugetare şi Bugetul pe 2016″, le-a spus Ponta parlamentarilor coaliţiei de guvernare.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Banca Transilvania îşi majorează capitalul social cu circa 34.000 de lei, prin emiterea de acţiuni

Banca Transilvania îşi majorează capitalul social cu 33.962 de lei, la circa 3,03 miliarde de lei, prin emiterea de acţiuni cu valoarea nominală de 1 leu, potrivit unui raport al băncii remis Bursei de Valori Bucureşti, anunţă Agerpres.

‘Consiliul de Administraţie al băncii, prin hotărârea adoptată în data de 3.09.2015, a luat act de lista deţinătorilor de obligaţiuni care şi-au exercitat dreptul de conversie în cadrul termenului reglementat de Prospectul de ofertă publică aprobat prin Decizia CNVM nr. 304/04.04.2013 şi prin Decizia nr. 345/18.04.2013 şi a adoptat următoarea decizie: S-a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 33.962 lei, de la 3.026.003.679 lei la 3.026.037.641 lei, prin emiterea unui număr de 33.962 de acţiuni cu valoare nominală 1 leu/acţiune’, se spune în raport.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor