Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Revista Presei Economice - 9 octombrie 2015

Monitorulexpres.ro: Finanţări pentru companiile care investesc în IT&C

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov anunţă lansarea, în perioada 2 noiembrie 2015-1 februarie 2016, a primei sesiuni continue de depunere on-line a cererilor de finanţare pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

Citeste mai mult…

Bzb.ro: Presedintele CCIA VASLUI:”Atentie la cresterile salariale”

Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, sustine ca toate cresterile salariale trebuie sa fie foarte bine gandite si sa poata fi suportate de executiv.

Acesta a precizat ca pentru majorari salariale sustenabile, este nevoie de cresterea gradului de incasare la bugetul de stat si de noi investitii. Totodata, Ionel Constantin a subliniat necesitatea majorarii salariilor si in mediul privat, pentru a nu fi alimentate eternele discutii care exista intre salariatii de la buget si cei care lucreaza in privat.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTORUL-ŞEF ZF

Ce ascunde reforma achiziţiilor publice, o “placinta” de 20 miliarde de euro

Reforma unui sector cu cele mai puternice consecinţe asupra calităţii administraţiei -legislaţia privind achiziţiile publice – este in acest moment in plină desfăşurare, dar dezbaterile serioase lipsesc.

In acest timp, zi de zi apar noi informaţii despre anchete privind achiziţii frauduloase făcute de instituţiile publice, pornind de la medicamente, sisteme informatice, lucrări de construcţii, si pana la strangerea deşeurilor. Primarii cad pe capete. Aranjamentele de achiziţii publice sunt practic miza oricărei alegeri locale. De la un buget de 200.000 de euro al unei primarii uitate din Teleorman si pana la cele 2 miliarde de euro cât are buget anual Bucureştiul, toate sunt ţinta “grupurilor de interese” – companii care nu trăiesc decât din comenzi politice.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Acționarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank România

Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat joi fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, se arată într-un comunicat al BT remis AGERPRES.

Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie a acestui an și se va încheia în 31 decembrie a.c., iar toate etapele de până acum s-au încadrat în termenele stabilite. Programul este organizat pe 25 de proiecte în domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajați ai BT și VBRO.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Popa (MECT): Strategia Energetică Națională a României ar putea fi elaborată în două săptămâni

Strategia Energetică a României ar putea fi elaborată în aproximativ două săptămâni, documentul având printre obiective menținerea unui preț suportabil al energiei pentru consumatorul final, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului /MECT/ Maricel Popa, într-o conferință de specialitate.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: “City break la Constanța” – program turistic în premieră

Asociația Litoral-Delta Dunării (ALDD) va lansa, vineri, prima ediție a programului turistic de bonusuri și discounturi – “City Break la Constanța”.

Potrivit președintelui ALDD, Corina Martin, programul include pachete turistice de câte două nopți de cazare la care se adaugă o gamă de servicii suplimentare specifice precum acces gratuit sau cu reduceri semnificative la muzee și bonus o porție gratuită de fructe de mare la unul dintre restaurantele partenere.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Vrei credit? Primeşti bonus o verificare la Fisc!

În locul“creditului cu buletinul“, băncile promovează, mai nou, „creditul fără adeverinţă de venit“, o formulă menită să atragă clienţii agasaţi de birocraţie. Informaţiile sunt culese direct de la fisc, un avantaj clar pentru bănci care se asigură de bonitatea aplicantului, dar discutabil pentru consumator care intră, de voie de nevoie, în vizorul autorităţilor.

Citeste mai mult…

Capital.ro: John Cotterell, Endava: “Programatorii din Bucureşti sunt mai agili decât cei din India”

Endava, companie de servicii IT se extinde în România şi angajează specialişti IT în Bucureşti.

Endava, una dintre cele mai mari companii de servicii IT din regiune, a inaugurat un nou sediu în Bucureşti şi continuă să se extindă în ţara noastră. Compania cu sediul la Londra are 2.407 angajaţi, însă mai mult de jumătate dintre aceştia lucrează în ţara noastră.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Reglementatorul din energie, sub asaltul intereselor politice

Comitetul de reglementare din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) functioneaza de jumatate de an in formula restransa, cu doar patru membri din sapte cati ar trebui sa fie. Timp de sase luni, PSD si PNL s-au chinuit sa decida care din cei 16 care si-au depus candidaturile sunt persoanele cele mai potrivite sa ocupe trei posturi libere de reglementatori si o functie de vicepresedinte al ANRE. De ce? Din cauza ca nu a fost suficient de clar care persoana este mai bine sustinuta politic si care ar reprezenta mai bine anumite interese ale partidelor in domeniul energetic. Neoficial, au ales, insa doua dintre nume ridica semne de intrebare: unul nu are suficienta experienta in domeniul energetic, iar celalalt este cunoscut ca sustinator al unui tip de resursa energetica. In aceste conditii, in ce masura se mai poate spune ca este respectata independenta reglementatorului, asa cum prevede legea.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 7 noiembrie 2015

 Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta  peste 5.500 de membri la nivel national.

Inscrierile la examen se fac in perioada 5 octombrie 2015 – 26 octombrie 2015 pe site-ul www.ccfiscali.ro, iar dosarele se depun – in aceeasi perioada –  direct sau se transmit, prin servicii postale cu confirmare de primire, la adresa str. Alecu Russo nr. 13-19, et. 4, ap.9, sectorul 2, Bucuresti.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB îi pune piedică lui Vlădescu la listarea Romcab

Bursa de Valori Bucureşti şi-a dat acordul de principiu pentru listarea “Romcab” (MCAB) pe piaţa reglementată, însă a cerut companiei să-şi majoreze free-floatul la cel puţin 25%, într-o perioadă de 18 luni de la admiterea la tranzacţionare.

 Zoltan Prosszer, directorul general al companiei, consideră măsura luată de BVB drept “un gest de neprietenie”.

Domnia sa ne-a declarat: “Gestul Bursei nu este deloc în concordanţă cu profesionalismul pe care ar fi bine să îl afişeze BVB.

Imaginaţi-vă că eu mă ţin de această obligaţie şi, apoi, profită cineva care vrea să preia ostil societatea. Este absolut inacceptabil”.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Apicultorii protestează faţă de autorizarea pesticidelor de mare risc

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Apicole din România – ROMAPIS vor protesta vineri, timp de două ore, în faţa sediului Ministerului Agriculturii, împotriva autorizării pesticidelor de mare risc pentru albine, informează un comunicat de presă al federaţiei.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEŞI ADMINISTRATORUL NU A ÎNDEPLINIT ŢINTA DE 15% PENTRU DISCOUNT,

Franklin Templeton speră ca strategia distribuţiilor de cash să-i aducă un nou mandat la FP

(Inteviu cu Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea)

“Lupta împotriva corupţiei este ceva ce ar trebui să finalizeze Revoluţia începută în ’89 şi să transforme ţara într-un loc mai bun”

         Franklin Templeton cere acţionarilor Fondului Proprietatea o prelungire a mandatului cu încă doi ani, subiectul urmând să fie pe ordinea de zi a Adunării Generale din 29 octombrie.

       Greg Konieczny, managerul FP, speră ca istoricul administratorului şi promisiunea să menţină strategia de a genera randamente şi de a reduce discountul să îl menţină la cârma Fondului.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Euro urcă, în pofida datelor foarte slabe privind cea mai mare economie europeană

Exporturile Germaniei, în cel mai accentuat declin de la recesiunea din 2009

Moneda unică europeană, euro, s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, trecând de 1,13 dolari pentru prima oară în ultima săptămână, în aşteptarea publicării minutelor reuniunii de politică monetară a Federal Reserve (Fed) din SUA, din septembrie, care ar putea da indicii cu privire la o eventuală majorare a dobânzii de către banca centrală americană.

 Pe piaţa din New York, la ora 08.55, euro a urcat cu 0,2%, la 1,1256 dolari, după ce, mai devreme, cursul trecuse de 1,13 dolari. Dealerii valutari sunt de părere că orice câştig viitor al euro va fi limitat la circa 1,1320 dolari.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: AVOCATUL PIPEREA A CÂŞTIGAT PRIMELE PROCESE PE ÎNGHEŢAREA CURSULUI

Piraeus Bank – obligată să încaseze două credite în CHF la curs istoric

Piraeus Bank: “Practica instanţelor este neunitară şi într-o proporţie de peste 90% hotărârile pronunţate în legătură cu «îngheţarea» cursului de schimb au fost în favoarea băncii”

       Instanţa obligă Piraeus Bank să încaseze două credite contractate în franci elveţieni (CHF) la valoarea cursului din momentul încheierii contractului de împrumut.

     Cele două procese în cauză sunt primele câştigate de avocatul Gheorghe Piperea pe îngheţarea cursului CHF.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Schimburi record cu acţiunile TRSB pe ATS-ul Sibex

La Sibex, cea de-a patra şedinţă a săptămânii a ridicat semnificativ ştacheta lichidităţii de pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Sibex, care continuă să surprindă în mod plăcut. Conform datelor de la ora 17.30 (1), pe ATS-UL bursei sibiene se înregistraseră schimburi cu 3.000.700 de acţiuni, având o valoare de 1.052.531,95 lei, Astfel, ziua de joi a intrat direct în top trei al celor mai bune sesiuni de pe piaţa spot Sibex, revendicând “bronzul”. Este pentru a doua oară în acest an când segmentul ATS iese din tipare, după ce, în data de 5 august s-a consemnat volumul record de pe acest segment.

Citeste mai mult…

Bursa.ro : BVB / MARCEL MURGOCI, ESTINVEST:

“O lichiditate foarte slabă pe Bursă”

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua anterioară, de 17,12 milioane de lei (3,87 milioane de euro).

 Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: “Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat astăzi (ieri, n.r.) o lichiditate foarte slabă comparativ cu media anuală zilnică. Chiar dacă indicii bursieri au încheiat şedinţa crescând uşor şi nu au făcut notă discordantă cu ceea s-a întâmplat pe bursele externe, trendul nu a fost unul hotărâtor pentru investitori”.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Volumele de pe ATS continuă să se îmbunătăţească

La Sibex, şedinţa de la mijlocul săptămînii a reconfirmat creşterea interesului participanţilor pentru unele societăţi tranzacţionate pe sistemul alternativ administrat de Sibex, dar şi adâncirea crizei segmentului futures, care pare părăsit de jucători. Conform datelor de la ora 17.30 (cu jumătate de oră înainte de închiderea pieţei spot) se observa un total de 9593 de acţiuni tranzacţionate, cu o valoare de 3165 de lei.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: “Deutsche Bank” estimează că a pierdut peste 6 miliarde euro în trimestrul al treilea

Deficitul este cel mai mare din ultimul deceniu

     *  Banca ar putea elimina dividendele

       “Deutsche Bank” AG, cea mai mare bancă din Germania, anticipează că a consemnat pierderi de 6,2 miliarde de euro (7 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea, ca urmare a deprercierii cu 5,8 miliarde de euro a activelor diviziilor de investment banking şi private banking.

     Pierderea anunţată de bancă este cea mai mare din ultimii zece ani, iar conform “Deutsche Bank”, cea mai mare parte a deprecierii activelor a fost determinată de înăsprirea reglementărilor din domeniu.

Citeste mai mult…

bursa.ro: BVB

Indicii, în urcare, pe un rulaj de 11,97 milioane de euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi cres¬cute faţă de ziua anterioară, de 52,88 milioane de lei (11,97 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction menţionează: “Valoarea tranzacţiilor de la BVB a înregistrat un reviriment în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.), ajungând până la 11,9 milioane de euro, dintre care 11,7 milioane pe piaţa de acţiuni. În ciuda tranzacţiilor mai mari, indicii au rămas în apropierea valorilor de marţi. (…) Singurul indice pe minus a fost BET-FI, cu o scădere de 0,11%”.

Citeste mai mult…

Economica.net: Cum faci ca să nu-i mai împrumuţi cu dobândă 0, prin factura la gaze, pe francezii de la GDF Suez/ENGIE

Dacă doriţi să reveniţi la vechiul sistem de facturare a gazelor pe care GDF Suez, acum ENGIE, îl practica până în luna mai a acestui an, anume evidenţierea consumului strict pe luna anterioară, atunci trebuie să cereţi acest lucru în mod expres. Fie la casieriile furnizorului, fie la telefonul de Relaţii cu Clienţii (021)9366. Dacă nu faceţi acest lucru, riscaţi să plătiţi către ENGIE sume mult mai mari decât sunt în factura curentă.

Citeste mai mult… 

Economica.net: Parlamentul European vrea să facă plăţile online mai sigure şi mai ieftine

Parlamentul European a adoptat joi, în primă lectură, o propunere de directivă care vrea să facă plăţile online şi de pe dispozitivele mobile mai sigure şi mai ieftine în Uniunea Europeană, transmite AFP.

Textul Directivei privind serviciile de plată (PSD 2), adoptat cu 578 de voturi pentru, 29 contra şi 52 de abţineri, are drept obiectiv stimularea concurenţei în sectorul plăţilor prin Internet dar şi promovarea unor metode de plată inovative.

Citeste mai mult…

Economica.net: Vienna Insurance îl trimite pe CEO-ul grupului să facă curăţenie la Asirom, după doi ani de pierderi

Directorul general al Vienna Insurance Group (VIG), Hans-Peter Hagen, preia funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere la Asirom. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat numirea în şedinţa de miercuri.

Peter Hagen este CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la Vienna Insurance Group, gigantul austriac al asigurărilor care deţine companiile în România Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

Citeste mai mult…

Economica.net: Portofoliul de proiecte potenţiale pentru programul de Infrastructură Mare este de 18 miliarde euro – MFE

Portofoliul potenţial de proiecte pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este de peste 18 miliarde de euro, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, potrivit unui comunicat de presă.

‘La trei luni de la aprobarea Programul Operaţional Infrastructură Mare avem deja 25 de ghiduri publicate spre consultare, care vor fi definitivate până la finalul lunii noiembrie, un portofoliu de potenţiale proiecte în valoare de 18 miliarde de euro, care pot asigura premisele unei absorbţii ridicate. De asemenea, am identificat provocările majore pentru această perioadă de programare şi anume nevoia unor reforme structurale în diverse sectoare, cu precădere în domeniul achiziţiilor publice şi în implementarea proiectelor. Estimăm că în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 vom avea primele apeluri de proiecte şi ne propunem să nu mai avem proiecte supuse fazării în 2020’, a subliniat Nica, cu ocazia primei reuniuni a Comitetului de Monitorizare POIM 2014-2020.

Citeste mai mult…

Evz.ro: PIB-ul din 2013 a fost recalculat: Este mai mic!

Produsul intern brut estimat pentru anul 2013 a fost de 637,456 miliarde de lei preţuri curente, mai mic decât era estimat iniţial.

Acesta este în creştere, în termeni reali, cu 3,5% faţă de anul 2012, potrivit datelor definitive transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează Agerpres.

Comparativ cu varianta semidefinitivă, în varianta definitivă produsul intern brut nominal estimat pentru anul 2013 s-a diminuat cu 0,02%.

Citeste mai mult…

Evz.ro: Facturi uriașe! Patru cauze care au făcut din români săracii Europei

Fraudele din domeniul energetic și sistemul ineficient s-au hrănit din buzunarele românilor. Potrivit terminologiei europene, suferim, aproape toți, de „sărăcie energetică

Aproape o treime din banii unei familii de români se duce pe plata facturilor, potrivit directorului ANRE responsabil de eficiența energetică, Corneliu Rădulescu. Altfel spus, suferim de „sărăcie energetică”. „În România, 42% din populație trăiește în sărăcie, iar sărăcia energetică ajunge chiar și la 50%. În bugetul unei familii, factura energetică este în jur de 28-30%, în medie. În unele țări se consideră că aceia care depășesc bugetul de 10% la factura energetică sunt vulnerabili”, a spus Rădulescu. Într-adevăr, cheltuielile cu încălzirea și lumina ajung pentru o familie și la 600 -700 de lei pe timp de iarnă. Cum, potrivit Statisticii, cheltuielile unei familii sunt de circa 2.300 de lei într-o lună, factura energetic reprezintă circa o treime din acestea.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – MDRAP

Caravana POR 2014-2020 a ajuns la Suceava – urmează Brasovul !

Caravana POR 2014-2020 continuă: în data de 7 octombrie 2015, la Suceava, a avut loc a doua sesiune de informare si vizită la proiecte, organizată de Autoritatea de Management a POR (AMPOR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Citeste mai mult…

Zf.ro: Statistica a revizuit creşterea economică pentru 2013, de la 3,4% la 3,5% în varianta definitivă

Institutul Naţional de Statistică a revizuit în urcare cu 0,1 puncte procentuale creşterea economică din 2013 faţă de anul precedent, de la 3,4% la 3,5%, iar Produsul Intern Brut estimat în varianta definitivă a fost de 637,456 miliarde lei, în scădere cu 127,1 milioane faţă de datele semidefinitive

Citeste mai mult…

Zf.ro: Veniturile suplimentare din TVA se duc pe deficitul suplimentar la pensii. Deficitul bugetului de pensii a trecut de 11 miliarde de lei la şapte luni

Bugetul asigurărilor sociale de stat a cheltuit, în primele şapte luni din an, cu aproape 11,6 miliarde de lei peste ce a strâns, în vreme ce deficitul bugetului asigurărilor de sănătate s-a înjumătăţit, iar bugetul de şomaj a trecut pe excedent.

Citeste mai mult…

Zf.ro: România are preţuri cu 35-65% mai mari decât Polonia la alimentele de bază

România este a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană după Bulgaria, însă are preţuri mai mari decât cele din Polonia, o economie mai dezvoltată şi cu salariu mediu net dublu faţă de cel de pe piaţa locală, de 380 de euro net lunar.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Gură de oxigen. Petrom pune pe masă 100 de milioane de euro pentru contracte de foraj

OMV Petrom (simbol bursier SNP) a scos la licitaţie un contract de foraj cu valoarea de până la 121 milioane de dolari (107 mil. euro), prin care vrea să scoată la lumină cele mai adânc îngropate rezerve de petrol şi gaze.

Citeste mai mult…

Zf.ro: CIS: Aşteptările de creştere a pieţei interne scad, dar rămân solide

Procentul investitorilor străini care se aşteaptă ca veniturile lor să crească în următoarele 12 luni rămâne în jur de 60% în comparaţie cu procentul de 62% din luna martie 2015, însă numărul de respondenţi care se aşteaptă la o creştere semnificativă a scăzut de la 14,2% la 7,4%, comparativ cu o creştere de la 48,5% la 51,9% a respon­denţilor care se aşteaptă la o creştere mode­rată a veniturilor, potrivit indicelui percep­ţiei despre mediului de afaceri (Business Sentiment Index) realizat de Consiliul Investitorilor Străini (CIS) şi publicat ieri.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Vicepreşedintele Băncii Transilvania a lichidat 150.000 de acţiuni TLV

Roberto Marco Marzanati, vicepre­şe­dintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania (TLV), a vândut miercuri, 7 octombrie, un pachet de 150.000 de acţiuni ale băncii pe care a încasat circa 350.000 de lei.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Nicolas Maure, preşedintele Automobile Dacia avertizează: România are nevoie de 7% creştere economică pe an, ritmul actual de 3-4% nu ne ajută

Dacă vrem să contăm în regiune şi în Europa, România trebuie să-şi mobilizeze resursele.

Creşterea economică de 3,4% estimată de FMI pen­­tru România în 2015 nu este su­ficient de mare pen­tru a conta cu ade­vă­rat, con­sideră Nicolas Maure, preşe­din­te­le Auto­mobile Dacia, cea mai mare com­pa­nie din Româ­nia şi din Europa de Sud-Est.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele lucrează la proiectul normelor de aplicare a Codului fiscal

Ministerul Finanţelor Publice lucrează la elaborarea proiectului normelor de aplicare a noului Cod Fiscal, dorind să aibă “un proiect închegat” până la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat joi Mariana Vizoli, director general adjunct Direcţia de legislaţie Cod Fiscal şi reglementări vamale în MFP.

“La Ministerul Finanţelor pregătim normele de aplicare pentru Codul Fiscal. În ceea ce priveşte cota de TVA, vor fi date multe exemple care să vă ajute în activitate, să lămuriţi diverse aspecte”, s-a adresat Vizoli specialiştilor în fiscalitate şi contabilitate, în cadrul unei conferinţe.

Citeste mai mult…

Zf.ro:  Oamenii de afaceri Nicolae şi Ion Duşu acumulează acţiuni la SIF Transilvania

Producătorul de BCA, adezivi şi var Celco, deţinut de oamenii de afaceri Nicolae şi Ion Duşu, a achiziţionat un pachet de 7,55 milioane de acţiuni la SIF Transilvania (SIF3) în şedinţa din 7 octombrie, pe care a plătit 1,96 milioane de lei. Tranzacţia de achiziţie a fost intermediată de firma de brokeraj Swiss Capital.

Prin intermediul Celco SA, cei doi oameni de afaceri mai controlează operatorul portuar Socep şi producătorul de cabluri Iproeb Bistriţa. Acţiunile SIF Transilvania s-au apreciat cu 7% în ultima lună, marcând astfel cea mai bună evoluţie din rândul celor cinci SIF-uri. De la începutul anului, SIF3 a câştigat 7% în valoare pe bursă. SIF Transilvania a raportat un profit de 50,3 milioane de lei după primele opt luni ale anului.

Citeste mai mult…

zf.ro: STK Emergent: „Există şansa unor creşteri importante în domeniul petrolier şi al metalelor industriale”

Fondul închis de investiţii STK Emergent, listat la bursa de la Bucureşti, şi-a majorat expunerea pe companiile petroliere şi de metale industriale listate la bursa din Londra în luna septembrie, mizând pe o revenire a acestor sectoare. Fondul dispune de active nete totale de 61,8 milioane de lei, din care 45% sunt plasate în acţiuni.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile centrale îşi reduc expunerea la datoria americană

Băncile centrale din întreaga lume îşi curăţă portofoliile de obligaţiuni americane în cel mai alert ritm înregistrat vreodată, cea mai dramatică schimbare de situaţie de pe piaţa titlurilor americane de trezorerie de 12.800 de miliarde de dolari de la criza financiară încoace, scrie WSJ.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţurile alimentelor de pe pieţele internaţionale, în creştere pentru prima dată în ultimul an şi jumătate

Preţurile alimentelor de pe pieţele internaţionale au crescut  în septembrie pentru prima dată în ultimele 18 luni, împinse în sus de cotaţiile zahărului şi produselor lactate, arată datele Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a ONU, preluate de The Wall Street Journal. Indicele preţurilor alimentelor realizat de FAO a avansat de la 155,1 puncte la 156,3 puncte în august, o creştere de sub 1%, se arată în raportul organizaţiei. În august, preţurile au scăzut cu 5,2%, cel mai pronunţat declin din ultimii şapte ani. Totuşi, indicele se situează cu 18,9% sub nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut şi oscilează în jurul unui minim al ultimilor şase ani datorită supraproducţiei şi cererii reduse. Creşterea din septembrie a fost determinată de majorările preţurilor zahărului şi produselor lactate, preţuri care au scăzut extrem de puternic în august.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Statul a luat ieri 500 mil. lei pe doi ani cu 1,7% dobândă pe an. Luna aceasta sunt programate împrumuturi de 3,7 mld. lei

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 500 mil. lei (echivalentul a 114 mil. euro) printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu scadenţa în ianuarie 2018 la un randament mediu de 1,7% pe an. La licitaţia de ieri, băncile au depus oferte de 1,5 mld. lei, astfel că oferta a depăşit cererea de trei ori. Statul a împrumutat doar suma planificată.

Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a scăpat de plata salariilor compensatorii către un fost şef al CSA

Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea fostului şef al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor (CSA)  Constantin Buzoianu – care viza plata unor salarii compensatorii de peste 2,1 milioane de lei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Autoritatea a fost reprezentată în acest dosar de firma de avocatură Dragne&Asociaţii.

Citeste mai mult…

Digi24.ro: Tranzacţii imobiliare de 600 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului

România a atras, în primele nouă luni ale anului, tranzacţii imobiliare în valoare de 600 de milioane de euro, fapt care a adus ţara noastră pe locul trei în regiune, în ceea ce priveşte piaţa imobiliară. Ţara noastră a fost surclasată de Cehia şi Polonia. Specialiştii sunt de părere că este doar începutul. Cererea mare din partea firmelor care au nevoie de spaţii generoase şi condiţiile economice bune ar putea atrage investiţii de peste 800 de milioane de euro pe tot anul.

În 2014, valoarea tranzacţiilor imobiliare din România s-a ridicat la circa 1,2 miliarde de euro, un record al ultimilor ani. Doar în primele 9 luni din acest an, s-au vândut proiecte în valoare de peste 600 de milioane de euro.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Stâlpii economiei germane se clatină: exporturile scad, industria se contractă, viitorul VW este incert, iar Deutsche Bank se asfixiază cu datorii

Germania, locomotiva eco­nomiei europene şi ţara către care se în­dreaptă cea mai mare parte a exporturilor româneşti, are probleme tehnice deloc de neglijat.

Exporturile, motorul economiei germane, scad cu o viteză atinsă doar în criză, nivelul activităţii din industrie şi al comenzilor pentru aceasta s-a redus, Volkswagen, cea mai mare companie şi angajator de top, riscă să fie blocată de scandalul monstru al emisiilor toxice, iar Deutsche Bank a anunţat o „avarie“ de 6 miliarde de euro.

Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: 10 miliarde de euro tocați de birocraţie

În primul exerciţiu financiar, 2007-2013, României i s-au alocat 19 miliarde de euro, dar s-a cheltuit puţin peste jumătate din sumă. Nici în acest an lucrurile nu arată prea bine. Multe dintre lucrările contractate au puţine şanse de a se finaliza la timp, iar banii s-ar putea pierde.

Citeste mai mult…

Realitatea.net: Şefa FMI anunţă o măsură fără precedent

Fondul Monetar Internațional ar putea căuta măsuri alternative pentru a acorda statelor emergente o putere mai mare în cadrul instituției, în pofida impasului din Congresul SUA privind ratificarea acestui proiect de reformă, a afirmat directorul general al FMI, Christine Lagarde, transmite Reuters.

Reformele convenite în 2010 vor dubla resursele financiare ale instituției și vor conferi o putere de vot mai mare economiilor emergente, precum China, Rusia, India și Africa de Sud.

În plus, ar revizui componența boardului FMI pentru a reduce dominația Europei Occidentale, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Alexandru Petrescu: Poșta Română trebuie să devină un angajator profitabil pe termen lung

Poșta Română este cel mai mare angajator din economia românească, dar trebuie să devină un angajator profitabil pe termen lung și să genereze siguranță salariaților și clienților, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Poștei Române, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Consiliul de Administraţie al RADET a avizat transformarea regiei în societate comercială

Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a avizat documentele necesare transformării regiei în societate comercială, se arată într-un comunicat transmis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

“Documentele vor fi înaintate Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) spre aprobare”, se mai arată în comunicat.

Citeste mai mult…

Economica.net: Efectele embargoului rusesc: Fermierii români îşi taie vacile pentru că fac prea mult lapte

Fermierii români par a fi printre primii care au reacţionat defensiv la două evenimente majore care au avut loc pe piaţa lactatelor în ultimii ani: embargoul rusesc, impus în august 2014, şi eliminarea cotelor începând cu 1 aprilie 2015. S-au retras în faţa marilor puteri europene şi au decis să îşi taie animalele. Din cauza scăderii preţului la lapte provocat de supra-producţie. Ca efect pervers, în România intră tot mai multe importuri de lapte brut.

Citeste mai mult…

Economica.net: Petrom reia forajele pe uscat. Va cheltui 121 de milioane de dolari

OMV Petrom (SNP) a scos la licitaţie un contract de foraj cu valoarea de până la 121 milioane de dolari. Forajele vor avea loc în zonele onshore de “pe teritoriul României“, potrivit unui anunţ publicat de companie.

  Acord cadrul scos la licitaţie se referă la “servicii de foraj sonde de extracţie petrol şi gaze pe uscat pe teritoriul României cu instalaţii de foraj din clasa 450 MT sarcina în cârlig”.

Citeste mai mult…

B1.ro: Românii vor plăti taxe mai mari pentru construcțiile nerezidențiate, începând de anul viitor (VIDEO)

Românii vor plăti, de la anul, taxe mai mari pentru clădiri. Cotele de impozit pentru construcţiile nerezidenţiale, deţinute de persoane fizice, se vor dubla, iar cele pentru imobilele de locuit vor rămâne la fel, informează B1 TV.

În cazul firmelor, va scădea cota impozabilă de la 1,5% la 0,2% pentru clădirile rezidenţiale.

Citeste mai mult…

Economica.net: Vicepreşedintele UniCredit, urmărit penal în Italia. Procurorii susţin că ar avea legături cu mafia siciliană

Vicepreşedintele consiliului director al UniCredit, Fabrizio Palenzona, neagă că ar avea legături cu mafia siciliană, aşa-numita Cosa Nostra. Procurorii au efectuat o razie la biroul executivului UniCredit, cea mai mare bancă italiană, după ce acesta a fost pus sub urmărire penală pentru presupuse legături cu crima organizată siciliană, relatează Financial Times.

Citeste mai mult…

Economica.net: Polonezul care a condus Lidl de la începuturile companiei în România se întoarce acasă

Polonezul Maksymilian Braniecki, managerul care a condus operaţiunile Lidl din România din al doilea an de viaţă al retailerului german pe plan local, se întoarce în Polonia. Locul lui va fi ocupat de actualul director naţional de vânzări.

După 4 ani petrecuți în România, Maksymilian Braniecki, Președinte al Consiliului de Conducere al Lidl, va prelua începând cu data de 14.12.2015 aceeași poziție echivalentă în cadrul Lidl Polonia, informează un comunicat al companiei. Poziția de Președinte al Consiliului de Conducere va fi preluată începând cu aceeași dată de către Frank Wagner, în prezent membru al Consiliului de Conducere – Resort Vânzări și Logistică.

Citeste mai mult…

 Economica.net: SIF Oltenia a cumpărat jumătate din acţiunile Antibiotice scoase pe piaţă în acest an. În 2006 îşi dorea toată compania

Societatea de Investiţii Financiare Oltenia (SIF5) a cumpărat peste 1,4% din totalul acţiunilor Antibiotice Iaşi (ATB), pe parcursul acestui an. Înainte de criză, SIF5 a facut parte dintr-un consorţiu care şi-a dorit să preia compania ieşeană.

Antibiotice Iaşi (ATB), una dintre cele mai mari producătoare de medicamente din România şi singura care a reuşit să pătrundă pe piaţa americană, a ajuns la o pondere de 3,4% din totalul activelor din portofoliul celei mai mari societăţi de investiţii financiare, SIF Oltenia (SIF5).

Citeste mai mult…

Ziare.com: Se va ieftini motorina in urma scandalului Volkswagen?

Scandalul Volkswagen a facut inconjurul lumii, insa este posibil sa determine o ieftinire a motorinei?

Dupa ce grupul auto german a recunoscut ca a instalat un software pe 11 milioane de masini diesel vandute in lumea intreaga, pentru a pacali rezultatele testelor oficiale legate de nivelul emisiilor poluante, unii analisti au avertizat ca se va reduce treptat consumul de motorina in urmatoarea perioada.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Industria hotelieră, un business de 3,5 mld. lei, este concentrată numai în zece judeţe. Cele mai sărace judeţe nu există pe harta hotelurilor

► Zece judeţe concentrează aproape 75% din tot businessul hotelier din România, evaluat la 3,5 mld. lei. ► Cele mai sărace judeţe din ţară, precum Botoşani, Vrancea sau Mehedinţi, sunt şi cele mai puţin dezvoltate turistic ► Bucureştiul deţine doar 13% din numărul de companii hoteliere, dar o treime din tot businessul de profil ► Ca număr de companii cu CAEN-ul „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“, Constanţa se află pe primul loc, depăşind Capitala, însă ca business cumulat este mult în urmă.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Endava va mai recruta 300 de oameni în Bucureşti

Grupul Endava, furnizorul britanic de servicii IT, îşi va extinde echipa din Bucureşti cu aproape 300 de persoane în următorii 2-3 ani, urmând să ajungă astfel la peste 1.600 de angajati pe plan local. În prezent, circa 1.350 de români lucrează pentru Endava în cele trei centre de servicii ale grupului din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti.

Citeste mai mult…

gazetadenavodari.ro: Creatoarea de modă Ingrid Vlasov, cercetată de DNA

Creatoarea de modă Ingrid Vlasov este urmărită penal de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, după ce ar fi încasat 20.595 de lei de la Camera de Comerţ şi Industrie a României, în baza unor contracte de drepturi de autor care nu aveau justificare economică pentru instituţie, informează mediafax.ro. Procurorii DNA îi cercetează pe Ingrid Elena Vlasov şi pe soţul acesteia, Marian Nedelcu, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Citeste mai mult…

Gazetadebistrita.ro, preluat de ziare.com: În curând, „Expo Bistrița Toamna Aurie 2015 – Târg de Toamnă”

În curând va începe Expo Bistriţa “Toamna Aurie”, o expoziţie consacrată cu vânzare, cu participare internaţională, care se adresează publicului larg, în mod special, şi societăţilor din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Târgul este organizat de Camera de Comerț și Industrie, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistriţa.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Turtoi (MADR): Aproximativ 4.000 de proiecte, depuse până în prezent pe noul PNDR

Aproximativ 4.000 de proiecte au fost depuse, până în prezent, pe măsurile de finanțare deschise în noul Program Național de Dezvoltare Rurală /PNDR/ 2014-2020, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de specialitate, George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale /MADR/.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Salariile din banci cresc cu jumatate din viteza cu care urca celelalte salarii. Un bancher din Bucuresti castiga in medie cu 50% mai mult decat unul din provincie

 Inainte de criza, cand bancile se extindeau cu agresivitate iar recrutarea se facea in mare graba, salarizarea personalului bancar era disproportionata fata de restul segmentelor din economie. In unele banci exista nu numai cel de-al 13-lea salariu, ci chiar si al 14-lea salariu (echivalentul unui salariu net lunar, care se platea angajatului in 2 transe -jumatate in luna Aprilie si cealalta jumatate in luna Decembrie a fiecarui an pentru angajatii activi in momentul platii). Daca lucrai intr-o banca si iti inceta contractul de munca nu din vina ta, puteai lua la plecare pana la 16 salarii nete. Azi insa, criza a readus managerii din banking cu picioarele pe pamant. Pachetele salariale s-au mai subtiat,  bonusurile la fel, iar pentru 2016 “bancherii vad o crestere salariala de numai 2%”, a transmis vineri la solicitarea HotNews.ro Nicoleta Dumitru, Manager, Consultanta in Resurse Umane, PwC Romania.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: In sfarsit, Romania in Copa Cogeca: Platim 1 Euro, primim inapoi 100 – 1.000

 “De ce fermierii romani primesc doar 138 Euro / hectar /an? Chiar si fermierii polonezi primesc 220”. “Deoarece Romania nu a fost membra a Copa Cogepa atunci cand subventiile au fost negociate, prin urmare n-am inclus ceva si pentru tara voastra in propunerea noastra catre Comisia Europeana”. Raspunsul oficialului de la Copa Cogepa nu ne-a lasat loc de comentarii. “Daca doriti sa obtineti ceva in urma negocierilor, mai intai trebuie sa va prezentati la masa negocierilor”.

Citeste mai mult…

Economica.net: Noul terminal de la Aeroportul Iaşi, operaţional din 25 octombrie

Conducerea Aeroportului Iaşi va inaugura mâine, 10 octombrie, noul terminal, care a costat 11 milioane de euro.

Noua clădire are o suprafaţă de aproximativ 3.600 de mp, şase birouri check-in şi va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră-varf, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului. Lucrările de construcţie la noul terminal au început în luna martie a anului trecut.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Destinații turistice românești, promovate la cea de-a 52-a ediție a expoziției ‘TTG Incontri’ din Italia

Destinațiile turistice românești precum circuitele culturale în Transilvania și Bucovina, city break, turism rural și în natură, turismul activ, cel de aventură, precum și cel termal sunt promovate la cea de-a 52-a ediție a expoziției ‘TTG Incontri’ organizată la Rimini, Italia, în perioada 8-10 octombrie 2015.

Autoritatea Națională pentru Turism participă la TTG Incontri cu un stand în care sunt prezente 14 companii din branșă, cel mai mare număr de operatori din istoria participării României la această manifestare expozițională, conform unui comunicat postat pe site-ul instituției.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mitroi: Amnistia fiscală este bună; nici nu mai este la modă astăzi să nu-ți plătești taxele și impozitele

Amnistia fiscală este bună, însă atenția autorităților trebuie îndreptată asupra marilor companii de IT care, deși generează mult cash plătesc impozite puține, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adrian Mitroi, profesor la Academia de Studii Economice.

“Dacă economia se află pe un platou bun de creștere economică și de stabilitate probabil că este timpul să te gândești în felul următor (amnistie fiscală n.r.). Cei care plăteau taxe și impozite până acum o vor face în continuare, cei care au plătit mai puțin sau nu au plătit vor primi prin această mână întinsă un semn de bunăvoință. Asta nu poate să aibă decât efecte favorabile. Nici nu mai este la modă astăzi să nu-ți plătești taxele și impozitele”, a spus Mitroi.

El a precizat că marile firme de IT plătesc cele mai puține impozite “deși noi toți stăm toată ziua cu mâinile pe taste”.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Acordul cu Republica Moldova pentru un împrumut de 150 de milioane de euro, supus spre ratificare Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova în valoare de maximum 150 de milioane de euro.

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege de ratificare a Acordului privind acordarea unui ajutor financiar rambursabil în valoare de maxim 150 milioane de euro Republicii Moldova.

 Citeste mai mult…

Antena3.ro: Cristian Buşoi: Soluţia pentru RADET este modernizarea infrastructurii

RADET are nevoie de investiţii masive pentru a nu mai face risipă de energie termică, susţine Cristian Buşoi, înscris în cursa internă a PNL pentru Primăria Capitalei.

 Europarlamentarul spune că trebuie găsite soluţii pe termen lung pentru plata datoriilor către ELCEN, pentru ca bucureştenii să nu rămână în timpul iernii fără apă caldă şi căldură.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Mega Image deschide încă două magazine în Bucureşti şi ajunge la 439 la nivel naţional

Lanţul de supermarketuri Mega Image a deschis două noi magazine Shop&Go în Bucureşti, pe Calea Giuleşti şi pe strada Maria Rosetti, iar reţeaua retailerului a ajuns astfel la 439 de locaţii la nivel naţional.

Magazinul de pe Calea Giuleşti, în sectorul 6, are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 93 de metri pătraţi, iar cel de pe strada Maria Rosetti, în sectorul 2, dispune de un spaţiu de vânzare de aproximativ 123 de metri pătraţi, se arată într-un comunicat al Mega Image.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS:

Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 8,3 în primele 8 luni ale anului

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 8,3% atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2014, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 6,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Klaus Iohannis a promulgat Legea Big Brother

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: KATHIMERINI:

Sistemul de pensii din Grecia, o bombă gata să explodeze

Un deficit ascuns de 8 miliarde de euro riscă să arunce în aer planificarea fiscală a Guvernului de la Atena şi să pună la pământ fondurile de asigurări sociale ale Greciei, informează Kathimerini.

În Grecia există peste 300.000 de cereri pentru pensii, reprezentând cheltuieli totale de 4 miliarde de euro. Timpul de aşteptare pentru aprobarea acestora variază între 12 şi 24 de luni, iar în unele cazuri se ajunge la 3-4 ani.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Conducta de gaze Ungheni-Chișinău va fi construită în 2016

Un oficial din Guvernul Republicii Moldova a declarat vineri că lucrările la un gazoduct destinat să transporte gaze naturale din România până la Chișinău vor începe anul viitor, transmite AP.

Acest gazoduct, care este așteptat să devină operațional în luna mai 2018 și care va ajuta la reducerea dependenței Republicii Moldova de Rusia, este o prelungire a actualei conducte de gaze Iași-Ungheni.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Ultimii 25 de ani nu au însemnat decât o devalizare a sistemului de irigații

Sistemul de irigații din România a fost distrus sistematic în ultimii 25 de ani, fiind urgent nevoie de o lege care să asigure finanțarea pentru refacerea infrastructurii în acest domeniu, a afirmat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferință de presă la Pitești.

“Din păcate, ultimii 25 de ani (…) nu au însemnat altceva decât o devalizare a sistemului de irigații (…), chiar dacă a fost o devalizare de multe ori, să spunem așa, legală. Din acest punct de vedere mi s-a certificat încă o dată faptul că este nevoie de o lege care să vină, pentru prima dată după 25 de ani, să investească o sumă foarte mare pentru a reabilita sistemul de irigații la nivel național”, a declarat Constantin la Pitești, în cadrul unei conferințe de presă.

Citeste mai mult…

Realitatea.net: Profesor ASE: Aceşti mamuți IT trebuie să plătească taxe mai mari

Atenția autorităților fiscale trebuie îndreptată asupra marilor companii de IT care, deși generează mult cash, plătesc impozite puține, a declarat vineri Adrian Mitroi, profesor la Academia de Studii Economice.

Profesorul de la ASE a precizat că marile firme de IT plătesc cele mai puține impozite “deși noi toți stăm toată ziua cu mâinile pe taste”

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Glencore îşi va reduce cu o treime producţia de zinc

Traderul de mărfuri Glencore, presat tot mai mult de investitori să restrângă datoriile, a anunţat că îşi va reduce cu o treime producţia de zinc la nivel mondial, ca o consecinţă a prăbuşirii preţurilor în industria metalului, scrie MarketWatch.

Compania cu sediul în Elveţia a anunţat că va reduce producţia de zinc cu 500.000 de tone, inclusiv prin închiderea minelor Lady Loretta din Australia şi Iscaycruz din Peru. Schimbările vizează şi reducerea producţiei anuale de plumb, inclusive de la cele două mine, cu circa 100.000 de tone.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: CNADR:

Restricţiile de pe Pod Predeal, DN1, au fost ridicate

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR) anunţă că începând de astăzi restricţia de circulaţie în zona pasajului aflat pe drumul naţional DN 1, la km 140+640, de pe raza localității Predeal, din jud. Brașov a fost ridicată, traficul rutier desfășurându-se în condiţii normale pe ambele sensuri de mers, lucrările continuând în afara părţii carosabile, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Citeste mai mult…

Zf.ro: PIB-UL MONDIAL ÎN DOLARI ESTE ÎN SCĂDERE FAŢĂ DE ANUL PRECEDENT

Cine este economistul care a anunţat că economia lumii este în cea mai proastă formă de la începutul crizei. Pentru că lumea se aşteaptă ca preţurile să scadă tot mai mult, investiţiile şi consumul sunt amânate, ceea ce produce un efect distructiv.

Maurice Obstfeld, noul economist şef al FMI este un om practic, care şi-a setat priorităţile în fruntea celei mai importante slujbe din economie în contextul realităţii prezentului: China, comerţul mondial, deflaţia şi potenţialul de creştere, în loc să continue pe baza unor modele teoretice, potrivit Financial Times.

La fel ca predecesorul său, Olivier Blanchard, care preluase postul de economsit-şef al Fondului cu câteva săptămâni înainte de căderea Lehman Brothers, care a aruncat lumea într-o recesiune globală, Obstfeld preia cârma într-un moment de răscruce şi nesiguranţă economică.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Această meserie ar putea dispărea

Meseria de broker financiar o să dispară din cauza internetului, a declarat, vineri, Adrian Mitroi, profesor la Academia de Studii Economice (ASE), în cadrul unei conferinţe organizate de Institutul de Studii Financiare (ISF).

Citeste mai mult…

Capital.ro: Cât au investit americanii în România, în primele şase luni

Investiţiile americane în România se cifrau la 1,361 miliarde de dolari la 30 iunie 2015, în creştere cu 4,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de aproximativ un miliard de dolari, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: FAO şi-a redus estimările privind recolta mondială de orez din 2015

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi-a redus, încă o dată, estimările privind recolta mondială de orez din acest an, precizând că producţia în Africa, America de Nord şi Australia a fost afectată de vremea uscată ca urmare a fenomenului meteorologic El Nino, informează Reuters.

Potrivit FAO, producţia mondială de orez din acest an va fi de 742,6 milioane de tone, în scădere faţă de estimarea de 749,1 milioane tone din luna iulie şi cea de 749,8 milioane tone din aprilie. “Sezonul a fost afectat de condiţiile climatice nefavorabile, asociate cu fenomenul El Nino”, a informat FAO în raportul său pe luna octombrie.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Accenture îşi extinde operaţiunile din Timişoara şi în domeniul dezvoltării software

Compania recrutează peste 30 de specialiști până la sfârșitul anului

Accenture, o companie internaţională specializată în consultanță în management, servicii tehnologice și outsourcing, își extinde operațiunile din Timișoara și în domeniul dezvoltării software, informează un comunicat de presă.

Compania oferă astfel oportunități de carieră pentru peste 30 de ingineri software și testeri în tehnologiile .NET, Java sau SAP până la sfârșitul anului.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: IIB vinde obligaţiuni de 200 milioane lei “investitorilor calificaţi”

Banca Internaţională pentru Investiţii (IIB) intenționează să atragă 200 milioane de lei prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de trei ani “investitorilor calificați” din ţara noastră, arată un document publicat azi de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Banca a cerut admiterea obligațiunilor pe bursa de la București și consideră că tranzacționarea ar putea începe în jurul datei de 15 octombrie.

Aranjorul principal al emisiunii de obligațiuni este firma de brokeraj BT Securities.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor