Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 9 septembrie 2015

Evz.ro, preluat de ultimele-stiri.eu, ziare.com, sursadestiri.net: Mihai Daraban, CCIR: Profitul companiilor să ajungă și în comunitate

Companiile ar trebui să se concentreze mai mult pe acțiunile de responsabilitate socială, iar de profitul acestora trebuie să beneficieze și societatea.

Câștigul unei companii trebuie să ajungă și în mediul în care își desfășoară business-ul, pentru că aceste beneficii trebuie să se simtă pe orizontală, a spus Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei conferințe organizate de CCIR. Direcționarea unei părți din impozit pentru organizații este un instrument folosit de toată lumea, dar nu se știe exact direcția celor 2%.

             Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: Cod de bune practici privind responsabilitatea corporativă în societatea românească

Camera de Comerț și Industrie a României va încerca, într-o perioadă scurtă de timp, să implementeze un cod de bune practici, bazat pe un model austriac, privind responsabilitatea corporativă în societatea românească, a declarat într-o conferință de presă, Mihai Daraban, președintele CCIR.

             Citeste mai mult…

Replicaonline.ro: Mihai Daraban: Dorim să implementăm un cod de bune practici privind responsabilitatea corporativă în societatea românească

Camera de Comerț și Industrie a României va încerca, într-o perioadă scurtă de timp, să implementeze un cod de bune practici, bazat pe un model austriac, privind responsabilitatea corporativă în societatea românească, a declarat marți, într-o conferință de presă, Mihai Daraban, președintele CCIR.

‘În cadrul conferinței ^CSR și Conformitate^ pe care o găzduim primim un know-how austriac vizavi de ceea ce înseamnă responsabilitatea corporativă, nu atât pentru business-ul corporației respective, ci pentru societatea în care își desfășoară activitatea. În plan paralel, se discută despre responsabilitățile din comunitate și de cele sociale. Am organizat acest eveniment pentru a conștientiza modelul de practică și în rândul oamenilor de afaceri din România. Vom încerca într-o perioadă, să zicem, scurtă de timp, să implementăm și eventualul cod de bune practici privind responsabilitatea corporativă în societatea românească’, a afirmat Mihai Daraban.

             Citeste mai mult…

Agora.ro, preluat de saptamana.com: Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ Federală a Austriei, linii comune de acţiune: Conferinţa CSR şi Conformitate

Camera de Comerţ şi Industrie a României a lansat marți, 8 septembrie, alături de Camera de Comerţ Federală a Austriei, conferinţa CSR şi Conformitate, eveniment care vizează particularităţile responsabilităţii sociale corporatiste, înţelegerea mecanismelor de funcţionare precum şi importanţa stabilirii de obiective CSR în activitatea corporaţiilor.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban, a menționat capacitatea insituţiei pe care o reprezintă de a sprijini companiile interesate de dezvoltarea unui proiect de CSR.

              Citeste mai mult…

Postare pe blog: Liudmila Aga: CCIR a lansat conferinţa “CSR şi Conformitate”

Camera de Comerţ şi Industrie a României a lansat la 8 septembrie, alături de Camera de Comerţ Federală a Austriei, conferinţa “CSR şi Conformitate”, eveniment care vizează particularităţile responsabilităţii sociale corporatiste, înţelegerea mecanismelor de funcţionare precum şi importanţa stabilirii de obiective CSR în activitatea corporaţiilor.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a menționat capacitatea insituţiei pe care o reprezintă de a sprijini companiile interesate de dezvoltarea unui proiect de CSR.

             Citeste mai mult…

Actualitati-arad.ro: Începe Târgul Agromalim!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează, în perioada 10 – 13 septembrie 2015, la Expo Arad, evenimentul internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje – Agromalim.

Aflat la cea de-a 26-a ediţie, Agromalim înregistrează în 2015 o creștere cu 40% a spațiului dedicat mașinilor și utilajelor agricole, acoperind astfel întreaga suprafaţă interioară (4.500 mp) şi exterioară (30.000 mp) a Complexului Expozițional EXPO Arad.

            Citeste mai mult…

Wall-street.ro: Referire la CCIRJ în : Toni Grebla, trimis in judecata pentru trafic de influenta

In perioada 2009 – 2015, in calitate de senator (2008 – 2013) si ulterior judecator de Curte Constitutionala (decembrie 2013 – 2015), Toni Grebla a pretins si primit, direct si indirect, de la omul de afaceri Mihai Prundianu mai multe foloase necuvenite in cuantum total de 481.276 de lei, din care: 360.269 de lei reprezentand investitii in curs consemnate in lista activelor unei societati comerciale (un tractor cu remorca si marfa aflata in custodie, respectiv contravaloarea a 80 de struti, materiale de tip tamplarie PVC si alte materiale de constructie pentru reabilitarea cladirilor unei ferme din judetul Gorj), si 121.007 lei reprezentand cheltuielile salariale pentru un numar de sase angajati in perioada 2011 – 2015, pe firma Camera de Comert si Industrie Romania – Japonia (care lucrau in realitate la ferma din Buduhala – Telesti), mai spun procurorii.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Voci din piaţă: Ministerul Energiei vrea să-i determine pe administratorii aleşi în urmă cu un an să plec

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Electrica programată pentru astăzi se anunţă extrem de tumultuoasă, în condiţiile în care Ministerul Energiei intenţionează să îşi mandateze reprezentanţii să respingă planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie (CA), susţin surse apropiate situaţiei.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ PROGRAMUL BĂNCII TRANSILVANIA ŞI INTENŢIA ANUNŢATĂ DE OTP BANK,

Bancpost va lansa un program de conversie în lei a creditelor în CHF

Conversia urmează să fie realizată la o dobândă fixă anuală de 1,5%, în primii trei ani, urmată de o dobândă variabilă compusă dintr-o marjă fixă cuprinsă între 3% şi 4,6% – şi indicele ROBOR, potrivit echipei de negocieri colectiveBancpost urmează să lanseze un program de conversie în lei a creditelor contractate în franci elveţieni (CHF), după cum au anunţat reprezentanţii echipei de negocieri colective, condusă de Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

BVB, în creştere, pe un rulaj de 3,4 milioane de euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care s-a înregistrat, din nou, o lichiditate mică faţă de media zilnică anuală, de numai 15,027 milioane de lei (3,4 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: „Volumul de tranzacţionare de astăzi (ieri, n.r.) de la BVB, de 3,4 milioane de euro, a consemnat o apreciere faţă de şedinţa precedentă pe fondul creşterii uşoare a indicilor bursieri (în medie cu jumătate de procent). Totuşi, evoluţiile pozitive înregistrate pe bursele externe în timpul şedinţei nu s-au reflectat la acelaşi nivel pe piaţa autohtonă, tocmai din cauza volumului de tranzacţii care poate fi considerat unul slab”.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: DIN CAUZA TURBULENŢELOR

Franţa, nevoită să întârzie vânzarea unor participaţii la Orange şi GDF Suez

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va trebui să găsească alternative ca să îndeplinească ţintele bugetare, deoarece turbulenţele de pe pieţele financiare afectează vânzarea unor participaţii deţinute de stat la Orange, Engie (fostul GDF Suez) şi Electricite de France, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg, citată de Agerpres.

Franţa intenţionează să obţină patru miliarde de euro (4,46 miliarde de dolari) până la sfârşitul anului din vânzarea unor acţiuni, dar procesul este îngreunat de volatilitatea pieţelor financiare. După o creştere spectaculoasă în prima parte a anului, indicele principal CAC 40 al bursei de la Paris a scăzut în ultimele săptămâni cu 19%, pieţele bursiere globale fiind afectate de temerile privind încetinirea Chinei şi a economiei mondiale.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: DORIN COJOCARU, APRIL:

„Fabricile noastre s-au închis, după ce importurile de lapte au crescut”

Importurile de lapte în creştere din acest an au provocat închiderea unora dintre fabricile autohtone, după cum ne-a spus Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului din Industria Românească a Laptelui (APRIL).

„Volumul de lapte importat a crescut, hypermarketurile aducând tot mai mult lapte din ţara de origine. Ponderea mărcii înregistrate are o evoluţie ascendentă, ajungând la circa 20% din totalul laptelui vândut. Ca urmare a delistării produselor româneşti, fabricile de lapte s-au închis. În aceste condiţii, deşi consumul de lactate a crescut, la noi, mai ales după ce TVA la alimente a scăzut, dacă puterea de cumpărare este mică, oamenii cumpără produse ieftine, din import”.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: NOILE CERINŢE DE CAPITAL IMPUN O CONSOLIDARE LA FOC AUTOMAT

Fondul american de private equity J.C. Flowers a ajuns într-un final la un acord cu grupul condus de Ilie Carabulea pentru preluarea Băncii Carpatica, o primă mişcare dintr-un plan mai larg al americanilor de a achiziţiona mai multe bănci pe piaţa românească.

J.C. Flowers este oficial în discuţii pentru preluarea Piraeus Bank, iar următoarele ţinte ar putea fi Crédit Agricole România şi Banca Românească, conform unor surse din piaţă.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Seceta începe să taie din prognozele de creştere economică

Seceta prelungită care anticipează un an agricol foarte prost îi determină pe macroeconomişti să reducă prog­no­zele de creştere economică pentru 2015.

ING Bank a redus prognoza de creştere eco­nomică de la 4,5% în vară la 3,7%, Banca Transil­vania de la 4,6% în vară la 4%, iar BCR a menţinut prognoza de 3,2% care era, oricum, unul dintre cele mai conservatoare scenarii de creştere în 2015.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Managerul celui mai performant fond pariază pe SIF-uri pentru toamnă

Acţiunile celor cinci SIF-uri au potenţialul de a per­forma peste media pieţei în următoarele luni, spune Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator, care deţine  titlul de cel mai per­formant fond de investiţii cu un randament de 48% în euro în ultimul an.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii străini aveau la jumătatea anului 20 mld. lei în titluri de stat româneşti, adică 17,5% din total

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat au revenit în iunie peste 20 mld. lei (4,5 mld. euro), ponderea deţinerilor nere­zi­den­ţilor în totalul portofoliului de datorie publică internă urcând la 17,5% din total.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: România a avut un trimestru II destul de slab în comparaţie cu media Europei

România alături de Olanda şi Austria au înregistrat cel mai mic ritm de creştere economică în T2 2015, comparativ cu trimestrul precedent, de doar 0,1%, relevă datele revizuite publicate ieri de Euro­stat, oficiul de statistică al UE.

Pentru România, creşterea de 0,1% în T2 este cea mai slabă din ultimele treisprezece trimestre şi este extrem de scăzută faţă de ultimele trei trimestre când PIB-ul a avansat faţă de trimestrul precedent cu 1,3%, 0,9% respectiv 1,4% (în primele două trimestre din 2014 creşterea a fost de 0,2%). Faţă de trimestrul II 2014, economia României a avut, în trimestrul al doilea din acest an, al doilea cel mai mare avans al PIB din UE (după Bulgaria, +4,4%) de 3,7%. Însă rezultatul din T2 comparativ cu T1 este un semnal de alarmă că economia încetineşte, în ciuda prognozelor superoptimiste de la începutul anului. Economia zonei euro a crescut cu 0,4% în trimestrul al doilea, faţă de T1 2015, nivelul de creş­tere a UE 28 fiind tot de 0,4%.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: DĂ SEMNE CĂ-ŞI REVINE

Comenzile noi din industrie aduc un plus de optimism în piaţă

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele şapte luni din an cu 2,7% pe ansamblu, susţinută de industria prelucrătoare (plus 2,8%), în vreme ce comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,9% în primele şapte luni, an/an. Acestea au avansat cu 13,3% în iunie, an/an, cea mai mare creştere înregistrată în ultimul an.

Industria care contribuie la formarea PIB cu 22-25% a avut de suferit în 2015. Producţia industrială a crescut în semestrul I faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014 cu doar 2,3%, faţă de 10% în S1 2014, an/an.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: O marfă scumpă

PIB-ul e numai în aparenţă un indicator pur cantitativ. Dovadă că un anumit nivel numeric al creşterii economice, chiar înalt, nu este niciodată de ajuns pentru a aduce automat un plus de bunăstare. Partea de dincolo de cifre, calitatea, implică un proces complex şi depinde fundamental de maniera societăţii noastre de a face economii, de a cheltui, de prejudecăţi, de incitările sau frânele în ceea ce priveşte investiţiile.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: România este pe locul cinci în lume la planuri de recrutare pentru final de an

Doi din zece angajatori români spun că în ultimele trei luni ale acestui an vor face recrutări, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014, arată un studiu realizat de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Manpower Group România. Astfel, previziunea netă de angajare de pe plan local (diferenţa dintre procentul de companii care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a numărului de salariaţi în trimestrul trei al acestui an) plasează România pe locul cinci în lume într-un top al ţărilor ce garantează cele mai mari şanse de creare a unor noi locuri de muncă.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Firmele din România au cea mai optimistă previziune privind angajările în T4

Unul din cinci angajatori din România intenţionează să atragă personal în companie în ultimul trimestru al acestui an, angajatorii români raportând o previziune netă de angajare de +16%, cea mai optimistă din 24 de ţări şi cea mai bună din T4 2008 până în prezent, arată un studiu Manpower.

Astfel, 19% dintre angajatorii români intenţionează să-şi crească personalul, 11% prevăd o scădere, iar 67% nu au în vedere nicio schimbare a numărului total de angajaţi, potrivit Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Eurostat: Economia zonei euro a crescut peste estimările iniţiale înT2, cu 0,4%

Economia zonei euro a crescut cu 0,4% în trimestrul al doilea, faţă de trimestrul precedent, peste estimarea iniţială de 0,3%, susţinută de exporturi şi cheltuielile de consum, potrivit datelor revizuite publicate marţi de biroul european de statistică, Eurostat.

În primul trimestru, PIB-ul a avansat cu 0,5% atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Mişu Negriţoiu: Există bani pentru plata despăgubirilor la Astra

Preşedintele ASF Mişu Negriţoiu a declarat ieri că sunt bani pentru plata despăgubirilor la Astra şi că nu este o situaţie mai rea acum la această companie de asigurări, existând reclamaţii şi înainte pentru plata despăgubirilor.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF scoate la concurs un post de analist financiar şi unul de actuar. Salarii de circa 7.000 de lei lunar

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că a scos la concurs un post de analist financiar şi unul de actuar, posturi care se află în cadrul serviciului actuariat şi analiză de piaţă, Direcţia supraveghere şi control, sector asigurări şi reasigurări. ASF nu menţionează nivelul salarial, dar potrivit declaraţiilor de avere ale salariaţilor instituţiei, un actuar câştigă în jur de 7.000 de lei lunar.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Marii antreprenori români au un grad de îndatorare sub medie

Doar 40 dintre cele mai puternice 100 de afaceri antreprenoriale din România au un grad de îndatorare mai mare decât media sectorului economic din care fac parte, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi Ministerul de Finanţe.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: România vs. UE: peste 30% dintre români au întârzieri la plata facturilor sau a ratelor. În Cehia, restanţierii sunt doar 5%

Mai mult de o treime din gospodăriile din România (37,6%) au avut anul trecut probleme în ceea ce priveşte achitarea la timp a unor cheltuieli curente importante, cum ar fi cele de întreţinere, ratele la împrumuturi sau facturile la utilităţi, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Situaţia financiară „nesatisfăcătoare” a făcut ca mai mulţi români să aibă în 2014 restanţe repetate în achitarea cheltuielilor curente, având în vedere că în 2013 ponderea gospodăriilor din România aflate într-o astfel de situaţie era mai scăzută, de 31%.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Transferul Albalact pe „piaţa mare“ a rezonat şi pe bursa din Londra

Mutarea Albalact (ALBZ) de pe RASDAQ pe piaţa reglementată a ridicat şi cotaţia la Londra a fondului de investiţii RC2, principalul acţionar minoritar al producătorului de lactate, care îşi poate acum descărca participaţia de 25,44% într-o piaţă mai lichidă decât RASDAQ.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Noul „şef“ al lui Mugur Isărescu este un neamţ

Jens Weidmann, preşedintele Bundesbank, banca centrală a Germaniei, îl va înlocui pe francezul Christian Noyer în poziţia de preşedinte al Băncii Reglementelor Internaţionale (BIS), un consorţiu de bănci centrale cu sediul în Basel, Elveţia. Weidmann îşi va începe mandatul de trei ani la BIS, cunoscută drept banca centrală a băncilor centrale, în noiembrie.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Noul Cod fiscal: Vânzătorii de case scapă de grila notarilor, dar ajung în vizorul fiscului

Impozitul pe tranzacţiile imobiliare va fi calculat la preţul din contract, din 2016, chiar dacă este sub valorile minime din grila notarială. În prezent, dacă valoarea declarată este mai mică decât cea din grila notarilor, impozitul se calculează în funcţie de aceasta din urmă. În schimb, de anul viitor, notarii vor transmite fiscului datele despre persoanele care au vândut sub nivelul din grilă, potrivit noului Cod fiscal.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: A  început de ieri. Cum îsi apără Gazprom cota de piață în Europa

Grupul rus Gazprom a început luni să vândă gaze naturale la licitație în Europa, oferind clienților o alternativă la sistemul său controversat al contractelor pe termen lung, în ideea de a-și consolida statutul de principal furnizor de gaze naturale al vechiului continent, informează AFP și Reuters.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 8,5% în primele 7 luni până la aproape 4 miliarde euro

Deficitul balanţei comerciale a atins valoarea de 3,935 miliarde euro, în primele şapte luni ale anului în curs, în creştere cu 561 milioane de euro faţă de intervalul similar din 2014, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

          Citeste mai mult…

Economica.net: Finanţele au împrumutat marţi 27,8 milioane de lei, mult sub valoarea din prospectul licitaţiei suplimentare

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, marţi, 27,8 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, însă mult sub suma din prospect, de 75 de milioane de lei, potrivit Agerpres.

Luni, satul a atras 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea reziduală la 21 de luni, la un randament mediu de 1,76% pe an. Emisiunea de luni a fost suprasubscrisă de aproape patru ori, având în vedere că valoarea din prospect a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de 1,9 miliarde de lei.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Legea conversiei creditelor: Comisia pentru buget din Cameră a decis readucerea în dezbatere a proiectului

Membrii Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor au hotărât marţi readucerea în dezbatere şi punerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ privind conversia creditelor iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall.

‘Astăzi (marţi – n.r.), în şedinţa Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, am prezentat colegelor şi colegii mei o informare privind răspunsul principalelor instituţii bancare la solicitarea oficială pe care le-am adresat-o în iulie 2015. Din analiza răspunsurilor primite am hotărât, împreună cu membrii Comisiei, că este necesară identificarea unor soluţii corecte şi echitabile de împărţire a poverii financiare între bancă şi client în cazul creditelor în CHF’, a afirmat deputatul social-democrat Ana Birchall, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum s-a „încordat“ relaxarea fiscală: Codul Fiscal, dezumflat sub presiunea pomenilor

Măsurile sociale introduse de Cabinetul Ponta au şifonat proiectul noului Cod Fiscal Creşterile de salarii, indemnizaţii şi alocaţii au determninat amânarea pentru 2017 a celor mai multe dintre facilităţile programate pentru 2016 în momentul lansării în dezbatere a noului Cod Fiscal, promulgat luni de preşedintele Klaus Iohannis. După o lungă perioadă de dezbatere, plină de entuziasmul măsurilor de relaxare fiscală anunţate pentru 2016, parlamentarii s-au văzut nevoiţi să şifoneze proiectul noului Cod Fiscal din cauză că Guvernul a ales să dubleze acele măsuri cu majorările salariale, punând astfel o presiune prea mare pe buget. Nu era loc în sacul bugetar şi pentru toate măsurile sociale, şi pentru toate facilităţile fiscale, iar la cele sociale Guvernul nu putea renunţa într-un an preelectoral, astfel că unele facilităţi au rămas pe-afară, amânate pentru anul – postelectoral – 2017.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Termocentralele, în bătaia vântului. Complexul Energetic Oltenia acuză ANRE şi Transelectrica că sunt vinovate de defectarea instalaţiilor proprii

Repornirea unui bloc termo în mai puţin de 24 de ore de la oprire provoacă avarierea instalaţiilor

Producătorii din sectorul termo acuză că grupurile pe cărbune sunt închise şi pornite foarte des din cauza fermelor eoliene, care intră în producţie în funcţie de bătaia vântului, iar acest lucru provoacă uzura instalaţiilor şi pierderi. Energia produsă din surse regenerabile nu a condus doar la creşterea facturilor pentru consumatori, ci şi la o nouă problemă: din cauză că aceasta are prioritate la preluarea în sistemul naţional, termocentralele sunt pornite şi oprite foarte des, ceea ce provoacă uzura instalaţiilor. Mai departe, aceasta se transformă în pierderi, deoarece producătorii termo nu-şi pot recupera pagubele.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Idei de afaceri cu măceşe. Exportatorii pot face anual zeci de mii de euro din vânzarea de măceşe către companiile farmaceutice

Idei de afaceri cu măceşe. Fructele măceşului sunt la mare căutare datorită conţinutului mare de vitamina C şi antioxidanţi Culturile medicinale sunt unele dintre cele mai profitabile culturi care pot fi înfiinţate în România. Dintre acestea, măceşul poate fi aclimatizat în orice zonă însorită. „Adevărul“ vă prezintă mai multe idei de afaceri cu măceşe. Idei de afaceri cu măceşe. Beneficii pe bandă Adevărate depozite de vitamina C, dar şi alte substanţe bioactive antioxidante şi energizante, măceşele potenţează activitatea sistemului imunitar, asigurând un scut contra bolilor. Măceşe sunt utilizate la producerea de siropuri naturale, ceaiuri, dulceţuri, gemuri, vin de măceşe, dar şi medicamente, având proprietatea de a întări organismul. La noi, medicamentele fabricate din măceşe sunt mai puţin cunoscute, însă pe plan mondial acestea sunt la mare căutare.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Patru paradoxuri statistice despre veniturile si consumul romanilor

Un al cincilea paradox ar putea fi acela ca desi una din patru familii din regiunea Nord-Vest are acasa masina de cusut, locuitorii acestei regiuni cheltuie lunar in medie mai mult pe confectii si tricotaje decat restul tarii. Datele fac parte din rezultatele Anchetei Bugetelor de Familie, obtinuta la solicitarea HotNews.ro din partea Institutului National de Statistica. Ne-am uitat printre rezultate si am descoperit celelalte 4 aparente paradoxuri, pe care nu ne-am angajat in acest articol sa le explicam.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Industria de mase plastice, sufocată de importuri

După ce combinatul Oltchim a fost trecut pe linie moartă, iar privatizarea bate pasul pe loc de aproape trei ani, industria de mase plastice din România este sufocată de importuri. Am ajuns să cumpărăm de la plastic pentru industria auto, până la ligheane şi capace, în valoare de peste 4 miliarde de euro anual, deşi am putea produce toate aceste lucruri în ţară.

România are la dispoziţie tot lanţul de producţie pentru produse din plastic cu valoare mare, cum ar fi materiale din PVC sau componente pentru maşini. Adică are rezerve de petrol, rafinării şi fabrici de prelucrare a maselor plastice.

            Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Băncile supraviețuiesc, dar monoton

După o lungă perioadă de scădere, dobânzile la credite au început iar să crească. Ca efect, și viteza de creștere a volumului de împrumuturi se reduce. Există, însă, și vești bune: restanțele scad, iar băncile locale sunt încă foarte bine capitalizate.

Volumul creditelor noi în lei acordate de bănci şi-a mai temperat creşterea în iulie, atât pentru populaţie, cât şi pentru firme, însă sumele rămân semnificativ mai ridicate decât cele înregistrate în urmă cu un an, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României.

             Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Românii preferă vacanțele riscante

Asigurarea turiștilor în cazul insolvabilității agențiilor de turism, obligatorie prin lege, poate face diferența între o vacanță liniștită și o cheltuială inutilă. Același efect îl are și o asigurare de călătorie, extrem de ieftină. Cu toate acestea, cele două produse nu au deloc succes în România.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Compania de stat SAPE sustine ca Electrica trebuie sa-i plateasca peste 1 miliard de euro/ Electrica: solicitarea SAPE este nerezonabila

​Compania de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice – Electrica a transmis actionarilor sai ca a luat cunostinta de aparitia in media a unor stiri cu privire la o notificare transmisa de Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE). Electrica informeaza ca a primit de la SAPE o notificare prin care ii solicita plata unor sume imense: 304,9 milioane de lei, 1,2 miliarde dolari si 45,8 milioane de euro. Banii ar reprezenta unele prejudicii produse in urma privatizarii companiilor de distributie din cauza ca Electrica nu ar fi urmarit indeplinirea obligatiilor asumate de investitori: Enel, CEZ, E.ON. Culmea este ca pentru aceste sume SAPE se judeca la Curtea de Arbitraj de la Paris chiar cu acesti investitori, nu cu Electrica, deoarece nu si-au indeplinit obligatiile din contractele de privatizare referitoare la investitii. Despre notificare, Electrica spune ca „este nerezonabila si neintemeiata, SAPE avand calitatea de succesor cu titlu universal al Electrica”.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Companiile de asigurări din România au primit infuzii de capital de circa 64 de milioane de euro, în primele șapte luni

Companiile de asigurări din România au primit, în primele șapte luni, infuzii de capital în valoare totală de 63,84 milioane de euro de la acționarii străini, în scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, când acestea însumau 79,66 milioane de euro, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

În primele șapte luni ale acestui an, cea mai mare injecție de capital într-o companie de pe piața asigurărilor a primit-o Uniqa Asigurări — 25,25 milioane de euro, în martie. Acționarii EuroIns România au contribuit cu 21 de milioane de euro la capitalul social al companiei în luna mai, în timp ce Axa Life Insurance și-a majorat capitalul social cu 5,87 milioane de euro, în aprilie.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Bursa de la Bucureşti a închis marţi în creştere

Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a închis în creştere uşoară şedinţa de marţi iar valoarea totală a tranzacţiilor a urcat la 15 milioane de lei (3,39 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 13,86 milioane de lei (3,13 milioane de euro) iar cele mai importante au fost tranzacţiile cu acţiunile Transgaz (3,23 milioane de lei), Banca Transilvania (2,46 milioane de lei) şi BRD (2,35 milioane de lei).

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Agenţia de turism Prestige Tours lansează pachete charter în Maldive pentru 2016

Turoperatorul Prestige Tours, parte a Happy Tour Group, lansează pachete de vacanţă către Maldive pentru sezonul de iarnă 2016. Zborurile vor fi operate de compania aerianăFly Dubai, cu plecare din Bucureşti.

”La sfârsitul anului 2014 am lansat pachete charter către această destinaţie exotică. Succesul acestei acţiuni ne-a determinat să lansăm în acest an pachete către destinaţia Maldive”, spune Elena Anghel, director executiv Prestige Tours.

             Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor