Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Rolul covoraselor ergonomice in spatiile de lucru industriale!

PozaCovorErgonomic1In orice mediu de munca sunt implementate diverse proceduri si sisteme necesare pentru buna desfasurare a activitatii, cum ar fi proceduri in domeniul securitatii si sanatatii la locul de munca, reguli pentru situatii de urgenta, metode de preventie si protectie, s.a. Unele sunt extrem de importante, iar altele chiar au caracter de obligativitate, insa toate sunt implementate pentru obtinerea aceluiasi scop: un mediu de munca sanatos si sigur.

Astfel, in medii de munca industriale, cum ar fi domeniul auto, confectii, domeniul farmaceutic, adica locurile unde se intersecteaza omul, masina (utilajul) si munca, sunt folosite Covorasele Ergonomice Antioboseala si de Protectie.

Ce inseamna covorase antioboseala?

Un raspuns bun la aceasta intrebare a fost gasit intr-un articol de specialitate, care spune astfel: Covorasele antioboseala sunt concepute in asa fel incat corpul uman sa nu resimta miscarile mici de balansare, care stimuleaza inconstient muschii picioarelor. Aceasta asigura o circulatie buna a sangelui, ceea ce previne oboseala angajatilor/ muncitorilor.

In urma unor cercetari din cadrul a doua institutii de profil, s-a constatat ca utilizarea covoraselor ergonomice are o importanta majora asupra confortului si oboselii diferitelor parti ale corpului uman.

PozaCovorErgonomicMunca indelungata pe o suprafata tare poate duce la aparitia mai multor probleme. In primul rand duce la contractarea muschilor ce diminueaza aportul sangelui, aceasta avand ca rezultat dureri articulare, musculare, stagnarea sangelui, platfusul si garbovirea. Durerile in zona lombara sunt cel mai adesea resimtite de angajatii/ muncitorii care stau in picioare minimum patru ore.

Exista motive de a crede ca diminuarea starii de oboseala poate duce la o scadere a numarului de accidente la locul de munca , deci poate creste productivitatea generala. Un angajat/ muncitor care a fost accidentat are, in primul rand, nevoie de concediu medical pentru vindecare, iar in primele zile de lucru dupa recuperare randamentul este, de obicei, mai scazut.
Asa cum sunt de evitat suprafetele dure, la fel se intampla si in cazul suprafetelor prea moi, pentru a evita solicitarea excesiva a muschilor.

Astfel pentru a rezolva problema suprafetelor de lucru uscate sau umede, reci sau alunecoase, prea dure sau prea moi, au fost concepute covorasele ergonomice antioboseala si de protectie. Gama noastra de produse cuprinde diverse modele ce ne permit sa venim cu solutii cat mai apropiate pentru o dotare corespunzatoare, fie ca vorbim de o zona umeda cu risc crescut de alunecare, fie de o pardoseala rece, fie de o zona cu utilaje zgomotoase si cu o izolare fonica slaba, si alte cazuri.

Sursa: www.spatiulconstruit.ro

 

 

        Impreuna in lumea afacerilor