Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Romania poarta negocieri cu CE pentru ca beneficiarii privati sa aiba nevoie de o singura oferta conforma pentru achizitii

fonduri eRomania poarta negocieri cu oficialii Comisiei Europene pentru ca beneficiarii privati ai fondurilor europene sa poata publica raportul de selectie pentru o achizitie dupa ce primesc o singura oferta conforma, si nu minim doua asa cum se intampla in prezent.

Pentru achizitiile care nu se regasesc in baza de date, beneficiarul trebuie sa publice un anunt pe site-ul AFIR, sa primeasca doua oferte minim, apoi sa publice raportul de selectie. Suntem in negocieri cu cei de la Comisia Europeana ca pentru astfel de proceduri, pentru toate procedurile mai exact care nu se incadreaza in baza de date si se deruleaza pe site-ul AFIR, sa fie suficienta o singura oferta conforma, avand in vedere ca se respecta principiul transparentei.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii a mai precizat ca acelasi principiu este urmat si in cazul achitiziilor publice prin SEAP.

Comisia a fost in prima etapa de acord de la 3 oferte conforme la 2. Acum urmeaza sa-i convingem pentru o singura ofera conforma, deoarece si pe SEAP, pe licitatiile publice, daca primesti o oferta conforma in baza unei licitatii deschise, este suficient si poti sa-ti finalizezi achizitia. De ce sa nu aplicam acelasi reguli daca sunt respectate acelasi principii ca si pentru achitiziile publice.

Incepand cu data de 06 iulie 2015 solicitantii de fonduri europene (persoanele care intentioneaza sa depuna o cerere de finantare) care vor depune cereri de finantare prin PNDR 2014-2020 vor fi obligati sa utilizeze modulul de achizitii on-line al AFIR.

Astfel, solicitantii, inaintea semnarii contractului de finantare cu AFIR, vor derula on-line procedura de achizitii aplicabila serviciilor eligibile (servicii de consultanta si servicii pentru intocmirea studiilor de fezabilitate, cu o valoare mai mare de 15.000 euro) in conformitate cu prevederile procedurii de achizitii pentru beneficiarii privati ai PNDR publicata pe pagina de internet a AFIR.

Pana la data de 06 iulie 2015, solicitantii de fonduri nerambursabile vor derula achizitiile private conform prevederilor procedurale anterioare: publicarea in ziar a unei invitatii de participare si primirea de catre solicitant a minim 3 oferte conforme din punct de vedere tehnic si financiar.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor