Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Romania va avea de la anul 7 atasati agricoli. Ce structura noua se va infiinta pentru acestia

fonduri-europene-nerambursabile-pentru-cooperative-agricole-640x330Romania va avea incepand de anul viitor cel putin sapte atasati agricoli care vor avea ca sarcina promovarea produselor romanesti in principalele capitale ale lumii. Acestia vor lucra in cadrul unei agentii nou create, in subordinea MADR: Agentia Nationala pentru promovarea produselor agroalimentare.

„Mi-am luat un angajament ca pana pe 15 noiembrie voi aproba o Hotarare de Guvern pentru a infiinta Agentia Nationala pentru promovarea produselor agroalimentare. Avem pregatita aceasta Hotarare, o sa o predau viitorului ministru. Din cauza demisiei Guvernului, nu am mai putut sa o aprobam. De asemenea, avem si un memorandum pe care l-am agreat cu Ministerul Economiei prin care 7 atasati economici vor fi numiti de Ministerul Agriculturii pentru a promova produsele agroalimentare romanesti. Mai mult decat atat, avem o Ordonanta de Urgenta care este in avizare in acest moment la Ministerul Afacerilor Externe, prin care sa introducem notiunea de atasat agricol, deoarece nu exista in nomenclatorul romanesc”, a declarat recent Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii.

Oficialul a mai precizat ca atasatii agricoli vor fi trimisi in orase precum Doha (Qatar), Madrid, Beijing, New York, Haga, Tel Aviv si Berlin, destinatii considerate puncte-cheie pentru dezvoltarea comertului cu produse agricole romanesti.

In primele patru luni ale acestui an, exporturile de produse alimentare si animale vii au totalizat 1,193 miliarde de euro, fiind cu 12,6% mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor