Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Romania va participa in cadrul Open Days cu trei evenimente

Comisiaod2014 Europeana si Comitetul Regiunilor, organizeaza, in perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2015, cea de-a 13-a Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor – OPEN DAYS, in cadrul careia au loc circa 200 de evenimente organizate de 177 de regiuni si orase europene partenere OPEN DAYS, inclusiv regiuni de frontiera care iau parte la Ziua Europeana a Cooperarii.

Pentru ca mesajul OPEN DAYS sa ajunga mai usor la cetateni, fiecare regiune si oras organizeaza cel putin cate un eveniment local, in perioada septembrie-noiembrie 2015, sub titlul Europa in regiunea mea/orasul meu.

Temele si formatele variaza de la o conferinta care are loc in Assen, Olanda, pe data de 23 septembrie 2015, pe tema intreprinderilor mici si mijlocii, pana la un seminar privind eficienta energetica, in Bratislava, Slovacia, pe data de 24 noiembrie 2015.

Evenimentele locale sunt structurate in jurul prioritatilor tematice OPEN DAYS. Acestea tintesc publicul general, potentiali beneficiari ai politicii regionale a Uniunii Europene, experti, mediul universitar si media, si se deruleaza sub diferite forme, precum conferinte, workshopuri, emisiuni radio/Tv sau expozitii. Evenimentele locale pot fi, de asemenea, organizate in corelatie cu lansarea proiectelor de politica regionala a UE sau in cadrul masurilor anuale de informare, in conformitate cu regulamentul Fondurilor Structurale.

Romania va participa in cadrul OPEN DAYS cu trei evenimente, dupa cum urmeaza:

  • Regiunea de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov organizeaza, in data de 26 noiembrie 2015, conferinta cu titlul „Programul Operational Regional-Regio: Rezultate si Perspective”. Beneficiarii Regio din cadrul institutiilor publice si private vor face cunoscute povesti de succes pentru a ilustra rezultatele implementarii si ale gestionarii proiectelor la nivel regional si local. De asemenea, vor avea loc: o expozitie fotografica a proiectelor finantate prin Regio, din toate domeniile acestui program; o ceremonie de premiere a beneficiarilor Regio si ai reprezentantilor mass media din Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov.
  • Programul de Cooperare ENPI CBC Romania-Ucraina- Republica Moldova organizeaza, in data de 23 septembrie 2015, traseul-aventura cu titlul: „Entuziasti ai Cooperarii Europene”, in cadrul Escalada Park-Complexul de Agrement Arinis, Gura Humorului. Sunt invitati sa participe cetateni din toate aceste trei tari.
  • Agentia de Dezvoltare Locala Bacau organizeaza, in data de 8 octombrie 2015, seminarul cu titlul „Gestionarea schimbarii 2014-2020”. Europa se confrunta, in prezent, cu sarcina dificila de a depasi criza si si-a propus, cu sprijinul Strategiei Europa 2020, sa contribuie la cresterea si prosperitatea intregii Uniunii Europene, prin diminuarea diferentelor economice, sociale si teritoriale.

Sursa: mdrap.ro

        Impreuna in lumea afacerilor