Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

S-a prelungit pana la 22 noiembrie termenul de inscrire in proiectul „Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”

CentruAfaceriExportBioS-a prelungit cu 12 zile perioada de selecție a firmelor care vor participa în proiectul „Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România” la un program de încurajare a exporturilor. 80 de producătorii români de mobilier din lemn și produse agricole ecologice vor participa gratuit la un program inovator de instruire pentru export.

Noul termen de înscriereeste miercuri, 22 Noiembrie 2017.

In urma participarii la actiunile proiectului, firmele au o sansa unlca de a beneficia de un veritabil pasaport de export”.

Firmele selectate  vor beneficia gratuit de un program complet de instruire și promovare pentru a deveni competitive pe piețele internaționale, programul țintind creșterea capacității de export a firmelor pe două nișe de piață: agricultura ecologică si mobilierul / produsele din lemn.

Vor fi selectate firme care au capacitate de producție și competența managerială pentru a exporta produse cu valoare adăugată ridicată. Se pot înscrie în program firmele care nu au mai exportat până acum, dar și cele care au exportat pe o singură piață sau către un singur distribuitor, precum și alte firme care prin aplicația completată dovedesc că au potențial de export.

Firmele selectate vor intra într-un program susținut de instruire, desfășurat pe parcursul unui an. Pregătirea va aborda următoarele teme: strategia de export, analiza piețelor internaționale, crearea unor produse inovatoare și dezvoltarea tehnologică, ambalare și etichetare, branding și promovare, legislație fiscală, certificare și standarde de calitate, canalele de distribuție. Cursurile vor fi susținute de către o echipă de specialiști români și străini.

În paralel, firmele vor fi susținute de către echipa de specialiști a Centrelor de Afaceri pentru Export din Ploiești și Bacău, create în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie, în prima etapă a acestui proiect, prin servicii de coaching și mentoring. La finalul etapei de instruire, firmele participante vor avea un plan de afaceri pentru export și pot participa gratuit la o serie de expoziții internaționale și sesiuni de matchmaking.

Pentru a aplica în cadrul acestui program, firmele interesante trebuie să completeze formularul de aplicație disponibil on-line la adresa www.caebc.ro/aplicatie până la data de 22 Noiembrie.

În urma procedurii de licitație publică, acest proiect este realizat de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comerț și Industrie Prahova – Inpulse Partners – TDP Partners, în colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Programul Elvetiano Roman de Cooperare.

Alte informatii se pot obtine prin transmiterea unui e-mail la adresa export@caebc.ro sau telefonic la numarul 0744.708.317 – Mihai Tulbure, CAE Bacău.

        Impreuna in lumea afacerilor