Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Se da startul cadastrarii terenurilor agricole!

 cadastrare

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca anul acesta va incepe procesul de cadastrare a terenurilor agricole la nivel national.

In acest an, incepem cadastrarea la nivel national . Avem fonduri si din fonduri europene si de la bugetul de stat. Si eu sper ca un proiect de 800 de comune din cele 3200 cate sunt sa fie finalizat pana in 2020. Si pana in 2023, celelalte comune. Eu sper ca pe zona rurala – caci se va incepe cu extravilanul localitatilor, sa putem sa terminam in urmatorii 5-6 ani de zile tot ce inseamna cadastrare, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Cadastrarea terenurilor agricole este extrem de importanta, in contextul in care, in conformitate cu normele europene, din 2020, subventiile se vor acorda pe ferma si nu pe suprafata si numar de animale detinute, ca acum. Astfel, din 2020, fermierii vor primi o singura plata, care va ingloba atat subventia pe suprafata, cat si cele pentru animale. In cazul in care apar probleme legate de dreptul de utilizare al terenurilor, APIA nu va mai vira banii in contul fermierilor.

Sursa:www.Stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor