Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Se poate cere restituirea banilor aferenti concediului de odihna

 concediu-de-odihnaLa intrebarea:angajatul in cauza a lucrat pana la 20.10 in anul 2011, moment din care CIM a fost suspendat si desfacut abia in 2012.Banii aferenti CO pentru anul respectiv au fost dati integral in luna iulie a anului respectiv. Din momentul suspendarii angajatul a ramas sa lucreze in aceeasi unitate intrucat s-a schimbat doar conducerea. La sfarsitul anului 2013 a fost chemat la tribunal pentru a i se cere restituirea unei parti din banii luati pentru CO. Va rog sa imi spuneti daca aveau dreptul de a mai cere acea suma inapoi, avand in vedere ca mai erau 2 luni si 10 zile pana la sfarsitul anului?

Adriana Iancu, expert in legislatia muncii sustine ca:Indemnizatia de concediu de odihna incasata necuvenit se restituie.
Angajtorul are doua posibilitati pentru recuperarea indemnizatiei de concediu de odihna, prin restituirea de buna voie de catre salariat sau in baza unei hotarari judecatoresti. Salariatul care a încasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie.

        Impreuna in lumea afacerilor