Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Se reiau platile in cadrul programelor Competitivitate Economica si Mediu

Economie-bani-ghiseuDoamna Corina Cretu a anuntat decizia Comisiei Europene a de a relua platile pentru Romania in cadrul programelor „Competitivitate Economica” si „Mediu”, ambele intrerupte la inceputul lunii aprilie 2015. Astfel, autoritatile romane vor primi in perioada imediat urmatoare circa 120 de milioane de euro din partea Comisiei Europene.

Ma bucur sa pot anunta deblocarea acestor plati si apreciez eforturile depuse de autoritatile romane pentru a imbunatati sistemele de gestionare si control din cadrul celor doua programe. Este important ca autoritatile romane s-au implicat in identificarea punctelor slabe si solutionarea problemelor. Imi exprim speranta ca masurile intreprinse vor reduce semnificativ riscul erorilor si al neregulilor in viitor.” – a declarat Corina Cretu.

Obiectiv general al POS-Cresterea Competitivitatii Economice il constituie cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti pentru reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii.

Obiectivul general al POS Mediu consta in reducerea decalajului existent intre Uniunea Europeana si Romania cu privire la infrastructura de mediu atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. Aceasta ar trebui sa se concretizeze in servicii publice eficiente, cu luarea in considerare a principiului dezvoltarii durabile si a principiului „poluatorul plateste”.

Detalii suplimentare se pot obtine contactand Centrul de Dezvoltare Proiecte si Finantare Afaceri din cadrul CCI Bacau,la telefon 0234-570010 sau pe email la adresa ccibc@ccibc.ro persoana  de contact Remus Pascu,director.

Sursa: http://www.finantare.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor