Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Sediul social al firmei

SediuInca de la infiintare, sediul social este unul dintre elementele esentiale pentru orice firma, deoarece aceasta nu se poate infiinta si mai ales functiona pana cand antreprenorul nu gaseste un loc care sa aiba aceasta destinatie.

La sediul social se afla adresa legala unde o firma poate primi informatii de la diverse autoritati si institutii de stat. De asemenea, la aceasta adresa, firma poate primi alte acte oficiale sau notificari de la clienti, furnizori sau alti colaboratori. Orice firma care activeaza in Romania trebuie sa aiba in mod obligatoriu un sediu social.

In calitate de antreprenor si nu numai, trebuie sa ai in vedere ca o firma poate avea sediul social in :

  • locuinta, proprietate personala
  • spatiu inchiriat
  • la un cabinet de avocat

 

Durata sediului social  este stabilita in contractele initiale:

  • in cazul contractului de comodat perioada este de pana la 49 de ani
  • in cazul contractului de inchiriere perioada poate fi nelimitata
  • in cazul contractului de asistenta juridica perioada este de maxim 1 an

 

De aceea, trebuie acordata o mare atentie expirarii duratei sediului social, durata care trebuie imediat prelungita pentru a nu suporta efectele dizolvarii societatii si evident declararii ca inactiva a acesteia de catre ANAF.

In situatia in care a expirat durata sediului social al unei societati comerciale, legal se considera ca societatea si-a incetat activitatea si nu are un sediu cunoscut, iar ORC solicita Tribunalului din raza de activitate a societatii dizolvarea ei.

Pe de alta parte ANAF-ul, in situatia in care nu se prelungeste durata sediului social, emite o decizie prin care declara firma inactiva, fapt care se inscrie atat in cazierul fiscal al administratorilor cat si al asociatilor.

Pentru mai multe informatii, intocmirea tuturor actelor necesare in concordanta cu legislatia in vigoare, si inscrierea in Registrul Comertului, va sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme prin:

Birou Bacau
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0744.708.317
Birou Onesti
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0722.213.570
Birou Moinesti
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0722.213.570

 

        Impreuna in lumea afacerilor