Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Seminar “Impactul INCOTERMS 2010 asupra contractelor comerciale” la Bucuresti

obiectiv_romania_3Camera de Comert si Industrie a Romaniei in colaborare cu Institutul Bancar Roman, organizeaza in data de 28 martie 2016, seminarul „Importanta conditiilor de livrare INCOTERMS in negocierea contractelor comerciale”. Seminarul se va desfasura la CCIR Business Center, sala Banatul  (etaj 3, tronson  II), Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, Bucuresti, intre orele 9.30 – 17.00.

Seminarul ofera o interpretare complexa a noilor reguli INCOTERMS 2010 impactul acestora asupra comertului international, atat la nivel macro, cat si in relatiile comerciale dintre firme. Conditiile de livrare INCOTERMS sunt recunoscute si acceptate pe plan international. Ele definesc obligatiile, riscurile si costurile suportate de cumparator si de vanzator, in derularea unei tranzactii externe/interne.

Grupul tinta poate fi compus din angajatii care isi desfasoara activitatea in departamentele de export – import/vanzare – desfacere, marketing, juridic, financiar-contabil, transportatori, functionari/declaranti vamali, asiguratori, personal bancar din departamentele de plati externe, garantii, finantarea comertului si din front office, etc.

Tematica seminarului:

  • Scopul si aplicabilitatea Incoterms
  • Incoterms 2010 versus Incoterms 2000
  • Clasificarea conditiilor de livrare (delimitarea responsabilitatilor si riscurilor): pentru orice modalitate de transport: EXW, FCA, CPT,DAT,DAP,DDP; pentru transportul maritim: FAS, FOB, CFR,CIF
  • Regulile Incoterms 2010, riscuri si asigurare; asigurarea incarcaturii versus responsabilitatea transportului
  • Incoterms 2010 si informatiile legate de securitate
  • Corelatia dintre documentele comerciale furnizate conform INCOTERMS 2010 si modalitatea de decontare stabilita in contract (ex:acreditivul documentar)
  • Clarificari si exemplificari privind utilizarea corecta a condtiilor de livrare INCOTERMS in practica comerciala.

Tariful de participare pentru membrii CCI Bacău este de 320 RON + TVA/participant.

Se acorda o reducere de 10%, pentru participarea a minim 3 persoane din cadrul aceleiasi organizatii.

Data limita pentru inscrieri si plata tarifului de participare este 22 martie 2016.

Pentru sprijin in vederea inscrierii la seminar, va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau, persoana de contact Petronela STEFAN la tel 0234.57.10.70, int. 120, email ccibc@ccibc.ro, mobil 0748/886.428.

        Impreuna in lumea afacerilor