Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Standarde noi privind instalatiile de incalzire, ventilare si climatizare

articol-3In contextul dezvoltarii durabile, cresterea eficientei energetice este un obiectiv national si european.

Pentru a imbunatati performanta energetica a cladirilor se tine seama de conditiile climatice exterioare si de amplasament, de cerintele de confort interior, de nivelul optim din punct de vedere al costurilor, al cerintelor de performantă energetica, precum si de ameliorarea aspectului urbanistic al localitătilor.

Asociatia de Standardizare din Romania – ASRO a actualizat standardele privind instalatiile de incalzire, ventilare si climatizare, in vederea cresterii performantei energetice a cladirilor, dupa cum urmeaza:

  • SR 1907-1:2014  Instalatii de incalzire. Necesarul de caldura de calcul. Metoda de calcul;
  • SR 1907-2:2014  Instalatii de incalzire. Necesarul de căldură de calcul. Temperaturi interioare convenţionale de calcul;
  • SR 4839:2014  Instalaţii de încălzire. Numărul anual de grade-zile;
  • SR 6648-1:2014  Instalaţii de ventilare şi climatizare. Calculul aporturilor de căldură din exterior şi al sarcinii termice de răcire (sensibilă) de calcul al încăperilor unei clădiri climatizate. Prescripţii fundamentale;
  • SR 6648-2:2014  Instalaţii de ventilare şi climatizare. Parametri climatici exteriori.

Standardele pot fi achizitionate prin Centrul Zonal de Standarde Bacau, tel: 0234.570.010, fax: 0234.571.070, e-mail: office@ccibc.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor