Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

START-UP in 2 pasi – au inceput inscrierile la cursuri

DSC_0436_modifIn perioada 30 martie – 10 aprilie 2015, persoanele cu varsta peste 18 ani, interesate de dezvoltarea unei afaceri proprii, se pot inscrie la cursurile de antreprenoriat derulate prin proiectul START-up in 2 pasi – un proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Grupul tinta caruia se adreseaza proiectul este format din cel putin 400 de persoane (din care 140 vor fi femei) avand varsta peste 18 ani, din care cel putin 200 persoane (50%) apartinand categoriei de varsta 18 – 25 ani inmatriculati in invatamantul superior.

Proiectul este implementat de Camera de Comert si Industrie Brasov in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bacau, Centrul de Informare Tehnologica IRECSON Bucuresti si Asociatia Happy Moms Brasov in Regiunea Centru (județele Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu) sI Regiunea Nord Est (județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui).

Cursurile au o durata de 32 de ore si abordeaza urmatoarea tematica:

 1. Managementul antreprenorial bazat pe inovare
 2. Managementul problemelor de transfer tehnologic
 3. Evaluarea si identificarea oportunitatilor
 4. Functiile managementului inovativ
 5. Planul de afaceri
 6. Analiza activitatilor curente si Planificarea afacerilor
 7. Analiza riscului
 8. Tehnici de negociere
 9. Noţiuni de finanţe-contabilitate şi utilitatea lor în pregătirea planului de afaceri

Metodologia de inscriere si selectie participanti este disponibila pe startup.ccibv.ro.

Inscrierea candidatilor pentru grupul tinta din Regiunea Nord Est – judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, se realizeaza prin transmiterea la adresa startup@ccibc.ro a  Formularului de inscriere/declaratie de intentie descarcat de pe site-ul http://startup.ccibv.ro;

Criterii de selectie a participantilor:

 • varsta peste 18 ani;
 • tineri intre 18-25 ani inmatriculati in invatamantul superior (200 persoane);
 • principiul egalitatii de sanse (din cei 400 selectati in grupul tinta, 140  vor fi  femei);
 • domiciliul sau resedinta in unul dintre judetele Regiunilor de Dezvoltare Centru sau Nord-Est.

Selectia participantilor se realizeaza prin aplicarea regulii “primul venit, primul servit”, sub conditia indeplinirii criteriilor de selectie a grupului tinta stabilite prin proiect, pentru realizarea nr. minim de participanti din categoriile: tineri intre 18-25 ani inmatriculati in invatamantul superior (minim 200) si femei (minim 140) si pana la completarea grupelor aferente cursurilor  de dezvoltare a competentelor antreprenoriale bazate pe inovare.

Vor fi respinsi:

 • candidatii care nu au transmis formularul de inscriere in termen, respectiv la o data care nu este cuprinsa in intervalul 30.03.2015 – 10.04.2015;
 • candidatii care au transmis formularul de inscriere la o alta adresa de e-mail decat cele mentionate;
 • candidatii care nu au atasat formularul de inscriere la momentul transmiterii e-mailului sau nu au respectat termenele de inscriere/completare.

Informatii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe www.ccibc.ro, sectiunea Start-up in 2 pasi din slider-ul de pe pagina principala si pe startup.ccibv.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor