Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Subventie la motorina 2015: care va fi rata accizei reduse

motorina-640x330

Conform noilor modificari legislative, valoarea accizei reduse pentru motorina folosita in agricultura a fost stabilita la valoarea de 99,498 lei/tona, cu circa un euro mai mult fata de cea inregistrata anul trecut (21 de euro).

Noua rata a accizei reduse este consemnata in Hotararea de modificare si completare a Hotararii Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

„Rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498  lei/1.000 litri”, se arata in document.

Totodata, o alta modificare in legislatie prevede ca cererea pentru acordarea subventiei sa fie „insotita de originalul/copia adeverintei emisa de Primarie, conform inscrisurilor din Registrul agricol sau va cuprinde informatii privind suprafetele si culturile/efectivele de animale mentionate in cererea de plata unica pe suprafata, depusa la APIA, in cadrul schemelor de plati pe suprafata, in cursul anului de cerere”.

Actul normativ mai prevede ca in situatia in care solicitantul a depus adeverinta emisa de Primarie, odata cu cererea de plata unica pe suprafata, aceasta isi pastreaza valabilitatea.

In situatia exploatarii in cursul anului de cerere si a altor suprafete si culturi/efective de animale, solicitantul are obligatia sa depuna o adeverinta emisa de Primarie, conform inscrisurilor din Registrul agricol sau va cuprinde informatii privind suprafetele si culturile/efectivele de animale.

Plata se va realiza periodic/trimestrial, pentru perioada anterioara/trimestrul anterior. Plata ajutorului de stat se solicita in baza unor cereri de plata adresate de beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura prin centrele judetene/locale, dupa caz, care se depun in termen de 30 de zile de la finele perioadei/ trimestrului pentru care se solicita rambursarea, insotite de o situatie centralizatoare, privind cantitatile de motorina, precum si de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor