Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Subventii APIA: Cand va incepe campania de depunere a cererilor de plata pentru 2016

cadastru-subventie-640x330Fermierii vor putea depune cererea unica de plata in acest an dupa aceleasi regulile ca si anul trecut. Cu toate acestea, debutul campaniei de depunere ar putea sa intarzie, avand in vedere eforturile APIA de a finaliza plata subventiilor catre fermieri.

Mai mult decat atat, chiar si secretarul de stat in MADR, Sorin Radu, a recunoscut ca inceputul campaniei de depunere a cererilor de plata va debuta la jumatatea lunii martie, desi prevederile legale precizeaza ca termenul este 1 martie.

Vrem sa incepem campania de depunere a cererilor de plata cel tarziu la jumatatea lunii martie, iar depunerile sa aiba loc pana la 16 mai fara penalitati, si pe urma inca 25 de zile calendaristice cu penalitati de 1% pentru fiecare zi”, a declarat Sorin Radu, pentru Agerpres.

Si in acest an functionarii APIA vor avea o sarcina dificila, in contextul in care sesiunea de depunere a cererilor de plata, care va incepe la 1 martie, se va suprapune cu plata integrala a subventiilor aferente anului 2015, termenul legal pentru virarea acestora in contul fermierilor fiind 30 iunie.

Pentru anul de cerere 2015, fermierii romani vor incasa de la APIA subventii pe suprafata in valoare de 77,08 de euro pe hectar (SAPS), plata pentru inverzire fiind de 53,90 de euro pe hectar.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor