Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Termen depunere dosar concediu medical

646x404La intrebarea:Avand in vedere faptul ca in noiembrie 2014 s-a modificat articolul 40 din oug 158/2005 avand in prezent urmatoarea forma „Articolul 40
(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2), art. 32 alin. (1), precum şi plătitorii prevăzuţi la art. 36 alin. (3) lit. a) şi b) erau în drept să le solicite.” , va rog sa-mi precizati daca termenul de 90 de zile se refera la termenul in care o societate poate depune dosarul la CAS prin care sa solicite decontarea unui concediu de sarcina si lauzie sau se refera la termenul in care un asigurat poate depune la o societate documentele justificative care atesta ca a fost in concediu medical.
Din cate am citit pana in noiembrie 2014 se folosea sintagma „beneficiar” si lasa loc de interpretari. Dar acum ?
Va intreb acest lucru pentru ca nu am depus dosarul la CAS privind concedii din perioada aprilie-iunie iar cei de la Casa de asigurari de sanatate nu vor sa-l mai primeasca acum (in noiembrie) .
O alta intrebare as mai avea. In cazul in care nu mai pot depune dosarul pentru ca e prea tarziu, pot solicita compensarea cu urmatoarele contributii la bugetul asigurarilor sociale ?

Adriana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca: In conformitate cu punctul 26 din Ordinul 430/470/2010, sumele reprezentand indemnizatii achitate de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, pot fi solicitate, pe baza actelor justificative de la CA S in termen de 90 de zile de la data la care erau in drept sa le solicite.
Nu puteti solicita compensarea acelor sume.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor