Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Termen extins pana la 30 iunie 2017 pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu

Paza1PSIPersoanele care detin constructii si amenajari ce functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu vor putea obtine acest document pana cel tarziu la data de 30 iunie 2017, potrivit unei ordonante adoptate de Guvernul Romaniei in sedinta din 24 august a.c.

„Pana la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu revine in exclusivitate beneficiarilor investitiilor. Prin prevederile Legii nr. 33/2016 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, a fost prorogat termenul in care persoanele cu responsabilitati legale au obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pana la data de 31 decembrie 2016, perioada in care acestea nu sunt sanctionate contraventional.

Totusi, in urma analizelor efectuate, s-a constatat ca in cele patru luni pana la expirarea termenului stabilit, chiar daca se pastreaza acelasi ritm de avizare/autorizare, nu toti proprietarii sau detinatorii constructiilor vor putea atinge obiectivul propus. Prin urmare, extinderea perioadei in care se realizeaza conformarea de bunavoie la norma de autorizare va duce la cresterea numarului de constructii autorizate, fara a fi necesara aplicarea unor masuri coercitive”, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Numarul solicitarilor respinse pentru neconformitati ar urma sa scada

Totodata, dupa cum arata oficialii guvernamentali, prin prelungirea termenului pentru obtinerea autorizatiei, se urmareste reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obtinere a avizelor/ autorizatiilor de securitate la incendiu de catre beneficiarii care nu s-ar fi incadrat in termenul actual. „Prelungirea cu jumatate de an a termenului implica si reducerea numarului de solicitari de autorizare respinse pentru neconformitati, beneficiarii urmand astfel sa aiba la dispozitie o perioada mai mare de timp in care sa efectueze lucrarile necesare obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu”, se mai precizeaza in comunicat.

Sursa: www.agendaconstructiilor.ro

        Impreuna in lumea afacerilor