Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Tii evidenta contabila pe calculator? 10 lucruri necesare pe care trebuie sa le faci

Sunt cateva sfaturi utile care te pot ajuta atunci cand nu esti un profesionist in IT:

  • Daca ai doua calculatoare situate in locatii diferite, te poti conecta de la distanta de pe unul pe celalalt si poti accesa informatia de pe calculatorul aflat la distanta ca si cum ar fi langa tine.

    Sunt cateva mici conditii care trebuie indeplinite: conexiune la internet pentru ambele, un soft care se poate descarca de pe internet (unele sunt gratuite si se descarca repede) si o persoana la sediul celalalt care sa dea click pe mesajul de acceptare care va aparea atunci cand incerci sa te conectezi.

    Aceasta este o solutie la care furnizorii de soft apeleaza des ca sa rezolve problemele care apar in functionarea aplicatiilor.

  • Nu salva foarte multe documente pe desktop deoarece atunci cand se  intampla sa ai o defectiune a calculatorului, documentele de pe desktop se pierd si nu mai pot fi recuperate. De asemenea, un numar mare de iconite salvate pe desktop ingreuneaza functionarea calculatorului.
  • Fa un back-up la  informatiile de pe calculatorul tau pe un suport extern sau un serviciu cloud (de tip Google Drive sau DropBox) din cand in cand.Nu stii niciodata cand o cana de cafea varsata pe laptop te poate lasa fara informatii importante.
  • Salveaza datele din aplicatia de contabilitate zilnic. Astfel, daca se intampla ceva cu aplicatia si trebuie reinstalata, vei putea restaura usor informatia, si nu pierzi nici macar o informatie.
  • Probabil ai auzit de SQL Server fiindca multe aplicatii economice necesita instalarea unuia.Dar stii ce este acesta ?

    SQL Server este un sistem de gestiune a bazelor de date, furnizat de Microsoft care sustine functionarea anumitor aplicatii de pe calculatorul tau.

  • Ce este firewall-ul ?Firewall-ul (tradus: paravan de protectie) este o aplicatie care filtreaza traficul si transmisiile dintre calculator si  Internet, tinand la distanta traficul cu intentii rele (de ex. virusii).

    Utilizarea unui firewall este importanta pentru calculatoarele care au o conectare permanenta la Internet.

    De multe ori, aceasta forma de control impiedica anumite procese, de aceea uneori va trebui dezactivat.

  • Din cand in cand este recomandata o scanare a calculatorului pentru erori si virusi nedoriti care pot sa incetineasca functionalitatea acestuia. Orice calculator este vulnerabil la virusi. Virusii pot crea probleme majore insa si probleme mici, dar suparatoare.
  • Dezinstalarea programelor care nu sunt utilizate este un alt pas necesar pentru a asigura o mai buna functionare a calculatorului.O data instalate, se creeaza o legatura intre program si sistemul de operare, astfel ca desi nu sunt utilizate, aceste programe pot incetini functionarea acestuia.
  • Utilizeaza browserul care ti se potriveste: Internet Explorer, Mozilla, Chrome, etc – fiindca fiecare functioneaza diferit si are alte facilitati. In ultimii ani Mozilla si Chrome s-au impus pe piata in defavoarea Internet Explorer, tocmai datorita unei versatilitati crescute.
  • Daca laptopul tau functioneaza din ce in ce mai greu, in ultima instanta, reinstalarea sistemului de operare si a programelor este o solutie prin care un calculator care functioneaza foarte incet poate fi revigorat . Aceasta miscare trebuie planificata cu atentie. Si de regula trebuie sa apelezi la o persoana care are cunostinte tehnice adecvate.

Sursa: www.contzilla.ro

        Impreuna in lumea afacerilor