Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Trebuie sa platim la timp subventiile. Orice intarziere poate duce la falimentul unor fermieri

6000-de-fermieri-maramure-eni-au-solicitat-deja-fonduri-pentru-cre-terea-bovinelor-9416Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat recent ca subventiile sunt deosebit de importante pentru fermierii romani, in conditiile in care infrastructura de irigatii este slab dezvoltata la nivel national.

“S-ar parea ca va fi un an destul de bun pentru agricultura, avand in vedere estimarile meteo. Din pacate, noi continuam sa facem agricultura uitandu-ne la cer, pentru ca nu avem irigatii, nu avem infrastructura necesare asigurarii unei productii ritmice si de calitate, precum si la un volum constant. Pe de alta parte, avem subventii importante, mult mai mari decat anul trecut. Trebuie sa le platim la timp. Orice intarziere de luni de zile poate duce la falimentul unor fermieri”, a declarat Achim Irimescu, la emisiunea “Ora de Stiri”, de la TVR 2.

De asemenea, seful MADR a precizat ca APIA trebuie sa lucreze mult mai intens, in contextul reformei noii Politici Agricole Comune.

“Agentia trebuie sa lucreze mult mai intens. Noi nu am reusit sa punem cererile de plata intre 1 martie si 15 mai si am reusit tocmai pe 15 aprilie pana pe 15 iunie. (…) Din aceste motive am fost nevoit si sa schimb conducerea APIA”, a precizat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost prezent joi seara in cadrul emisiunii “Ora de Stiri”, de pe postul TVR 2.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor