Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Turcia cauta inlocuitor pentru graul rusesc. Romania ar putea profita de aceasta ocazie

grau-agricultura-617x330In urma conflictului dintre Moscova si Ankara, turcii se vad tot mai nevoiti sa caute noi frunizori pentru cereale. Romania ar putea profita de aceasta situatie, insa are un adversar destul de puternic: Ucraina.

Turcia este in prezent cel mai mare cumparator de grau rusesc, insa traderii din ambele tari se tem ca schimburile comerciale de cereale dintre cele doua state se vor diminua, avand in vedere recentul conflict, scrie Reuters.

Temerea traderilor pare sa fie justificata in contextul in care Rusia a interzis deja importurile de produse alimentare din Turcia. Mai mult decat atat, traderii afirma ca nu s-au mai incheiat noi contracte pentru perioada urmatoare, actualele schimburi comerciale fiind realizate doar pe baza vechilor contracte semnate.

Inevitabil, turcii au inceput sa caute noi furnizori de cereale, iar prima lor optiune ar fi Ucraina, un vechi rival al Moscovei. Kievul nu a pierdut ocazia si a anuntat deja ca o accelerare a schimburilor comerciale dintre cele doua tari ar fi extrem de benefica.

Exista insa unii traderi care afirma ca turcii ar putea cumpara grau si din Uniunea Europeana. Romania ar putea avea si ea o sansa destul de mare, avand in vedere ca navele romanesti nici nu ar mai trebui sa iasa din Marea Neagra.

Potrivit unor estimari, Rusia a importat aproape 2,5 milioane de cereale din Turcia in perioada iulie-decembrie.

Sursa;www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor