Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

POIM: Ghidul pentru obiectivul 5.1. – Reducerea efectelor si pagubelor cauzate de fenomene naturale, publicat spre consultare!

5856649637_230d651952_bMinisterul Fondurilor Europene a publicat pe 2 noiembrie 2015, in prima consultare, proiectul de Ghid al solicitantului aferent Obiectivul specific 5.1.”Reducerea efectelor si a pagubelor asupra populatiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbarile climatice, in principal de inundatii si eroziune costiera”.

Strategia de finanțare pentru perioada 2014-2020 vizează cu prioritate măsuri specifice infrastructurii verzi, și doar acolo unde acestea se dovedesc insuficiente, vor fi promovate măsuri structurale. Deși în Acordul de Parteneriat sunt identificate principalele riscuri care au afectat România în ultimul deceniu, întrucât în prezent nu există o evaluare națională a riscurilor, vor fi finanțate în etapa inițială măsuri de prevenire a riscului la inundații și eroziune costieră, unde fundamentarea este justificată pe baza analizelor existente, indiferent de rezultatele evaluării naționale a riscurilor. În același timp, investițiile propuse pentru aceste măsuri vor contribui la limitarea efectelor altor fenomene specifice schimbărilor climatice, de exemplu, seceta sau alunecările de teren.

Sesiunile de depunere a proiectelor vor fi deschise dupa aprobarea in cadrul Comitetului de Monitorizare a criteriilor de evaluare si selectie, conform calendarului.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

 

Termenul limita de transmitere a opiniilor si observatiilor este 30 noiembrie 2015.

Propunerile, observatiile si sugestiile se pot transmite:

  1. On-line, la sectiunea:
  1. Direct, la numarul 0234.570.010, fax 0234571070, email: ccibc@ccibc.ro.

 

        Impreuna in lumea afacerilor