Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

UE acorda ajutoare finanaciare pentru producatorii de legume si fructe afectati de embargoul rusesc

7Fondurile alocate Romaniei de Uniunea Europeana sunt de 10,8 milioane de lei si au rolul de a acoperi o parte din pierderile suferite de producatori.

Producatorii romani de fructe si legume vor beneficia de fonduri totale de 10,8 milioane lei, ca masura exceptionala de sprijin temporar, pentru acoperirea unei parti din pierderile suferite ca urmare a deciziei Guvernului rus de a interzice importul de legume si fructe din UE, inclusiv din Romania.

Astfel, in baza cererilor de plata, producatorii de fructe si legume, precum si organizatiile din acest sector agricol vor primi sprijin financiar pentru acoperirea unei parti din pierderile suferite in perioada 18 august 2014 – 31 decembrie 2014, conform unei hotarari aprobate miercuri.

Fondurile destinate acordarii sprijinului financiar exceptional cu caracter temporar provin din Fondul European de Garantare Agricola – FEGA, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe acest an.

Guvernul a mai decis ca valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat destinata fermierilor in sectorul cresterii animalelor sa se ridice in acest an la 146,8 milioane de lei.

Din aceasta suma, 44,5 milioane de lei vor fi alocate pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 102,35 milioane de lei, pentru speciile ovine si caprine.
„Acest sprijin financiar a fost aprobat de Guvern in contextul in care, prin HG 1.179/2014, a fost instituita o schema de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a carei valoarea maxima este de 881,1 milioane de lei. Anual se aproba valoarea destinata sprijinirii crescatorilor de animale, cu incadrare in plafonul schemei de ajutor de stat”, informeaza Guvernul.

In luna august a anului trecut, doua instituţii-cheie din Rusia insarcinate cu controlul fluxului de producţie alimentara, Rosselhoznadzor şi Rospotrebnadzor, au interzis importuri din Ucraina, R.Moldova, UE si SUA, in contextul sanctiunilor impuse de occidentali.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor