Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Un nou instrument pentru a facilita accesul IMM-urilor la serviciile tehnologice în Europa

dava_oradea_infrastructureComisia Europeană a lansat un nou instrument on-line pentru a facilita accesul IMM-urilor la serviciile tehnologice în Europa: KETs TOOL .

Mai multe studii au arătat că IMM-urile de multe ori nu gasesc informatii despre servicii tehnologice, pur și simplu din cauza lipsei de informații din acest domeniu. O altă problemă este distribuția inegală a acestor servicii în întreaga Europă: mai mult de 50 % din centre de servicii tehnologice în domeniul TGE sunt situate în doar 3 țări . Lansarea instrumentului web este doar un prim pas spre un acces mai ușor pentru IMM-uri la tehnologie.

Acest instrument on-line permite identificarea de centre de servicii tehnologice active în domeniul tehnologiilor generice esențiale (TGE), ce pot veni in sprijinul IMM-urilor inovative.

Centrele au fost selectate pe baza unui set de criterii in functie de capacitatea și de calitatea serviciilor oferite. Ele oferă servicii pentru întreprinderi, cum ar fi:

  • sprijin implementare prototipuri,
  • testari,
  • upscaling în producție și validare a produsului.

Portalul web KETsTOOLS disponibil pe site-ul www.ec.europa.eu oferă detalii pentru fiecare dintre cele 187 de infrastructuri tehnologice din cadrul centrelor de servicii care activează în domeniul TGE, oferind informații privind generice esentiale pentru IMMurile inovative

Harta centrelor din lume care oferă servicii TGE  poate fi accesată la adresa

Sursa: Comisia Europeană

        Impreuna in lumea afacerilor