Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Unde pleaca ministrul Agriculturii saptamana viitoare pentru a impulsiona exportul de animale

vaciSeful MADR urmeaza sa se deplaseze saptamana viitoare in Iordania si Qatar, pentru a impulsiona exportul de animale si produse agroalimentare romanesti.

„Saptamana viitoare voi merge in Iordania si in Qatar, impreuna cu o delagatie de afaceri, tocmai pentru a operationaliza exporturile respective. In Iordania am exportat anul acesta 800.000 de berbecuti. Este o piata extraordinara. Romania exporta in Iordania produse in valoare de peste 250 de mililioane de euro, din care 210 milioane de euro sunt produse agroalimentare”, a declarat Daniel Constantin.

Totodata, seful MADR a precizat ca in ultimele zile s-a realizat un progres important in relatia cu China.

„Zilele trecute am avut o delegatie care a fost acolo si s-a extins colaborarea si pe zona de material genetic, nu doar pe animale vii, unde aveam acorduri. Din pacate, exista problema cu boala Limbii Albastre, la bovine si ovine, si acest lucru a impiedicat oarecum exportul efectiv. Avem deja o companie care exporta carne de porc in China. Eu cred ca in viitor, va fi una din tintele preferate ale producatorilor romani. Exista aceasta problema si la nivelul Uniunii Europeane. Comisia doreste sa vina chiar cu stimulente pentru cei care isi gasesc o piata terta, deoarece piata UE este sufocata. Produsele care mergeau pe piata Federatiei Ruse se vand astazi pe piata UE”, a mai spus ministrul Agriculturii.

O delegatie a Romaniei, condusa de secretarul de stat in MADR Daniel Botanoiu, a fost de curand la Beijing. In cadrul intalnirii au fost parafate protocoalele tehnice cu privire la cerintele veterinare pentru exportul de material genetic bovin si pentru embrioni bovini, din Romania, in Republica Populara Chineza.

 Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor