Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Utilaje agricole achizitionate prin Programul National de Dezvoltare Rurala

utilajeAFIR a publicat, in noiembrie 2014, pe site-ul oficial Baza de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate de catre beneficiari prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala.

Agentia pentru Finantarea Investitilor Rurale vine in intampinarea beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala care utilizeaza Baza de Date cu Preturi de Referinta a AFIR aplicabila PNDR, pentru achizitionarea in mod direct a masinilor, utilajelor si echipamentelor agricole, cu cateva precizari importante.

Pentru decontare, beneficiarul privat va prezenta contractul de vanzare – cumparare insotit de certificatul de conformitate al produsului, in care marca si modelul trebuie sa fie identice cu cele inregistrate in baza de date cu preturi de referinta si o Anexa in care este detaliat standardul de echipare al bunului care face obiectul cererii de plata, care trebuie sa cuprinda minim dotarile inscrise in Baza de date, informeaza AFIR.

In cazul in care se constata ca marca si modelul nu sunt identice cu cele inregistrate in Baza de Date si ca standardul de echipare nu cuprinde cel putin toate dotarile inscrise in Baza de Date, nu se deconteaza contravaloarea bunului care face obiectul cererii de plata si beneficiarul va acoperi integral contravaloarea bunului respectiv.

Baza este disponibila pe site-ul AFIR sub forma unei aplicaţii web si poate fi utilizata atat de viitorii beneficiari ai PNDR, cat si de beneficiarii care vor demara procedura de achizitie.

Aplicatia bazei de date va rula online pe site-ul AFIR, fara a fi nevoie de descarcarea acesteia de catre cei care doresc sa o foloseasca. Practic, in cazul in care beneficiarul privat doreste sa achizitioneze un produs care se regaseste in Baza de date cu preturi de referinta a AFIR, acesta va putea sa-l achizitioneze direct, fara a mai parcurge procedura de selectie de oferte.

Pretul maxim eligibil al bunului achizitionat este cel inscris in Baza de date. In cazul in care bunul achizitionat are un pret mai mare decat cel mentionat in Baza de date, diferenta de pret va reprezenta o cheltuiala neeligibila si va fi suportata integral de catre beneficiar

 

 

Sursa : http://agroromania.manager.ro/

        Impreuna in lumea afacerilor