Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Valoarea agriculturii romanesti a atins anul trecut peste 669 de miliarde de lei

terenuri_vanzare_strainiMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat de curand ca valoarea agriculturii romanesti a crescut exponential in ultimii ani, de la 417 miliarde de lei in 2007 la peste 669 miliarde de lei la sfarsitul lui 2014.

„Anul acesta a fost un an dificil pentru agricultura si in pofida faptului ca inca mai avem multe de facut pot spune ca agricultura, pe ansamblu, a progresat extraordinar. Din anul 2007, de la integrarea in Uniunea Europeana, am reusit doi ani consecutivi, 2013 si 2014, sa exportam mai mult decat sa importam. Insa nu doar acest lucru este important. Valoarea agriculturii din punct de vedere al contributiei in produsul intern brut a crescut exponential. Daca in 2007 contributia era de 417 miliarde de lei am ajuns in 2014 la 669 miliarde de lei”, a declarat Daniel Constantin, la deschiderea targului international INDAGRA 2015.

De asemenea, seful MADR a precizat ca fondurile europene de care a beneficiat tara noastra din 2007 si pana in prezent, de circa 16 miliarde de euro, jumatate dintre ele reprezentand subventii, au contribuit la dezvoltarea agriculturii, precum si a industriei alimentare.

„Vreau sa felicit industria alimentara pentru progresul inregistrat, pentru ca a fost sectorul care a trebuit sa se bata pe piata Uniunii Europene si in care au fost sacrificate foarte multe unitati. Cele care au rezistat au reusit sa devina printre cele mai competitive nu numai din economia romaneasca ci si pe piata UE. Am crescut din punct de vedere calitativ, am crescut din punct de vedere al investitiilor, precum si veniturile la bugetul de stat”, a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a mentionat de asemenea ca Romania a ajuns in acest moment la un grad de absorbtie de 90% pentru PNDR 2007-2013.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor