Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Vizita de lucru a reprezentantului Ambasadei Republicii Arabe Egipt in Romania, la Bacau

Untitled

In data de 26 februarie 2016, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bacau, a avut loc vizita de lucru a E.S. Dl. Abdelrahman A. Raouf, Ministru plenipotentiar pentru Afaceri Economice de pe langa Ambasada Republicii Arabe Egipt in Romania.

E.S s-a aflat intr-o prima vizita in judetul Bacau si, cu aceasta ocazie, si-a manifestat intentia de discuta cu reprezentanții Camerei de Comert si Industrie Bacau pentru a identifica modalitati de colaborare institutionala in sensul dezvoltarii relatiilor comerciale dintre Egipt si Judetul Bacau.

Conducerea Camerei a prezentat economia judetului Bacau, mentionand domeniile prioritare in care se pot realiza investitii egiptene. S-au prezentat informatii despre relatiile de colaborare existente intre firmele din judet si firme din Egipt.

In judetul Bacau sunt inregistrate 8 firme cu aport egiptean la capitalul social, firme ce au ca activitate comertul cu material lemnos, taierea si rindeluirea lemnului, comertul cu fructe, legume, produse alimentare, bauturi si tutun.

La intalnirea de lucru de la sediul Camerei au fost prezenți reprezentanții a 8 firme din județul Bacău care au relații de colaborare cu firme egiptene și firme care au interes pentru dezvoltarea de noi relații de afaceri pe piața Republicii Arabe Egipt.

Cu această ocazie, firmele băcăuane și-au prezentat oferta de produse și servicii și interesul pe piața egipteană, E.S. Dl Ministru Plenipotențiar preluand aceste oferte pentru a le disemina catre firmele din Egipt care se pliază pe domeniul de interes.

De asemenea, au fost prezentate oferte / cereri ale firmelor din Egipt, evenimente economice – expozitii, forumuri, conferinte din Egipt, oportunitati de investitii si alte informatii economice din Egipt.

Totodată s-au discutat si aspecte privind noile reglementari pentru firmele care realizeaza export in Egipt potrivit Decretului nr.43/2016. Detalii privind aceste reglementari sunt disponibile on-line.

În cadrul întâlnirii, avand in vederea bunele relatii de colaborare institutionala existente, reprezentantul Ambasadei Arabe Egipt in Romania a adresat invitatia Camerei de Comert si Industrie Bacau de a face parte, in calitate de membru, din Comitetul Economic Bilateral Romania – Egipt, infiintat la Bucuresti, care are drept scop dezvoltarea relatiilor comerciale dintre intreprinzatorii din cele doua tari, invitatie care a fost acceptata.

La finalul intrevederii, E.S. Dl. Abdelrahman A. Raouf a reiterat intreaga sa disponibilitate de a sprijini firmele din judetul Bacau pentru a intra in contact direct cu firmele din Egipt, precizand ca ofertele de colaborare care vor fi primite de la firmele bacauane, prin intermediul Camerei de Comert si Industrie Bacau vor fi solutionate cu prioritate.

        Impreuna in lumea afacerilor