Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Vom reface ghidurile PNDR. Solicitam fermierilor lucruri incredibile

imm-640x330 (1)Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat recent ca intentioneaza sa modifice ghidurile solicitantului pentru masurile de finantare cu fonduri europene din noul PNDR 2014-2020.

“Noile ghiduri au fost criticate vehement, prin urmare le vom reface. Este in firea noastra se pare o gena care nu spune sa facem lucrurile mai degraba complicat decat simplu. Solicitam niste lucruri incredibile. Cineva care doreste de exemplu sa faca o crama, sa cumpere barice, butoaie mari, trebuie sa spuna ce soiuri a cultivat, cat vin a realizat in decursul unor ani etc. Sunt o multime de informatii care pot fi inutile pentru o agentie de plati care trebuie sa acorde fonduri pentru baricele respective”, a explicat Achim Irimescu.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 are alocata o finantare europeana in valoare de 8,12 milioane de euro, la care se adauga si o cofinantare din bugetul de stat de 1,34 miliarde de euro, fondul total de investitii ajungand astfel la circa 9,5 miliarde de euro.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor