Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Promovarea produselor traditionale romanesti in cele mai importante orase ale lumii

recoltaromaniaRomania intentioneaza sa trimita cel putin sapte atasati agricoli in cele mai importante orase din lume, precum Quatar, Beijing sau New York, pentru a promova produsele traditionale romanesti, a anuntat seful MADR, Daniel Constantin.

„Atasatii agricoli se vor ocupa doar de promovarea produselor agricole. Dorim sa avem atasati in puncte cheie precum Doha, Qatar, Madrid, Beijing, New York, Haga, Tel Aviv, Berlin. Am venit cu aceasta idee, dar nu exista notiunea de atasat agricol si atunci trebuie sa schimbam legislatia si sa introducem aceasta notiune noua. Pana atunci, din discutia pe care am avut-o cu ministrul Economiei, vom trimite acesti atasati pe reteaua existenta deja”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Mai mult decat atat, seful Agriculturii romanesti doreste sa infiinteze, in subordinea Ministerului o Agentie pentru promovarea produselor agro-alimentare romanesti pe pietele straine.

„Urmatorul pas pe care dorim sa-l facem este sa modificam structura Ministerului Agriculturii astfel incat sa infiintam, in subordinea noastra, Agentia pentru promovarea produselor agro-alimentare pe piete externe. Pasul trei, sper ca, dupa ce vom avea o lege a parteneriatului public-privat solid, aceasta agentie sa fie in acest parteneriat. Cei care lucreaza acolo sa fie motivati suplimentar de agentii economici pentru care au deschis o piata”, a mai precizat Daniel Constantin.

In luna mai a acestui an, Ministerul Agriculturii a anuntat ca va trimite primul sau atasat agricol la Doha (Qatar), in vederea dezvoltarii unui punct de intrare a produselor romanesti pentru regiunea Golfului.

„Avand in vedere ca in Qatar se importa circa 90% din produsele agroalimentre, comertul poate reprezenta o solutie pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale. In cadrul discutiilor de astazi, a fost reiterata ideea ca Romania va trimite primul sau atasat agricol la Doha, in vederea dezvoltarii unui punct de intrare pentru regiunea Golfului pentru produsele agricole romanesti”, spunea, in luna mai, Daniel Constantin, dupa vizita avuta la Doha, Qatar.

In primele patru luni ale acestui an, exporturile de produse alimentare si animale vii au totalizat 1,193 miliarde de euro, fiind cu 12,6% mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor