Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Vor fi prioritizati fermierii care nu au beneficiat de avans

fermieriMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat recent ca primii fermieri care vor primi plata integrala a subventiilor aferenta campaniei din 2015 vor fi cei care nu au beneficiat de avans.

“Platile pentru cererile unice pe suprafata si animale, insa doar pe partea de vegtal, vor incepe pe 8 aprilie. Nu avem blocaje in celebrul modul, acesta functioneaza bine pe componenta de verificare administrativa. Se introduc rapoartele de control pe teren si datele de la verificarea prin teledetectie. Daca nu vor aparea blocaje, chiar o sa putem castiga 1-2 zile. Orice zi castigata este importanta pentru fermieri. Pentru a demara platile la 8 aprilie, ele trebuie sa fie operate efectiv in sistem pe data de 5 aprilie. Asa cum am promis ca de la 1 martie vom incepe depunerea cererilor unice pentru campania 2016, asa garantam ca platile pentru 2015 vor fi realizate incepand cu 8 aprilie”, a declarat Achim Irimescu, la emisiunea “Viata Satului”, de la TVR1.

Seful MADR a precizat totodata ca primii fermieri care vor primi subventiile pe suprafata, aferente campaniei 2015, vor fi cei care nu au beneficiat de avans.

“In toamna la platile in avans noi ne propusesem sa platim 720.000 care erau fara control, insa am platit pentru 602.000 de fermieri. Mai exact, am platit 255 de milioane de euro in loc de 380 milioane de euro cat speram noi cei care nu au primit avansul, acestia vor fi prioritizati”, a mai spus ministrul Agriculturii, pentru sursa citata.

Platile care vor fi efectuate de APIA:

  • Plata unica pe suprafata (SAPS): 77,42 euro/ha
  • Plata pe inverzire: 53,90 euro/ha
  • Plata redistributiva: 5 euro/ha: 1-5 ha; 46,75 euro/ha: 5-25 ha
  • Ajutorul national tranzitoriu (ANT): cca 14 euro/ha
  • Plata pentru tineri fermieri: 19,35 euro/ha

Sursa: StiriAgricole.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor