Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Vouchere de proprietate intelectuală în valoare de 20 milioane Euro pentru IMM-uri. Programul SME Fund continuă

copyrightFondul pentru IMM-uri, “Ideas Powered for Business SME Fund”, susținut de Comisia Europeană si EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) – Partener OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii și Mărci), vizează întreprinderile care doresc să-și dezvolte strategiile de proprietate intelectuală (PI) și să-și protejeze drepturile PI la nivel național, regional și european.

“Ideas Powered for Business SME Fund” poate contribui la impulsionarea afacerilor IMM-urilor, acordând reduceri de pana la 50 % din taxele pentru cererile de înregistrare de mărci si desene sau modele.

Orice IMM poate beneficia de un voucher în valoare de până la cel mult 1500 Euro.

În perioada 1-31 mai 2021, s-a desfășurat etapa a III a de depunere a solicitărilor privind acordarea de subvenții pentru depunerea cererilor de înregistrare de mărci, desene sau modele, în cadrul SME Fund.

În această perioadă, la nivel European, 2361 de IMM-uri au depus solicitări pentru 4808 servicii de proprietate intelectuală dintre care: 3782 solicitări de înregistrare marcă, 869 solicitări de înregistrare desene si 157 solicitări pentru prediagnoză de proprietate intelectuală (PI).

Referitor la România, în aceeasi perioadă, 39 de IMM-uri au depus solicitări pentru 106 servicii de proprietate intelectuală, dintre care: 39 solicitări de înregistrare marca natională, 26 solicitări de înregistrare desene/modele nationale, 35 de solicitări de înregistrare marcă UE si 6 solicitări pentru înregistrare desene comunitare.

In perioada 1-31 Iulie 2021, se va desfăsura etapa a IV a de depunere a cererilor privind serviciile de proprietate intelectuală subvenționate prin programul SME Fund.

Condițiile de participare si alte informații referitoare la obținerea voucherelor pot fi consultate pe platforma „Ideas Powered for Business”: https://euipo.europa.eu/ohimportal/ro/online-services/ideas-powered-for-business.

        Impreuna in lumea afacerilor