Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Vrei sa devii PFA? Afla care sunt pasii de urmat.

aaaaaaaaagInfiintarea unei persoane fizice autorizate (PFA) reprezinta o procedura relativ simpla si presupune costuri reduse.

Potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, PFA este persoana autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca. Pot deveni persoane fizice autorizate orice cetateni romani sau ai unor state membre UE, care au implinit 18 ani, nu au savarsit infractiuni economice si au pregatire profesionala in domeniul in care vor sa fie autorizati, se mai arata in actul normativ.

De asemenea, solicitantul trebuie sa aiba un sediu profesional asupra caruia sa detina un drept de folosinta si sa declare, pe propria raspundere, ca indeplineste conditiile de functionare din punct de vedere al legislatiei din domeniile sanitar, sanitar-veterinar, protectia mediului si protectia muncii.

Cum se infiinteaza un PFA?

Reglementarile in vigoare prevad ca persoanele fizice autorizate au obligatia sa solicite inregistrarea inainte de inceperea activitatii economice, ca PFA, respectiv intreprinzatori persoane fizice titulari ai unei intreprinderi individuale.

Documentele necesare pentru inceperea activitatii:

  • dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei – original;
  • carte de identitate sau pasaport – copie;
  • documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional/punctelor de lucru – copie legalizata;
  • daca este cazul, avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
  • specimenul de semnatura al persoanei fizice autorizate – original;
  • dupa caz:  precizare din care sa rezulte ca titularul dreptului de proprietateintelege sa afecteze folosinta spatiului in vederea stabilirii sediului profesional al persoanei fizice autorizate (declaratie, etc.); – documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectatiune (declaratie pe proprie raspundere).

Pentru a fi siguri ca evitati consumul de timp si bani, activitatile inutile si actele completate eronat apelati cu incredere la specialistii Centrului de Infiintari Firme din Bacau.

Alegem impreuna solutia potrivita pentru dumneavoastra, completam si redactam toate actele necesare, depunem documentatia, obtinem certificatul de inregistrare a firmei si va informam cu privire la pasii ce trebuie realizati pentru derularea in bune conditii a activitatii firmei dumneavoastra.

Mai multe detalii cu privire la Infiintarea unui P.F.A. sunt disponibile pe site-ul www.ccibc.ro, la sectiunea Infiintari firme.

Centrul de Infiintari Firme va sta la dispozitie la :

Bacău Oneşti Moineşti
Str. Libertăţii nr.1, Bacău Str. General Radu R. Rosseti, nr. 4 Str. V. Alecsandri, nr. 216
tel 0234/571070, int.133 tel  0234.320.344 tel 0234.367.557
Email office@ccibc.ro Email onesti@ccibc.ro Email moinesti@ccibc.ro

        Impreuna in lumea afacerilor