Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Workshop: combaterea discriminarii la locul de munca

foto2Egalitatea dintre cetateni este un drept garantat prin Constitutia Romaniei. Aceasta prevede drepturi egale pentru toti romanii indiferent de rasa, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, apartenenta politica, venit sau origine sociala. Acelasi act normativ prevede egalitatea cetatenilor in fata legii si a autoritatilor, fara privilegii si fara discriminare.

In 2020, Codul Muncii a fost actualizat si modificat prin Legea nr. 151/2020 care include si cateva prevederi noi, referitoare la egalitatea de sanse la locul de munca. Astfel, angajatorii care nu respecta dispozitiile privind discriminarea la locul de munca pot primi amenzi cuprinse intre 1.000 si 20.000 de lei.

Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Bacau au sustinut, in data de 10 august 2021, in cadrul proiectului “Angajati mai bine pregatiti, intreprinderi mai performante” un workshop privind discriminarea la locul de munca, la sediul firmei ROSERV GREEN ENERGY Onesti, judetul Bacau. Subiectele si studiile de caz prezentate au fost incheiate cu o sesiune de intrebari si raspunsuri care a evidentiat un real interes din partea participantilor.

        Impreuna in lumea afacerilor