Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Acte spre consultare » Problemele firmelor » Problemele specifice producătorilor din industria lemnului

Problemele specifice industriei lemnului


In urma consultarii firmelor au fost centralizate problemele specifice industriei lemnului, probleme ce sunt prelucrate si structurate intr-un program de masuri ce pot sprijini dezvoltarea mediului de afaceri.

Toate aceste probleme, impreuna cu propunerile de masuri se constituie in interventiile pe care Camera le face catre autoritatile de la nivel local, judetean, regional si national astfel incat deciziile adoptate de catre acestea sa fie fundamentate pe necesitatile reale ale firmelor.

Nr. crt

Problema

1.

Starea dezastruoasa a infrastructurii de drumuri forestiere, cu impact direct în creşterea costurilor fapt ce îngreunează accesibilitate a masei lemnoase;2.

Abuzurile de poziţie dominantă ale RNP – Romsilva, prin modificarea nejustificata a preţurilor de pornire la licitaţiile de masa lemnoasa pe picior, în mod netransparent şi fără consultarea asociaţiilor patronale din industria lemnului3.

Lipsa personalului calificat în domeniu4.

Eliberarea autorizaţiilor de mediu pentru agenţii economici cu activitate de exploatare forestieră potrivit Ordinului Ministerului Mediului şi Pădurilor5.

Adâncirea presiunii fiscale asupra operatorilor economici din domeniul exploatării lemnului prin impunerea de taxe de către autorităţile publice locale pentru circulaţia materialului lemnos pe drumurile publice (comunale şi judeţene).Contact

Pentru mai multe informatii privind activitatea Comisiei pentru industria usoara, va sta la dispozitie